Luchtontvochtiger voor wandmontage

Luchtontvochtiger Muurbevestiging

Als de luchtvochtigheid in uw huis te hoog is, maar u niet de ruimte heeft om een luchtontvochtiger op te zetten, zijn luchtontvochtigers voor wandmontage ideaal. Helaas zijn slechts enkele luchtontvochtigers geschikt om aan de muur te hangen. Dit komt door gewicht, trillingen en toegankelijkheid.

Welke luchtontvochtigers zijn geschikt voor wandmontage?

Krachtige kamerontvochtigers zijn bijvoorbeeld compressiedrogers. Deze vereisen krachtige pompen om het koelmiddelcircuit en gescheiden water te onderhouden. Bovendien zijn ventilatoren nodig om een constante stroom van frisse lucht te garanderen, evenals een opvangbak voor het vloeibaar gemaakte water. Over het algemeen is het gewicht van een condensdroger iets minder dan 10 kg, wat een stabiele wandmontage vereist. Daarnaast is er het gewicht van het verzamelde water, dat van de lucht werd gescheiden. Afhankelijk van de grootte van de verzamelcontainer is dit ongeveer 1-3 liter, die als extra gewicht moet worden gedragen.

Bij het gebruik van een condensdroger draaien de ventilatoren van de ventilatoren en de motor van de compressor; Dit resulteert in sterke trillingendie wandmontage blootstellen aan grote belastingen. Door de bevestiging aan de kamerwand is toegang tot het apparaat slechts van drie kanten mogelijk, afhankelijk van de afstand tot andere planken of kasten mogelijk zelfs alleen vanaf de voorkant. Er moet voldoende ruimte in de behuizing zijn om zowel langs de stroomkabel te lopen als de watertank te kunnen legen.

Een reden waarom u de wandmontage van een kamerontvochtiger goed zou moeten overwegen, is de luchtcirculatie. Idealiter bevindt een apparaat om de kamerlucht te verbeteren zich in het midden van de kamer, op voldoende afstand van het dichtstbijzijnde meubilair. Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat de uitgestoten lucht goed verdeeld is in de ruimte en dat de inlaatlucht de grootst mogelijke verbetering ervaart. Luchtontvochtigers moeten ook vrij staan, zodat lucht goed kan circuleren. Als ze aan een muur hangen, moet des te meer aandacht worden besteed aan een goede toegang vanaf de resterende zijden.

DeLonghi DES 16 W luchtontvochtiger wandunit

Een voorbeeld van een compressiedroger die geschikt is voor wandmontage is de DES 16 W luchtontvochtiger van DeLonghi*. Het stoeprandgewicht is 9 kg, plus de watertank met een maximum van 3 liter; een transparante niveau-indicator is geïntegreerd. Met een droogcapaciteit tot 16 liter per dag is de luchtontvochtiger geschikt voor ruimtes tot 80 m³. De hygrostaatfunctie is bijzonder gebruiksvriendelijk: deze schakelt automatisch uit wanneer de beoogde luchtvochtigheid wordt bereikt.

Olympia Splendid 01546 Aquaria Slim

Olympia Splendid*’s 01546 “Aquaria Slim” luchtontvochtiger is ook een compressiedroger die je aan de muur kunt hangen. Het stoeprandgewicht van 9,5 kg is slechts iets hoger dan het DeLonghi-model, maar de watertank is kleiner met 1,5 liter. De ontvochtigingsprestaties zijn ook iets lager met 12 liter per dag. Deze unit wordt geleverd met een drievoudig luchtfilter dat HEPA-filter, actief koolfilter en een fotokatalytisch filter combineert. Dit maakt het model niet alleen geschikt als luchtontvochtiger, maar ook als luchtreiniger.

Sichler huishoudelijke apparaten Barrière luchtontvochtiger

Als u op zoek bent naar een luchtontvochtiger om op te hangen, maar niet voor uw hele appartement, maar alleen voor een kast, is het de moeite waard om de luchtontvochtiger van Sichler huishoudelijke apparaten * te bekijken. Dit zijn granulaatontvochtigers die volledig passief werken en uit twee zakken bestaan. In een bovenste zak zit een zout, dat oplost door vocht uit de lucht op te nemen en vervolgens in de zak druppelt die eronder hangt. Zodra er geen granulaat meer is, verwijdert u de zakken, giet u het zoute water af in de afvoer en vult u ze opnieuw met vers zout of gooit u ze weg. De ontvochtigingsprestaties zijn lager dan bij actieve luchtontvochtigers, maar de bediening is eenvoudig en ophangen is overal mogelijk, zelfs in de kledingkast.

Sichler huishoudelijke apparaten Kast ontvochtiger: Set van 9 XL garderobe ontvochtiger voor...
Sichler huishoudelijke apparaten Kast ontvochtiger: Set van 9 XL garderobe ontvochtiger voor…

  • Bescherm kasten, vestiaires en nog veel meer tegen vocht • Betrouwbaar tegen schimmels en geuren • Veilige opname van vocht in de…
  • Garderobe Luchtontvochtiger EF-105 • Werkzame stof calciumchloridedihydraat: Waterabsorptie tot 450 ml per zak, totaal 4.050 ml
  • Bescherm kasten, kasten en nog veel meer tegen vocht • Negen hangende zakken met elk 180 gram korrels van actieve ingrediënten