Elektrische haard met waterdamp

Elektrische haard met waterdamp

Een elektrische haard met stoom is de perfecte aankoop als het gaat om het creëren van de hoogste mate van gezelligheid en comfort in uw eigen huis met weinig moeite. Vergeleken met het gebruik van een conventionele, echte open haard, is de inbedrijfstelling van de charmespuitende elektrische kachel veel minder ingewikkeld en tijdbesparend.

Een Elektrische haard met waterdamp beheerst de evenwichtsoefening van ontwerp en functionaliteit op een perfecte manier, zodat u met slechts één aankoop een merkbare upgrade van uw huis kunt bereiken.

Algemene informatie over de elektrische haard met stoom

Een elektrische haard met stoom is het ideale apparaat voor u als u de onnavolgbare gezelligheid van een echte open haard in uw huis wilt brengen zonder de vele verplichtingen en risico’s te hoeven dragen. Dankzij een volwassen technologie die in de loop der jaren is geperfectioneerd, zijn de sfeervolle elektrische haarden in slechts enkele minuten klaar voor gebruik. Eenmaal ingeschakeld, zult u al snel merken dat de gesimuleerd vlamspel is op geen enkele manier inferieur aan de pracht van een echte open haard. De imitatie van echte vlammen geproduceerd met waterdamp wordt steeds populairder, omdat het resultaat overtuigend is in vergelijking met andere technologieën door een zeer realistisch uiterlijk.

Elektrische haard met stoom: EWT “Optimyst Fire Danvill”

DIMPLEX Elektrische Schoorsteen Insert Danville Zwart Gepatenteerde 3D Optimystflame...
DIMPLEX Elektrische Schoorsteen Insert Danville Zwart Gepatenteerde 3D Optimystflame…

  • ELEKTRISCHE OPEN HAARD INSERT: De Danville messing antiek is ontworpen voor een bestaande open haard rand
  • OPTIMYST FLAME TECHNIQUE: Het Optimyst vlameffect creëert een boeiend effect en een realistisch vlampatroon met verlichting en koude…
  • VERWARMING: Heeft een schakelbaar verwarmingsvermogen met twee niveaus van 1000 en 2000 watt. Het vlameffect kan ook worden bereikt zonder warmteafvoer.

De “Optimyst Fire Danville” van EWT kan zeer hoog op de evolutieschaal van een elektrische kachel worden geplaatst, wat op zijn beurt te maken heeft met zijn eersteklas technologie. Zoals de naam van het volwassen model al doet vermoeden, wacht een extreem echt uitziende vlamsimulatie om de speciale mate van gezelligheid in uw huis te laten intrekken.

De afmetingen maken moeiteloze en snelle positionering in huis mogelijk. Het apparaat kan via “plug-and-play” op een tijdbesparende manier in gebruik worden genomen. Het maximale verwarmingsniveau van 2000 watt zorgt ervoor dat er ook op koude dagen een aangename warmte heerst in de ruimte. De elektrische haard met waterdamp kan comfortabel worden uitgerust met een Afstandsbediening zodat alle functies slechts een druk op de knop verwijderd zijn.

Hoe werkt een elektrische haard met stoom?

Hoewel de meeste elektrische haarden met waterdamp ook weten te overtuigen van de optiek, zijn het nog steeds de innerlijke waarden die het bedrieglijk echte vlammenspel tijdens de inbedrijfstelling realiseren. In vergelijking met andere technologische benaderingen maakt deze variant niet alleen gebruik van spiegelsystemen en verschillende ventilatiewielen. Integendeel, het is dankzij het precieze en doordachte samenspel van mist- en verlichtingstechnologie dat uiteindelijk een zeer realistische simulatie van een echte open haard wordt gecreëerd.

Een permanent geïnstalleerde watertank in de elektrische kachel in combinatie met een waterverstuiver zorgt ervoor dat er op regelmatige tijdstippen een flinterdunne stoom in de lucht vrijkomt. Xenonlampen zijn er dan verantwoordelijk voor dat de lucht opwarmt en de koelere waterdamp daardoor stijgt.

In een gelige xenonlampen straal dan de waterdamp uit, zodat deze opeenvolging het vlammenspel creëert dat ons zo idyllisch lijkt. Omdat waterdamp zelfs reageert op zeer kleine luchtstromen, zorgt dit ook voor een nog realistischer weergave.

Welke rol speelt de decoratie van een elektrische open haard met stoom?

Om een allround authentieke vlamsimulatie te creëren, is het natuurlijk belangrijk dat eenvan buitenaf wordt voor een authentieke sfeer gezorgd. Dit betekent dat niet alleen de ramen van de elektrische haard moeten doen denken aan die van een echt model, maar ook de afzonderlijke componenten van het vuur zelf moeten in detail worden nagemaakt.
Om dit te bereiken, vertrouwen fabrikanten op een exacte reproductie van sintels, stenen en boomstammen. Zo wordt kunsthars vaak gebruikt in de geremodelleerde boomstammen om een perfecte look te bereiken. Maar zelfs de gebieden van de decoratieve elementen, die niet direct zichtbaar zijn, hebben het in termen van prestaties. In de regel zijn ze uitgerust met LED’s, zodat bijvoorbeeld het gloeien van een echt vuur kan worden nagebootst in het geval van sintels. Zelfs als je naar de vele functies kijkt, kun je bij veel apparaten zien dat de decoratie is opgenomen. In sommige gevallen kunnen de lichtomstandigheden en kleurenschema’s individueel worden aangepast met een afstandsbediening.

