Elektrische haard zonder verwarming – decoratie door vlamsimulatie

Elektrische haard zonder verwarming

Een open haard in je eigen vier muren straalt gezelligheid en een heel bijzondere charme uit. Een brandende vlam of enkele gloeiende boomstammen in een chique frame gemaakt van steen, hout of glas worden beschouwd als echte “blikvangers” in de woonkamer. Het aanbod op de markt is groot – elektrische haarden in verschillende uitvoeringen en uitvoeringen en met en zonder verwarmingsfunctie zijn absoluut trendy.

Wat velen echter niet weten, is dat Als een ventilatorkachel in de open haard is opgenomen, brengt dit in één adem hogere elektriciteitskosten met zich mee. Wilt u energiebesparende variant voor uw huis belooft de elektrische haard zonder verwarming ook een bedrieglijk echt vlambeeld, zonder de elektriciteitsrekening op te drijven.

Elektrische haard – vlamsimulatie ook mogelijk zonder verwarming?

Wie een haard koopt, kent vaak alleen modellen die vlamsimulatie en warmte combineren. Elektrische haarden uit het stopcontact zijn immers ook gemodelleerd naar een echte haard, die altijd maar beide levert: vlammen en warmte. U moet weten dat er tegenwoordig veel modellen zijn die ook zonder verwarmingsfunctie verkrijgbaar zijn.

In directe vergelijking zijn deze niet alleen aanzienlijk goedkoper in aanschaf, maar ook in onderhoud. De vlamsimulatie is gelukkig onafhankelijk van een ventilatorkachel. Modellen zonder deze beloven dus een even uniek vlammenspel en een bedrieglijk echt uiterlijk.

Elektriciteit besparen door gebrek aan verwarming

Vooral in de winter wordt de verwarming thuis vaak op het hoogste niveau gezet. Zodra de temperatuur daalt, stijgen de kosten van consumptie tegelijkertijd. Een elektrische haard met verwarming verhoogt ook het verbruik aanzienlijk. Dit slikt dus al, met een verwarmingsvermogen van ongeveer 1000W, 30 cent per uur. Deze kosten kunnen snel oplopen en de facturering aan het einde van het jaar verhogen.

Aan de andere kant is de open haard zonder verwarming meer kostenbesparend. Het vlammenspel kost slechts 3-4 cent per uur en kan gemakkelijk worden verzoend met het geweten zonder af te zien van ontwerp en uiterlijk.

Aanbevolen lectuur:

Als u niet zonder de verwarmingskracht wilt, kunt u alle belangrijke informatie over elektrische haarden met verwarming lezen in ons bijbehorende artikel.

Elektrische haard Glow Fire Jupiter zonder verwarmingsfunctie

GLOW FIRE Jupiter gebogen elektrische haard, 90 cm breed, vloerhaard en wandhaard met LED |...
GLOW FIRE Jupiter gebogen elektrische haard, 90 cm breed, vloerhaard en wandhaard met LED |…

  • Elektrische haard met bedrieglijk echte vlam: De energiebesparende Glow Fire-technologie met LED-verlichting tovert een realistische open haard tevoorschijn in…
  • Elektrische open haard houtdecoratie inbegrepen: Geniet van de flikkerende houtimitatie. Moderne uitstraling: De ruit van de gebogen haard is rond…
  • De decoratieve open haard wordt geleverd met afstandsbediening. Daarnaast kun je kiezen of je hem gebruikt als open haard met standaard of als wandhaard.

Het model van het bedrijf Glow Fire ziet er bijzonder echt en elegant uit dankzij de gebogen glazen ruit. De elektrische haard kan aan de muur worden bevestigd of via de bijgeleverde voetjes op de kast worden geplaatst. De vlammen kunnen met een afstandsbediening worden ingeschakeld en naar behoefte worden gedimd. De geïntegreerde timerfunctie zorgt er ook voor dat de elektrische haard vanzelf uitgaat zonder verwarming.

