Philips Luchtreinigers en luchtbevochtigers – Vergelijking & Gids

Voordat u een model van Philips kiest, moet u de functies, kosten en structuur van de respectieve luchtreinigers, luchtbevochtigers en combinatieapparaten nader bekijken.

Philips Luchtreinigers &luchtbevochtigers

Gebruik van Philips luchtreinigers en luchtbevochtigers

Philips heeft zich niet alleen gericht op één doelgroep, maar dekt ook alle klanten met klachten als astma, allergieën, prikkelbare hoest &co. Het doel is niet alleen om de luchtkwaliteit te verbeteren, maar ook om eigen welzijn aanzienlijk verhoogd worden.

Mensen met een allergie

Vooral mensen met een allergie hebben het moeilijk bij pollen. Het raam wordt kort geopend en de kleine allergene deeltjes komen onze woonkamer binnen. Maar ook huisstof, dierenhaar en mijten kunnen een echte plaag worden. Afhankelijk van het model hebben de Philips luchtreinigers een allergiemodus en kunnen ze deeltjes van een grootte van 0,2 micron uit de lucht filteren. Dit omvat alle verontreinigende stoffen zoals fijn stof, haar en zelfs bacteriën en virussen.

Astmatisch

Mensen die lijden aan astma zijn afhankelijk van een constante toevoer van frisse lucht. Stoffige lucht met een hoog niveau van verontreinigende stoffen kan de luchtwegen irriteren en zo de symptomen van astma verergeren. Als je de klantrecensies op de verschillende portals bekijkt, wordt al snel bevestigd dat de symptomen daadwerkelijk duurzaam verlicht kunnen worden. Een luchtbevochtiger vermindert ook de droge lucht, wat extra hoesten kan bevorderen.

Steden met hoge vervuilingsniveaus

Een vaak onderschatte factor zijn binnensteden of steden met een hoog aandeel vervuilende stoffen. Hier vind je vaak een verhoogd aandeel deeltjes die onze slijmvliezen en luchtwegen kunnen irriteren.

Droge lucht en geïrriteerde slijmvliezen

Vooral in de winter plaagt droge verwarmingslucht ons en daalt de luchtvochtigheid van de kamers snel. Bacteriën kunnen zich sneller vermenigvuldigen en de slijmvliezen worden daardoor aangevallen. Om dit te voorkomen kunnen luchtbevochtigers van Philips worden gebruikt.
Deze verhogen de luchtvochtigheid weer en verminderen klachten door een te lage luchtvochtigheid. De fijnste watermoleculen verminderen ook bacteriën in de lucht.

Ander

Niet alleen de bovengenoemde toepassingsgebieden rechtvaardigen de aanschaf van een luchtreiniger bij Philips. Zo komen het algemene welzijn en de gezondheid van de personen op de eerste plaats. Wil je onnodige deeltjes uit de lucht filteren en dus van helderdere en frissere lucht , raden we aan om een luchtreiniger van dichterbij te bekijken.

Kenmerken en structuur van Philips luchtreinigers

De luchtreiniger van Philips bestaat voornamelijk uit een meerlaags filtersysteem dat de hoofdtaak overneemt. Het filtersysteem is als volgt opgebouwd:

 • Voorfilter:
  Het voorfilter bindt al grove deeltjes, zoals dierenhaar en stof. Aangezien deze deeltjes aanzienlijk groter zijn dan andere verontreinigende stoffen, moet het voorfilter regelmatig worden gereinigd. Hoe het filter wordt gereinigd, vindt u in de sectie “Veelgestelde vragen over Philips-filters”.
 • Actieve kool filter:
  Onmisbaar voor veel mensen vandaag: een geschikt actief koolfilter. Philips vertrouwt op een hoogwaardig filter, dat wordt geleverd met een zogenaamde vergrendelingsfunctie. Geuren en schadelijke stoffen blijven dankzij de structuur in het filter.
 • HEPA-filters:
  Het HEPA-filter, ook wel NanoProtect-filter genoemd, elimineert ook de laatste geuren en verontreinigende stoffen in de kamerlucht. Vanaf een grootte van 2 micrometer worden fijnstof, bacteriën en sommige virussen gebonden.
 • Kleurring en luchtkwaliteitsindicator:
  Philips wil het onzichtbare zichtbaar maken met de kleurenring en de bijbehorende luchtkwaliteitsweergave. De lucht wordt gemeten door de geïntegreerde Aerasense sensor en gereproduceerd als kleur en getal. Dit maakt het mogelijk om in één oogopslag te zien hoe sterk de Stress in de woonkamer en slaapkamer mislukt momenteel.

Kenmerken en ontwerp van Philips luchtbevochtigers

In tegenstelling tot de luchtreiniger werkt de Philips luchtbevochtiger met behulp van water. Dit is onder andere terug te vinden in het combinatieapparaat AC2729/10* wide.

 • NanoCloud bevochtigingselement:
  Het Philips bevochtigingselement werkt met een zogenaamde verdampingstechnologie. Het roterende element produceert kleine watermoleculen in nanoformaat en laat ze los in de kamerlucht.
 • Vochtigheidssensor:
  Op het digitale display van het combinatieapparaat kunt u op elk gewenst moment de actuele luchtvochtigheid aflezen. Bovendien kunt u daar een doelvochtigheid bepalen. Kies tussen 40, 50 en 60%.

