Beste elektrische ovenmerken, kosten, efficiëntie (+ installatie)

De beste oven is het soort waar je niet aan hoeft te denken of je zorgen over hoeft te maken.

Dat is precies waarom elektrische ovens zo populair zijn.

Gemak en veiligheid vormen de kern van de beste elektrische ovens. Elk huis met toegang tot elektriciteit kan veilig een elektrische kachel installeren voor het winterseizoen.

De innerlijke werking van elektrische geforceerde luchtovens is vrij eenvoudig te begrijpen. Het is een eenvoudig 2-fasenproces, vergelijkbaar met een haardroger:

 1. Elektriciteit verwarmt de warmtewisselaar (systeem van metalen staven in de eenheid).
 2. Lucht wordt uit de binnenlucht getrokken door een modulaire blower, over de warmtewisselaar geduwd (waar deze opwarmt) en terug verdeeld in je huis.

Kortom, hier is wat een elektrische geforceerde luchtoven is in de meest eenvoudige bewoordingen:

Elektrische oven = warmtewisselaar + modulaire blower

U hoeft zich geen zorgen te maken over gas- of koolmonoxidelekkage (zoals het geval is bij gasovens). De initiële kosten van een nieuwe elektrische oven ($ 800 tot $ 2.700) zijn ook veel lager. Elektriciteit is echter de duurste verwarmingsbron.

Daarom is het zinvol om op zoek te gaan naar betrouwbare elektrische ovenmerken; ze produceren duurzame hoogrenderende eenheden. Om alles te illustreren wat huiseigenaren moeten weten over elektrische ovens, hebben we geschetst:

 1. De totale kosten van elke elektrische oven. Omvat de kosten van het apparaat + installatiekosten + elektriciteitskosten.
 2. Hoe we kunnen vinden hoogrenderende elektrische ovens.
 3. Een lijst met de beste (en meest betrouwbare) elektrische ovenmerken.
 4. Installatiekosten (met aanbevolen HVAC-experts die een elektrische oven kunnen installeren).

installatie-eenheid en elektriciteitskosten voor elektrische oven

Uiteindelijk vind je een overzichtstabel met de beste elektrische ovens (merken en specifieke modellen) met kosten- en HVAC-experts die u verder kunnen helpen.

Kosten elektrische ovens (nieuwe eenheden)

Wanneer we op zoek gaan naar een elektrische geforceerde luchtoven, zijn we meestal geïnteresseerd in de prijs van een nieuwe eenheid. We moeten echter in gedachten houden dat de initiële prijs van de oven de kleinste van de 3 kosten vertegenwoordigt waarmee we rekening moeten houden bij het berekenen van de totale kosten van de elektrische oven. Dit zijn de 3 kosten:

Totale kosten van elektrische ovens = eenheidskosten + installatiekosten + elektriciteitskosten

Als we alleen naar de gemiddelde kosten van een elektrische oven kijken, doen we geen volledig werk. Hier zijn enkele bereiken voor de meest voorkomende 60.000 BTU- en 80.000 BTU-eenheden (ongeveer 20 kW):

 1. Eenheidskosten: $ 700 – $ 2.700.
 2. Installatiekosten: $ 1.000 – $ 4.200 (u kunt hier gratis schattingen krijgen van lokale oveninstallateurs).
 3. Elektriciteitskosten: $ 1.500 – $ 2.000 per seizoen (720 uur verwarming, of 4 uur over 6 maanden; de gemiddelde prijs van een kilowattuur is $ 0,1319).

Kortom, de gemiddelde totale kosten van een 20kW elektrische oven zijn:

 • $ 1.700 – $ 6.900 wanneer we het apparaat kopen en installeren.
 • $ 16.700 – $ 26.900 na 10 jaar (toevoeging van 10 jaar aan elektriciteit).
 • $ 31.700 – $ 44.200 na 20 jaar (toevoeging van 20 jaar aan elektriciteit).

