Temp Stick Review 2022: is het nauwkeurig en betrouwbaar?

Temp Stick WiFi Temperatuur & Vochtigheid Sensor

Er zijn veel redenen waarom u de temperatuur of luchtvochtigheid wilt bijhouden. Misschien heeft u waardevolle spullen opgeslagen in uw kelder waar een hoge luchtvochtigheid schimmelgroei kan bevorderen en schade kan aanrichten. Of misschien ben je een tuinman met een kas waar zowel temperatuur als vochtigheid van cruciaal belang zijn om ervoor te zorgen dat je je planten niet belast.

Voor dit soort toepassingen en vele andere , waaronder het bewaken van de temperatuur in vakantiehuizen, campers, koelcellen en wijnkelders, om er maar een paar te noemen, raden we u ten zeerste aan om eens te kijken naar het gebruik van een externe temperatuurmonitor. Hoewel er nogal wat opties zijn om uit te kiezen, is er één in het bijzonder waar we grote fans van zijn, en dat is de Temp Stick draadloze temperatuur- en vochtigheidssensor op afstand van de in de VS gevestigde technologiefabrikant Ideal Sciences.

De Temp Stick is een externe temperatuursensor die WiFi gebruikt voor connectiviteit om u te helpen de omstandigheden overal te bewaken, 24/7. De sensor kan u per sms of e-mail naar uw smartphone waarschuwen wanneer de temperatuur of vochtigheid gevaarlijke niveaus bereikt, zodat u dure schade aan uw eigendom of bezittingen kunt voorkomen.

Dus waarom geven we de sensor zulke hoge cijfers? Blijf onze Temp Stick-recensie lezen om erachter te komen.

Ons team van redacteuren onderzoekt, test en beveelt onafhankelijk de beste producten aan om u te helpen navigeren wanneer u online winkelt. Dit bericht bevat gecompenseerde links en als u een aankoop doet met behulp van de meegeleverde links, kunnen we een commissie verdienen. Lees voor meer informatie onze disclaimer.

Pros

 • Nauwkeurige sensormetingen
 • Compact en draagbaar ontwerp
 • Gemaakt in de VS
 • WiFi-connectiviteit
 • Geen abonnementskosten
 • Snelle en eenvoudige installatie
 • Voldoende batterijduur voor de meeste toepassingen
 • Gebruiksvriendelijk app-ontwerp
 • Gratis e-mail en telefonische ondersteuning zeven dagen per week

Tegens

 • Geen echte real-time rapportage. Het kortste interval voor metingen is vijf minuten
 • Frequente rapportage zal de levensduur van de batterij aanzienlijk verkorten

Temp Stick Review Oordeel

We hadden onlangs de gelegenheid om de Temp Stick zelf te testen en te beoordelen, en we liepen weg onder de indruk van hoe eenvoudig het is om in te stellen en te gebruiken. Het is kleiner dan veel andere externe temperatuurmonitoren, waardoor het gemakkelijk is om zowat overal te plaatsen, en de nauwkeurigheid is ook van topklasse.

>> klik hier om de prijs van de Temp Stick te controleren op TempStick.com <<

De installatie was eenvoudig en pijnloos

De Temp Stick wordt naar u geleverd met alles wat u nodig hebt, inclusief 2 ‘AA’ lithiumbatterijen en zelfklevend klittenband waarmee u de sensor vrijwel overal kunt monteren waar u maar wilt. Het Temp Stick-apparaat zelf meet slechts 3,5 inch lang en 1,25 inch breed. Het is ook ongelooflijk licht – de meegeleverde klittenbandstrips zouden geen probleem moeten hebben om de Temp Stick vast te houden, waar je hem ook besluit te monteren.

Temp Stick pakket unboxed

Het Temp Stick-pakket bevat 2 AA lithiumbatterijen en zelfklevend klittenband.

