Stille badkamerventilatoren

stille badventilator

Drukke mensen kennen het probleem: scheur snel ramen open na het douchen om het vocht naar buiten te laten; maar als je een paar minuten later het huis wilt verlaten, is de badkamer nog steeds vochtig. Om de luchtuitwisselingssnelheid te verhogen, zijn er badventilatoren en ventilatoren met caster schakelen zichzelf uit na een bepaalde periode van gebruik. Afhankelijk van het model staat de overschrijdingstijd vast of kan deze door uzelf worden ingesteld.

Stille ventilator voor badkamer en toilet

Badkamers en toiletten hebben vaak alleen kleine ramen of zelfs helemaal geen ramen. Om zich te ontdoen van vochtige lucht en slechte geuren, zijn badventilatoren ideaal. Om de aantasting van je woonkwaliteit door het bedrijfsgeluid zo laag mogelijk te houden, zijn er zeer stille badkamerventilatoren die nauwelijks luider zijn dan je adem.

Hoe stil zijn badkamerventilatoren?

Om het volume van geluiden te vergelijken, wordt het geluidsdrukniveau gebruikt. Dit wordt gedefinieerd in de eenheid dB(A), die een logaritmische schaal voor volume bepaalt. Deze logaritmische schaal komt het dichtst bij het subjectieve gehoorgevoel van de mens en maakt het mogelijk om geluidsniveaus over een breed volumespectrum in kaart te brengen en te vergelijken.

Typische geluidsdrukniveaus in een appartement variëren van 25 dB(A) als u alleen uw eigen adem hoort en tot 60 dB(A) wanneer u met meerdere mensen praat. Een belangrijke grens is de Concentratiestoornisdrempel bij ongeveer 40 dB(A). Zodra het geluidsdrukniveau deze waarde overschrijdt, zult u het omgevingsgeluid als storend storend storend ervaren. Daarom, als u zich moet concentreren, moet het geluidsniveau lager zijn dan 40 dB (A).

Er zijn veel stille toilet- en badkamerventilatoren met geluidsdrukniveaus onder de 40 dB(A). Als je af en toe ’s nachts het toilet moet gebruiken en de afzuigventilator start, doe je huisgenoten dan een plezier als de ventilator bijzonder stil werkt. Om de slaap van uw gezin niet te verstoren, fluisterstille apparaten ideaal. Typische fluisteringen bereiken een geluidsdrukniveau van 30 dB(A). Zeer stille badventilatoren hebben lagere geluidsniveaus en kunnen ook ’s nachts draaien zonder je medemensen wakker te maken.

Welke badkamer- en toiletventilatoren werken heel stil?

In de technische fiches van afzuigventilatoren vindt u altijd informatie over het geluidsdrukniveau. In sommige gevallen moet je opletten waar je moet meten. Veel specificaties gelden voor een afstand van 1 of 3 m, wat resulteert in lagere numerieke waarden. Gebruik de meeste extra stille badventilatoren Kogellagers voor het monteren van de motor. Deze verminderen de wrijving door de lage rolweerstand en verminderen zo het bedrijfsgeluid. Tegelijkertijd hebben kogellagerventilatoren een langere levensduur omdat er minder slijtage en slijtage is; en het kogellager maakt het ook mogelijk om de badventilator onder het plafond te monteren.

Productoverzicht: Afzuigventilatoren voor de badkamer

De volgende badventilatoren bereiken geluidsdrukniveaus tussen 25 en 30 dB(A) en worden daarom als fluisterstil beschouwd. We laten u in meer detail kennismaken met enkele van de meest populaire modellen.

Stilste badventilator van SK24

Met een geluidsniveau van slechts 25 dB(A) is de Quiet V2 afzuigventilator van SKS* de stilste ventilator voor de badkamer. Dit wordt bereikt door een kogellagermotor en de bevestiging ervan met geluidsabsorberend rubber, wat zorgt voor een stille werking, niet alleen als een wandventilator, maar ook wanneer deze aan het plafond wordt gemonteerd. Deze ventilator bereikt zijn lage volume zonder de luchtstroom te beperken. Ondanks een luchtstroom van 97 m³/h bedraagt het stroomverbruik slechts 7,5 W. Het model met inschakelvertraging en castertimer kost ongeveer 65 euro; er zijn echter ook versies met bewegingssensor, hygrostaat of trekschakelaar.

Stijlvol en stil: badkamerventilatoren van AWENTA in andere kleuren

Terwijl afzuigventilatoren meestal op de ventilatiepijp worden gemonteerd met een witte afdekking, biedt AWENTA ook een stille badventilator met andere frontpanelen. De ventilator met een stil geluidsniveau van slechts 26 dB(A) bij een luchtstroom van 95 m³/h wordt niet alleen aangeboden in een standaard witte uitvoering; U kunt ook kiezen voor een stille badventilator met een vergulde wandplaat*. Voor de hoezen kun je onder andere kiezen tussen geborsteld goud en zilver; ook chroom, inox, ecru und satijn zijn beschikbaar. De ventilator is volledig verborgen achter de gesloten cover; er zijn geen waaiervinnen. Afhankelijk van de uitvoering ligt de prijs ongeveer tussen de 16 en 26 euro.

Goedkope afzuigventilator

De aankoopaanbeveling van Amazon gaat naar de goedkoopste van de stille badventilatoren *, sanitair4home. Het geluidsniveau is ook 26 dB(A), maar met een iets hoger stroomverbruik van 8 watt. Voor een prijs van slechts ongeveer 15 euro is het stille bedrijfsgeluid met een hoge luchtstroom van 93 m³/h echter onverslaanbaar. Het enige nadeel: er is geen terugslagklep die voorkomt dat slechte geuren terugvloeien naar de badkamer wanneer de ventilator uit is. Comfortopties zoals hygrostaat, bewegingssensor of caster ontbreken ook.

Merkproduct: Small room fan van Maico

Maico heeft naam gemaakt als fabrikant van badventilatoren. Het Maico ECA100 IPRO VZC* model is een afzuigventilator voor badkamer en toilet die zeer stil loopt met een geluidsniveau van 27 dB(A). In tegenstelling tot de andere hier gepresenteerde units biedt de Maico ventilator twee bedieningstrappen met luchtstromen van 78 en 92 m³/h. Het sterkere vermogensniveau is iets luider met een geluidsniveau van 32 dB(A) en verbruikt meer vermogen (8 W). Deze badventilator is uitgerust met een hygrostaat en biedt instelbare inschakelvertraging en nalooptijd. Een LED aan de voorkant van de behuizing maakt het voor u gemakkelijker om aan te passen. De prijs voor deze afzuigventilator ligt met zo’n 115 euro iets hoger, maar je krijgt ook een hoogwaardig merkproduct.