Infrarood verwarming Stiftung Warentest – Testresultaat als kwaliteitsfunctie

Infrarood verwarming Stiftung Warentest

De non-profit consumentenorganisatie Stiftung Warentest is een echte instelling en haar oordeel wordt in veel Duitse huishoudens als trendsettend beschouwd. Of het nu gaat om een stofzuiger, televisie, magnetron of zonnebrandcrème – voordat ze een bepaald product kopen, informeren veel consumenten zich eerst over de beoordeling van Stiftung Warentest.

De bekendste stichting van Duitsland heeft zich ook meerdere keren met het onderwerp verwarming beziggehouden. Er werden echter alleen conventionele verwarmingsmodellen overwogen. Stiftung Warentest heeft nog geen infraroodverwarmingstest uitgevoerd. De organisatie heeft echter al een uitgebreide special gepubliceerd over het onderwerp verwarming, waarvan u ook als gebruiker van een infraroodverwarming kunt profiteren door middel van enkele tips. Welke tips dit zijn en welke alternatieve testinstituten er zijn, vertellen we je in deze gidstekst.

Verwarmingstips van Stiftung Warentest

In een special uit 2014 onthult Stiftung Warentest enkele tips en trucs op het gebied van verwarming, die ook een meerwaarde hebben voor gebruikers van een infraroodverwarming.

Zo wijst de consumentenorganisatie erop dat niet elke ruimte gelijk verwarmd hoeft te worden. Zelfs als we allemaal onze eigen feel-good temperatuur hebben, kan de optimale temperatuur in de slaapkamer met 16 tot 18 graden veel lager zijn dan de aanbevolen temperatuur in de badkamer met 23 graden. Door de individuele, kamergerelateerde temperatuurinstelling kunt u met een infraroodverwarming ook veel elektriciteitskosten besparen.

Ook de gebruikers van het online platform van Stiftung Warentest nemen deel aan het debat en leveren waardevolle informatie. Een consument raadt bijvoorbeeld aan om de rolluiken in de winter altijd in de zon te laten staan. Hierdoor zorgt de zon voor gratis warmte voor de woonkamer en hoef je je verwarming niet zo hoog te zetten.

Stiftung Warentest: Bericht over infraroodverwarming

Naast deze algemene verwarmingstips heeft Stiftung Warentest vaak te maken gehad met conventionele verwarmingsmodellen. Zoals gezegd is er nog geen test voor infraroodverwarming, maar de consumentenorganisatie publiceerde in oktober 2016 een kort bericht over deze verwarmingsmethode.

In dit korte artikel prijst Stiftung Warentest de eenvoudige installatie van de verwarmingspanelen, maar waarschuwt ook voor hoge elektriciteitskosten. In de vele opmerkingen zijn veel gebruikers het echter niet eens met dit oordeel. Ze vinden het voorbarig en oppervlakkig en geven de voorkeur aan een gedetailleerde test van het instituut, die wordt ondersteund door feiten en cijfers. Stiftung Warentest heeft al gereageerd op de kritiek en aangekondigd deze door te sturen naar het onderzoeksteam..

Bovendien moet in gedachten worden gehouden dat dit bericht al enkele jaren oud is en dat de fabrikanten van infraroodverwarmers hebben modernere en efficiëntere modellen gelanceerd.

Aanbevolen lectuur:

Als u nog steeds veel open vragen heeft over infraroodverwarmers in het algemeen, dan zal deze geweldige gids u helpen.

Vergelijkingen van alternatieve infraroodverwarming

Naast Stiftung Warentest is Ökotest een van de toonaangevende organisaties van het land die zich inzetten voor meer transparantie voor de consument. Het instituut heeft zich tot taak gesteld producten in de eerste plaats te onderzoeken op het gebied van gezondheid en milieuvriendelijkheid. Net als Stiftung Warentest heeft Ökotest echter nog geen review van infraroodverwarmers uitgevoerd.

Om een compleet beeld te krijgen van relevante producttesten, is het ook de moeite waard om een kijkje te nemen in Duitstalige landen. In onze buurlanden Oostenrijk en Zwitserland zijn er gerenommeerde tegenhangers van de Duitse Stiftung Warentest. Terwijl in Oostenrijk het tijdschrift Konsument van de onafhankelijke Vereniging voor Consumentenvoorlichting (VKI) producttests uitvoert, vertrouwen Zwitserse consumenten op het oordeel van het tijdschrift Konsumer, uitgegeven door de organisatie Konsumentendienst Schweiz (KDS), die uitsluitend wordt gefinancierd door de basisdemocratie.