Het installeren van de batterijen en het starten van het installatieproces is net zo eenvoudig als het uitschuiven van de achterkant van het apparaat, het plaatsen van de batterijen en het wachten tot het indicatielampje aan de voorkant knippert, wat aangeeft dat het apparaat zich in de installatiemodus bevindt. U kunt een computer of een smartphone gebruiken om de Temp Stick in te stellen, omdat het installatieproces webgebaseerd is. Voor het gemak gebruikten we de browser van onze smartphone. We hebben rechtstreeks verbinding gemaakt met de Temp Stick via het installatienetwerk en de webpagina geladen volgens de instructies in de doos.

Tijdens dit installatieproces maakt u ook een Ideal Sciences-account aan, waarmee u uw gegevens in de app en website kunt bekijken, zelfs als u niet thuis bent, zonder extra kosten. Het proces is eenvoudig zolang u uw netwerkinformatie bij de hand hebt. Vanaf hier wilt u de gratis app downloaden (maar u kunt ook temperaturestick.com gebruiken om toegang te krijgen tot uw gegevens als u dat wilt).

De app maakt instellingswijzigingen een fluitje van een cent

Hoewel het webgebaseerde portaal acceptabel is en misschien gemakkelijker voor degenen onder ons die minder geneigd zijn tot smartphones, hebben we ook de bijbehorende app getest. Het is in wezen de desktopwebsite die is geoptimaliseerd voor het mobiele scherm. We vonden het ongelooflijk responsief. De app wint geen prijzen voor innovatief ontwerp – het is relatief kaal – maar we zien dit helemaal niet als een probleem. De gegevens zijn wat hier belangrijk is. U kunt de huidige omstandigheden controleren, een volledige geschiedenis van gearchiveerde gegevens bekijken en eenvoudig instellingen wijzigen via de app.

Dashboard van de Temp Stick-app

Dashboard van de Temp Stick-app

Sensorinstellingen

Gevoeligheidsinstellingen voor het inchecken van de sensor

We hebben ervoor gekozen om onze rapportage-instellingen te wijzigen in een interval van 15 minuten, hoewel Temp Stick aanbeveelt om elke 60 minuten te gebruiken om de levensduur van de batterij te sparen. U kunt ervoor kiezen om de metingen te verhogen tot slechts elke vijf minuten, maar alleen wanneer de Temp Stick metingen boven of onder een ingestelde waarde meet.

We begrijpen dat dit voor sommigen een ergernis kan zijn, maar er is een reden. Het wakker maken van de sensor met korte tussenpozen kan resulteren in een afschuwelijke levensduur van de batterij. We vonden dit een acceptabele afweging om batterijwijzigingen niet vaak voor te komen. Hoewel we de Temp Stick nog niet zo lang hebben om te bevestigen, claimt Ideal Sciences wel tot een jaar batterijduur op de intervalinstelling van 60 minuten bij gebruik van lithiumbatterijen.

Tal van manieren om waarschuwingen te ontvangen en aan te passen

Als u investeert in een externe temperatuurmonitor zoals de Temp Stick, wilt u dat deze betrouwbare waarschuwingen rechtstreeks naar uw telefoon geeft wanneer u onderweg bent. De Temp Stick levert zijn waarschuwingen via sms of e-mail aan maximaal 10 verschillende contacten. Waarschuwingsopties zijn onder meer temperatuur of vochtigheid die boven of onder een ingestelde waarde meet, als de Temp Stick de verbinding met uw netwerk verliest (of herwint) en voor lage batterijniveaus.

Nieuw waarschuwingsscherm maken

Maak eenvoudig uw eigen aangepaste waarschuwingen

Temp Stick sensor waarschuwingen

Stuur sms- en e-mailwaarschuwingen naar maximaal 10 contactpersonen

Om te beginnen hebben we een waarschuwing gemaakt om ons te laten weten wanneer onze Temp Stick de verbinding heeft verbroken. Om het verlies van de verbinding te simuleren, hebben we de batterijen verwijderd om ervoor te zorgen dat het apparaat stopt met rapporteren. Zeker, toen de Temp Stick-servers geen contact konden maken met ons apparaat, ontvingen we een waarschuwing.

