Stralingsverwarmers in de badkamer – verwarm direct in de vroege ochtend

Stralingsverwarmer bad

Je kent vast wel het gevoel als de wekker vroeg in de ochtend gaat en je naar de koude badkamer moet. Douchen, tandenpoetsen en stylen worden een noodzakelijk kwaad, vooral in de wintermaanden. We beginnen ons dagelijks leven veel meer gestrest en zijn al bang voor de volgende ochtend in de koude badkamer met zijn veel koudere tegels.

Zodat je op zulke dagen “Afscheid!” kunt zeggen, zou je een Stralingsverwarmers voor de badkamer mediteren. Binnen enkele seconden is de kamer verwarmd en is douchen twee keer zo leuk.

Kan een stralingsverwarmer in de badkamer kosten besparen?

Voordat u vroeg in de ochtend de badkamer binnenstapt en elke kachel in de kamer op het hoogste niveau instelt, kan de aankoop van een stralingsverwarmer de moeite waard zijn. Hoewel het verbruik wordt verwacht op ongeveer 30 tot 40 cent per uur, omdat de spot direct klaar is voor gebruik, is deze factor beperkt.

Het duurt al snel een half uur voordat een conventionele radiator volledig is opgewarmd en warme lucht in de badkamer heeft. De stralingsverwarmer daarentegen ontwikkelt een onmiddellijke warmte, die krachtig in de kamer wordt afgeleverd. Als u klaar bent, kunt u de stralingsverwarmer eenvoudig uitschakelen. Omdat het over het algemeen niet nodig is om constant in de badkamer te verwarmen, wordt een stralingsverwarmer genoemd. Bovendien geven sommige mensen er de voorkeur aan, vooral ’s ochtends, wanneer het licht nogal indirect is en niet fel schijnt. Veel stralingsverwarmers stralen een aangenaam oranje licht uit, wat vaak voldoende is voor een warme douche of bad. Hierdoor kunt u extra elektriciteitskosten besparen.

Redenen om een stralingsverwarmer in de badkamer te gebruiken

Waarschijnlijk ligt het grootste voordeel in de snelle en aangename warmte. In plaats van te wachten op de permanent geïnstalleerde radiator, kan de stralingsverwarmer in de badkamer eenvoudig in gebruik worden genomen. Dit bespaart u veel tijd, vooral in de ochtend, die u kunt gebruiken voor belangrijkere dingen.

Fooi:

Zorg er bij het kopen voor dat u op zoek gaat naar een stralingsverwarmer die onmiddellijke en directe warmte genereert. Sommige modellen verwarmen ook alleen de lucht, wat lang duurt, vergelijkbaar met verwarming.

Een voordeel dat velen verwaarlozen is de ontspannen start van de dag. Als je hier al aan begint met lage temperaturen en malaise, duurt dit vaak de hele dag door. Degenen die echter al op zoek zijn naar een warme badkamer inclusief warme douche is meer ontspannen.
Samengevat kan men de volgende voordelen houden:

  • Snelle montage en montage
  • Snelle verwarming van de badkamer
  • Aangename warmte tijdens het douchen
  • Kostenbesparing, omdat het alleen wordt ingeschakeld wanneer dat nodig is
  • Aangenaam indirect licht

Waar is de geschikte plaats voor de stralingsverwarmer?

Tegenwoordig vind je een breed scala aan producten op de markt. Kies je voor een hoogwaardige stralingsverwarmer, dan kun je vrij kiezen tussen een wandspot, standkachel of een kolom.

Met de juiste prestaties wordt je badkamer in ieder geval snel opgewarmd. Als u van de warmte op een veilige afstand wilt genieten, moet u hier kijken voor wandmontage beslissen. De stralingsverwarmer zit stevig vast aan de badkamer en omgooien is dus niet mogelijk. Ook mogelijke waterspatten uit de douche of badkuip zijn dan ook vrij zeldzaam.

