Kamerfontein met Boeddha – een echte blikvanger voor het appartement

Boeddha Kamer Fontein

De meeste binnenfonteinen bestaan uit een hoogwaardig materiaal, sommige opvangbakken en zelfs verlichting in de vorm van geïntegreerde LED’s. Deze modellen zorgen voor een echt hoogtepunt in de woonkamer en dragen aanzienlijk bij aan de ontspannen sfeer in de woonkamer. Als dit type fontein echter niet genoeg voor je is, kun je onder andere terugvallen op een Boeddhafontein.

Het principe blijft hetzelfde. Het water wordt opgepompt door in een continue watercyclus uitgebracht. Een kamerfontein met Boeddha zorgt echter voor dat bepaalde iets. Veel modellen hebben ook een geïntegreerde glazen bol, die door de Boeddha in de handen wordt gehouden. Het stromende water houdt deze bal dus altijd in beweging. Wat de Zimmerbrunnen zo populair maakt en hoe de gebaren van de Boeddha verschillen, leer je in dit artikel.

Wil je meer weten over binnenfonteinen? In onze grote gids vindt u alle nuttige informatie over de aankoop, de functies en nog veel meer.

Een Boeddhafontein voor binnen – daarom is hij zo populair

Boeddhisme wordt vaak gezien als de belichaming van natuurlijkheid en ontspanning. Dezelfde kenmerken gelden ook voor de populaire binnenfontein. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze twee componenten met elkaar zijn gecombineerd en elkaar dus op een unieke manier aanvullen.

Welke soorten binnenfonteinen met Boeddha zijn er?

Hoewel veel fonteinen in eerste instantie op elkaar lijken, verschillen ze in detail. Zowel de zithouding van de Boeddha als ook de gebaren van de handen onthult veel over de betekenis. Als je het echter vrij klassiek bekijkt, komt de Boeddha meestal in de lotushouding. De situatie is anders met handgebaren. De volgende poses zijn beschikbaar:

  • Abhaya Mudra (Staat voor Bescherming en Vrede)
  • Dhyana Mudra (Staat voor concentratie en meditatie)
  • Anjali Mudra (gebaar voor gebed en groet)
  • Jnana Mudra (Staat voor Energie, Bewustzijn en Inspiratie)

Afhankelijk van het doel waarvoor u de binnenfontein kiest, is de verschillende gebaren de sfeer van de kamer verder verbeteren. Zodat u zelfs ’s avonds kunt genieten van het unieke ontwerp, zijn er ook veel overdekte fonteinen met verlichting.

Overdekte fontein met Boeddha voor meditatie

Tijdens meditatie moet je een zo rustig mogelijke omgeving zoeken. Voor velen draagt een licht geluid op de achtergrond echter bij aan ontspanning. Dit kan zowel zachte muziek zijn als het spetteren van een overdekte fontein. Vooral de tweede variant is ideaal voor meditatie. Omdat het element water een belangrijke rol speelt in het boeddhisme, is de Boeddhafontein de ideale metgezel. De rustgevende waterpartij zorgt voor meer ontspanning en overstemt zachtjes storende geluiden.

Kan een binnenfontein met Boeddha ook buiten gebruikt worden?

Afhankelijk van het model kan een binnenfontein met Boeddha ook buiten worden geplaatst. Hier hangt het minder af van het ontwerp in het algemeen, maar eerder van de stijl van het model. In de meeste gevallen worden pompen & Co. in de put geplaatst, zodat buitengebruik geen grote risico’s met zich meebrengt.

Aangezien de kabel en voeding zich echter buiten het chassis bevinden, moet u over de beschermingsklasse en de veiligheid eerbied. Er zijn veel producten op de markt die volledig waterdicht zijn en daarom ook geschikt zijn voor gebruik op terrassen of balkons het hele jaar door.

Aanbevolen overdekte fonteinen met Boeddha

Op internet zijn er veel geschikte modellen die een mooie waterpartij beloven en ook een Boeddha hebben geïntegreerd. De rustende fontein zijn verkrijgbaar in vele variaties. Hier kunt u ontdekken welke binnenfonteinen het meest geschikt zijn.

Goede binnenfontein met Boeddha en LED’s

Zen'Light – Buddha Fountain Kleurrijk dankzij LED-verlichting – Zen decor ideaal voor...
Zen’Light – Buddha Fountain Kleurrijk dankzij LED-verlichting – Zen decor ideaal voor…

  • Zen en ontspannen sfeer: Creëer een ontspannen sfeer in uw huis met deze afgesloten waterafvoerfontein. Ideaal voor…
  • LED-verlichting en afneembaar beeld De fontein is uitgerust met 2 kleurrijke LED-lampen die de decoratie en waterstroom benadrukken. Zij…
  • Stille pomp: De waterpomp die het gesloten circuit bedient, is stil en van hoge kwaliteit, met geïntegreerde debietregeling. De…

De fontein van het bedrijf Zen Light biedt alles wat een goede binnenfontein moet hebben. Naast een harmonieuze, niet al te opdringerige vorm biedt dit model ook maximale flexibiliteit. De Boeddha is optioneel afneembaar en de verlichting bevindt zich onder het water. Dit is dus te allen tijde zichtbaar, maar ’s avonds niet te fel. Met een hoogte van ongeveer 40cm is dit product precies goed voor een bijzettafeltje, of op het dressoir.

Goede prijs-kwaliteitverhouding: Indoor Buddha Fountain

Aanbieden

Zen'Light Zen Dao fontein, hars, brons, 21 x 17 x 25 cm
Zen’Light Zen Dao fontein, hars, brons, 21 x 17 x 25 cm

  • Zen en ontspannen sfeer: overdekte fontein met waterstroom in gesloten circuit. Ontworpen in hars, combineert Boeddha en natuurlijke…
  • LED-verlichting en afneembaar figuur: 2 kleurrijke LED-lampjes die het decor en de waterstroom benadrukken. De Boeddhafiguur kan worden verwijderd en vervangen door…
  • Stille pomp: Hoogwaardige stille pomp met geïntegreerde debietregeling. De installatie duurt slechts enkele seconden om de waterbak te krijgen.

Dit model, dat ook afkomstig is van het bedrijf Zen Light, combineert alle belangrijke componenten. Het materiaal is gemodelleerd naar echte steen, zodat je op het eerste gezicht nauwelijks kunt zien dat dit kunsthars is. Het water spat als een waterval uit het bovenste deel van de fontein naar beneden en loopt dan langs de imitatiestenen muur naar beneden. De verlichting zorgt ook voor dat bijzondere iets. De bronzen Boeddha steekt perfect af van de fontein en harmonieert toch ideaal met de andere kleuren. Bedankt zijn kleine voetafdruk de binnenfontein met verlichting is geschikt voor verschillende locaties.

Overdekte fontein met waterval: Ideaal voor meditatie

Vooral het gebruik van een glazen bol is erg populair bij binnenfonteinen. Deze roteren vanzelf door de natuurlijke waterstroom en zijn, in combinatie met LED’s, een echte “eyecatcher”. Direct boven deze bol bevindt zich de zittende Boeddha met een open hand. Deze symboliseert bescherming en vrede en is dus gemaakt voor meditatie. De kleine waterval zorgt voor een rustige plons, zodat impopulaire achtergrondgeluiden perfect kunnen worden vervaagd.