We zijn ook grote fans van de mogelijkheid van de Temp Stick om tot tien mensen tegelijk te waarschuwen voor een bepaald evenement. Voor de meesten van ons is dat overkill, maar voor commerciële toepassingen is het zeker een aantrekkelijke functie.

Nauwkeurigheid en betrouwbaarheid

Ideal Sciences beweert dat het apparaat nauwkeurig is tot op ±0,4 graden Celsius. Vochtigheidsmetingen zijn nauwkeurig tot op 4%, zolang de luchtvochtigheid lager is dan 80%. In vergelijking met andere sensoren op de markt heeft de Temp Stick een indrukwekkende temperatuurnauwkeurigheid. Hoewel de vochtigheidssensor minder nauwkeurig is, is het geen deal-breaker.

Zowel de temperatuur- als vochtigheidssensoren zijn in de fabriek gekalibreerd, dus u hoeft de Temp Stick niet zelf te kalibreren. Als u echter merkt dat de metingen afwijken, kunt u de sensor zelf kalibreren in de apparaatinstellingen.

Temp Stick geïnstalleerd in pantry

We hadden geen problemen om de Temp Stick verbonden te houden met ons netwerk, zolang we hem niet te ver weg van een van onze mesh-netwerkknooppunten plaatsten. Hetzelfde zou gelden voor degenen die een traditionele WiFi-router gebruiken. Zolang u de sensor niet meer dan 100-200 voet van uw router plaatst en u niet te veel obstakels in de weg hebt, zou het geen probleem moeten hebben om verbonden te blijven. Een andere optie is om een mobiele hotspot te gebruiken. Veel gebruikers verbinden de Temp Stick met een mobiele hotspot om de temperatuur en vochtigheid van hun camper te controleren, vooral wanneer ze met huisdieren reizen.

Om de metingen van de Temp Stick te testen, hebben we deze bij de Davis Instruments Vantage Vue-console geplaatst om te zien hoe de metingen zich verhouden. De sensoren van Davis zijn behoorlijk solide en het temperatuurverschil tussen de twee was over het algemeen binnen één of twee graden van elkaar. De vochtigheidssensor viel ook binnen 4% van de Davis , wat de nauwkeurigheidsclaims van de Temp Stick bevestigt.

Waarschuwingen kwamen binnen een minuut of twee na activering via sms en e-mail via sms en e-mail binnen op onze smartphones, wat, hoewel niet onmiddellijk, niet als een probleem voelt voor een meerderheid van de toepassingen waarvoor we ons zouden voorstellen dat onze lezers een Temp Stick kopen. Als u onmiddellijke waarschuwingen nodig hebt, moet u kiezen voor een aangedreven eenheid en u zult ook behoorlijk wat meer uitgeven.

Wat kan de Temp Stick Monitor?

Er zijn tal van use cases die we kunnen bedenken, waaronder:

We krabben hier alleen maar aan de oppervlakte. Maar het komt erop neer dat het super draagbaar en veelzijdig is. We kunnen zien dat de Temp Stick een essentieel hulpmiddel wordt om u te beschermen tegen kostbare fouten en dure schade. Tel daarbij op dat je er via de website of app een onbeperkt aantal kunt toevoegen en ze allemaal vanuit hetzelfde account kunt volgen. Uw budget beperkt u alleen maar. We denken erover om nog een ourzelves.

Wat we echt leuk vonden

Voor ons is het beste aan de Temp Stick dat er geen abonnementskosten zijn om de service en de draagbaarheid ervan te gebruiken. Omdat het op batterijen werkt, zijn er geen draden om je zorgen over te maken. Het kleine formaat is perfect en kan worden gemonteerd met alleen klittenband of montagetape, omdat het zo licht is. We waarderen het ook dat het apparaat langere tijd meegaat zonder de batterijen te vervangen.

