1 Beste batterij-aangedreven airconditioner: schokkende, zeisty waarheid

We zetten meestal niet ‘schokkend’ in de kop. Het is clickbaity, oneerlijk en past niet goed in ons merk van HVAC-specificatie-experts. Dit artikel over de beste airconditioners op batterijen verdient ‘schokkend’ in de kop met een zeer goede reden.

Dit is waarom:

We hoeven de Top 5 of Top 10 beste op batterijen werkende airconditioner niet te beoordelen vanwege een eenvoudig feit:

Er is slechts 1 airco op batterijen (een echte airco, let wel) op de markt.

Deze airconditioner is een technisch hoogstandje. Het was niet eenvoudig om meer dan een half miljoen dollar in R &D te steken om de ’s werelds 1e batterij-aangedreven airconditioner.

In HVAC-termen heeft het de airconditioningmarkt op dezelfde manier geüpgraded als Tesla deed in de auto-industrie. Eigenlijk heeft ’s werelds 1e en enige batterij-aangedreven airconditioner zelfs dat Tesla-achtig futuristisch ontwerp.

U kunt hier naar de enige echte ac op batterijen gaan – de Zero Breeze Mark 2:

Ga naar Zero Mark 2

Daarom is het een schande als wat doorgaat als een draadloze airconditioner op batterijen. Als je er een beetje naar hebt gezocht op internet, weet je waar we het over hebben.

Hier zijn de voorbeelden van de beste ‘airconditioners’ aangedreven door een batterij die u op het net kunt vinden (newsflash, het zijn geen airconditioners):

‘Airconditioner’ op batterijen (voorbeeld 1):

Dit is een ‘luchtkoeler’. Het is een prompt-up ventilator die in feite de algehele temperatuur van een tent, auto, camper, enzovoort verhoogt.

‘Airconditioner’ op batterijen (voorbeeld 2):

Deze ‘batterij-aangedreven airconditioner’ kan batterijen gebruiken, maar het gebruikt letterlijk ijsblokjes om de lucht af te koelen. Geen airco toevallig.

‘Airconditioner’ op batterijen (voorbeeld 3):

Deze kan zelfs een kamer een beetje afkoelen. Het is een koelmiddel op basis van gel, maar als de gel eenmaal weg is, kun je hem niet meer opladen. Het gebruikt batterijen alleen voor weergave, niet voor daadwerkelijke koeling.

Geen van deze apparaten zijn eigenlijk airconditioners. Ze zijn een van de volgende:

 • Persoonlijke luchtkoelers (verlaag de temperatuur in het algemeen niet echt).
 • Echte koelers met ijs daarin (duidelijk geen airco’s op batterijen.
 • Exotisch koudemiddelen op gelbasis (raar in een aantal opzichten).

Eén ding hebben ze echter wel gemeen. U moet batterijen (zelfs AA-batterijen) gebruiken om hun functie uit te voeren. Nogmaals, de functie is op geen enkele manier airconditioning.

In wezen zijn de meeste van deze apparaten Airconditioners windmakers. Het zijn fans, meer niet.

Voordat we kijken naar ’s werelds 1e batterij-aangedreven airconditioner, laten we eerst eens kijken naar wat een airconditioner eigenlijk zou moeten doen.

Wat is een op batterijen werkende airconditioner?

De enige taak van een airconditioner is om de lucht te koelen.

Elke airconditioner, inclusief de op batterijen werkende, doet dit door gebruik te maken van een koelcyclus.

Dit is geen eenvoudige ventilator; Heike Kamerlingh Onnes, een Nederlandse wetenschapper die deze cyclus voor het eerst ontdekte, was bekroond met een Nobelprijs voor de Natuurkunde in 1913.

warm naar koel lucht cyclus batterij aangedreven airconditioners ondergaan

Zoals je kunt zien, is de hele cyclus vrij complex. In het midden bevindt zich de compressor die een koelmiddel, verdamper, condensor en een expansieventiel gebruikt om:

 • Warme lucht uit de omgeving inlaten, en…
 • … Produceer koele lucht.

Al die nep-batterij-aangedreven luchtkoelers (windmakers) hebben niet zo’n cyclus. Daarom kunnen ze de lucht niet afkoelen. Ze kunnen alleen wind creëren met een ventilator. Toegegeven, zelfs een ventilator kan ons een beetje afkoelen, maar hier is de deal:

Ventilator ≠ Airconditioner

Wanneer u een airconditioner op batterijen koopt, verwacht u de basisdingen:

 1. Een airconditioner (eigenlijk een HVAC-apparaat dat de lucht koelt).
 2. T is aangedreven door een batterij (zodat je het zowat overal mee naartoe kunt nemen).

Er is slechts 1 HVAC-apparaat ter wereld dat, vanuit een professioneel standpunt, een kanaalloze airconditioner op batterijen kan worden genoemd. En dat is de Zero Breeze Mark II.

De enige batterij-aangedreven Air Conditioner (Zero Breeze Mark II)

Zoals we weten, is airconditioningtechnologie gebaseerd op Nobelprijswinnende vooruitgang in de natuurkunde. Dat stelde ons in staat om conventionele airconditioners te bouwen.

De Zero Breeze Mark 2 vertegenwoordigt een andere sprong in airconditioningtechnologie. Voordat we naar de technische schittering kijken, laten we eens kijken naar de beste airconditioner op batterijen, zullen we?

beste op batterijen werkende airconditioner voor kamperen, camper en buiten
Zero Breeze Mark 2 is de revolutionaire echt draagbare airconditioner. Het is ’s werelds 1e ac-eenheid op batterijen.

