Keramische binnenfonteinen – unieke eigenschappen en veelzijdig

Keramische binnenfontein

Bij het kiezen van het juiste materiaal voor de binnenfontein hangt het van veel meer af dan alleen het uiterlijk alleen. De markt biedt een breed scala aan fonteinen gemaakt van graniet, leisteen, natuursteen, hout of keramiek. Maar ze hebben allemaal één ding gemeen: ze creëren een harmonieus en uniek totaalbeeld in het appartement.

Binnenfonteinen zorgen niet alleen voor ontspanning door het zacht kabbelende water, maar ook de luchtvochtigheid wordt geoptimaliseerd. Dit is vooral belangrijk in het koudere seizoen en met de droge lucht veroorzaakt door overmatige verwarming. Welke eigenschappen een keramische fontein heeft en waar deze geschikt voor is, leer je in dit artikel.

Als u meer wilt weten over overdekte fonteinen, kunt u meer waardevolle informatie vinden in onze grote Zimmerbrunnen-gids.

Waar werkt een binnenfontein met keramiek bijzonder goed?

Wie een kamerfontein in huis heeft gehaald, wordt in eerste instantie geconfronteerd met de vraag waar deze geplaatst moet worden. Kamers waarin je maar kort of weinig verblijft, zouden hier al moeten uitvallen. Vooral de woonkamer kan aanzienlijk profiteren van de kamerfontein. Dat zacht kabbelend water evenals de hele look passen ideaal in de woonkamer. Als je de keramische fontein combineert met verlichting, creëer je ’s avonds een indirect en aangenaam licht.

Keramiek ziet er bijzonder goed uit en is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren. In tegenstelling tot rustiek hout of stevige steen biedt keramiek een goede middenweg. Maar het ganggebied kan ook een goed alternatief zijn. Vooral in combinatie met LED’s wordt de fontein de ideale lichtbron zonder dat je bij het oversteken van de gang je toevlucht hoeft te nemen tot de plafondwaslamp. Als u gasten ontvangt, is de fontein gegarandeerd een echte blikvanger binnen het entreegebied.

Wat zijn de eigenschappen van keramiek?

Keramische binnenfonteinen kunnen echter niet alleen overtuigen in uiterlijk, maar ook door hun goede eigenschappen. We hebben deze in meer detail uitgesplitst in de volgende lijst:

 • Hoge dimensionale stabiliteit
 • Goede sterkte
 • Weerbestendig
 • Slijtvast
 • Hoge weerstand tegen hoge temperaturen
 • Goed verdragen door mensen met een allergie

Om deze reden is keramiek in combinatie met water uitstekend. Als u op zoek bent naar een echte allrounder met een lange levensduur, dan vindt u deze hier zeker.

Is een keramische binnenfontein ook geschikt voor buitengebruik?

Kijkend naar de eigenschappen van het materiaal, kan men al concluderen dat keramiek ideaal is voor de Buitengebruik geschikt. Het weerbestendige materiaal schuwt zelfs de zwaarste regen niet. Alleen de voeding moet in dergelijke weersomstandigheden worden overwogen. Hecht veel belang aan een voeding die volledig beschermd is tegen water en een geschikte beschermingsklasse heeft.

Hoe onderhoud ik de keramische fontein?

Sinds keramiek een hoge weerstand en zelfs conventionele zepen en logen kunnen het niet schaden, de verzorging is heel eenvoudig. Voor het schoonmaken is een beetje water en een vochtige doek vaak voldoende.

Als er kalkresten in uw binnenfontein zitten, kunnen deze worden verwijderd met een azijnreiniger of verdunde azijnessence.
Zelfs zure reinigingsmiddelen kunnen het materiaal niet beschadigen en kunnen worden gebruikt voor zeer hardnekkige vervuiling.

Keramische binnenfontein voor katten – waar u rekening mee moet houden

Eigenaren van gezelschapsdieren weten het maar al te goed – het is niet ongewoon om te proberen uw kat aan te moedigen om te drinken. Uiterlijk ’s avonds staat de kom echter nog halfvol in de kamer. Om het water weer interessanter te maken is een binnenfontein ideaal. Het resistente materiaal is ook goed voorbereid tegen klauwen en tanden.

