Infraroodverwarming als extra verwarming voor keuken, kelder, zolder, oud gebouw of houten huis – Mag het iets meer warmte?

Infraroodverwarming als extra verwarming

Bent u op zoek naar een hulpverwarming? Daar zijn veel redenen voor. Misschien heb je al een kachel maar hunker je naar extra warmte van een aangename stralingsbron? Het kan echter ook zijn dat je een bepaald deel van een kamer wilt opwarmen, zoals een werk- of eethoek. Daarnaast zijn hulpverwarmers ook geschikt voor plekken waar je zelden verblijft en dus geen volledige verwarming nodig hebt.

Wat de reden ook is die u drijft, een hulpverwarming kan een waardevolle investering zijn. Infraroodverwarmers zijn bijzonder geschikt als ondersteunende warmtebron. Aan de ene kant kunnen de apparaten uiterst praktisch worden aangepast aan het beoogde gebruik en de grootte van de ruimte vanwege hun wattage en aan de andere kant zijn de ontwerpen en montageopties van deze kachel uitzonderlijk veelzijdig. Bovendien doet de aangename stralingswarmte van deze verwarmingsmethode denken aan verwarmende zonnestralen, die kunnen bijdragen aan de feel-good factor van een kamer.

Infrarood verwarming keuken

Alleen of in gezelschap koken, ontbijten aan de keukentafel of dineren en een glas wijn of een verfrissende appelspritzer delen met vrienden of familie – de keuken is het hart van elk huis en omvat tal van activiteiten. Dit maakt het des te belangrijker dat de temperatuur op deze centrale locatie goed is.

Een infraroodverwarming als extra warmtebron is geschikt in de keuken, bijvoorbeeld om Zorg voor geconcentreerde, aangename warmte op plaatsen waar u de meeste tijd doorbrengt, zoals de keukentafel of de werkplek. Als alternatief kan de bijverwarming ook voor de hele keuken worden gebruikt. Hier kunnen we een beeldverwarmer aanbevelen, die u tegelijkertijd de kans biedt om uw keuken decoratief te verbeteren.

Voorbeeld producten keuken

IH Engineering BV Beeld Infrarood Verwarming

Aanbieden

Infraroodverwarming met foto - Fotomotief - TÜV/GS - 600 Watt fotoverwarming - Witte lijst...
Infraroodverwarming met foto – Fotomotief – TÜV/GS – 600 Watt fotoverwarming – Witte lijst…

 • ✔️ DIE KÖNIGHAUS BILDHEIZUNG – Wij garanderen hoge calorische waarden. Watt | Verwarmingsoppervlak: 450 W | 5-12 m²; 600 W | 8-16 m²; 800 W | 11-21 m²; 1000 W…
 • ✔️ GEGARANDEERDE DUURZAAMHEID – Könighaus infraroodkachels zijn onderhoudsvrij en hebben een fabrieksgarantie van 5 jaar en een…
 • ✔️ VOOR U GEDRUKT – Onze infraroodfoto’s worden op aanvraag voor u geprint en geproduceerd in Duitsland. Degenen die gebruikt…

Deze beeldverwarmer van de fabrikant IH Engineering BV is ideaal als ondiepe extra warmtebron met zijn vermogen van 130 watt. Daarnaast biedt het model bedoeld voor wandmontage met meer dan 30 selecteerbare motieven een echte meerwaarde voor uw keukendecoratie. Het apparaat heeft de relevante veiligheidscertificaten zoals het GS-zegel voor geteste veiligheid van TÜV Süd München en de fabrikant geeft een garantie van 5 jaar.

Trotec infraroodparkeerverwarming IRS 800 E

TROTEC infraroodparkeerkachel IRS 800 E kachel...
TROTEC infraroodparkeerkachel IRS 800 E kachel…

 • De staande stralingsverwarmer IRS 800 E van Trotec is een echt zonnetje en straalt altijd rustgevende warmte uit waar dat nodig is. De…
 • Op het terras heb je een paar extra zitjes nodig – maar ook hier moeten je gasten het comfortabel warm hebben? De…
 • Dit mobiliteitswonder heeft een handige draaggreep om in een mum van tijd van locatie naar locatie te worden verplaatst. De werking van de…

Deze compacte, draagbare infrarood stralingsverwarmer kan flexibel worden gebruikt als hulpverwarming in de keuken en kan u altijd extra warmte geven waar u het nodig heeft, sei het op de keukentafel of het aanrecht. Het apparaat biedt u onmiddellijke warmte met een druk op de knop en wordt beschermd tegen ongelukken door een kantelbeveiligingsschakelaar die in de onderkant van het apparaat is geïntegreerd. Bovendien heeft deze hulpverwarming, ondanks zijn kleine formaat van 173 x 335 x 439 mm, een aanzienlijk vermogen van 800 watt.

