muren onderkappen

Muren Onderkappen: Alles wat u moet weten

Als u last heeft van vochtproblemen in uw woning, is het mogelijk dat u over muren onderkappen heeft gehoord. Muren onderkappen is een techniek die gebruikt wordt om vochtproblemen in muren op te lossen. Maar wat houdt deze techniek precies in? En hoe kunt u zeker zijn dat muren onderkappen de juiste oplossing voor uw vochtproblemen is? In dit artikel behandelen we alles wat u moet weten over muren onderkappen.

Wat is Muren Onderkappen?

Muren onderkappen is een methode die wordt gebruikt om vochtproblemen in muren op te lossen. Deze techniek wordt voornamelijk gebruikt in oudere huizen waar het metselwerk aangetast is door opstijgend vocht. Bij opstijgend vocht wordt water opgezogen door de poriën van het metselwerk en stijgt het vocht omhoog in de muur. Dit kan zorgen voor vochtige muren, schimmelvorming en zelfs structurele problemen in uw woning.

Muren onderkappen is een methode waarbij er speciale vochtwerende producten in de muur worden geïnjecteerd. Hierbij worden er gaten geboord in de muur waarin de vochtwerende producten worden ingespoten. Deze producten vormen een onzichtbare, waterdichte barrière in de muur wat opstijgend vocht tegengaat.

Muren onderkappen wordt vaak gezien als de meest effectieve manier om opstijgend vocht in muren te bestrijden, omdat het probleem bij de bron wordt aangepakt en niet enkel aan de oppervlakte.

Hoe weet u of Muren Onderkappen de oplossing is voor uw Vochtproblemen?

Als u denkt dat u last heeft van opstijgend vocht in uw muren, is het belangrijk om eerst te laten controleren of dit inderdaad het geval is. U kunt dit laten doen door een vochtexpert of vochtbestrijdingsbedrijf.

Als blijkt dat u daadwerkelijk last heeft van opstijgend vocht in uw muren, zal muren onderkappen hoogstwaarschijnlijk de beste oplossing zijn. Het is echter wel belangrijk om te weten dat muren onderkappen een ingrijpende en kostbare methode is. Ook moet er rekening gehouden worden met muren die gedeeltelijk onder de grond liggen, bijvoorbeeld bij een kelder. In deze gevallen kan het zijn dat er extra maatregelen genomen moeten worden om het probleem volledig op te lossen.

Waarom Muren Onderkappen?

Muren onderkappen is een effectieve manier om opstijgend vocht in muren tegen te gaan en de structurele integriteit van uw woning te behouden. Naast het bestrijden van vochtproblemen, heeft muren onderkappen nog andere voordelen:

– Minder kans op schimmelvorming en huisstofmijt
– Minder warmteverlies waardoor energiebesparing mogelijk is
– Verhoogt de waarde van uw huis

Hoe verloopt het proces van Muren Onderkappen?

Voordat het muren onderkappen begint, moet er eerst een vochtmeting plaatsvinden om de ernst van de vochtproblemen vast te stellen. Vervolgens wordt er een plan opgesteld voor het injecteren van de vochtwerende producten.

De volgende stappen worden over het algemeen doorlopen bij muren onderkappen:

1. Boren van gaten in de muur

Er worden gaatjes geboord in de muur waar de vochtwerende producten in worden geïnjecteerd. De gaatjes worden geboord boven de plinten van de muren zodat de injectieplekken niet zichtbaar zijn na afloop.

2. Injecteren van vochtwerende producten

De vochtwerende producten worden door middel van een speciale machine onder hoge druk in de muur geïnjecteerd.

3. Plaatsen van nieuwe plinten

Om de vochtwerende laag in de muur te beschermen tegen beschadigingen bijvoorbeeld door vocht uit de vloer, worden er nieuwe plinten geplaatst.

4. Herstellen van de muur

Als alle stappen zijn doorlopen, wordt de muur hersteld en gereinigd. Eventuele scheuren of beschadigingen worden hersteld met pleisters of stucwerk.

Muren Onderkappen Kosten

Muren onderkappen is een kostbare techniek om vochtproblemen in muren aan te pakken. De prijs van muren onderkappen is afhankelijk van factoren zoals het type vochtwerende producten dat gebruikt wordt, de grootte van de muur en de ernst van de vochtproblemen. Gemiddeld kunt u rekenen op een prijs van €100 tot €150 per lopende meter.

Veelgestelde Vragen over Muren Onderkappen

1. Is muren onderkappen altijd de beste oplossing voor vochtproblemen?

Nee, muren onderkappen is alleen de beste oplossing als het gaat om opstijgend vocht in muren. In andere gevallen, bijvoorbeeld bij vochtproblemen in de kelder, kan een andere methode zoals kelderdichting de beste oplossing zijn.

2. Hoe lang duurt het voordat het resultaat van muren onderkappen zichtbaar is?

Na het inspuiten van de vochtwerende producten duurt het enige tijd voordat het resultaat zichtbaar is. Gemiddeld duurt het ongeveer 3 tot 6 maanden voordat het vochtgehalte in de muur weer op een normaal niveau is.

3. Kan ik zelf muren onderkappen?

Het is niet aan te raden om zelf muren onder te kappen. Het is een ingrijpende en specialistische klus die het beste overgelaten kan worden aan een vochtbestrijdingsbedrijf.

4. Kan ik na het onderkappen van mijn muren overstappen op andere vormen van vochtbestrijding?

Ja, het is mogelijk om na het onderkappen van muren over te stappen op andere vormen van vochtbestrijding, bijvoorbeeld door het plaatsen van een vochtmeter of vochtige ruimtes extra te ventileren.

5. Hoe kan ik muren onderkappen voorkomen?

Muren onderkappen is vaak het gevolg van verwaarloosde vochtproblemen in de muur. Door vochtproblemen tijdig te herkennen en direct aan te pakken, kan muren onderkappen voorkomen worden.

Conclusie

Als u last heeft van opstijgend vocht in uw woning, is muren onderkappen een effectieve oplossing om vochtproblemen in muren te bestrijden. Het is echter wel een ingrijpende en kostbare methode die het beste overgelaten kan worden aan een professioneel vochtbestrijdingsbedrijf. Door vochtproblemen tijdig te herkennen en direct aan te pakken kunt u muren onderkappen voorkomen en de structurele integriteit van uw woning behouden.