Elektrische open haard met verwarming – zodat uw huis echt warm zal zijn!

Elektrische haarden met verwarming

Bij het kiezen van een elektrische haard staat u vroeg of laat voor de beslissing – met of zonder verwarming? Het echte vlambeeld en het geweldige ontwerp zijn vaak in beide opgenomen, maar alleen een elektrische open haard met verwarming zorgt ook voor rustgevende warmte. Hoewel dit veel voordelen biedt, brengt het in één adem ook hogere kosten met zich mee.

Elektrische haard met verwarming vs. elektrische haard zonder verwarming

In feite is deze vraag niet zo gemakkelijk te beantwoorden en varieert van persoon tot persoon. Hier hangt het in de eerste plaats af van het beoogde gebruik. Als u alleen op zoek bent naar iets “voor het oog”, of uw appartement wilt verfraaien met een mooie elektrische open haard aan de muur, is de versie zonder verwarmingsvermogen voldoende. Hier bespaar je extra kosten, maar tegelijkertijd moet je het doen zonder warmteafgifte. Wie daarentegen, vooral in de overgangsmaanden of wilt de verwarming naar wens gebruiken, waarvoor een elektrische haard met verwarming wordt aanbevolen. Dankzij moderne producten kan vlamsimulatie onafhankelijk worden bediend. Het voordeel van deze methode is echter dat u de geïntegreerde ventilatorkachel altijd in geval van nood kunt gebruiken.

Elektrische haard als verwarmingsvervanger

Vooral in grote ruimtes, of in de overgangsperiode tussen zomer en herfst, verlangen veel mensen naar snelle warmte. Als je verwarming in huis centraal wordt geregeld, schakelen veel verhuurders deze pas in september of zelfs later weer in. Maar afhankelijk van het weer kunnen er zelfs in deze maanden enkele koude avonden en nachten zijn. De elektrische haard met verwarming is hiervoor bijzonder geschikt. Als een soort brug tussen de maanden door verwarmt dit de ruimte tot de gewenste temperatuur. Maar zelfs grote ruimtes die op korte termijn verwarmd moeten worden, kunnen met de open haard worden ondersteund. Veel modellen komen eraan met verschillende verwarmingssterktes daarom en kan individueel worden geregeld als dat nodig is. Als de elektrische haard echter als een volledige verwarmingsvervanger moet fungeren, moet u overeenkomstig hogere kosten verwachten.

Aanbieden

HOMCOM LED elektrische open haard Muurhaard Staande Open haard Houtkachel met Vlam Effect 900/1800W 41x41x64,5cm
HOMCOM LED elektrische open haard Muurhaard Staande Open haard Houtkachel met Vlam Effect 900/1800W 41x41x64,5cm

  • Modern design: De combinatie van gehard glas en ijzer is een echte blikvanger. Eenvoudig en eigentijds, de open haard past in een bijna perfecte sfeer.
  • Behaaglijke warmte: De geïntegreerde ventilatorkachel levert 900W of 1800W. Tijdens het koudere seizoen brengt ons kleine verwarmingswonder…
  • Romantische verlichting: De vuuranimatie kan onafhankelijk van de hitte worden ingeschakeld. Zodat je het altijd lekker comfortabel in huis hebt.

De elektrische haard van HOMCOM biedt een verwarmingsvermogen van 900W of 1800W. Het ontwerp ziet er bedrieglijk echt uit en is gemodelleerd naar een echte open haard. Aan de achterkant zitten de bedieningselementen, die onder andere voor het dimmen van de vlam zijn. Met een gewicht van iets meer dan 14 kg is dit model gemakkelijk te vervoeren binnen de ruimte en flexibel in de pitch.

Zonder rook of uitlaatgassen kan de haard de kamer in een paar minuten opwarmen en zo extra ondersteuning bieden. De vuuranimatie is ook onafhankelijk van de ventilatorkachel instelbaar, zodat u zelfs in warmere maanden niet zonder kleurenspel hoeft te doen. De overwegend positieve klantbeoordelingen benadrukken vooral de goede kwaliteit en bruikbaarheid voort. Door de ventilatorkachel moet echter een licht achtergrondgeluid worden verwacht.

Elektrische haard voor verwarming: Stroomverbruik in één oogopslag

Als u de open haard als hoofdverwarming wilt gebruiken, moet u eerst eens kijken naar de elektriciteitskosten. Deze kunnen bijvoorbeeld al oplopen tot 30 cent per uur met een verwarmingsvermogen van ongeveer 1000W. Als u de elektrische haard gedurende de dag op de hoogste warmteafgifte gebruikt, kunnen de kosten oplopen. Koop je de haard echter alleen als aanvulling om ’s avonds een mooi vlammenspel en een beetje rustgevende warmte in de woonkamer te garanderen, dan zijn de elektriciteitskosten nauwelijks merkbaar. Over het algemeen wordt de elektrische haard beschouwd als behoorlijk energiebesparend en kan ook zonder verwarming worden gebruikt. Als je jezelf uitsluitend comfortabel wilt maken met de bedrieglijk echte vlamsimulatie, betaal je ongeveer 3-4 cent per uur en dus slechts een klein deel.