Dit is de Tesla van airconditioners. Extreem draagbaar, op batterijen, heeft een uitstekend futuristisch ontwerp en een passend hoge prijs. Je kunt het hier kopen:

Koop Zero Mark 2

Laten we eens kijken naar de technische uitdagingen die moesten worden opgelost om ’s werelds 1e en beste draadloze airconditioner te creëren:

Technische schittering

Het hele punt van de Zero Breeze Mark 2 is dat het de ultieme draagbare airconditioner is. Geen grenzen aan waar u het kunt nemen of waar u het kunt bedienen. Vanuit een technisch oogpunt betekent dat 3 dingen:

 • Het moet lichtgewicht zijn (niet 50 lbs of meer).
 • De airconditioningcyclus moet stevig worden ingepakt (om een klein apparaat te krijgen).
 • Geen snoeren vertalen zich in een airconditioner op batterijen.

Hier is het resultaat van het ontwerpen van een lichtgewicht, compacte, op batterijen werkende AC-eenheid:

beoordeling van zero breeze mark 2 componenten

Als u naar het bovenstaande cyclusschema van de koelkast kijkt, kunt u zien dat Zero Breeze dezelfde noodzakelijke airconditioningonderdelen gebruikt. Dit zijn compressor (roterend), verdamper, condensor, expansieventiel, evenals koele luchtafvoer en ventilatieopeningen met dubbele slang.

De schittering is om:

 1. Combineer deze airconditioningelementen in een klein pakket – Zero Breeze Mark 2 unit.
 2. Voeg een batterij toe die krachtig genoeg is om een serieus koeleffect te krijgen.

Ingenieurs die deze ac-eenheid op batterijen hebben ontworpen, zijn erin geslaagd om erachter te komen hoe ze beide moeten doen.

Nu draait het bij LearnMetrics allemaal om specificaties. Laten we eens kijken welke specificaties een op batterijen werkende airconditioner kan bieden:

Ac-specificaties voor batterijen

batterij aangedreven airconditioner samen met specificatieblad
Stroombron: 24V Lithium-Ion Polymeer Batterij
Koelcapaciteit: 2.300 BTU
EER-beoordeling: 9.6
Vermogen, Spanning, Ampère 240 W (24 V, 10A)
Geluidsniveau: 52 dB
Gewicht: 16,5 pond

Al met al, zelfs als je geen snoeren hebt, kun je deze op batterijen werkende airconditioner tot 5 uur laten werken. Dat maakt het perfect voor:

 • Kamperen.
 • Buiten.
 • Campers.
 • Kleine hutten.
 • Boten.
 • Cars.

Laten we nu eens kijken naar de specificaties:

De belangrijkste is capaciteit. 2.300 BTU capaciteit is gewoon uitstekend; het is ongelooflijk dat zo’n koelvermogen puur door een eenvoudige batterij kan worden opgewekt. Het wordt beschouwd als een van de beste kleine airconditioners.

Nou, de batterij is helemaal niet eenvoudig. Het is een 24V lithium-ion batterij; lichtgewicht maar nog steeds in staat om 650W aan energie te genereren. Bij zulke hoge energieniveaus zou het ongeveer 3 uur moeten duren (geen 5 uur, dat is gewoon in optimale omstandigheden).

Natuurlijk is de batterij oplaadbaar. Je kunt hem opladen met een stopcontact (volledig opladen duurt ongeveer 5-6 uur). Je kunt zelfs de sigarettenaansteker van de auto gebruiken om hem op te laden.

Zoals u kunt zien, is de EER-classificatie (energie-efficiëntieclassificatie) behoorlijk hoog met 9,6. Dit is de meest energiezuinige airconditioner op batterijen; Ja, het is de eerste op de markt. Het zal interessant zijn om te zien hoe energiezuinig de toekomstige 2e batterij-aangedreven AC-eenheid zal zijn.

Door een lichtgewicht lithium-ionbatterij te gebruiken, slaagden de Zero Breeze-ingenieurs erin om het totale gewicht van de AC-eenheid van de batterij onder de 20 lbs te houden. 16,5 lbs is een ideaal compromis tussen draagbaarheid versus capaciteit. Je kunt het volledige overzicht van de Zero Breeze Mark 2-specificaties hier lezen.

Al met al is de enige echte airconditioner op batterijen behoorlijk geweldig. Het is een geavanceerde technologie – dat maakt het een vrij dure gadget – en er is niets vergelijkbaars op de markt. Je kunt het hier bekijken en kopen:

Cheque Prijs en koop Zero Breeze Mark 2

Het delen van die schokkende en zeisty waarheid

Het is niet moeilijk om het verschil te herkennen tussen een koelventilator en een echte airconditioner. De meest batterij-aangedreven airconditioners die je zult vinden, zijn eigenlijk gewoon opgevraagde ventilatoren.

Er is slechts 1 op batterijen werkende airconditioner die het verdient om een airconditioner te worden genoemd. We zullen zeker meer van dit soort draagbare AC-eenheden ontwikkeld zien. Hopelijk zien we ze eerder vroeg dan laat.

We zijn erg enthousiast om te zien dat 3-5 van hen de markt betreden. Dan kunnen we een eerlijke vergelijking maken van de beste airconditioners op batterijen. Tot die tijd is de Zero Breeze de beste en de enige dergelijke eenheid op de markt.

Inhoudsopgave