Stralingsverwarmers voor gastronomie – een aangename warmte voor uw gasten

Stralingsverwarmers voor de gastronomie

Wanneer de zon in steeds snellere stappen wegtrekt en de eerste koudere winden arriveren, dan vragen restauranthouders zich vaak af of een voortgezet gebruik van de buitenruimte überhaupt nog wel zin heeft. In de regel hebben de eigenaren van bars, restaurants, cafés en Co. de neiging om te wachten tot de volgende aankomende lente met zitplaatsen en trimmen.

Stralingsverwarmers voor de gastronomie breng de warmte snel en effectief terug in uw buitenruimte, zodat uw gasten ook in de winter kunnen genieten van de tijd in de frisse lucht. Hoe dit werkt, hebben we in het volgende artikel in detail voor u samengesteld.

Infrarood- of gasstralingsverwarmers – welk ontwerp is beter?

Samenvattend kan allereerst gezegd worden dat beide stijlen zeker hun werk goed doen en de warme momenten gegarandeerd zijn voor je gasten. Toch gaan beide stijlen verschillende kanten op qua technische implementatie en warmteoverdracht. Als je deze onderscheidende kenmerken van dichterbij bekijkt, kun je zien dat één kant weet hoe bepaalde voordelen te bieden.

Gasstraalverwarmers worden meestal aangedreven door propaangas, wat op zijn beurt betekent dat u ervoor moet zorgen dat de gasfles op regelmatige tijdstippen voldoende wordt gevuld. Hoewel de warmteontwikkeling als goed kan worden geclassificeerd, is het belangrijk om te weten dat het verwarmen van de omgevingslucht een bepaalde hoeveelheid tijd in beslag neemt. Stormachtige temperaturen hebben invloed op de warmteoverdracht en dus ook op de vlammen. Dit betekent dat er een licht prestatieverlies is in dergelijke weersomstandigheden.

De situatie is anders met de infraroodversie. Dergelijke stralingsverwarmers hoeven alleen maar op een stroomaansluiting te worden aangesloten, zodat vooral de tijdbesparende eigenschappen in het spel komen. De Hitte voelt veel aangenamer en gelijkmatiger aan op de huid. Verstorende factoren zoals wind hebben geen invloed op de warmteverdeling.

U kunt er zeker van zijn dat uw gasten in alle weersomstandigheden dezelfde warmteafgifte krijgen. Bovendien geven infraroodstralingsverwarmers geen geur af. Als het in bedrijf stellen van een gasstraalverwarming kan worden waargenomen door geur, gedraagt de infraroodversie zich volledig onopvallend.

Voor welke gebieden in de gastronomie is een stralingsverwarmer nuttig?

Een stralingsverwarmer is niet alleen nuttig binnen een gastronomisch etablissement voor de pure verwarming van de buitenzit- of staruimte. Integendeel, andere Toepassingen uitstekend afgedekt, zodat uw gasten te allen tijde kunnen rekenen op een aangename warmte. Veel gasten gaan naar buiten om te roken en willen niet te lang in de onaangename kou doorbrengen, vooral in de winter.

Zonder stralingsverwarmer wordt roken een zeer vervelende aangelegenheid, die automatisch wordt gekoppeld aan een bezoek aan uw plaats. Met een stralingsverwarmer in de buitenruimte doe je niet alleen iets goeds voor je vriesgasten, maar kun je ook een verschil maken qua imago- en servicegerichtheid.

Veel restauranthouders hebben ook alleen maar hele kleine to-go winkels of streetfoodtrucks, waar geen echte zithoek is en gasten van buitenaf moeten bestellen. Met een stralingsverwarmer in de wacht- of bestelruimte kunt u de wachttijd van uw gasten comfortabeler maken.

Hoe worden stralingsverwarmers gebruikt voor de gastronomie?

De aansturing van stralingsverwarmers kan net zo divers zijn als het aanbod op de markt zelf. In de regel hebben veel modellen een afstandsbediening inbegrepen in de leveringsomvang, zodat de verschillende functies gemakkelijk met een druk op de knop kunnen worden geselecteerd. In sommige gevallen is het ook mogelijk om het via een speciale app te bedienen, zodat de persoonlijke smartphone een afstandsbediening wordt.

Veel stralingsverwarmers worden echter ook geleverd met een eenvoudiger ontwerp, zodat de bijbehorende bedieningsknoppen direct op het apparaat te vinden zijn. Hoe dan ook, zelfs beginnende eigenaren en onervaren zullen genieten van het intuïtieve BelastingGsarten snel internaliseren.

Wat is de beste manier om horeca stralingsverwarmers te bevestigen?

Het type bevestiging van een stralingsverwarmer kan niet worden gegeneraliseerd, omdat er verschillende soorten constructies zijn, die allemaal een andere aanpak nastreven. In grote lijnen kunnen de volgende soorten stralingsverwarmers worden samengevat:

 • Standverwarming
 • Wandverwarmers
 • Plafond stralingsverwarmers
 • Tafel stralingsverwarmers
 • Stralingsverwarmer voor bevestiging aan de parasol

Afhankelijk van welk type u kiest tijdens de aankoop, is de bevestiging of montage eenvoudiger of iets ingewikkelder. Het moet echter gezegd worden dat zelfs de “meer gecompliceerde” modellen nog steeds zeer gebruiksvriendelijk zijn en de ontberingen tijdens de Vergadering dienovereenkomstig binnen de perken te houden.

