Mobiele infraroodverwarming – alles wat u nodig heeft voor een flexibele manier van verwarmen

mobiele infraroodverwarming

Vind je het soms niet moeilijk om jezelf te binden? Je bent niet de enige! Velen van ons willen meer flexibiliteit en mobiliteit in ons leven – ook als het gaat om verwarming. Er is een oplossing op dit gebied in de vorm van mobiele infraroodverwarmers, die naar wens op verschillende locaties kunnen worden opgezet.

Infraroodverwarming voor het instellen – Welke varianten zijn er?

Voor deze mobiele modellen is een infraroodverwarming met standaard de meest voorkomende versie. In de meeste gevallen is de standaard een soort beugel waarin de kachel is gehaakt, of het zijn twee individuele voeten die met een bevestigingsschroef aan het apparaat zijn bevestigd. Sommige modellen hebben ook een combinatie van beide, d.w.z. een beugel met twee T-voetjes aan de onderkant. Alle varianten garanderen een stabiele hold en snelle installatie. Zowel beugels als voetjes zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, met name aluminium, roestvrij staal of hout worden gebruikt.

Een ander infraroodverwarmingsvloermodel is de zogenaamde infraroodverwarmingskolom. Dit is een halfronde stralingsverwarmingskolom die onafhankelijk staat en daarom mobiel kan worden gebruikt. Dankzij zijn vorm heeft deze verwarmingsvariant een relatief brede stralingshoek van 180°.

Een infraroodverwarming op wielen belooft maximale flexibiliteit! U kunt de radiator eenvoudig op een te verwarmen plaats rollen en bent niet eens gebonden aan kamergrenzen. De wielen zijn niet direct aan de kachel bevestigd, maar worden meestal op voeten gemonteerd.

Aanbevolen lectuur:

Als u nog steeds veel open vragen heeft over infraroodverwarmers in het algemeen, dan zal deze geweldige gids u helpen.

Onze suggestie – Drie mobiele infraroodverwarmers om te bieden:

Syntrox Duitsland infraroodverwarming met rollen 2.400W

Deze draagbare infraroodverwarming is een apparaat op wielen. De in totaal vier rollen zijn gemonteerd op twee T-poten. Een ander opvallend kenmerk van deze kachel is het relatief hoge vermogen van 2.400 watt. Volgens de reviews op Amazon is dit mobiele model grotendeels positief onder online klanten. Onder andere het chique design en het lichte gewicht van de radiator worden geprezen.

Syntrox Duitsland 2400 Watt Heat Wave Infrarood Verwarming
Syntrox Duitsland 2400 Watt Heat Wave Infrarood Verwarming

  • Hittegolf kan worden gebruikt als een stand-alone unit en voor wandmontage, afmetingen in mm ca.: 800x280x570
  • Hittegolven roeren geen stof op – noch verbrandt het stof tot fijn stof.
  • Comfortabel als een tegelkachel. Verwarmingsgolven dragen de warmte precies daar waar het nodig is.

TROTEC TIH 700S incl. voeten

Deze infraroodverwarming van Trotec heeft een vermogen van 700 watt en wordt geleverd met twee monteerbare voetjes, waarmee hij rechtop gezet kan worden. Een meerderheid van de klanten op Amazon prijst de verwarming, vooral om zijn flexibiliteit. Ook bij dit model is de nodige veiligheid gewaarborgd, want de radiator is door de TÜV gekeurd en draagt het GS-keurmerk voor geteste veiligheid.

HRB infrarood tafelverwarming 100W

Dit chique model valt vooral op door zijn nobele design. De minikachel met de afmetingen 30cmx30cmx2.5cm staat in een stijlvol frame en kan comfortabel heen en weer worden gedragen. Door zijn grootte en wattage is deze radiator bijzonder geschikt als warmtebron op korte afstanden, bijvoorbeeld op het bureau of op het nachtkastje.

Infraroodverwarming als staand model of liever om op te hangen?

Als u momenteel uw hersenen pijnigt over de vraag of u een infraroodverwarming moet kopen om op te zetten of liever een model om aan de muur te hangen, hebben we goed nieuws voor u: in sommige gevallen zijn beide mogelijk!

Sommige fabrikanten bieden bijzonder flexibele modellen die u niet alleen aan de muur kunt zetten, maar in sommige gevallen ook aan de muur of zelfs aan het plafond kunt hangen. Dankzij dergelijke veelzijdige radiatoren kunt u genieten van maximale vrijheid in verwarming. De bijbehorende modellen zijn meestal uitgerust met een optionele standaard.en een ophangingsinrichting zodat ze willekeurig kunnen worden geplaatst. Theoretisch zou je je infraroodverwarming elke dag op een andere plek en in een andere positie kunnen gebruiken!

Dankzij hun veelzijdigheid hebben dergelijke flexibele infraroodverwarmers ook een duurzame factor – omdat de kachel steeds opnieuw kan worden gebruikt, ongeacht of u een kamer wilt verplaatsen, verbouwen of een ander gebied wilt verwarmen.

Dit zijn enkele van de mobiele modellen met gelijktijdige ophangingsoptie:

Juskys infrarood verwarming 550W

Deze radiator van de fabrikant Juskys is geschikt voor wandmontage of kan vrijstaand op voeten worden gebruikt. Met een vermogen van 550 watt bevindt dit model zich in het middenvermogensbereik. Kenmerken van de kachel zijn onder meer een tuimelschakelaar en oververhittingsbeveiliging. In de overwegend positieve klantrecensies worden het uiterlijk, de verpakking en de eenvoudige installatie van het “Amazon Choice” -model geprezen.

TROTEC infraroodverwarming TIH 1100S incl. voet- en stopcontactthermostaat BN30

Net als de Trotec TIH 700S wordt dit krachtigere model geleverd met twee monteerbare voeten. Dankzij een ophangapparaat is wandmontage echter ook zonder problemen mogelijk. Bovendien heeft deze verwarmingsvariant een thermostaataansluiting, die de temperatuurinstelling in de kamer aanzienlijk vereenvoudigt.

Doe-het-zelf standkachel

Als je al een infraroodverwarming hebt en geïrriteerd bent dat je bij het kopen geen vloermodel hebt gekozen, is er hoop voor je. Tal van fabrikanten hebben de trend naar mobiele modellen herkend en bieden individuele beugels of voeten aan, die vervolgens kunnen worden gecombineerd met een infraroodverwarming.

Zo kunt u zelfs een inflexibel model in een mobiele verwarming veranderen. Het is echter belangrijk dat niet elk extra materiaal compatibel is met elke infraroodverwarming. Zorg er voordat je koopt voor dat de toevoeging ook bij jouw verwarmingsmodel past!