Stenen fonteinen – de rustgevende blikvangers voor je eigen huis

Stenen fontein

Stenen fonteinen kunnen elke kamer transformeren in een gezellige tempel van vrede vanwege hun rustgevende en visueel aantrekkelijke ontwerp. Op de markt te vinden in vele maten, ontwerpen en uitvoeringsvormen, iedereen die geïnteresseerd is, kan vandaag de dag zeker snel het juiste model voor zichzelf vinden. Steen wordt beschouwd als extreem robuust en resistent materiaal, zodat de kamerfonteinen van dit soort een hoge waarde konden verdienen van de kant van de vele tevreden kopers. Als je op het punt staat om zo’n apparaat te kopen of op zijn minst met het idee te spelen, dan willen we je graag wat interessante informatie geven met dit artikel.

Welk type steen is het populairst onder de overdekte fonteinen?

Door de grote belangstelling aan de koperskant is de markt voor stenen binnenfonteinen zeer gediversifieerd. De modellen kunnen individueel en flexibel worden geïntegreerd in een bestaande ontwerpstructuur, zodat dit feit de toch al grote koopinteresse extra versterkt. Vooral de volgende verklaringen komen in het teken:

  • Kamer fontein gemaakt van natuursteen
  • Leisteen fontein
  • Granieten overdekte fontein
  • Rozenkwarts fontein
  • Binnenfontein gemaakt van lavasteen

Elk van deze steensoorten schittert met zijn eigen uitstraling. Voor u betekent dit dat u uw interieur of exterieur niet opnieuw hoeft te ontwerpen om een harmonieus beeld te creëren met de nieuwe stenen fontein om te bereiken. In plaats daarvan kunt u genieten van de luxe van het nemen van het tegenovergestelde pad en het kiezen van het type steen dat perfect past bij de stijl die al is geïmplementeerd. Dit bespaart niet alleen geld, maar ook kostbare tijd.

Kunnen sommige binnenfonteinen zowel binnen als buiten worden gebruikt?

Veel modellen hebben een extreem flexibel ontwerp, zodat het gebruik niet beperkt is tot de gebieden in het huis. Ook op het terras, het balkon of in de tuin kunnen veel apparaten uitstekend worden gebruikt, zodat de charme van de Zimmerbrunn ook daar tot zijn recht kan komen.

Binnenfonteinen als leistenen putten zijn hier een perfect voorbeeld van. De zeer resistente steen overtuigt in de tuin over de hele lijn en kan zelfs in ongemakkelijke weersomstandigheden op de lange termijn de overhand krijgen. Tegelijkertijd domineren fonteinen in deze categorie om een statement te maken door hun speciale uiterlijk.

Ook lentestenen binnenfonteinen zijn vaak zowel binnen als buiten te vinden. De vaak vierkante stenen hebben een gat in het midden van de bovenkant, omdat ze tijdens het productieproces zijn doorboord. Bij deze opening stroomt tijdens de inbedrijfstelling het water naar buiten, dat op een uniforme manier langs de steen stroomt. Veel overdekte fonteinen gemaakt van rotsen worden ook in deze stijl geproduceerd.

Is het makkelijk om zelf een stenen fontein te bouwen?

Ook al geven de vele verschillende modellen op de markt al veel om de wens naar een mooie stenen kamerfontein aan de koperskant te bevredigen, veel geïnteresseerden willen nog steeds een meer individuele manier. De bouw van uw eigen Stenen fontein is het perfecte antwoord op dit verzoek. Ontwerpideeën kunnen op deze manier perfect worden geïmplementeerd, zodat de kamerfontein in de toekomst ideaal wordt geïntegreerd in de bestaande inrichtingsstijl.

Alle technische componenten die nodig zijn voor de inbedrijfstelling van een stenen kamerfontein zijn tegenwoordig comfortabel te vinden in de handel. Kommen, pompen, decoratieve elementen en Co. zijn verkrijgbaar in speciaalzaken of op internet, zodat de compilatie extreem tijdbesparend kan zijn. Met technische hulpmiddelen, zoals een steenboor, kan het pompkanaal in de steen ook eenvoudig worden gerealiseerd. Als je wat vakmanschap hebt en een beetje tijd kunt investeren, zul je geen moeite hebben om je eigen stenen fontein te bouwen.