Mag de stralingsverwarmer in contact komen met water?

Een stralingsverwarmer is een apparaat dat van elektriciteit wordt voorzien. De vrees dat het apparaat zou kunnen afbreken bij contact met water is dan ook terecht. Niet alle modellen hebben een waterbescherming en reageren dienovereenkomstig gevoelig voor vocht. Veel fabrikanten hebben echter gekozen voor Stralingsverwarmers met waterbescherming Gespecialiseerd.

Vooral degenen die ook op het balkon of terras kunnen worden gebruikt, komen vaak met deze bescherming. Als u de spot direct op de douche wilt monteren, moet u op de veiligheidsinstructies letten. Daarnaast kunt u letten op producten met een CE- en TÜV-keurmerk, zodat de veiligheid van de verwarmingtrahlers in de badkamer wordt opnieuw bevestigd.

Aanbevolen stralingsverwarmers voor de badkamer

Omdat niet elke stralingsverwarmer in de badkamer even geschikt is, moet u bijzonder belang hechten aan bescherming tegen water. Welke stralingsverwarmers hiervoor worden aanbevolen, kunt u zien in de volgende lijst:

Stralingsverwarmer met waterstraalbeveiliging en afstandsbediening

KESSER infrarood stralingsverwarmer 2000W met afstandsbediening stralingsverwarmer kwartsverwarmer...
KESSER infrarood stralingsverwarmer 2000W met afstandsbediening stralingsverwarmer kwartsverwarmer…

  • KRACHTIG EN STIL: De Instant Heat-technologie zorgt voor maximale snelheid dankzij…
  • MET AFSTANDSBEDIENING: U kunt de kwartskachel gebruiken met ons meegeleverde montagemateriaal volledig…
  • INSTELBAAR EN VARIABEL: Onze stralingsverwarmers zijn eenvoudig te installeren en zijn…

De infrarood stralingsverwarmer van Kesser is ideaal voor installatie in de badkamer. Omdat het aan de muur is gemonteerd, interfereert het niet en kan het eenvoudig in de vroege ochtend worden ingeschakeld door middel van een tuimelschakelaar op het apparaat. Met een totaal van drie verwarmingsniveaus dit kan zowel voor de overgangsperiode als voor de diepste winter worden gebruikt. U kunt kiezen tussen 750W, 1500W of 2000W.

Omdat de spot op een hoogte van ten minste 1,80 meter moet worden geïnstalleerd, geeft deze directe warmte aan een groot deel van de badkamer. Het grote voordeel van het model is stof- en waterstraalbescherming, zodat vocht geen probleem is.

Flexibel gebruik: stralingsverwarmer in de badkamer met zachte warmte

Als u de stralingsverwarmer in variabele wilt gebruiken, moet u eens kijken naar de stralingsverwarmer van het bedrijf Rommelsbacher. Door zijn zachte warmte is dit zowel geschikt als stralingsverwarmer voor de commode als voor de badkamer. Ongeveer 600 watt warmt de ruimte zacht en efficiënt op. Dankzij de beschermende slang die het verwarmingselement omhult, biedt dit model meer veiligheid.

Zo is de stralingsverwarmer ook Beschermd tegen druipend water. Omdat er geen luchtcirculatie is met deze stralingsverwarmer, komt de warmte geruisloos de kamer binnen. Klanten waarderen vooral de snelle warmte en de meegeleverde montageaccessoires.

Een goede allrounder voor in de badkamer

De stralingsverwarmer van Einhell is een goede allrounder als het gaat om warmte in de badkamer. Dankzij drie verschillende verwarmingsniveaus is het apparaat uiterst flexibel en kan het naar wens worden aangepast. Met dank aan de Beschermingsklasse IP24 te zien is dat de stralingsverwarmer ook beschermd is tegen opspattend water. Vooral in de badkamer moet je niet zonder deze beschermingsklasse. De praktische trekschakelaar garandeert ook eenvoudig in- en uitschakelen.