Energie-efficiëntie van elektrische ovens

Zoals we hierboven hebben gezien, is het grootste deel van de totale kosten van elektrische ovens elektriciteit. In 20 jaar kan een grotere elektrische oven van 25 kW maar liefst $ 40.000 aan elektriciteit trekken.

Dit stelt een belangrijke vraag: zijn elektrische ovens energie-efficiënt?

Sterker nog, ja, dat zijn ze heel erg. De hoogrenderende elektrische oven zal tot 99,9% van de elektriciteit gebruiken voor verwarming. We hebben het over de AFUE-rating van 100; ter vergelijking: gasovens hebben een AFUE-classificatie van 70 tot 97.

AFUE-classificatie van 100 voor elektrische ovens betekent dat een oven 100 cent van elke 1 $ elektriciteit voor verwarming zal gebruiken. Dat is ideaal, toch? Dus waarom hebben we het gevoel dat we nogal wat betalen voor verwarming bij het gebruik van een elektrische oven?

De reden is niet de inefficiëntie van de elektrische oven; het is de prijs van elektriciteit. Laten we eens kijken of het goedkoper is om uw huis te verwarmen met een gas- of elektrische oven:

 • Nationale gemiddelde prijs van elektriciteit: $ 0,1319 per kWh.
 • Nationale gemiddelde prijs van aardgas (voor residentieel gebruik): $ 10,60 per 1000 kubieke voet.

Hoe vertaalt zich dat inaan stookkosten? Hier is hoeveel elektrische en gasovens gebruiken om 1.000.000 BTU aan warmte te produceren:

 • Elektrische oven (100% rendement): $ 38,66 per 1.000.000 BTU.
 • Gasoven (80% rendement): $ 13,05 per 1.000.000 BTU.

Zoals we kunnen zien, betalen we bijna 200% meer voor elektriciteit dan voor aardgas voor dezelfde verwarmingsoutput.

Niettemin zijn elektrische ovens:

 • Veel Veiliger (geen gas).
 • Veel handiger (installeer het en vergeet het).
 • Gaat net zo lang mee als 30 jaar (vs. maximaal 20 jaar voor gasovens).

Om een elektrische oven tot 30 jaar mee te laten gaan, heb je echt een betrouwbare nodig. Daarom hebben we hieronder een kort overzicht gemaakt van de meest betrouwbare elektrische ovenmerken:

Wat is het meest betrouwbare merk voor elektrische ovens?

Wanneer u een nieuwe elektrische oven koopt, is het algemene advies vrij breed: vergelijk BTU’s, prijs, kwaliteit van materialen, garanties, installatieondersteuning, enzovoort.

Hier is het beste advies dat eenvoudig genoeg is:

Vind het meest betrouwbare merk voor elektrische ovens. Met merken met meer dan 50 jaar geschiedenis, zijn alle BTU-prijs-kwaliteit-garanties-ondersteuningsnuances in het merk verwerkt.

Daarom vragen wij ‘Wat is het beste merk van elektrische ovens’ veel vaker dan ‘Welke eclectische oven (een specifiek model) is de beste’.

Qua merk hebben we de gevestigde (zoals Winchester en King) die betrouwbaarder zijn, maar een hogere prijs hebben. Aan de andere kant heb je minder bekende merken zoals Goodman die hoogwaardige elektrische ovens aanbieden tegen lagere prijzen.

Extra opmerking: veel mensen zoeken naar trane, carrier en lennox elektrische ovens. Deze grote merken produceren geen elektrische ovens; ze zijn meer gespecialiseerd in het ‘AC’-gedeelte van HVAC.

Gevestigde betrouwbare merken

Volgens Fixr kunnen “ovens van hogere kwaliteit 18 tot 25 jaar meegaan”. Sommige van de meest betrouwbare modellen kunnen zelfs tot 30 jaar meegaan.