Welk water moet worden gebruikt in een elektrische open haard met stoom?

Om ervoor te zorgen dat niets een lang en complicatievrij gebruik in de weg staat, moet u ervoor zorgen dat u de geïntegreerde watertank uitsluitend met het juiste water vult voordat u het apparaat in bedrijf stelt. Zorg ervoor dat u geen normaal kraanwater gebruikt, omdat het hoge kalkgehalte schade aan de elektrische haard kan veroorzaken. Voor het gebruik van een elektrische haard met stoom worden slechts twee kalkvrije varianten aanbevolen:

  • Ontkalkt water
  • Gedestilleerd water

Vullen met ontkalkt water is voordeliger in directe vergelijking. De reden ligt in de productiemethode van het gedestilleerde water. Dit wordt geproduceerd uit waterdamp, wat op zijn beurt betekent dat er al eerder verdamping heeft plaatsgevonden. Als u het water een tweede keer wilt verdampen tijdens het gebruik van de elektrische haard, zal dit leiden tot minder stoomgeneratie. De situatie is anders bij het gebruik van ontkalkt water. Hier kan een duidelijk hogere stoomontwikkeling worden bepaald. Het resultaat is te zien aan een simulatie van hogere kwaliteit van het vlammenspel.

Stoom elektrische haard: EWT “Optimyst haard Vivaldi”

DIMPLEX - Elektrische haard Vivaldi - Waterdamp - LED verlichting - Gepatenteerde 3D Optimyst...
DIMPLEX – Elektrische haard Vivaldi – Waterdamp – LED verlichting – Gepatenteerde 3D Optimyst…

  • DESIGN: De Vivaldi is een elektrische haard met een eigentijds design met een zwarte afwerking en bronzen accenten aan de zijkant
  • VUUR VAN WATER: Het Optimyst-vlameffect creëert een boeiend 3D-effect en een realistisch vlambeeld met verlichting en koude…
  • VERWARMING: De Vivaldi elektrische haard heeft een schakelbaar verwarmingsvermogen met twee niveaus van 1000 en 2000 watt. Het vlameffect kan ook…

Het model “Vivaldi” van het bedrijf EWT overtuigt vooral door het extreem echt ogende vlameffect. Een hoogwaardige en tijdloze gevel zorgt ervoor dat het apparaat perfect geïntegreerd kan worden in een bestaand designconcept. Op koude dagen kunt u de warmte snel en effectief in huis halen dankzij de schakelbare verwarmingsfunctie.

Afhankelijk van de weersomstandigheden heb je de keuze tussen 1000 watt en 2000 watt vermogen. Uit de beschrijving van de fabrikant blijkt dat zelfs kamers tot een grootte van 25 vierkante meter uitstekend kunnen worden verwarmd. De Gebruiksvriendelijk karakter verschijnt ook tijdens de montage. Na korte tijd is het eersteklas apparaat klaar voor gebruik.

Wat zijn de voordelen van een elektrische haard met stoom ten opzichte van een echte haard?

De directe vergelijking tussen een elektrische haard met waterdamp en een echte haard onthult in slechts enkele seconden tal van punten waarmee de elektrische variant zich weet te laten gelden. In de volgende sectie hebben we de belangrijkste onderscheidende kenmerken voor u in detail uitgesplitst.
Veiligheid: Waar geen echt vuur is, kan er geen gevaar zijn voor vliegende vonken in één adem. Zelfs als de vlamsimulatie er bedrieglijk echt uitziet, kan het gezellige en rustgevende blazing geen gevaarlijke situatie creëren. Gun uzelf de vrijheid om de open haardkamer voor een langere periode onbeheerd achter te laten.

Eenvoudige installatie: De realisatie van een echte haard gaat in de meeste gevallen gepaard met een kostbare en tijdrovende moderniseringsmaatregel. Er moeten vergunningen worden verkregen en emissiegrenswaarden moeten in de toekomst worden nageleefd. Vooral het verwijderen van een schoorsteen is erg ingewikkeld en bewerkelijk, zodat alle stammen als geheel in veel gevallen niet in verhouding staan tot het werkelijke voordeel.

Snel in gebruik: “Plug-and-play” betekent zoiets als “plug in en het plezier kan voor je beginnen”. Los van de eerder besproken ombouwmaatregelen is het ook voor een echte haard noodzakelijk dat je regelmatig brandstof levert. Deze zweetopwekkende inkoop wordt volledig geëlimineerd met de elektrische open haard met stoom.

Aangepaste instelling: Hou je niet van de overmatige hitte van het vuur? Geen probleem. Met een elektrische haard met stoom behoudt u te allen tijde de volledige controle. Een echte brand is niet snel aan te passen aan de temperatuur. Met de elektrische kachel heeft u de mogelijkheid om de functies binnen enkele seconden te wijzigen en af te stemmen op uw behoeften.