Stralingsverwarmers voor de muur – warmte voor binnen en buiten

Stralingsverwarmer voor de muur (wandmontage)

Warmte met één druk op de knop – wat klinkt als een droom wordt werkelijkheid met de stralingsverwarmer. De temperaturen dalen en de verwarming in het appartement wordt hoger gezet. Het duurt vaak 30 minuten of langer voordat de kamer langzaam opwarmt. Als je deze tijd niet hebt, of snelle warmte nodig hebt, kun je alles goed doen met de stralingsverwarmer voor de muur. De stralingsverwarmer kan eenvoudig aan de muur worden gemonteerd zonder waardevolle ruimte te verstoren of te verspillen.

Binnen enkele seconden geven de verwarmingselementen een intensieve, maar aangename warmte in de omgeving. Wij vertellen je wat de stralingsverwarmer voor de muur zo uniek maakt en waar je op moet letten bij het kopen.
Wilt u meer informatie over stralingsverwarmers? In onze grote stralingsverwarmergids hebben we alles overzichtelijk voor je op een rijtje gezet.

Waar is de stralingsverwarmer voor de wand geschikt voor?

Een stralingsverwarmer is geschikt voor zeer verschillende ruimtes. Niet alleen buiten, maar ook binnen, het kan snel en gemakkelijk een aangename warmte genereren met een druk op de knop. Vooral op koelere zomerdagen, of tijdens het koude seizoen, kan een stralingsverwarmer voor de muur het balkon of terras uitstekend opwarmen. Maar ook in het interieur, bijvoorbeeld in de badkamer, is dit best geschikt. Binnen een paar minuten is de kamer verwarmd, zodat de ochtenddouche veel gemakkelijker is.

Naast de krachtige stralingsverwarmers, die bedoeld zijn om grote kamers en ruimtes op te warmen, zijn er ook zachtere varianten. U kunt dus op locatie en op internet veel producten vinden die met 500W of 600W worden bediend en daarom zwakker zijn. Deze stralingsverwarmers zijn bijzonder geschikt voor montage boven een commode.

Hoe installeer ik de stralingsverwarmer?

De stralingsverwarmer wordt vaak geleverd met de nodige accessoires, zodat wandmontage eenvoudig is. Met enkele deuvels en schroeven wordt het model aan de muur bevestigd. Een hoogte van ongeveer 1,80 tot 2 meter moet worden gehandhaafd. De exacte hoeveelheid hiervan kan van product tot product verschillen.

Stralingsverwarmers, die boven de commode kunnen vaak lager worden geplaatst vanwege hun zwakkere prestaties. De betreffende minimale afstand zorgt ervoor dat de warmte niet direct op de huid uitstraalt en een brandwond dus wordt uitgesloten.

Fooi:

Stralingsverwarmers voor de kinderkamer:

Als u op zoek bent naar een stralingsverwarmer voor de muur boven de commode, kunt u veel nuttige tips vinden in onze gids: Stralingsverwarmers voor de baby – een effectieve warmtelamp voor de kleintjesverzamelen.

Kan de wandverwarming ook binnen gebruikt worden?

Afhankelijk van het model kan een stralingsverwarmer zowel binnen als buiten worden gebruikt. Voor gebruik binnenshuis is er echter slechts één geschikt die wordt aangedreven door elektriciteit of batterij. Vooral binnen gebouwen moet een stralingsverwarmer met gas ten koste van alles worden vermeden. Hoewel dit Bijzonder krachtig, stoot echter uitlaatgassen uit in het milieu, wat gevaarlijk kan zijn in afgesloten ruimtes.

Let daarom bij het kopen altijd op de indicatie of het product geschikt is voor het appartement. Vooral een stralingsverwarmer voor de muur, die in de kinderkamer moet worden gemonteerd, moet aan bepaalde normen voldoen.

Fooi:

Zorg er bij het kopen voor dat u op zoek gaat naar een stralingsverwarmer die onmiddellijke en directe warmte genereert. Sommige modellen verwarmen ook alleen de lucht, wat lang duurt, vergelijkbaar met verwarming.

Aanbevolen stralingsverwarmers voor de muur

Een goed doordacht ontwerp en, idealiter, reeds meegeleverde montageaccessoires maken een goede stralingsverwarmer voor de muur. Maar bij het kiezen van het juiste model hangt het ook af van het verwarmingsvermogen en andere functies. We hebben u kennis laten maken met drie geschikte producten in meer detail.

Ideaal voor de baby: stralingsverwarmers van Reer

De stralingsverwarmer van Reer is ideaal voor de wand boven de commode. Bij het verschonen van de baby kan het beschermen tegen onderkoeling of zelfs kou. Met 400W of 800W egenereert dit model snelle en zachte hitte voor uw kind. Dankzij de geïntegreerde automatische uitschakeling kunt u zich nu volledig concentreren op uw kind.

Het apparaat wordt na 10 minuten helemaal vanzelf uitgeschakeld. Om ervoor te zorgen dat u bij het inschakelen niet naar de knop hoeft te zoeken, biedt de FeelWell-serie ook een eenvoudig trekkoord dat het in- en uitschakelen heel gemakkelijk maakt.

Bescherming tegen druppelend water: stralingsverwarmer met automatische uitschakeling

Met een vermogen van 600W komt de stralingsverwarmer voor de muur van het bedrijf H + H. Dankzij de lange kabel van 1,80 meter en de behuizing die 45 graden kan worden gedraaid, is dit model extreem flexibel en ideaal voor wandmontage geschikt. De trekschakelaar maakt het ook mogelijk om eenvoudig in en uit te schakelen. Met een gewicht van slechts 1,5 kg is het extreem licht en kan het daarom aan elke muur worden bevestigd.

Het model BS 50 heeft een druppelwaterbescherming en een automatische uitschakeling. Stel gewoon de timer in en het apparaat gaat na 10 minuten vanzelf uit. Je hoeft dus niet bang te zijn als je de stralingsverwarmer vergeet. Klanten beoordelen ook de eenvoudige installatie en het betrouwbare verwarmingsvermogen als zeer positief.

Flexibel en krachtig: stralingsverwarmer met 3000 watt

Als u op zoek bent naar een stralingsverwarmer voor de muur met het juiste vermogen, kunt u terugvallen op het 3000 watt apparaat van KESSER. Dankzij drie verschillende verwarmingsniveaus is dit model uiterst flexibel en kan het zowel als extra verwarming als als zoolverwarming in de badkamer worden gebruikt. Zodat u na de aan- en uitschakelaar niet moeizaam hoeft uit te rekken, is de stralingsverwarmer eenvoudig te bedienen met een afstandsbediening.

Met een druk op de knop kunt u de warmte aanpassen aan uw wensen. Als de hoek moet worden aangepast, kunt u de behuizing tot 90 graden aanpassen. Door de lengte van ongeveer 96cm wordt een groot deel van de ruimte voorzien van directe warmte en hoeft u zich geen zorgen meer te maken over koude tegels &co.