Binnenfonteinen met planten – maak je huis echt groen!

Binnenfontein met beplanting

Een goede combinatie van vochtigheid en gezelligheid moet in elk huishouden op de eerste plaats komen. Naast een mooi interieur mag de decoratie niet verwaarloosd worden. Wilt u van uw woning een een echte oase van welzijn , dan is een kamerfontein met planten de ideale metgezel. Afhankelijk van de grootte kan dit een gevoel creëren dat bijna in de jungle is. Welke planten het meest geschikt zijn voor de binnenfontein en hoe je deze eenvoudig zelf kunt bouwen, leer je in dit artikel.

Aanbevolen lectuur:

Wilt u meer weten over binnenfonteinen? In onze grote gids over het onderwerp binnenfonteinen vindt u meer nuttige en spannende tips.

Welke planten zijn geschikt voor de binnenfontein?

Bij het kiezen van planten moet je op een paar factoren letten. Naast verzorging spelen ook de grootte en levensduur van de plant een belangrijke rol. Veel overdekte fonteinen worden vaak aangeboden in de handel met een groen, dat exclusief voor grotere fonteinen en kleinere modellen snel overwoekerd. Klimop tutes en Schefflera moeten worden vermeden of alleen worden gebruikt voor grotere putten. Dankzij de goede omstandigheden direct aan het water kun je snel naar de hoogte klimmen.

Passend Plant bevatten:

 • Dwergpeper
 • Kleinere varens
 • Chinese geldboom
 • Dwerg feu
 • Groene lelie

Hoe zelf een binnenfontein met planten te bouwen

De modellen passen niet altijd perfect in de woonkamer in de handel of internet. Als je je eigen ideeën hebt en ze wilt implementeren, kun je met een beetje vakmanschap je eigen binnenfontein voor thuis bouwen. Daarnaast is deze variant vaak goedkoper.

Je moet eerst goed nadenken over welk materiaal er gebruikt gaat worden en hoe het eindresultaat er later uit moet zien. Zo kun je kiezen tussen hout en grind of steen.

Fooi:

Ga naar de bouwmarkt en laat je inspireren door reeds afgewerkte binnenfonteinen op het terrein. Dit maakt zelfbouw veel gemakkelijker voor u.

Voor de bouw zijn er enkele basismaterialen, die u moet krijgen voordat u het instelt:

 • Een fonteinvat
 • Een putvulling
 • Een pomp- en pompbeveiliging
 • Een voorwerp waaruit het water naar buiten komt

Welke producten bijzonder hoogwaardig en duurzaam zijn, kunt u navragen bij speciaalzaken. Zodra alle materialen bij elkaar zijn, kunt u beginnen met het instellen. Om dit te doen, plaatst u de pomp in het vat en voorziet u deze van de pompbescherming. Vervolgens kan het putobject worden bevestigd en kan de pompbescherming worden gecombineerd met de putvulling. Nadat je de fontein hebt gevuld met zowel water als Planten en stenen , het is klaar om te gaan. Zo kun je relatief goedkoop je eigen zelfgemaakte kamerfontein ontwerpen.

Welke binnenfonteinen kunnen worden geplant?

Alleen die putten met een apart gebied moeten worden geplant. Omdat de meeste planten aarde nodig hebben, mogen ze dat niet doen. in de watercyclus geraden. Er zijn inmiddels veel kleine modellen die ideaal zijn voor de tafel of vensterbank, maar ook grotere varianten die direct op de vloer geplaatst kunnen worden.

Zeer kleine binnenfonteinen, die geen aparte ruimte kunnen hebben, kunnen worden voorzien van zogenaamde waterplanten. Deze hebben geen grond nodig en alleen wat vocht. Een van deze planten is onder andere de epifyt.

Aanbevolen binnenfonteinen met planten

Omdat planten dat speciale iets bieden en een vleugje natuurlijkheid uitstralen, zijn deze modellen bijzonder populair. Zodat je een goed overzicht hebt van de beste producten, hebben we ze in meer detail op een rijtje gezet.

Een echte blikvanger: binnenfontein met LED-verlichting

Binnen fontein groot met LED verlichting Tuin fontein binnen en buiten fontein waterval...
Binnen fontein groot met LED verlichting Tuin fontein binnen en buiten fontein waterval…

 • Grote binnenfontein met LED-verlichting. Met deze fontein krijg je een decoratief hoogtepunt. De fontein heeft een hoogte van 48 cm,…
 • De fontein is voorzien van drie LED spots in stijlvolle koelwitte lichtgevende kleur. Deze creëren een indrukwekkend spel van licht in het donker
 • Geschikt voor binnen- en buitengebruik: U kunt dit fonteinmodel ook gemakkelijk gebruiken als tuinfontein. Alle accessoires…

Als u op zoek bent naar een groot model dat kan worden voorzien van allerlei soorten waterplanten, dan bent u bij arnusa Zimmerbrunnen aan het juiste adres. De fontein zelf is gemaakt van kunststeen en biedt verschillende vaten waardoor het water kan spatten. Dankzij de grootte heb je hier voldoende ruimte om epifyten te versieren. Als dit nog niet genoeg is, kun je andere planten rond de fontein plaatsen, die er in combinatie bijna uitzien als een jungle. Dankzij LED’s wordt het model van het bedrijf Arnusa verlicht en belooft zo een unieke ervaring zowel voor binnen- als buitengebruik.

Perfect voor op kantoor: Infactory indoor fontein met stenen

De handige fontein van Infactory is perfect voor de vensterbank, tafel of plank. De waterstroom is oneindig variabel, zodat u op elk moment flexibel kunt handelen. Naast de kleine trap is er een aparte ruimte, die u kunt planten of versieren. Zo zorg je voor meer harmonie thuis of op kantoor en met name voor een verbeterd binnenklimaat. Klanten beoordelen vooral het lichte en aangename spatten, evenals het goed doordachte ontwerp zeer positief.

Ideaal voor mensen zonder groene vingers: Jeffergarden Fountain

Jeffergarden Indoor &Outdoor Fontein Waterval Tafel Fontein Decoratie...
Jeffergarden Indoor &Outdoor Fontein Waterval Tafel Fontein Decoratie…

 • INDOOR FONTEIN – Dankzij het kleine formaat van de fontein past het bijna overal in uw huis.Geef elke kamer een vleugje rust en natuur.
 • ONTSPANNEN EN RUSTEN – De moderne tafelwaterfontein biedt rustgevende ontspanning en rust.Luister naar de geluiden van een waterval die…
 • GEBRUIK TIPS – Dit product bevat geen verstuiver, maar het licht wordt ingeschakeld nadat de verstuiver is geïnstalleerd om de…

Als je geen groene vingers hebt, maar toch niet zonder een fontein met planten wilt, kun je een model kopen met kunstplanten. De fontein van het bedrijf Jeffergarden is al afgewerkt met kleine bomen, planten en groen. Een extra lichtinstallatie zorgt ook voor meer gezelligheid. Zo kunt u de positieve eigenschappen van planten en verlichting ideaal voor uzelf gebruiken en een echte oase direct in de woonkamer creëren. Een kleine waterval, die tussen de bomen tevoorschijn komt, zorgt voor extra charme.