Bovendien moet worden opgemerkt dat zelfs dergelijke open haarden met gas of olie kosten met zich meebrengen. Onder andere butaangas en propaangasflessen moeten worden aangeschaft en betaald. Als deze twee factoren in aanmerking worden genomen, is het verschil slechts gering. Als u een goed compromis vindt tussen verwarming via elektriciteit en het vlammenspel, kunt u de elektrische open haard met een schoon geweten laten draaien zonder bang te zijn voor een enorme rekening aan het einde van het jaar. Bovendien kunt u uw normale verwarming voor de tijd lager zetten en elders sparen.

Onze tip:

Vooral moderne elektrische haarden kunnen tegenwoordig niet alleen via een afstandsbediening worden bediend, maar zijn ook in prestaties instelbaar.

Om nog efficiënter te handelen, schakelt u de elektrische haard uit wanneer u de kamer voor een langere periode verlaat, of verlaagt u het vermogen.

Werkt de vlamsimulatie alleen met verwarming?

Bijna alle modellen die op de markt te vinden zijn, kunnen nu afzonderlijk worden bediend. Dus niet alleen de prestaties zelf kunnen worden aangepast, maar ook alle functies werken onafhankelijk van elkaar. Wil je alleen iets voor het oog, dan kun je ondanks de ingebouwde verwarming alleen de vlamsimulatie inschakelen. Alleen wanneer nodig kan de verwarming extra worden bediend.

De verwarming heeft geen effect op het beeld van de vlammen. Zelfs zonder verwarming geven deze een bedrieglijk echt beeld van zichzelf. U kunt dus afhankelijk van uw behoeften beslissen of u gewoon wat sfeer wilt oproepen, of extra warmte.

Heldere stenen elektrische haard “Lausanne” met dimfunctie

Klarstein elektrische haard, elektrische kachels voor woonkamers & interieurs, elektrische open haard met...
Klarstein elektrische haard, elektrische kachels voor woonkamers & interieurs, elektrische open haard met…

  • GEZELLIG &ROMANTISCH: De elegante elektrische open haard roept realistische vlamillusies op. Het zachte licht van deze open haard imiteert bedrieglijk echt…
  • REALISTISCHE VLAMMEN: Wanneer de LED-vlammen op deze elektrische haard worden ingeschakeld, is de verbazingwekkend realistische vlam en…
  • ZONDER VUUR EN ROOK: Na een dag hard werken kunt u met deze vrijstaande kachel licht en warmte bedienen via de afstandsbediening.

De elektrische haard van Klarstein wordt geleverd met een dergelijke individuele bediening. Dit model kan dus ook zonder verwarmingsvermogen worden gebruikt tijdens de zomermaanden. Door de bevestiging aan de muur en de verduisterde glazen ruit ziet deze open haard er bijzonder elegant uit. Met een optreden van optioneel 1000W of 2000W de kamer is in een mum van tijd verwarmd.

Als de vlammen te fel voor je zijn, kun je de helderheid van de vlammen aanpassen via de afstandsbediening. Zo kun je, naast televisie, alleen je toevlucht nemen tot een lichte gloed. Voor nog meer sfeer kunt u de LED-achtergrondverlichting inschakelen en de elektrische haard in kleur van de muur laten opvallen. Klanten waarderen vooral het installatiegemak aan de muur en de goede kwaliteit en sfeer die de elektrische haard uitstraalt.

El Fuego elektrische open haard “Locarno”

Als u de voorkeur geeft aan de meer rustieke, maar tegelijkertijd elegante stijl, kunt u alles goed doen met het model “Locarno” van El Fuego. De elektrische open haard in stijlvolle steenlook is verkrijgbaar in twee verwarmingsniveaus en kan worden bediend met 1000W of 2000W. De ingebouwde oververhittingsbeveiliging zorgt voor extra veiligheid tijdens het gebruik.

Ook met dit model kan het vlameffect onafhankelijk van de verwarmingsfunctie worden bediend, zodat zelfs op warmere dagen de haard zijn toepassing vindt. Hoewel de rustieke steen er bijna uitziet als een echte open haard met afzuigkap, hoeft u zich geen zorgen te maken over rook of uitlaatgassen in het appartement. Met een eenvoudige stroomaansluiting kan deze flexibel in het appartement worden geplaatst en aangesloten.