Westinghouse-fans

Westinghouse-fans

Onder de bekende merken ventilatoren voor thuis en kantoorruimte is Westinghouse uitgegroeid tot een icoon op het gebied van plafondventilatoren. Oorspronkelijk behoorde een verscheidenheid aan verschillende elektrische apparaten tot het assortiment van het bedrijf, dat niet alleen producten voor privégebruik produceerde en verkocht, maar ook systemen voor industriële processen.

Tegenwoordig zijn veel bedrijfsgebieden afgesplitst in onafhankelijke gespecialiseerde bedrijven; inclusief de plafondventilatoren. Onder de naam Westinghouse Lighting werden aanvankelijk kamerlampen en ruimteverlichtingssystemen op de markt gebracht, die al snel werden aangevuld met plafondventilatoren met geïntegreerde armaturen. Plafondventilatoren zijn bijzonder geschikt voor grote ruimtes, nemen geen ruimte in beslag en maken door de lagere snelheden een elegantere indruk dan vloerstaande units of tafelventilatoren.

Westinghouse plafondventilatoren

Het merk Westinghouse lag een eeuw geleden op ieders lippen: de fabrikant van elektrische apparaten kreeg met eigen producten voet aan de grond in bijna elke sector van ons dagelijks leven. Vandaag de dag is er niet veel meer over van de eens zo grote naam. De vele verschillende bedrijfsonderdelen zijn afgesplitst als dochterondernemingen en hebben zich met wisselend succes ontwikkeld als onafhankelijke bedrijven.

Op het gebied van ventilatiesystemen voor particuliere gebruikers zijn tot op de dag van vandaag alleen plafondventilatoren bewaard gebleven. Deze bedrijfstak wordt nu geëxploiteerd door de Westinghouse Lighting Company, die zich in 1946 uit het moederbedrijf had ontwikkeld.

Aanbevolen lectuur:

Als je nog steeds veel open vragen hebt over fans in het algemeen, dan zal deze geweldige gids helpen.

Wat is de geschiedenis van Westinghouse-fans?

De wortels van het merk Westinghouse liggen in de Westinghouse Electric Corporation, opgericht in 1886, die vanaf het begin AC-technologie gebruikte als onderdeel van de elektrificatie van de industrie en het huishouden, die uiteindelijk de overhand kreeg op DC-apparaten.

Het bedrijf Westinghouse Lighting werd pas in 1946 afgesplitst als familiebedrijf en had zich aanvankelijk gespecialiseerd in lampen en lampen. Pas later werden gerelateerde producten zoals plafondventilatoren aan het assortiment toegevoegd. De geschiedenis van de ontwikkeling van plafondlampen verklaart waarom Westinghouse-ventilatoren bijna uitsluitend plafondventilatoren bieden en geen torenventilatoren produceren.

Wat onderscheidt Westinghouse plafondventilatoren?

Het hoogtepunt van de hoogtijdagen van plafondventilatoren was waarschijnlijk in de 20e eeuw, toen elektriciteit in alle huishoudens was gearriveerd en daarmee de levensstandaard werd verhoogd, maar er waren nog steeds geen krachtige airconditioners. Sindsdien zijn de fans niet veranderd in hun basisvorm, maar een paar details zijn moderner geworden. Dus tegenwoordig is de Combinatie van plafondventilator en lamp is niet langer een speciale functie en zelfs gekleurde LED’s worden soms geïnstalleerd als verlichtingselementen.

Veel plafondventilatoren worden aangeboden met omkeerbare bladen om u een breder scala aan kleuren te geven. Omkeerbare bladen zijn ventilatorbladen die aan beide zijden verschillend gekleurd zijn en in beide richtingen kunnen worden gebruikt. Omkeerbare schoepen zijn echter niet altijd een voordeel: omdat alleen de kleur moet worden veranderd door de rotorbladen te draaien, maar niet de luchtstroom, moeten omkeerbare schoepen altijd symmetrisch worden gebouwd.

Afhankelijk van het ontwerp van de ventilator kan dit ertoe leiden dat bepaalde ontwerpoptimalisaties niet mogelijk zijn en daardoor een luider bedrijfsgeluid of een hoger stroomverbruik.

