Infraroodverwarming in de badkamer – elegant en praktisch

Infrarood verwarming badkamer

In vrijwel geen enkele andere ruimte in huis is warmte net zo belangrijk als in de badkamer. Wanneer we ’s ochtends en’s avonds naakt en nat uit de badkuip komen of minutenlang op blote voeten voor de badkamerspiegel staan, versterken aangename temperaturen ons gevoel van comfort en ons immuunsysteem in gelijke mate. De stralingswarmte van een infraroodverwarming wordt als bijzonder gunstig beschouwd.

Ontwerpopties voor infraroodverwarming in de badkamer

Er zijn verschillende modellen en montagemogelijkheden die in het geding komen bij een infraroodverwarming, ook wel hittegolfverwarming genoemd, in de badkamer. Kortom, u moet eerst nadenken over waar u de IR-kachel in de badkamer wilt plaatsen, omdat de productselectie al kan worden beperkt vanaf de installatielocatie.

Infrarood verwarming aan de muur

Kies je voor een klassieke wandinstallatie, conventionele verwarmingspanelen, beeldverwarmers of spiegelverwarmers voor het verwarmen van de badkamer. Terwijl u kiest voor een nogal onopvallende versie met de klassieke variant van een witte flat heater, kunt u uw badkamer decoratief verbeteren met een fotoverwarming. Aan de andere kant combineert een spiegelverwarming het nuttige met het praktische en kan zowel als hulpmiddel bij de ochtendroutine als als bron van aangename stralingswarmte worden gebruikt.

Infrarood verwarming aan het plafond

Als u ruimte wilt besparen op uw muur of gewoon de voorkeur geeft aan een onopvallende warmtebron, dan is een infraroodverwarming aan het plafond de juiste keuze voor uw badkamer. Daarnaast profiteer je van stralingswarmte die energie van bovenaf levert en dus doet denken aan de troostende warmte van de zonnestralen in de zomer. Voordat u de kachel koopt, moet u ervoor zorgen dat het geselecteerde apparaat geschikt is voor plafondmontage, omdat niet elk model geschikte apparaten heeft. De installatie aan het plafond wordt meestal uitgevoerd door touwhangers of speciale framesystemen.

Infrarood verwarming op de vloer

Je kunt zeker zonder koude voeten in de badkamer. Wie houdt van het gevoel op blote voeten op koude tegels te moeten staan? Met een hittegolfkachel voor de vloer in de badkamer kun je dit onaangename gevoel dwarsbomen. Een variant die zo ongecompliceerd en eenvoudig mogelijk is, is een verwarmingsmat, die je eenvoudig kunt leggen als een badkamertapijt. Dan hoeft de mat alleen nog maar aangesloten te worden op een stopcontact en voorziet hij je voeten van rustgevende warmte. U moet er echter rekening mee houden dat de verwarmingsmatten alleen geschikt zijn als een aangename extra verwarming en niet in staat zijn om de hele badkamer te verwarmen.

Aanbevolen lectuur:

Als u nog steeds veel open vragen heeft over infraroodverwarmers in het algemeen, dan zal deze geweldige gids u helpen.

Geweldige productvoorbeelden voor een infraroodverwarming in de badkamer:

Na onze kennismaking met de verschillende mogelijkheden van hittegolfverwarming voor de badkamer, willen we u nu kennis laten maken met drie voorbeeldproducten. We hebben een productvoorstel geselecteerd voor elk van de verschillende modeltypen.

Conventionele infraroodverwarming – InfrarotPro infraroodverwarming wit 600W

Omdat InfrarotPro voor zijn producten vertrouwt op Duitse kwaliteit en Duitse mankracht, is dit klassieke verwarmingsmodel ook Made in Germany. De unit heeft het traditionele ontwerp van een wit verwarmingspaneel en meet 75x120x3 cm. Met een vermogen van 600 watt is het geschikt voor badkamers tot 16 m². U hoeft zich geen zorgen te maken over kwaliteitsgebreken of defecten met deze hittegolfkachel, omdat de fabrikant een garantie van 7 jaar verleent.

InfrarotPro infraroodverwarming 800, 1000, 1200, 1400 watt dubbele oververhittingsbeveiliging ✓ verwarmt...
InfrarotPro infraroodverwarming 800, 1000, 1200, 1400 watt dubbele oververhittingsbeveiliging ✓ verwarmt…

  • Nieuwste verwarmingservaring: De nieuwe uitstekende beeldverwarmer van InfrarotPro creëert een echt wellnessgevoel en zorgt voor de meest comfortabele…
  • De keuze is aan u: Kies een van onze veelzijdige beeldmotieven met de scherpste Ultra HD-resolutie voor uw infraroodverwarming. De onze…
  • Veelzijdig: of het nu in uw keuken, op het werk of Gastenkamer, appartement, badkamer of in uw tuinhuisje. Een infraroodverwarming…

Beeldverwarming – IH Engineering BV 130W

Met een relatief laag vermogen van 130 watt is dit model meer geschikt voor kleine badkamers of gastentoiletten. Weinig prestaties zeggen echter niets over de kwaliteit van deze beeldverwarmer, die volgens de vele positieve recensies op Amazon van het formaat “Klein, maar krachtig!” lijkt te zijn. Het toestel staat dan ook op Amazon bestseller ranking 3 in de categorie elektrische radiatoren. Met meer dan 60 selecteerbare beeldmotieven biedt het u ook indrukwekkende ontwerpvrijheid.