Temp Stick maat vergelijking

We waarderen het ook dat de Temp Stick amerikaans is gemaakt met een in de VS gevestigd ondersteuningsteam dat zeven dagen per week gratis e-mail- en telefonische ondersteuning biedt. Ook inbegrepen is een royale garantie van drie jaar, wat meer is dan wat de meeste fabrikanten van smart home-apparaten bieden.

Wat we niet leuk vonden

Er is eerlijk gezegd niet veel dat we niet leuk vinden aan de Temp Stick. Een gebied waar we een mogelijk probleem voor sommige gebruikers kunnen zien, is het rapportage-interval. Standaard is het rapportage-interval 60 minuten om de levensduur van de batterij te maximaliseren. U kunt het echter ook instellen om elke 30 of 15 minuten in te checken.

De enige manier waarop u kortere rapportage-intervallen van 5 of 10 minuten kunt krijgen, is als de temperatuur of vochtigheid boven of onder specifieke parameters ligt, die u eenvoudig kunt aanpassen in de instellingen.

Voor de meeste toepassingen zou een rapportage-interval van 5 minuten meer dan voldoende moeten zijn. Als u iets tijdgevoeligers nodig hebt, hebt u in plaats daarvan een bedrade (aangesloten) temperatuurmonitor nodig. U verliest echter draagbaarheid met een bedrade sensor.

Zijn er betere alternatieven?

We zouden ze niet noodzakelijkerwijs “betere” alternatieven noemen, maar er zijn drie apparaten die logischer kunnen zijn om in uw situatie te gebruiken. De SensorPush | is veel goedkoper dan de Temp Stick, maar het heeft alleen Bluetooth-connectiviteit, wat betekent dat je binnen het bereik van het apparaat moet zijn om de omstandigheden te controleren en waarschuwingen te ontvangen. Een WiFi-gateway is ook beschikbaar, maar dat duwt de prijs dicht bij de Temp Stick. Ook biedt de SensorPush alleen pushmeldingen, terwijl de Temp Stick sms-waarschuwingen kan verzenden.

De Marcell glanst omdat het mobiele connectiviteit heeft, waardoor het geweldig is voor bewaking op afstand (denk aan uw camper, een afgelegen vakantiehuis, enz.) Voor mobiele connectiviteit hebt u een stopcontact nodig (batterijen zijn alleen bedoeld voor back-upvoeding) en er zijn abonnementskosten om te overwegen.

Tot slot de Omgevingsweer WS-8482-X3 is een goede optie als je meerdere sensoren nodig hebt tegen een lage prijs met WiFi-connectiviteit, maar de console is een beetje eenvoudig en de nauwkeurigheid van de sensoren is niet zo goed als wat je in de Temp Stick zult vinden.

U kunt andere opties en beoordelingen van deze modellen vinden in onze koopgids voor temperatuurmonitors op afstand.

Moet je het kopen?

De Temp Stick is niet goedkoop. De nauwkeurigheid, draagbaarheid en het gebruiksgemak maken het echter een van de beste externe temperatuurmonitoren die beschikbaar zijn. Er zijn geen abonnementskosten en onze ervaring met de Temp Stick was probleemloos. Eigenaren op langere termijn zeggen dat ze maanden achtereen gaan zonder de batterij te vervangen, en in de zeldzame gevallen dat er iets misging, was de klantenondersteuning van Ideal Sciences behulpzaam en responsief.

Als u probleemloze temperatuurbewaking met betrouwbare waarschuwingen wilt en u het niet erg vindt om een beetje meer uit te geven voor kwaliteit, is de Temp Stick veruit de beste manier om te gaan.

Gebruik onze link (knop) hieronder om de Temp Stick voor een onverslaanbare prijs rechtstreeks van Ideal Sciences te krijgen.

Temp Stick WiFi Temperatuur & Vochtigheid Sensor