Kamer fontein – groot, modern en een echt hoogtepunt in de woonkamer

Kamer fontein groot

Een kleine fontein is niet altijd voldoende voor de vensterbank, of voor de plank. Niet zelden gaat dit na verloop van tijd verloren tussen de vele meubels en stofjes. Een grote overdekte fontein daarentegen trekt ieders aandacht en biedt veel meer mogelijkheden vanwege het ontwerp. Het vormt het middelpunt van de ruimte en zorgt zo voor nog meer rust en ontspanning in je eigen vier muren. Als je het groen en je Fontein met enkele planten moet letten op een bepaalde grootte.

Waar u rekening mee moet houden bij het kopen en welke voordelen een grote binnenfontein met zich meebrengt, leert u in dit artikel. Als u meer wilt weten over dit onderwerp, kunt u veel belangrijke informatie vinden in onze Zimmerbrunnen-gids.

In welke kamers is een grote binnenfontein geschikt?

Kortom, er kan worden gezegd dat een grote overdekte fontein ideaal is voor alle kamers. Er zijn echter enkele factoren om te overwegendat kan u helpen bij het kiezen van de juiste plaats:

  • Wat is de luchtvochtigheid van de kamer?
  • Hoeveel ruimte heb ik nog over voor een fontein van dit formaat?
  • Hoe vaak gebruik ik de binnenfontein?

Vooral met het eerste punt moet u speciale voorzichtigheid betrachten. Heeft de geselecteerde kamer al hoge luchtvochtigheid, kan de put nogal contraproductief zijn. Dit verhoogt bovendien de luchtvochtigheid, wat schimmelbesmetting kan bevorderen. Kamers waarin droge verwarmingslucht deel uitmaakt van het dagelijks leven profiteren echter van de waterpartij.

Aan de andere kant, als u de kamerfontein in de keuken of slaapkamer plaatst, zult u na korte tijd merken hoe zelden deze daadwerkelijk wordt ingeschakeld. Zodat je ook iets van je nieuwe kamerfontein hebt, zijn kamers zoals de woonkamer of de gang zeer geschikt.

Voordelen van een grote binnenfontein

Sterker nog, veel voor- of nadelen zijn vaak een kwestie van mening. Toch een grote en moderne binnenfontein enkele functies , die je zo lang mist bij een kleine fontein.

De binnenfontein kan worden uitgerust met meer planten. Hoe groter de fontein, hoe beter je hem kunt versieren. Zo worden niet alleen kleine waterplanten gebruikt, maar ook grote en klimplanten. Door zijn grootte heb je compleet nieuwe mogelijkheden waarmee je je woonkamer kunt omtoveren tot een echte jungle.

De fontein wordt een echte blikvanger in het appartement. Meestal trekt elke vorm van waterpartij de aandacht. Waar een kleine tafelfontein snel over het hoofd wordt gezien, wordt zijn grote broer een echt hoogtepunt en decoratief element in de woonkamer.

Hoe groter de binnenfontein, hoe vaker een waterval wordt geïntegreerd. Vooral kleine modellen bieden zelden genoeg ruimte voor een kabbelende waterval. Grote varianten beloven hier aanzienlijk meer ruimte en zorgen voor een compleet nieuwe ervaring. Hoe hoger de waterval is geplaatst, hoe groter de kans dat je het opspattende geluid van het water hoort.

Kamerfontein met planten als scheidingswanden

Als uw kamerfontein groot en modern is, kan deze ideaal worden gebruikt als een roomdivider. Vooral dergelijke fonteinen, die kunnen worden uitgerust met een verscheidenheid aan planten, zijn perfect. Er zijn veel modellen op de markt die bijna kolomachtig omhoog gaan en er door hun afmetingen bijna uitzien als een muur. Juist deze modellen kunnen een eenvoudige scheiding in de woonkamer scheppen. In plaats van een saaie en vaak eentonige plank te gebruiken, is de binnenfontein een goed alternatief.

Als de hoogte nog niet voldoende is, kun je de fontein ook op een sokkel of tafel plaatsen. Als de unieke waterpartij niet genoeg is, kun je ook kijken naar producten die gegarandeerd de aandacht trekken. Naast een overdekte fontein met waterval is een fontein met een Boeddha ook een goede manier om de nieuwsgierigheid van de gasten te wekken. De Boeddha staat voor rust en staat symbool voor blijvend geluk, ontspanning en meditatie.

