kunststof gevelbekleding laten plaatsen kosten

Kunststof gevelbekleding laten plaatsen kosten: alles wat je moet weten

Als je op zoek bent naar een duurzame, onderhoudsvriendelijke oplossing voor je gevel, is kunststof gevelbekleding een uitstekende keuze. Maar wat zijn de kosten van het laten plaatsen van kunststof gevelbekleding? In deze uitgebreide gids bespreken we alles wat je moet weten over de prijzen van kunststof gevelbekleding, inclusief de factoren die de kosten beïnvloeden, de gemiddelde prijs per vierkante meter en nog veel meer.

1. Wat is kunststof gevelbekleding?

Kunststof gevelbekleding is een type gevelbekleding dat wordt gemaakt van PVC, vinyl of andere kunststoffen. Het is populair vanwege de duurzaamheid, het lage onderhoud en de weerbestendigheid. Kunststof gevelbekleding is verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, waardoor het geschikt is voor elk type woning.

2. Factoren die de kosten van kunststof gevelbekleding beïnvloeden

Er zijn verschillende factoren die de kosten van kunststof gevelbekleding kunnen beïnvloeden, waaronder:

– De grootte van de gevel: hoe groter de gevel, hoe hoger de kosten.
– Het type kunststof: sommige soorten kunststof zijn duurder dan andere.
– De stijl van de gevelbekleding: sommige stijlen zijn duurder dan andere.
– De moeilijkheidsgraad van de installatie: als de installatie moeilijk is, kan dit de kosten verhogen.
– De locatie van de woning: de kosten kunnen variëren afhankelijk van de locatie van de woning.

3. Gemiddelde kosten van kunststof gevelbekleding

De kosten van kunststof gevelbekleding variëren afhankelijk van de bovengenoemde factoren. Over het algemeen kun je rekening houden met een gemiddelde prijs van €50-€100 per vierkante meter. Dit is inclusief de kosten van het materiaal en de installatie.

4. Voordelen van kunststof gevelbekleding

Kunststof gevelbekleding heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten gevelbekleding. Enkele voordelen zijn:

– Duurzaamheid: kunststof gevelbekleding gaat lang mee en vereist weinig onderhoud.
– Weerbestendigheid: kunststof gevelbekleding is bestand tegen regen, wind en zonlicht.
– Energiezuinigheid: sommige soorten kunststof gevelbekleding zijn energiezuinig en kunnen helpen bij het isoleren van je woning.
– Veelzijdigheid: kunststof gevelbekleding is verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, waardoor het geschikt is voor elke woning.

5. Nadelen van kunststof gevelbekleding

Hoewel kunststof gevelbekleding veel voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen om rekening mee te houden. Enkele nadelen zijn:

– Milieu-impact: kunststof is niet biologisch afbreekbaar en kan schadelijk zijn voor het milieu.
– Minder natuurlijke uitstraling: sommige mensen vinden dat kunststof gevelbekleding minder natuurlijk oogt dan andere soorten gevelbekleding.
– Mogelijke kleurvervaging: kunststof gevelbekleding kan na verloop van tijd verkleuren door blootstelling aan de zon.

6. Veelgestelde vragen over kunststof gevelbekleding

6.1. Kan kunststof gevelbekleding over bestaande gevelbekleding worden geplaatst?

Ja, het is mogelijk om kunststof gevelbekleding over bestaande gevelbekleding te plaatsen. Dit kan echter de kosten verhogen en kan niet altijd worden aanbevolen.

6.2. Is kunststof gevelbekleding onderhoudsvrij?

Kunststof gevelbekleding is zeer onderhoudsvriendelijk, maar niet volledig onderhoudsvrij. Af en toe schoonmaken is nog steeds nodig om de levensduur van de gevelbekleding te verlengen.

6.3. Hoe lang gaat kunststof gevelbekleding mee?

Kunststof gevelbekleding gaat meestal tussen de 20 en 50 jaar mee, afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal en de installatie.

6.4. Is kunststof gevelbekleding brandveilig?

Kunststof gevelbekleding is brandveilig, maar sommige soorten kunststof kunnen wel ontvlambaar zijn. Zorg ervoor dat je kunststof gevelbekleding kiest die voldoet aan de geldende brandveiligheidsnormen.

6.5. Kan ik kunststof gevelbekleding zelf installeren?

Hoewel het mogelijk is om kunststof gevelbekleding zelf te installeren, is het aan te raden om een professional in te huren voor de installatie. Dit vermindert het risico op fouten en zorgt ervoor dat de gevelbekleding op de juiste manier wordt geïnstalleerd.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een duurzame, onderhoudsvriendelijke oplossing voor je gevel, kan kunststof gevelbekleding een goede keuze zijn. Hoewel de kosten van kunststof gevelbekleding variëren, kun je rekening houden met een gemiddelde prijs van €50-€100 per vierkante meter. Als je overweegt om kunststof gevelbekleding te laten plaatsen, is het belangrijk om rekening te houden met de factoren die de kosten beïnvloeden en om een professional in te huren voor de installatie.