Infrarood verwarming zolder

De zolder is in de regel een van de plaatsen in het huis die zelden wordt bezocht. Vaak zijn er geen volledige kachels geïnstalleerd op zolders, daarom is extra verwarming erg handig als je hier wat langer moet doorbrengen, vooral in de wintermaanden.

Voor gebruik op zolder is een klassiek verwarmingspaneel geschikt, dat u aan de muur of aan het plafond kunt installeren – zolang u geen schuin dak heeft.

Als u relatief weinig tijd op uw zolder doorbrengt, is een infraroodstraalverwarming ook een optie als warmtebron. Deze apparaten leveren geconcentreerde warmte in seconden en zijn vaak flexibel.

Infrarood verwarmingskelder

Hetzelfde geldt voor extra kachels in de kelder als voor de zolder. Met vrij zeldzaam gebruik van de kelderkamers is een infraroodstraalverwarming zinvol. Ook als je maar een bepaald gebied extra wilt verwarmen, zoals een werkbank of een werkplek, is een spot de juiste keuze. Als uw kelder echter als woonruimte wordt gebruikt, kunt u ook decoratieve beeldverwarming als een extra apparaat beschouwen. We kunnen klassieke infraroodverwarmers aanbevelen in beide gevallen en ongeacht hun gebruiksfrequentie. Lees ook: Workshop Infraroodverwarming

Voorbeeld producten zolder en kelder

IH Engineering BV Infrorato kachel met stekker voor stopcontact 130W

Infraroodverwarming met thermostaat 130 Watt - 5 jaar fabrieksgarantie - Elektrische kachel met...
Infraroodverwarming met thermostaat 130 Watt – 5 jaar fabrieksgarantie – Elektrische kachel met…

 • Infraroodverwarming – Sterk verwarmingsvermogen: Watt | Verwarmingsoppervlak: 130 W | 1-3 m²; 300 W | 3-8 m²; 450 W | 5-12 m²; 600 W | 8-16 m²; 800 W | 11-21 m²;…
 • Topkwaliteit – Onze infraroodverwarmers zijn afkomstig van de Duitse fabrikant Könighaus
 • Gegarandeerde levensduur – infraroodverwarmingen zijn onderhoudsvrij en hebben een fabrieksgarantie van 5 jaar en een tevredenheidsgarantie van 30 dagen

Deze infraroodverwarming is een klassieke witte flat heater die aan de muur of het plafond van de zolder of kelder kan worden bevestigd. De prestaties van deze hulpverwarming zijn 130 watt eerder aan de onderkant van het spectrum. Het model is een van de best verkochte producten in de categorie elektrische radiatoren en de meerderheid van de online klanten is zeer tevreden. In hun beoordelingen prijzen ze onder andere de productkwaliteit en het verwarmingsvermogen van het apparaat.

InfraroodPro Beeldverwarmer 750W

Een extra warmtebron met iets meer vermogen wordt je aangeboden met dit 750 watt model. Bovendien is het een decoratieve beeldverwarmer die uw kelder of zolder kan verbeteren met een van de meer dan 40 selecteerbare motieven. Het model staat in de categorie radiatoren op de Amazon bestseller rank 2 en wordt in de klantrecensies in de hoogste tonen geprezen. Vooral het verwarmingsvermogen en de eenvoudige installatie worden positief benadrukt.

Zilan infrarood verwarming

Carbon stralingsverwarmer | Terrasspots | Verwarming | Infrarood verwarming | Carbon kachels | 2000...
Carbon stralingsverwarmer | Terrasspots | Verwarming | Infrarood verwarming | Carbon kachels | 2000…

 • Onze “Summer Mood” carbon, carbon, infrarood, stralingsverwarmer produceert onmiddellijke en zeer comfortabele warmte, net als de zon. Deze robuuste…
 • Ook deze spatwaterdichte koolstofstraalverwarming heeft een gemakkelijk afleesbaar display en een meegeleverde afstandsbediening met…
 • Met dit apparaat kunt u de timer, evenals de 4 vermogensniveaus handmatig of gewoon met de meegeleverde afstandsbediening, praktisch bedienen.

Als u nogal onregelmatig bent op uw zolder of in uw kelder en u wilt een extra kachel met onmiddellijke, geconcentreerde warmte, dan kan deze infrarood steeler van Zilan geschikt voor u zijn. Volgens de fabrikant heeft de modern ontworpen verwarmingsbuis met middengolf-infrarood eenbonlampe met een levensduur van minstens 10.000 uur. Bovendien is de stralingsverwarmer uitgerust met een display en een afstandsbediening met timerfunctie en wand- of plafondmontagekit zijn al inbegrepen in de leveringsomvang. Bij Amazon is deze stralingsverwarmer een van de bestsellers in zijn categorie.