Aanbevolen overdekte fonteinen die groot en modern zijn

Bij het kiezen van de juiste fontein zijn er enkele criteria om te overwegen. Liever een binnenfontein met waterval, met planten of met Boeddhafiguur? Moet het uitsluitend geschikt zijn voor gebruik binnenshuis of ook voor buitengebruik? We presenteren drie varianten die gegarandeerd de aandacht trekken en flexibel inzetbaar zijn.

Model voor binnen- en buitengebruik: binnenfontein met hoge beschermingsklasse

Aanbieden

blumfeldt Watergate - Tuinfontein, fontein, sierfontein, waterpartij, binnen en...
blumfeldt Watergate – Tuinfontein, fontein, sierfontein, waterpartij, binnen en…

  • INDRUKWEKKEND: Met de mystieke waterwereld van de Blumfeldt Waterpoort worden tuin, terras, woonkamer of serre omgetoverd tot een…
  • PURE ONTSPANNING: Met het zachte spetteren van de sierfontein wordt ontspannen nog mooier. Van de grote poort giet een…
  • HOOGTEPUNT: Niet alleen met de volle, constante stroom water, de fontein weet het oog te behagen. De achterwand geeft de waterpartij een…

Als u niet echt kunt kiezen tussen appartement en tuin, kunt u alles goed doen met dit model. De kamerfontein van het bedrijf Blumfeldt kan zowel in de woonkamer als in de regen op het terras worden geplaatst. Dankzij de hoge IP-beschermingsklasse, de put en de Voeding volledig beschermd tegen water. Met een circulatie van ongeveer 1000 liter per uur draagt de fontein aanzienlijk bij aan ontspanning. Door de extra lange kabel met een lengte van 10 meter kan de fontein handig overal in de kamer worden geplaatst. De kabel kan eenvoudig langs de muur worden gelegd. De bakstenen kamerfontein wordt ook zeer positief beoordeeld door klanten. Vooral materiaal en constructie worden omschreven als zeer hoogwaardig.

Kamerfontein met verlichting: ’s avonds een echte blikvanger

Binnen fontein groot met LED verlichting Tuin fontein binnen en buiten fontein waterval...
Binnen fontein groot met LED verlichting Tuin fontein binnen en buiten fontein waterval…

  • Grote binnenfontein met LED-verlichting. Met deze fontein krijg je een decoratief hoogtepunt. De fontein heeft een hoogte van 48 cm,…
  • De fontein is voorzien van drie LED spots in stijlvolle koelwitte lichtgevende kleur. Deze creëren een indrukwekkend spel van licht in het donker
  • Geschikt voor binnen- en buitengebruik: U kunt dit fonteinmodel ook gemakkelijk gebruiken als tuinfontein. Alle accessoires…

Als u op zoek bent naar een model dat niet in de duisternis verdwijnt, vooral voor de avond, bent u goed bediend met de Zimmerbrunnen van Arnusa. De ongeveer 50cm hoge fontein, wordt geleverd met 3-voudige LED-verlichting en IP-beschermingsklasse 44 daarvandaan. Deze fontein is dus zeer geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. De put kan in slechts een paar eenvoudige stappen worden opgezet en in gebruik worden genomen. Het model is gemaakt van polyresine (kunststeen) en belooft dus een onderhoudsvriendelijk en duurzaam materiaal.

Perfect als roomdivider: kamerfontein groot en met Boeddha

Om een fontein als roomdivider te gebruiken, moet deze al een bepaalde grootte kunnen weergeven. De kamerfontein van het bedrijf B&B is hiervoor gemaakt. Met een hoogte van 90cm is het geschikt ideaal als roomdivider en blikvanger in de woonkamer. Als de grootte niet voldoende is, kunt u een extra basis onder het model plaatsen. De zachte verlichting aan de onderkant zorgt ’s avonds voor een indirect en niet al te opdringerig licht. De fontein zelf is gemaakt van kunsthars en is geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Het donkere ontwerp ziet er ook uiterst modern en elegant uit.