Op basis waarvant en hoe moet de verzorging van een Stein-Zimmerbrunn worden gedaan?

Vertrouw op de juiste aanpak tijdens het schoonmaken of verzorgen van de binnenfontein. Gebruik geen chemische middelen, omdat veel soorten steen de neiging hebben om bleek te lijken na de behandeling. Om de onnavolgbare pracht te behouden, wordt een dergelijke aanpak niet aanbevolen. Ook is azijn niet aan te raden tijdens het reinigingsproces. Het verwijdert bijvoorbeeld kalk uit marmeren stenen, dus zelfs dit is niet bevorderlijk voor een lange levensduur en een onberispelijk uiterlijk.

De Verzorging van de steen moet worden gedaan met tussenpozen van 2-3 maanden. Een eersteklas verzorgingsproduct zorgt ervoor dat kalkaanslag geen kans krijgt en dat ook ziektekiemen worden tegengegaan. Ook kan het onderhoud van het apparaat worden gecategoriseerd onder het zorgpunt. Probeer daarom de volgende taken niet te verwaarlozen:

  • Waterverversing
  • Reiniging van waterdragende componenten
  • Reinigen van de watertank
  • Indien beschikbaar – reinig het filter
  • Pomp ontkalken

Zoals u kunt zien, heeft de verzorging van een Stein-Zimmerbrunn niet alleen iets te maken met de klassieke reiniging van buitenaf. Het gaat er ook om de gebieden functioneel te houden die verantwoordelijk zijn voor een soepele werking binnenin.

Welk water moet worden gebruikt voor een stenen binnenfontein?

Het gebruik van gedestilleerd water is niet voor alle modellen een must, maar het is nog steeds de veiligere manier. Waarom een risico nemen als gedestilleerd water zonder problemen kan worden verkregen? Zogenaamd gedemineraliseerd water wordt ook sterk aanbevolen voor gebruik. Beide soorten water zorgen voor een langere levensduur van technische componenten. Kalkaanslag wordt vermeden en, concluderend, het hele verzorgings- en reinigingsproces is merkbaar aangenamer.

Aanbevolen stenen fonteinen voor uw huis

De grote selectie stenen kamerfonteinen kan in het begin overweldigend zijn voor potentiële kopers. Om ervoor te zorgen dat u de jungle van aanbiedingen beter en moeiteloos kunt overzien, hebben we hieronder enkele topmodellen vermeld, die positief opvallen door hun speciale functies en ontwerp. Met deze modellen bent u verzekerd van een ontspannen feel-good sfeer thuis.

Een liefdevol uitgevoerde cascadefontein gemaakt van leisteen

De cascadefontein “Masao” straalt perfectie uit van zijn hele ontwerp. De leisteen, perfect verwerkt tijdens de productie, staat voor een aangename combinatie van levensduur en stijlbewustzijn. Rustig en rustgevend spat het water van bovenaf langs de fontein naar beneden. De halogeenverlichting van de Stein-Zimmerbrunn brengt een gezellig licht in huis, dat vakkundig de waterpartij ensceneert.

Een blikvanger van zandsteen voor in huis

De stenen kamerfontein van Troesters is het perfecte inrichtingselement als het gaat om het bereiken van een kalmerend effect in de woonkamer met weinig moeite. Het edel ogende zandsteenpatroon is een hoogtepunt op zich. In Combinatie met de keramische kom en de marmeren stenen die in de schaal zijn gelegd, wordt het apparaat de nieuwe blikvanger van uw huis. De stil werkende pomp zorgt ervoor dat het zachte spetteren niet wordt overstemd.

Een hoogwaardige stenen binnenfontein gemaakt van knappe rozenkwarts

Bovenal springt het uiterlijk van de kamerfontein gemaakt van rozenkwarts lentesteen, die afkomstig is uit Brazilië, direct in het oog van de kijker. In combinatie met de glazen kom in het wit gedompeld, wordt een afbeelding gecreëerd die zeker naadloos in uw ontwerpstructuur past. De geïnstalleerde technische componenten staan voor betrouwbaarheid en duurzaamheid. De positionering en inbedrijfstelling van de Echtstein-Zimmerbrunnen is zeer eenvoudig dankzij het lage gewicht van 2 – 2,5 kg.