Witte plafondventilator met spots

Een klassiek model van een plafondventilator is het Westinghouse Lighting Jet Plus* model, dat bestaat uit drie smalle lamellen en helemaal wit is. Als alternatief kunt u de omkeerbare vleugels omdraaien en genieten van de esdoornlook. Op de ventilatorbehuizing zijn drie spots aangesloten, waarin LED-lampen kunnen worden geschroefd en die u naar wens kunt uitlijnen. De gehele ventilator, d.w.z. ventilatorwiel en ruimtelicht, kan worden bediend met een afstandsbediening. Deze Westinghouse plafondventilator kost ongeveer 140 euro.

Aanbieden

Westinghouse Lighting Jet Plus, plafondventilatieof lamp met 3 spots, metaal, 1 W,...
Westinghouse Lighting Jet Plus, plafondventilator, armatuur met 3 spots, metaal, 1 W,…

 • Moderne plafondventilator voor gebruik binnenshuis, 105 cm, wit, ideaal voor ruimtes tot 20 m² met normale of schuine plafonds
 • Drie omkeerbare vleugels in wit/licht esdoorn, spotset voor drie lampen E14, max. 40 watt (niet inbegrepen), gebruik met LED-lampen…
 • Omkeerbare schakelaar voor zomer/winter gebruik, incl. afstandsbediening

Kleurrijke ventilator voor kinderen en volwassenen

De plafondventilator Turbo II van Westinghouse* bestaat uit een witte behuizing waarin zes gekleurde lamellen kunnen worden aangesloten. Elk van de zes bladen is in een andere tint geschilderd, dus je kunt een kleurrijke waaier verwachten. De ventilatorbladen zijn omkeerbare bladen waarvan de achterkanten in een iets andere kleur zijn, zodat je zelfs een kleurrijke mix kunt kiezen uit 12 kleuren.

De grote afgeronde vleugels bieden weinig kans op letsel en zijn daardoor erg kindvriendelijk. Deze ventilator is ook compatibel met een andere blade set in eenvoudigere kleuren, zodat het veranderen van de look van de kamer geen probleem is. Deze plafondventilator genereert een luchtstroom tot 104 m³/min met een vermogen tussen de 26 en 50 watt en staat midden in het veld met een prijs van rond de 100 euro.

Groot maar zuinig: Westinghouse plafondventilator Techno II

Met een diameter van 182 cm is het Techno II-model van Westinghouse Lighting* aanzienlijk groter dan de andere hier gepresenteerde apparaten. Door de grote, gebogen bladen kan een maximale luchtstroom van 258 m³/min worden gegenereerd. Niettemin is de ventilator ongelooflijk zuinig: zelfs bij het hoogste vermogensniveau wordt slechts 35 watt verbruikt en bij het laagste ventilatorniveau is het stroomverbruik een ongelooflijke 3 W.

Deze plafondventilator biedt zijn eigen bedrijfsmodi voor zomer en winter. Terwijl in de zomer een verkoelend effect wordt bereikt door een luchtstroom te creëren die vochtige warme lucht uit je huid blaast, draait de ventilator in de winter in de tegenovergestelde richting. De warme lucht, die zich normaal gesproken onder het plafond verzamelt door verwarmingswerking, wordt dus beter gemengd met de koude luchtlagen in de buurt van de vloer.

Deze Westinghouse ventilator wordt geleverd met afstandsbediening, waarmee u het ventilatieniveau kunt aanpassen. Bovendien kan de grote, naar beneden gerichte LED-lamp in de behuizing worden bediend en in- en uitgeschakeld en gedimd. Het model Techno II biedt u een zeer zuinige kamerventilator met veel comfort, maar u moet een hoge aankoopprijs van ongeveer 390 euro accepteren.

Westinghouse Techno II 7203940 plafondventilator, A+, metaal, 17 W, titanium, 182 x 182 x 34 cm
Westinghouse Techno II 7203940 plafondventilator, A+, metaal, 17 W, titanium, 182 x 182 x 34 cm

 • De 182 cm plafondventilator met DC-motor is ideaal voor het koelen van grote oppervlakken en lofts; voor grote kamers tot 25m² met standaard-…
 • Met drie titanium vleugels; De geïntegreerde 17 watt LED-lampenset voor dimmen met opaal matglas zorgt voor extra energie- en kostenbesparingen.
 • Met afstandsbediening: zes verschillende snelheidsniveaus, aan/uit-functie voor ventilator en dimmer, schakelaar voor zomer/wintermodus.

