Infrarood verwarming commode – warmte voor de baby

Infraroodverwarming Stralingsverwarmer commode

Voor veel ouders is de geboorte van hun kind een van de mooiste momenten in het leven. Natuurlijk is het logisch dat de pasgeborene zo goed mogelijk verzorgd moet worden. Babybedje, knuffels, speelgoed en kinderwagens behoren tot de standaarduitrusting voor nieuwe aardbewoners. Maar heb je wel eens nagedacht over een infraroodverwarming voor de commode?

Waarom een commodeverwarming?

Een infraroodverwarming voor de commode is geenszins een nutteloze luxe, maar kan een gunstig effect hebben op de gezondheid en het comfort van kind en ouders.

Vooral de ouders van baby’s die in de winter zijn geboren, zullen de aangename stralingswarmte aan de commode waarderen. Pasgeborenen zijn onvoorspelbaar in termen van hun veranderende tijden en waarschijnlijk zal elk ouderpaar ter wereld kunnen bevestigen dat baby’s ook ’s nachts heel vaak moeten worden ingebakerd.

Vooral in de wintermaanden is het ’s nachts vrij koud vanwege de energiebesparende nachtelijke vermindering van de verwarming, zelfs in het huis. Omdat het uitschakelen van de nachtelijke reductie veel te kostenintensief zou zijn, kan een gerichte verschoontafel infraroodverwarming helpen. Deze kachels zorgen in slechts enkele minuten voor een behaaglijke warmte, wat het verschonen van luiers midden in de nacht aangenamer kan maken voor ouders en kinderen.

Maar een commodeverwarming kan ook overdag nuttig zijn, omdat infraroodstraling niet alleen comfortabele warmte genereert, maar ook het immuunsysteem van het kind versterkt. Bovendien hoeft u zich met een geschikt verwarmingsapparaat geen zorgen te maken dat uw kind verkouden wordt als het naakt of iets langer op de commode ligt.

Aanbevolen lectuur:

Als u nog steeds veel open vragen heeft over infraroodverwarmers in het algemeen, dan zal deze geweldige gids u helpen.

Welk model is geschikt voor een commode infraroodverwarming?

Omdat u zich bij het verwarmen van de commode alleen concentreert op een gedefinieerd, relatief klein bereik, raden we een verwarmingsmodel aan met een vrij laag tot gemiddeld vermogen tussen 200 en 600 watt. Bovendien moet u de radiator in de directe omgeving van de tafel installeren. Het is het beste als u het direct boven het kleedgebied aan de muur monteert. Daarom moet u er bij het kiezen van een model voor zorgen dat de afmetingen van de kachel ook een dergelijke bevestiging toestaan.

Als alternatief voor een klassiek infrarood verwarmingspaneel boven de commode is het gebruik van een mobiele infraroodverwarming ook mogelijk. Deze modellen voor het opzetten hebben het voordeel dat ze flexibel kunnen worden afgestemd op de commode, afhankelijk van de positie van het kind.

Dit zijn enkele producten die exemplarisch zijn als infrarood commodeverwarming in kwestie:

Simply Line infraroodverwarming 200 Watt

Dit model is Made in Germany en wordt geleverd met een fabrieksgarantie van 5 jaar. Dankzij een reeds gemonteerde muurbeugel kan de radiator eenvoudig en snel aan de muur boven de commode worden bevestigd. De kachel is verkrijgbaar in verschillende vermogensniveaus, waarbij de versie met 200 watt voldoende moet zijn voor het verwarmen van de kleedruimte.

Elbotherm Mini infraroodverwarming 200 Watt

Deze compacte kachel met de afmetingen 60 x 30 x 1,5 cm wordt in de consequent positieve klantrecensies op Amazon expliciet geprezen om zijn gebruik als commodeverwarming. Bovendien waren klanten onder de indruk van de kwaliteit en aangename stralingswarmte van het model. Een muurbeugel en houten voeten zijn inbegrepen.

Eldstad infrarood verwarming 300 Watt

Met een bijzonder lage aanschafprijs trekt deze kachel van de fabrikant Eldstad aan. Op Amazon beoordelen de meeste online klanten het model positief, wat de snelle warmte van het apparaat benadrukt. Tegen een meerprijs kan de radiator ook worden uitgerust met een thermostaat.

Stralingsverwarmer als commodeverwarming

Naast de conventionele infraroodverwarmers die hierboven zijn gepresenteerd, zijn stralingsverwarmers voor de commode ook een populaire optie voor nieuwe ouders. De spots kunnen worden geplaatst of aan de muur worden gemonteerd. In vergelijking met regelmatig gebruikte infraroodverwarmers hebben stralingsverwarmers meestal een vrij klein, kegelvormig verwarmingsbereik, maar leveren ze binnen enkele secondene Heat – perfecte omstandigheden voor gebruik aan de commode.

De volgende drie producten zijn exemplarisch als commodespots:

reer commode spot FeelWell

Dit model bezet de toppositie in de Amazon bestseller ranking in de categorie Baby commode stralingsverwarmers. De commodespot kan aan de muur worden gemonteerd en heeft een trekschakelaar voor het selecteren van twee verwarmingsniveaus – 400W of 800W. Hierdoor kunt u de warmte van het apparaat eenvoudig regelen op basis van de behoeften van uw kind. Dankzij de schakelbare automatische uitschakeling en warmtestraling en temperatuurverdeling volgens medische normen hoeft u zich geen zorgen te maken over de veiligheid van het nageslacht.

reer commode spot FeelWell 2in1

Ook van reer komt deze commodespot, die Amazon bestseller rang 2 in de categorie baby commode radiant heater neemt. Het hoogtepunt van het apparaat: de spot kan worden ingesteld met een in hoogte verstelbare standaard en aan de muur worden gemonteerd. Deze 2-in-1 stationwagon wordt goed ontvangen door de online klanten van het product. Bovendien prijzen ze de snelle en eenvoudige installatie en de instelbare stapwarmte in hun beoordelingen.

Safe&Care commode stralingsverwarmers

Deze infrarood commoderadiator heeft een splinterbescherming en een automatische uitschakeling en kan ook in twee verschillende verwarmingsniveaus (300W en 600W) worden bediend. Het apparaat van de fabrikant Safe&Care is bedoeld voor wandmontage, maar kan een relatief breed bereik verwarmen dankzij een 45° draaibare verwarmingskop. In de overwegend positieve reviews op Amazon benadrukken online klanten met name de prijs-prestatieverhouding en de hoogwaardige afwerking van de schijnwerpers.

Veiligheid is cruciaal

Natuurlijk is veiligheid altijd een belangrijk punt bij een infraroodverwarming, maar vooral als het gaat om een kachel in de buurt van een peuter, moet je zeker op veilig spelen. Naast de evaluatie van andere klanten zijn keurmerken en kentekenplaten een betrouwbare indicator voor de veiligheid van radiatoren.

Elke infraroodverwarming in Duitsland heeft een CE-markering nodig om hier verkocht te worden. U moet echter niet tevreden zijn met deze minimale veiligheidsnorm, maar zorg ervoor dat uw gewenste model ook andere testzegels heeft, zoals een TÜV-certificaat of het GS-certificaat voor “geteste veiligheid”. Deze garanderen al een hoge standaard van veiligheid, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over uw kind met geschikte apparaten.