Infrarood verwarming oud gebouw

Hoe leuk het ook is om in een oud gebouw te wonen, soms brengt het leven in zo’n woongebouw ook de ene of de andere valkuilen met zich mee. Vooral in gebouwen zonder extra isolatie is in de winter veel verwarming nodig om het aangenaam warm te houden. Als u een weinig gebruikte ruimte in een oud gebouw wilt verwarmen of op zoek bent naar een extra verwarmingsoptie naast het bestaande verwarmingssysteem, is infraroodverwarming een eenvoudige optie die ook snel warmte levert.

Hoewel infraroodapparaten alleen zinvol zijn als volledige verwarming voor onlangs gerenoveerde en goed geïsoleerde oude gebouwen, kunnen ze worden gebruikt als extra verwarming, ongeacht de staat van het gebouw.. Ze hebben zelfs het voordeel dat ze vochtige muren voorkomen door de oppervlakken te verwarmen, wat vaak kan voorkomen in een oud gebouw.

Infrarood verwarming houten huis

Een houten huis is erg populair bij buitenliefhebbers en natuurliefhebbers vanwege het originele, natuurlijke karakter. Maar zelfs houten huiseigenaren willen ondanks al hun liefde voor de natuur niet bevriezen. Net als bij het oude gebouw zijn twee infraroodtypes bijzonder geschikt als extra verwarming voor een houten huis.

Als uw blokhut een goed geïsoleerd houten huis is, dat al volledig verwarmd is en waarin u veel tijd doorbrengt, kunnen we een klassiek verwarmingspaneel aanbevelen als extra verwarming. Voor een eenvoudigere hut waarin je niet te vaak verblijft, raden we graag een infraroodverwarming aan als extra verwarming.

Voorbeeld producten oud gebouw en houten huis

Könighaus Fern Infrarot Heizung 600 Watt mit Thermostaat

Aanbieden

Könighaus infraroodverwarming - 600 watt met TÜV + 5 jaar fabrieksgarantie ✓ Dubbele...
Könighaus infraroodverwarming – 600 watt met TÜV + 5 jaar fabrieksgarantie ✓ Dubbele…

 • ONZE PERFORMANCE CRACKER = Dankzij onze jarenlange ervaring in de infraroodsector kunnen we hoge calorische waarden garanderen. Watt | Verwarmingsoppervlak: 450 W |…
 • GEGARANDEERDE DUURZAAMHEID = Könighaus infraroodverwarmers zijn onderhoudsvrij en hebben een fabrieksgarantie van 5 jaar en een…
 • SLIM SHAPE = Onze infraroodverwarming heeft een eenvoudig en onopvallend ontwerp dankzij het hoogwaardige gepoedercoate aluminium frame.

Als u een conventioneel vlak verwarmingssysteem voor wand- of plafondmontage als extra warmtebron in gedachten heeft, kunt u niet fout gaan met dit model van de gerenommeerde Duitse fabrikant Könighaus – althans zo zien online klanten het. Het verwarmingspaneel met een vermogen van 600 watt behoort tot de best verkochte elektrische radiatoren op Amazon en wordt in de overgrote meerderheid van de beoordelingen geprezen, vooral vanwege het installatiegemak en de aangename warmte.

Vasner Staande Infrarood Verwarming 1200W

VASNER StandLine Mini 12 infrarood vloerverwarming 1200 Watt, wit, met thermostaat,...
VASNER StandLine Mini 12 infrarood vloerverwarming 1200 Watt, wit, met thermostaat,…

 • ✽ KRACHTIGE STRALINGSVERWARMER // De krachtige infraroodverwarming van VASNER in wit biedt efficiënte koolstof-infraroodtechnologie en twee…
 • ✽ HOGE FLEXIBILITEIT // Dankzij zijn compacte formaat is de elektrische stralingsverwarmer ideaal op elke plaats, zoals woonkamer, balkon, terras, hobby…
 • ✽ BIJZONDER STABIEL // De StandLine Mini 12 kachel heeft een vlakke standaard, wat zorgt voor een bijzonder hoge mate van stabiliteit.

Dit Amazon Choice product van Vasner is een stand-up infraroodverwarming die zowel buiten als binnen als hulpverwarming gebruikt kan worden. Je kunt het dus ook gebruiken op het terras van bijvoorbeeld je houten huis. Dankzij het compacte formaat kan de spot flexibel worden vervoerd. De veiligheid wordt gewaarborgd door een bijzonder hoge mate van stabiliteit en extra kantelbeveiliging.