De verschillende modi van de luchtreiniger

Philips heeft verschillende modi in zijn producten ingebouwd, zodat de toepassingsgebieden van luchtreinigers en luchtbevochtigers kunnen variëren. We hebben hier de betreffende modus uitgelegd.

 • Automatisch:
  De automatische modus doet bijna het werk voor je. Als het apparaat meer verontreinigende stoffen in de lucht detecteert, reageert het onmiddellijk en past het het vermogensniveau naar wens aan. Als de blootstelling aan sigarettenrook of pollen bijvoorbeeld bijzonder hoog is, selecteert het apparaat zelf het juiste niveau voor verwijdering.
 • Allergiemodus:
  In allergiemodus nemen de prestaties met nog eens 60% toe. Op deze manier, allergene stoffen in de lucht kan bijzonder succesvol worden geëlimineerd. Niet voor niets zijn veel van de luchtreinigers van Philips speciaal ontworpen voor mensen met een allergie.
 • Bacteriën en virusmodus:
  Omdat bacteriën en virussen door veel apparaten moeilijk te detecteren zijn, heeft Philips een zogenaamde bacterie- en virusmodus geïnstalleerd. Bij een toename van de luchtstroom worden dergelijke deeltjes echter ook in de lucht gedetecteerd.
 • Nacht:
  Als u bang bent dat de Philips-apparaten alleen overdag kunnen worden gebruikt, moet u de zogenaamde “nachtmodus” eens goed bekijken. Als de nachtmodus actief is, hoeft u het niet zonder frisse lucht te doen tijdens het slapen. De luchtreiniger wordt uitgeschakeld tot een lager energieniveau en dimt het kleurendisplay en het display.

Veelgestelde vragen over Philips filters

De luchtreinigerfilters van Philips bevrijden de lucht van stof, dierenhaar en nog veel meer. Het filteren van deze deeltjes uit de lucht vereist een enorme kracht. Omdat juist deze verontreinigende stoffen zich in de filters verankeren, moeten ze regelmatig worden gereinigd of zelfs worden vervangen. Ontdek hier wat er nog meer moet worden overwogen.

Kunnen de filters van Philips-modellen worden gereinigd?

Philips werkt met verschillende soorten filters die anders werken. Dit betekent ook dat niet alle filters gelijk behandeld kunnen worden. Het voorfilter moet regelmatig schoongemaakt en gewassen worden. Alle andere filters, zoals het actieve koolfilter, moeten worden vervangen door een nieuwe.

Wanneer moeten de filters gereinigd worden?

Het voorfilter moet elke maand worden gewassen en gereinigd. Dit is de enige manier om volledige functionaliteit te garanderen. Als het voorfilter erg vuil is, kan optioneel een zachte borstel worden gebruikt. Nadat het voorfilter volledig is opgedroogd, kan het opnieuw in de Philips-luchtreiniger worden geplaatst.
De situatie is anders met het multicare filter, HEPA filter en actieve kool filter. Deze moeten worden vervangen zodra de indicator voor het vervangen van het filter oplicht. Afhankelijk van de verontreinigingsbelasting wordt deze stap ongeveer één keer per jaar uitgevoerd.

Wanneer moet de luchtkwaliteitssensor worden gereinigd?

Naast de filters mag de luchtkwaliteitssensor niet worden vergeten. Dit is de enige manier voor het apparaat om automatisch te detecteren of het vermogen moet worden verhoogd of verlaagd. De sensor moet ongeveer om de 2 maanden worden gereinigd. Als de stofbelasting bijzonder hoog is, kan het nodig zijn eerder.

Moet de luchtreiniger of luchtbevochtiger worden gereset na het vervangen van het filter?

Als het tijd is om het filter te vervangen, zijn er een paar stappen die u moet nemen om de luchtreiniger volledig functioneel te houden. Als de filterwisselindicator aangeeft dat het filter moet worden gereinigd, kunt u dit doen volgens de gebruiksaanwijzing. Het apparaat moet dan worden gereset zodat de teller wordt geactiveerd voor het nieuwe filter.

Als de luchtreiniger of luchtbevochtiger niet wordt gereset, blijft de filterwisselindicator oplichten.

Waar kan ik vervangende filters kopen?

Vervangende filters van Philips kunnen zowel op de website van de fabrikant als op online platforms zoals Amazon of Idealo worden gekocht. Ook speciaalzaken zoals Media Markt, Saturnus & Co. dragen een aantal modellen en bijpassende accessoires.

Hoe werkt de Clean Home+ app?

De app “Clean Home+” biedt regelmatig actuele gegevens over de luchtkwaliteit in de ruimte. In real time wordt deze luchtkwaliteit vergeleken met lokale vervuilende en pollengegevens zodat je altijd een Algemeen overzicht van de algemene toestand van kwaliteit, ook buitenshuis.
Met behulp van de app kunt u de luchtreiniger overal bedienen, het vermogensniveau aanpassen, de filters bedienen en te allen tijde op de hoogte blijven. Een extra hoogtepunt zijn de in-house tips, die Philips ook aan de klant geeft.