In veel gevallen beheert u de installatie alleen, bij sommige modellen moet maximaal één andere persoon helpen. Zoals u kunt zien, zijn stralingsverwarmers voor de gastronomie eenvoudig te integreren in het bedrijf.

Fooi:

Zorg er bij het kopen voor dat u op zoek gaat naar een stralingsverwarmer die onmiddellijke en directe warmte genereert. Sommige modellen verwarmen ook alleen de lucht, wat lang duurt, vergelijkbaar met verwarming.

Aanbevolen stralingsverwarmers voor de gastronomie

Vooral in de horeca moeten zowel de binnen- als buitenruimtes perfect worden afgedekt. Om ervoor te zorgen dat u hier goed voorbereid bent, hebben we enkele modellen samengesteld die overtuigen met hun goede producteigenschappen en goede verwarmingsprestaties.

Voor binnen- en buitengebruik: stralingsverwarmers voor de gastronomie

Traedgard® Elektrische Infrarood Stralingsverwarmer Keitum | 1800 watt verwarmingsvermogen | 65x19x189 cm |...
Traedgard® Elektrische Infrarood Stralingsverwarmer Keitum | 1800 watt verwarmingsvermogen | 65x19x189 cm |…

 • Vrijstaande elektrische stralingsverwarmer met 1800W verwarmingsvermogen. De warmte straalt in een warmtebereik van ca. 10m². Geschikt voor binnen en…
 • Efficiënte infraroodtechnologie bestuurbaar met afstandsbediening. De elektrische infraroodverwarming verwarmt het lichaam gericht. Milieuvriendelijker en handiger…
 • Hoogwaardige afwerking en eenvoudig te monteren. Zware standaard zorgt voor een hoge stabiliteit. Spatwaterdicht volgens beschermingsklasse IP24….

De 1800 watt sterke “Keitum” van het bedrijf Traedgard, is een geweldige aankoop als het gaat om het leveren van warmte in de kortst mogelijke tijd in de buiten- of binnenruimte. Over het algemeen kan een gebied van ongeveer 10 vierkante meter continu worden opgewarmd met het apparaat. Ook onder luifels of luifels kunt u zonder problemen gebruik maken van de infrarood stralingsverwarmer.

De meegeleverde afstandsbediening maakt het bedienen van het apparaat zeer eenvoudig. De stabiele en zware standaard zorgt voor een hoge stabiliteit. De hoogwaardige afwerking geeft al een idee van de lange levensduur van het apparaat.

Ideaal voor op het terras: stralingsverwarmer voor onder de parasol

Hoe ongecompliceerd het gebruik van een stralingsverwarmer in de gastronomie kan zijn, toont het model van het bedrijf VASNER op een unieke manier. De “Umbrella X30” kan eenvoudig en moeiteloos direct aan de parasolstandaard worden bevestigd, zodat de montage zelfs voor onervaren mensen zeer ongecompliceerd is. De in totaal 3 verwarmingsniveaus van de draaibare infraroodstraalverwarming kunnen gemakkelijk worden geselecteerd en geactiveerd met een afstandsbediening. Kies tussen 1000, 2000 en 3000 watt vermogen.

Model voor de muur: stralingsverwarmer voor gastronomie met afstandsbediening

VASNER Teras X20 – Infrarood stralingsverwarmer in rond ontwerp 2000 watt & 6 verwarmingsniveaus van elektrische...
VASNER Teras X20 – Infrarood stralingsverwarmer in rond ontwerp 2000 watt & 6 verwarmingsniveaus van elektrische…

 • » PREMIUM INFRAROOD STRALINGSVERWARMER: Terrasverwarmers in VASNER kwaliteit | Elektrisch voor terras | Duurzame Infrarood Gouden Buis |…
 • » STRALINGSVERWARMER MODERN: Terrasverwarmers voor het plafond &| Incl. geschikte beugel geleverd | Montage met behulp van de meegeleverde schroeven &…
 • » INFRAROODVERWARMING VOOR BUITEN / BINNEN GEBRUIK: Infrarood stralingsverwarmer met IP65 stof- & (straal)waterdicht | Voor buitengebruik:…

De VASNER stralingsverwarmer kan bij weer en wind buiten blijven. Dankzij de hoge IP-beschermingsklasse is het waterdicht en beschermd tegen waterstralen. Zo kunt u zich volledig concentreren op belangrijkere dingen, vooral in de gastronomiesector. Met 2000 watt straalt dit model een aangename warmte uit en laat dus ook een Zittend in koelere temperaturen in de buitenruimte.

Met de meegeleverde afstandsbediening kunnen de 6 verwarmingsniveaus ook eenvoudig op afstand worden geregeld zonder de gasten te storen. Voor meer veiligheid treedt de geïntegreerde automatische uitschakeling precies in werking wanneer het apparaat te warm wordt. De grote verwarmingsradius en het gebruiksgemak maken dit product bijzonder populair bij klanten.