Het maakt de katten echter niet zoveel uit welke details de fontein heeft en welke decoratieve elementen zijn gebruikt. Het hangt er eerder van af hoe interessant de W isAsser spel. Het opspattende water nodigt uit om tegelijkertijd te spelen en te drinken. Aangezien je de Vervang water met regelmatige tussenpozen en de put moeten schoonmaken, is een zeer onderhoudsvriendelijk product dat weinig details bevat hier bijzonder geschikt.

Hoewel binnenfonteinen bij voorkeur gevuld moeten worden met gedestilleerd water, is dit geenszins geschikt bij gebruik voor katten. Normaal kraanwater is beter verteerbaar voor katten, maar veroorzaakt aanzienlijk meer kalkophoping. Gebruik van tijd tot tijd een biologische en niet-giftige ontkalker, zodat u en uw dieren zich lang vermaken bij de nieuwe binnenfontein. Je kat drinkt dus zeker weer veel meer en je hebt ook iets voor het oog.

Aanbevolen keramische fonteinen

Zodat u een overzicht heeft van het grote aantal modellen, laten wij u graag kennismaken met de beste binnenfonteinen. Er werd rekening gehouden met beide fonteinen voor katten en voor de woonkamer voor decoratieve doeleinden.

Keramische fontein voor katten

Aanbieden

TRIXIE drinkfontein, Vital Flow, keramiek, 1,5l
TRIXIE drinkfontein, Vital Flow, keramiek, 1,5l

 • Vermindert nare geurtjes en zorgt voor een optimale smaak, verrijkt het water met zuurstof.
 • Motiveert het huisdier om te drinken, vermindert nare geurtjes en zorgt voor een optimale smaak.
 • Hiermee kan het huisdier bruisend water of water uit de kom drinken.

De binnenfontein van het bedrijf Trixie is niet alleen iets voor het oog vanwege het water dat erboven uitloopt, maar ook ideaal voor katteneigenaren. De kamerfontein geeft een Inhoud van ongeveer 1,5 liter en komt in een eenvoudige, maar nobele uitstraling. Dankzij het ontwerp is het ook heel gemakkelijk om keramische binnenfonteinen schoon te maken en ze van haar te bevrijden. U kunt dit model eenvoudig in het stopcontact steken en in gebruik nemen zonder extra batterijen. Omdat keramiek geen intrinsieke geur heeft, is dit materiaal bijzonder geschikt voor katten.

Kleurrijk model: binnenfontein in weelderig groen met verlichting

Veel fonteinen komen vaak in een natuurlijk grijs, bruin of wit. Omdat keramiek ideaal is voor een breed scala aan kleurcreaties, biedt het bedrijf Seliger veel producten in de kleuren groen, blauw, rood &Co. De overdekte fontein in het “Trentino groen” geeft het appartement een licht mediterrane flair en biedt tegelijkertijd een container voor het planten. Een kleine geïntegreerde lamp zorgt ook voor een zacht lichtspel in het water. Klanten beoordelen de stille werking en het onderhoudsvriendelijke ontwerp als bijzonder positief.

Geurfontein: keramische fontein voor meer harmonie

PRIMAVERA geurfontein Rondo crème wit mat - luchtbevochtiger, diffuser, kamergeur - schoonmaken...
PRIMAVERA geurfontein Rondo crème wit mat – luchtbevochtiger, diffuser, kamergeur – schoonmaken…

 • Water in beweging doet de geesten herleven! De handgemaakte geparfumeerde fontein gemaakt van wit keramiek biedt ritmische spatten en aroma…
 • Het reinigt en hydrateert de lucht. 5-10 druppels van een essentiële olie van PRIMAVERA of een favoriet geurmengsel zorgen voor harmonie…
 • BIO-NATUR: PRIMAVERA vertrouwt in haar recepten op natuurlijke en biologische ingrediënten. Voor de productie, voedselemulgatoren…

De fontein van het bedrijf Primavera maakt indruk met zijn eenvoudige witte ontwerp en biedt een rustgevende waterpartij. Als u naast de luchtvochtigheid ook wat geur aan de kamer wilt toevoegen, kunt u een paar druppels van een essentiële olie aan de watercyclus toevoegen. Het constant bewegende water geeft zowel geurstoffen als vocht direct af in de omgeving. De geurfontein Rondo is met de hand gemaakt en bevat ongeveer 1 liter vloeistof.