Edelsteenfontein – een rustige attractie voor uw huis

Koop Gemstone Fountain

Welke binnenfontein het ook is – ze hebben allemaal één groot ding gemeen, waardoor ze een onvervangbaar inrichtingsartikel zijn tussen de vele enthousiaste mensen over de hele wereld. De kalmerend en sfeerscheppend effect is onomstreden en zelfs de grootste twijfelaar realiseert zich uiterlijk na een paar seconden observatie dat de rust die uit de apparaten komt iets heel bijzonders is.

Edelsteenfonteinen maken het allemaal moeiteloos weer af. De binnenfonteinen gemaakt van een grote verscheidenheid aan edelstenen zijn populairder dan ooit, wat onder andere te zien is in het brede scala aan keuzes op de markt.

Als u van plan bent om in de nabije toekomst een van deze indrukwekkende sieraden te kopen, willen we van tevoren van de gelegenheid gebruik maken en u informeren over de meest interessante informatie. In dit artikel hebben we alle belangrijke punten over edelsteenfonteinen voor je verzameld.

Wat definieert een edelsteenfontein precies?

Een edelsteenfontein wordt vooral gekenmerkt door een hoge mate van nabijheid tot de natuur en originaliteit. Bijna geen enkel ander type binnenfontein slaagt er zo goed in om deze genoemde punten te combineren met een state-of-the-art technologie binnenin. Ook de vele manieren is een bijzonder onderscheidend kenmerk, omdat er veel verschillende vormen van implementatie te vinden zijn.

Edelsteenfonteinen zijn gemaakt van de volgende stenen of vaste materialen:

  • Natuursteen
  • Mineralen
  • Edelstenen

Met betrekking tot deze 3 hoofdcategorieën laat een nadere blik op de meest populaire edelsteenfonteinen zien dat voornamelijk bergkristal, amethist, rozenkwarts, agaat, calciet of fluoriet worden gebruikt. Deze soorten overtuigen fabrikanten en klanten over de hele lijn, omdat ze uitstekend kunnen worden verwerkt en ook uitstekend kunnen worden verlicht.

In welke vormen worden edelsteenfonteinen meestal gemaakt?

Een generaliserend antwoord kan niet worden genoemd bij het bepalen van de meest geïmplementeerde edelsteenfonteinvorm, omdat de vele soorten werk eenvoudigweg van te verschillende aard zijn. Een nadere blik op de bestaande modellen op de markt onthult echter een bepaalde trendrichting.

Zo valt op dat vooral kleinere veerstenen bijzonder vaak worden aangeboden. Deze hebben een klein gaatje in het midden, waaruit het water tijdens gebruik naar buiten stroomt. Geplaatst in het midden van een kom, worden deze bovendien aantrekkelijk geënsceneerd door een verlichtingstechnologie om het algehele uiterlijk nog meer kracht te geven. Op de schaal zijn er meestal veel kleinere kiezels, die rond het totaalplaatje nog verder af en maak het authentieker. Veel veerstenen hebben ook een zogenaamde “poort” erboven, d.w.z. een kleine roterende bal.

Maar ook bolvormige fonteinen zijn razend populair. Deze zijn meestal zo ontworpen dat het water uit een klein gat in het midden loopt, vergelijkbaar met de bronstenen, en op een kalmerende manier naar de grond op de muur zinkt. Cascades zijn ook trendy in dergelijke vormen en genieten een grote populariteit.

Voor wie zijn edelsteenfonteinen bijzonder aan te bevelen?

Kamerfonteinen van edelsteen kunnen op een eersteklas manier worden geïntegreerd in een bestaand inrichtingsconcept. Als u op zoek bent naar een nieuwe blikvanger, die een goede portie charme, karakter en flair moet uitstralen binnen uw eigen 4 muren, dan is de aankoop van zo’n kamerfontein precies de juiste keuze.

Maar ook als je intensief met het onderwerp Feng Shui bezig bent of er op een gegeven moment mee bezig wilt zijn, is een aanschaf van een edelsteenfontein een echte aanrader. Daar zuiver en verfrissend water is een onuitputtelijke bron van voedende Qi in Feng Shui, dit ontwerpelement zou het perfecte antwoord kunnen zijn in termen van binnenklimaat. De geluiden die waarneembaar zijn tijdens de inbedrijfstelling zijn eenltat voor de zintuigen.