Spiegelverwarming – TecTake spiegel infraroodverwarming 700W

Dankzij een certificaat van TÜV SÜD, een GS-test en beschermingsklasse IP44 is deze spiegelverwarming van TecTake ideaal gepositioneerd op het gebied van veiligheid. Daarnaast is het spiegelglas hoogwaardig gehard veiligheidsglas. Deze spiegelverwarming kan ook punten scoren qua design, online klanten zijn zeer tevreden over de uitstraling in hun reviews. Ook het installatiegemak wordt geroemd.

TecTake Spiegel Infrarood Verwarming SpiegelVerwarming ESG Glas Elektrische Verwarming Infrarood Radiator...
TecTake Spiegel Infrarood Verwarming SpiegelVerwarming ESG Glas Elektrische Verwarming Infrarood Radiator…

  • De hoogwaardige spiegel infraroodverwarming van tectake is gemaakt van gegalvaniseerd plaatstaal aan de achterkant, met 700 W vermogen, beschermingsklasse: IP 20…
  • De moderne spiegel infraroodverwarming is niet alleen een uitstekende warmteleverancier, maar ook een visueel hoogtepunt.
  • Het wordt voornamelijk gebruikt voor het verwarmen van moderne woonkamers, kinderkamers, slaapkamers en kantoren. Met beschermingsklasse: IP 20 netstekker / IP 44…

Infrarood verwarming plafond – vinie High M-Tec 600W

Dankzij gedetailleerde montage-instructies is installatie aan het plafond van dit apparaat geen probleem, zelfs niet voor technisch onervaren personen. Het is dus geen wonder dat het model wordt aanbevolen als een “Geselecteerd topproduct” op Amazon bij het zoeken naar infraroodverwarmers voor plafondmontage. De tevredenheid van online klanten komt ook tot uiting in de productrecensies.

Verwarmingsmat – infactory infrarood vloermat 150W

Met deze verwarmingsmat krijg je binnen enkele seconden warme voeten. De temperatuur kan traploos worden ingesteld tot 50 °C. De antislipmat maakt indruk met eiken parketlook en kan praktisch gereinigd worden door simpelweg af te vegen. Met zijn formaat van 105 x 55 cm is het ideaal als badkamertapijtvervanger.

infactory Verwarmd vloermat kantoor: Verwarmde infrarood vloermat, 105 x 55 cm, tot 60...
infactory Verwarmd vloermat kantoor: Verwarmde infrarood vloermat, 105 x 55 cm, tot 60…

  • Energiezuinig: warmteoverdracht rechtstreeks naar uw lichaam • Ver infrarood verwarmingssysteem: komt overeen met de natuurlijke golflengte van het lichaam •…
  • Ze verwarmen je lichaam en niet de binnenlucht. • Je lichaam absorbeert de warmte van de verwarmingsmat direct. • Praktisch: vuil, vlekken en…
  • Ze wekken aangename warmte op en besparen energie. • De warmtetoevoer kan traploos worden geregeld tot 60 °C, stel de gewenste opwarmtijd in…

Schimmelpreventie Hittegolfverwarming Badkamer

Een infraroodverwarming in de badkamer is niet alleen geschikt als warmtebron, maar ook als effectieve schimmelbescherming. Dankzij de uitgezonden infraroodstralen, die diep in het metselwerk doordringen en alle oppervlakken van de kamer verwarmen, worden vochtige ruimtes veel sneller gedroogd dan het geval is bij verwarming met conventionele verwarmingssystemen. Hierdoor kan zich geen condensatie en dus ook geen schimmel vormen op de oppervlakken.

Veiligheid met infraroodverwarming in de badkamer

Aangezien de badkamer een vochtige kamer is, moet u ervoor zorgen dat voordat u uw infraroodverwarming koopt, het apparaat ook geschikt is voor gebruik in een vochtige omgeving. Naast de klassieke veiligheidszegels zoals de wettelijk voorgeschreven CE-markering en het aanvullende TÜV-certificaat of het GS-certificaat voor “geteste veiligheid”, is de IP-beschermingsklasse cruciaal. Het tweede cijfer van deze identificatiecode geeft de bescherming tegen het binnendringen van water aan. Dit moet ten minste 4 zijn voor een apparaat dat bedoeld is voor het bad. Meer informatie over de individuele beschermingsklassen vindt u hier.