Goedkope Westinghouse fan “Vegas”

Met een lage prijs van ongeveer 58 euro is het model “Vegas”* een van de goedkoopste fans van Westinghouse. Met een rotordiameter van slechts 105 cm is dit een van de kleinste ventilatoren, maar kan drie verschillende trappen en een maximum van 108 m³ /h luchtstroom genereren.

De rotorbladen zijn omkeerbare bladen, ook al bieden de kleuren met zuiver wit en witgekalkt dennen weinig variatie. Deze plafondventilator kan worden uitgerust met een naar beneden gerichte plafondlamp achter een matglazen afdekking en biedt ook een omkering van de draairichting voor een verandering tussen winter- en zomerbedrijf.

Aanbieden

Westinghouse Vegas 7218540 Plafondventilator met verlichting, A++ tot E, metaal, 60 W, E27,...
Westinghouse Vegas 7218540 Plafondventilator met verlichting, A++ tot E, metaal, 60 W, E27,…

 • De traditionele plafondventilator van 105 cm in wit design is ideaal voor grote ruimtes tot 20 m²
 • Vier omkeerbare vleugels bieden de mogelijkheid van een zuiver wit of wit gewassen dennenhouten oppervlak. De verlichtingsset met matglas vereist…
 • Het satijnen glas van de verlichtingsset raakt de perfecte noot en creëert een gastvrije sfeer

Andere Westinghouse fans bestsellers:

AanbiedenBestseller nr. 4

Westinghouse Verlichting 132 cm plafondventilator Bendan 72557 met enkele lamp en vijf...
Westinghouse Verlichting 132 cm plafondventilator Bendan 72557 met enkele lamp en vijf…

 • Eigentijdse plafondventilator van 132 cm in halfglans chroom voor ruimtes van meer dan 25 vierkante meter
 • Vijf wenguekleurige vleugels, lamp met opaal matglas incl. 80 watt lamp met R7 voet, geschikt voor LED
 • Afstandsbediening met drie snelheidsniveaus, aan/uit-schakelaar voor de ventilator en aan/uit-schakelaar voor verlichting, schakelaar voor de zomer-…
Bestseller nr. 7

254 cm plafondventilator Widespan van Westinghouse Lighting; Geborsteld nikkel versie;...
254 cm plafondventilator Widespan van Westinghouse Lighting; Geborsteld nikkel versie;…

 • Hvls industriële ventilator met Ø254 cm effectief en efficiënt verplaatsen een groot volume lucht met lage snelheid in grote residentiële of residentiële gebouwen.
 • Geborsteld nikkel versie met aluminium vleugels. De afstandsbediening heeft zes snelheidsniveaus, een aan/uit-schakelaar voor…
 • De hoogwaardige DC (DC) motor zorgt voor een krachtige luchtcirculatie en stille werking, met schakelfunctie voor zomer- en winterbedrijf
Bestseller nr. 9

78800 Wandschakelaar voor plafondventilatoren
78800 Wandschakelaar voor plafondventilatoren

 • De wandschakelaar is geschikt voor alle Westinghouse plafondventilatoren zonder armaturen
 • knoppen om het snelheidsniveau aan te passen en uit te schakelen; 4 = Snel; 3 = Gemiddeld; 2 = middelmatig-langzaam; 1 = Langzaam; 0 = Uit
 • 8 x 8 x 5 cm (H x B x D), geschikt voor standaard inbouw aansluitdozen
Bestseller nr. 10

78370 Cycloon 132 cm, plafondventilator, geborsteld staal
78370 Cycloon 132 cm, plafondventilator, geborsteld staal

 • De traditionele plafondventilator van 132 cm met geborsteld stalen oppervlak is ideaal voor grote ruimtes tot 36 m²
 • Vijf omkeerbare vleugels, optioneel zwart of zwart met zilveren strepen.
 • Kan worden gebruikt met afstandsbediening