Edelsteenfonteinen zijn ook ideaal voor gebruik binnen bedrijfs- en praktijkruimten. De ontspannende effecten zullen zeker dankbaar worden geaccepteerd door uw gasten en patiënten. Het mooie uiterlijk van de apparaten verbetert ook merkbaar het ontwerp van de kamer.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een edelsteenfontein?

Een van de meest voor de hand liggende voordelen is zeker de indrukwekkende en tegelijkertijd rustgevende visuele opstelling van elke overdekte fontein. Hoe klein of groot een model ook is – ze slagen er allemaal in om een kamer iets te geven en de sfeer aanzienlijk te verbeteren.

De binnenlucht wordt ook verbeterd door het gebruik van een edelsteenfontein. Door de constante waterstroom en de bijbehorende verdamping dringt vocht automatisch de lucht in, wat op zijn beurt zeer gunstig voor de luchtwegen is. Op deze manier wordt tegelijkertijd ook de kamerlucht gereinigd.

Maar ook als sfeerlicht worden vaak fonteinen van edelsteen gebruikt. Om deze reden worden ze vaak gebruikt in lichttherapiemaatregelen. Bergkristal, oranje calciet en Co. schitteren zo feilloos in combinatie met geïntegreerde lichttechniek dat een toepassing op dit gebied meer dan geschikt is.

Begunstigden van een aankoop zijn ook steeds vaker tinnitusslachtoffers. Omdat deze patiënten zonder onderbreking een soms zeer sterk geluid in de oren waarnemen, hebben ze een aangenamere toon nodig om zichzelf af te leiden. Om deze reden wordt het zachte spatten vaak gebruikt als een zogenaamde “ruiser”. Zo wordt het aangename geluid van het water het nieuwe en draaglijker hoofdgeluid.

Aanbevolen edelsteenfonteinen voor uw huis

Om u te helpen beslissen wanneer u op zoek bent naar een edelsteenfontein, hebben we in deze sectie een paar geweldige apparaten vermeld die extra flair aan uw huis zullen toevoegen. Van alle modellen die op de markt voorkomen, vallen deze roestvrijstalen binnenfonteinen bijzonder positief op.

Een knappe edelsteenfontein gemaakt van echte sodaliet

De elegante en tijdloze edelsteenfontein van “Troester’s Fontein Wereld” is een echte blikvanger, die door het compacte ontwerp snel op de gewenste locatie geplaatst kan worden. Het betrouwbare apparaat is met authentiek ogende sierkiezels omzoomd, die zich in een decoratieve kom bevinden. Natuurlijk ligt de focus vooral op de echte sodaliet. Dit is vooral effectief wanneer het water zacht en rustgevend naar beneden stroomt tijdens de inbedrijfstelling.

Een fascinerende edelsteenfontein gemaakt van het fijnste oranje calciet

De uiterst knappe oranje calciet werkt uitstekend voor de melkwitte glazen kom. Er is niet te veel contrast, zodat de hele kleurtoewijzing perfect in elkaar overloopt. Deze harmonie, in combinatie met het onnavolgbaar mooie zicht tijdens de inbedrijfstelling, zal veel glamour aan uw huis toevoegen. Met een hoogte van 12-14 cm is de edelsteenfontein zeker niet al te opdringerig. Het straalt discreet rustgevende vibes uit in uw huis.

Een hoogwaardige edelsteenfontein in bolvormig ontwerp

De edelsteenbalfontein van oranje calciet van Windworks combineert de punten van ontwerpbewustzijn en technologie in perfectie. De geïnstalleerde componenten in het apparaat getuigen van hoge kwaliteit, zodat een complicatievrij gebruik zelfs over een langere periode wordt gegarandeerd. De opstelling van de verschillende ontwerpelementen is meer dan succesvol. De bolvormige veersteen ziet er uitstekend uit in het midden van de met kiezels bedekte schaal. De edelsteenfontein met verlichting straalt veel rust en ontspanning uit door het zachte licht.