U hoeft zich dus geen zorgen te maken als u tijdens de operatie in slaap valt. De TÜV-certificering en CE-testen bevestig de goede kwaliteit van de open haard. Klanten kunnen deze verklaring ook bevestigen en vooral het elegante en tijdloze ontwerp benadrukken dat uitstekend kan worden geïntegreerd in een modern appartement.

Elektrische haard zonder verwarmingsfunctie – de ideale decoratie

Mis je nog het laatste hoogtepunt in de woonkamer? De elektrische haard met zijn realistische vlammen verbetert de ruimte weer visueel. Vooral op gezellige winteravonden kan dit makkelijk flikkerende vlam afbeelding zorgen voor nog meer sfeer. Maar ook in de ZonIn het voorjaar of voorjaar worden de vlammen een echte blikvanger. U kunt terugvallen op verschillende modellen en ontwerpen. Naast elegante en eenvoudige elektrische haarden, vindt u er ook varianten die een lichte retro touch uitstralen en perfect kunnen worden geïntegreerd in rustieke appartementen.

Door de eenvoudige stroomaansluiting kan de elektrische haard overal in het appartement flexibel worden opgezet. Als je niet echt kunt kiezen tussen woonkamer en slaapkamer, kun je gemakkelijk schakelen als dat nodig is. Bovendien kan de opslag van vloermodellen uitstekend worden gebruikt als een oppervlak voor verdere decoratie. Om het plaatje compleet te maken, kun je ook oud brandhout naast of onder de kachel plaatsen en de haard er nog realistischer uit laten zien.

Vlamsimulatie als lichtbron

Vooral ’s avonds, of tijdens een gezellige filmavond, wil je een vrij rustig en discreet licht. In plaats van de felle lamp aan het plafond aan te zetten, kunt u in plaats daarvan de elektrische open haard gebruiken zonder verwarmingsfunctie. Het vlammenspel straalt een aangenaam en warm licht uit zonder storend te zijn. Veel modellen zijn ook dimbaar.

Als je de kamer een beetje helderder wilt maken, kun je de helderheid intensiveren. Als u de voorkeur geeft aan een lichte gloed, kunt u deze aanpassen dankzij de afstandsbediening of het bedieningselement op de open haard zelf. Een smeulende inzethaard is ook ideaal voor dergelijke doeleinden.

KLARSTEIN Kamini – gloeiende inzethaard met halogeenverlichting

Klarstein Kamini - elektrische haard, elektrische open haard, inzethaard, smeulende boomstammen, geen roet en...
Klarstein Kamini – elektrische haard, elektrische open haard, inzethaard, smeulende boomstammen, geen roet en…

  • VEILIG VUURLICHT: De Klarstein elektrische haard in rustieke uitstraling werkt zonder open haard met een druk op de knop. Nog een voordeel…
  • ATMOSFERISCH LICHT: Het bewegende, zachte licht in de kolen schijnt op verschillende manieren en bootst bedrieglijk echt smeulen na…
  • FLEXIBELE INSTALLATIE: De elektrische haard met verwarming en open haard kan niet alleen worden gebruikt in bestaande, koude haarden, maar kan ook vrij worden gebruikt.

Bent u gewoon op zoek naar sfeerverlichting, zonder directe vlamsimulatie? Het Kamini model van KLARSTEIN is het hele jaar door inzetbaar en flexibel inzetbaar. Zo kunnen de smeulende boomstammen in een lege bestaande open haard worden geplaatst, of op de kast of tafel worden geplaatst.

Door het ontbreken van de verwarmingsfunctie kunt u ook op elk moment de kamer verlaten zonder een kijkje te hoeven nemen bij de open haard. De compact ontwerp en het lage gewicht, de inzethaard van KLARSTEIN kan op elk moment mobiel worden gebruikt. Klanten beoordelen vooral de meegeleverde gloeilamp, evenals de goede kwaliteit van het model als positief.