Stelpro en York zijn twee merken die wel degelijk elektrische ovens van hogere kwaliteit maken. Maar is de wereld van de meest betrouwbare elektrische ovenmerken, er zijn slechts 2 grote die het vermelden waard zijn. Dit zijn Winchester en King.

King Elektrische Ovens

King is het nummer 1 merk als het gaat om elektrische ovens. Het is geen verrassing dat het zo betrouwbaar is en ook de duurste eenheden produceert.

Momenteel hebben ze de 2 beste modellen op de markt:

 1. Koning KF model. De hoogspanning (480V) elektrische ventilatorconvectoren met een verwarmingsvermogen van 5 kW tot 34,5 kW. De hoogspanning (u hebt een elektricien nodig voor installatie) vermindert de behoefte aan een hoge stroom (of stroomsterkte).
 2. Koning KFS ECO2S model. Het energiebesparende model met ECM-motoren en 2-sage comfortverwarming (die de elektriciteitskosten met maar liefst 15% kan verlagen). Hij is verkrijgbaar van 3 kW tot 34,5 kW capaciteiten.

Vooral het KFS ECO2S-model is erg in trek (volgens installateurs van elektrische ovens) omdat die 15% van de elektriciteitsbesparingen in meer dan 20 jaar $ 1.000 kan besparen.

Winchester Elektrische Ovens

Winchester is een ander gerenommeerd bedrijf dat elektrische ovens produceert. Ze hebben ook een portfolio van 2 modellen, bestaande uit:

 1. Winchester WE30B4D model. Capaciteit van de eenheid: 10 kW, 12 kW, 15 kW, 20 kW.
 2. Winchester ME16CN21 model. Capaciteit van de eenheid: 10 kW, 12 kW, 15 kW, 20 kW.

Nieuwe minder bekende merken

Het hebben van een lange staat van dienst is belangrijk voor een merk; ze kunnen hogere prijzen vragen voor elektrische ovens. De nieuwe merken hebben echter niet zo’n luxe.

Daarom moeten ze lagere prijzen vragen om, in de eerste plaats, hun eenheden te verkopen en secundair om een duurzaam merk op te bouwen. Deze minder bekende eenheden gaan volgens Fixr 15 tot 20 jaar mee, maar de prijsverlaging is aanzienlijk.

De nieuwe merken elektrische ovens omvatten:

 • Goodman (beste van de nieuwe merken). Eenheidsprijs (schatting): $ 900.
 • Mortex. Eenheidsprijs (schatting): $ 830.
 • Direct Comfort. Eenheidsprijs (schatting): $ 850.
 • Revolv (goedkoopste merk voor elektrische ovens). Eenheidsprijs (schatting): $ 700.

Overzicht van de merken van elektrische ovens, eenheidskosten en installatiekosten (tabel)

Hier is een korte samenvatting van alle kosten voor specifieke elektrische ovenmerken. De prijzen zijn voor een 20 kW (68.200 BTU) eenheden. Voor alle installatieramingen en aanvullend advies kunt u hier contact opnemen met HVAC-experts (dat hebben we gedaan, cijfers zijn samengevat in de tabel).

Hier is de volledige tabel met geschatte ballparkcijfers (installatiekosten zijn bijvoorbeeld afhankelijk van uw huidige elektriciteitsnet en locatie):

Merk elektrische oven 20 kW eenheidskosten Installatiekosten
Koning 1.600 dollar 2.900 dollar
Winchester 1.500 dollar 2.740 dollar
York 1.300 dollar 2.563 dollar
Stelpro 1.100 dollar 2.468 dollar
Goodman 900 dollar 2.356 dollar
Mortex 830 dollar 2.323 dollar
Direct Compact 850 dollar 2.215 dollar
Revolv 700 dollar 2.104 dollar

Als u vragen heeft over elektrische ovens, kunt u de commentaarsectie hieronder gebruiken.

Inhoudsopgave