Helaas hebben deze twee organisaties zich nog niet toegelegd op het onderwerp infraroodverwarming. De Oostenrijkse consument in oktober 2014 heeft echter in ieder geval een knap.Het rapport is gepubliceerd, dat zich richt op de presentatie en werking van verwarmingssystemen. Het gevaar van hogere elektriciteitskosten en een positieve evaluatie van de verwarmingsmethode door de Universiteit van Kaiserslautern worden ook genoemd. Echter, de korte artikelen onbevredigend en kunnen al als verouderd worden beschouwd door de gestaag voortschrijdende ontwikkeling van infraroodverwarmers.

Productpresentaties

Hoewel we u geen ranglijst van de beste producten kunnen bieden vanwege een gebrek aan tests, willen we u graag kennis laten maken met enkele modellen die op zijn minst positief hebben gepresteerd in de beoordelingen van online klanten.

Trotec infraroodverwarming TIH 900S 900 Watt

Aanbieden

TROTEC TIH 900 S infrarood elektrische verwarming, stralingsverwarming, infrarood technologie,...
TROTEC TIH 900 S infrarood elektrische verwarming, stralingsverwarming, infrarood technologie,…

  • Branded verwarmingsplaat met 900 W vermogen in het formaat 1.205 mm x 755 mm.
  • De infrarood verwarmingsplaat TIH 900 S in TÜV-geteste kwaliteit is voorzien van alle referenties die een merk verwarmingsplaat onderscheiden. Dit is inclusief…
  • Bovendien straalt de TIH 900 S een absoluut aangename en schone warmte uit – zonder geluid en geur, zonder condensaat of onaangename…

Dit model van de fabrikant Trotec laat geen vragen onbeantwoord op het gebied van veiligheid – het is getest door TÜV en draagt het GS-zegel voor geteste veiligheid. In termen van prestaties valt de maximale efficiëntie van het efficiënte verwarmingsproces in dit model op. In totaal wordt 100% van de gebruikte elektrische energie omgezet in warmteafgifte. Online klanten op Amazon zijn ook tevreden met deze kachel en prijzen met name het installatiegemak in hun overwegend positieve beoordelingen.

Könighaus infraroodverwarming 600 Watt

Aanbieden

Könighaus infraroodverwarming vrijstaande unit ✓ Elektrische kachel met poten en thermostaat ✓...
Könighaus infraroodverwarming vrijstaande unit ✓ Elektrische kachel met poten en thermostaat ✓…

  • ✔️ STERKE VERWARMINGSKRACHT – Dankzij onze jarenlange ervaring op het gebied van infrarood kunnen wij hoge calorische waarden garanderen. Watt | Verwarmingsoppervlak: 450…
  • ✔️ GEGARANDEERDE DUURZAAMHEID – Könighaus infraroodkachels zijn onderhoudsvrij en hebben een fabrieksgarantie van 5 jaar en een…
  • ✔️ MOBIEL &FLEXIBEL – Zorg altijd voor infraroodverwarming waar je het nodig hebt. Maximale flexibiliteit dankzij praktische rolvoeten

Van de gerenommeerde Duitse fabrikant Könighaus komt deze infraroodverwarming, die zonder doorlooptijd een onmiddellijk warmtegevoel geeft en even geschikt is voor gebruik in droog- en vochtige ruimtes. Daarnaast biedt de fabrikant een royale garantie van 10 jaar. Dit model wordt ook goed ontvangen op Amazon en behoort tot de top 10 bestsellers in de categorie elektrische radiatoren.

Könighaus Fern infraroodverwarming 600 Watt

Aanbieden

Könighaus infraroodverwarming - 600 watt met TÜV + 5 jaar fabrieksgarantie ✓ Dubbele...
Könighaus infraroodverwarming – 600 watt met TÜV + 5 jaar fabrieksgarantie ✓ Dubbele…

  • ONZE PERFORMANCE CRACKER = Dankzij onze jarenlange ervaring in de infraroodsector kunnen we hoge calorische waarden garanderen. Watt | Verwarmingsoppervlak: 450 W |…
  • GEGARANDEERDE DUURZAAMHEID = Könighaus infraroodverwarmers zijn onderhoudsvrij en hebben een fabrieksgarantie van 5 jaar en een…
  • SLIM SHAPE = Onze infraroodverwarming heeft een eenvoudig en onopvallend ontwerp dankzij het hoogwaardige gepoedercoate aluminium frame.

Dit model is een klassiek wit verwarmingspaneel, ook van Könighaus. De kachel met de afmetingen 1000 / 600 / 10 mm kan in een mum van tijd op een muur of plafond worden geïnstalleerd en heeft 2 oververhittingsbeveiligingszekeringen die een hoge veiligheid garanderen. Aangezien Könighaus een tevredenheidsgarantie van 30 dagen geeft, neemt u geen enkel risico bij de aanschaf van deze kachel. Op Amazon prijzen online klanten vooral de veilige verpakking en de aangename feel-good warmte in hun beoordelingen.