Moderne designventilatoren ook als woonaccessoire

Moderne high-tech ventilatoren

Bent u op zoek naar een ventilator die u op warme zomerdagen verfrist met een verkoelende luchtstroom, maar zonder de stijl van uw appartement te verstoren? Moderne apparaten in roestvrij staal kunnen er elegant uitzien zonder negatieve aandacht te trekken; en nieuw ontwikkelde ontwerpen maken het mogelijk om veel functies in een eenvoudige behuizing te huisvesten.

Stijlvolle ventilatoren met moderne technologie

Conventionele ventilatoren zien er vaak saai uit omdat hun uiterlijk er overal hetzelfde uitziet: een grote rotor achter een eenvoudige metalen grille, gemonteerd op een kleine standaard die draait. Hoewel grote ventilatorbladen sterkere luchtstromen kunnen genereren, lijken de grote ventilatoren enigszins onhandig en bijna bedreigend.

Moderne apparaten worden ook aangeboden in een eleganter ontwerp. De materiaalkeuze maakt al een groot verschil in hoe goed de ventilator in je huis past. Een hoog plasticgehalte ziet er snel goedkoop uit en verkleurt snel. Duurzame schoonheid wordt bereikt door hoogwaardige metalen , zoals schoon bewerkt roestvrij staal. Naast de robuustheid en lange levensduur is een ander voordeel van chroom of rvs look de veelzijdige combineerbaarheid met andere kleuren en materialen. Met een neutraal kleurenschema blijft de ventilator op de achtergrond, terwijl een felgekleurd ontwerp het apparaat tot een opvallend accessoire maakt.

Aanbevolen lectuur:

Als je nog steeds veel open vragen hebt over fans in het algemeen, dan zal deze geweldige gids helpen.

Wanneer u een ventilator voor uw huis kiest, profiteer dan van de nieuwste technologische ontwikkelingen. Tegenwoordig is het mogelijk om veel functies in één ontwerp onder te brengen zonder dat ze op het eerste gezicht van buitenaf zichtbaar zijn. Hierdoor ziet een ventilator er veel verfijnder en professioneler uit. In oude modellen van voetstukventilatoren is bijvoorbeeld elke verbinding die horizontale rotatie of verticale helling mogelijk maakt individueel herkenbaar, en zowel het ondersteunende been als het rooster voor de rotorbladen dienen duidelijk slechts één doel.

Vertegenwoordigen een enorme ontwikkeling Torenventilatoren waarvan het moderne ontwerp functionaliteit en uiterlijk op een eenvoudige manier combineert door vele verbeteringen. Hier bevindt zich een compacte rotor in de basis van de behuizing. Als gevolg hiervan kan het grootste deel van het apparaat vrij worden ontworpen volgens de ideeën van de productontwerpers: er zijn geen extra beschermende roosters nodig omdat de rotor niet direct toegankelijk is, het lage zwaartepunt houdt de ventilator stabiel, zelfs met uitstekende behuizingen, en de oriëntatie van de luchtstroom kan ook worden verborgen in de kolom van de ventilator.

Torenventilatoren in modern design hoeven niet meer per se als zodanig herkenbaar te zijn. Ze dienen nog steeds hun doel en bieden alle functies die u wilt, maar kunnen flexibel worden gecombineerd met andere ontwerpelementen in uw huis.

Stadler Form Design Ventilator Q

Een voorbeeld van een ventilator die functie en vorm combineert is de Design Fan Q van Stadler Form*. Dit is een eenvoudige vloer- of tafelventilator, waarvan de behuizing is teruggebracht tot het meest noodzakelijke: vanwege het frame in de vorm van de letter Q heeft dit apparaat een korte ondersteuning die voorkomt dat de ventilator omvalt. De motor past onzichtbaar van buitenaf in deze behuizing, die door de rvs look goed te combineren is met elke huisstijl. Deze ventilator biedt drie vermogensniveaus met een maximaal stroomverbruik van 40 W en is geschikt voor ruimtes tot 40 m² met een luchtcirculatie van 2400 m³/h.

Brandson voetstukventilator in koperen ontwerp

Deze voetstukventilator in koperen design van Brandson* is qua uiterlijk sterk gebaseerd op klassieke ventilatoren. De verwerking van koper als oppervlaktecoating geeft het model echter een eigen karakter. Hoewel het metaal een zeer hoogwaardige indruk van het apparaat maakt, is koper moeilijker te combineren met andere kleuren dan bijvoorbeeld roestvrij staal. Ondanks het klassieke ontwerp biedt deze voetstukventilator alle noodzakelijke functies, waaronder horizontale en verticale draaiing van de rotor.

AEG T-VL5537 Ontwerp Toren-VentiLator

Als vertegenwoordiger van torenventilatoren staat de AEG T-VL5537 Design Tower Fan* voor eenvoud. Op een voet met een diameter van slechts 32 cm staat een 1,2 m hoge kolom, waardoor de luchtstroom in uw appartement wordt verdeeld. De combinatie van zwart luchtrooster en roestvrij staal in de basis en bovenkant van de kolom ziet er elegant en onopvallend uit. Dit apparaat kan worden bediend met drie verschillende ventilatortrappen en kan comfortabel vanaf de bank worden bediend met een afstandsbediening. Ondanks de smalle ventilatorkolom kan de luchtstroom horizontaal worden gedraaid onder een hoek van 75°.

Dyson Cool AM07 Torenventilator

Een andere mijlpaal op weg naar moderne ventilatorontwerpen zijn de ontwikkelingen van Dyson, zoals gebruikt in de Dyson Cool AM07-torenventilator*. Zoals in elke torenventilator is de eigenlijke rotor verborgen in de basis van de behuizing. In tegenstelling tot de meeste andere apparaten worden ventilatorvinnen echter volledig achterwege gelaten. In plaats daarvan bestaat het bovenste deel van de behuizing uit een lusvormig frame waardoor de lucht wordt geblazen. Nauwelijks zichtbaar van buitenaf, zijn er smalle luchtsleuven in dit frame, waardoor de lucht uiteindelijk naar buiten komt. Door deze zogenaamde luchtvermenigvuldigingstechnologie kan een sterke luchtstroom worden gegenereerd en gericht zonder dat er een rotor zichtbaar is. De futuristische roestvrijstalen behuizing heeft geen beschermende roosters of ventilatieroosters en is daarom gemakkelijk schoon te maken.

Brandson Retro Wind Machine

Deze retro tafelventilator van Brandson* ziet eruit als het klassieke ontwerp van oudere units, met duidelijk zichtbare rotorbladen en een opvallende beschermende grille. Door de chromen oppervlakken ziet dit model er nog steeds van zeer hoge kwaliteit uit en verstoort het het imago van een elegante woninginrichting niet. Vanwege de rotorgrootte van 45 cm in diameter, wordt het echter aanbevolen om het als vloerventilator te gebruiken in plaats van een locatie op de tafel. De ventilator kan in drie snelheidsinstellingen worden bediend en heeft een maximaal stroomverbruik van 120 W.

BRANDSON - Retro