Beste beoordelingen van grote kamerbevochtigers in 2022: top ultrasone en verdampingsmodellen

Beste luchtbevochtiger voor grote ruimtes

Overmatig droge lucht in uw huis kan tot verschillende problemen leiden. Als je last hebt van een droge huid, sinuscongestie, gebarsten lippen of neusbloedingen, is het meer dan waarschijnlijk dat de luchtvochtigheid in je huis te laag is en je een luchtbevochtiger nodig hebt.

Een luchtbevochtiger kan het vocht in de lucht verhogen en u en uw gezin beschermen tegen deze veel voorkomende problemen. Ze zijn vooral handig tijdens de wintermaanden wanneer de luchtvochtigheid van nature daalt en we onze verwarmingssystemen beginnen aan te zetten die de lucht nog meer uitdrogen.

Je kent misschien iemand die heeft geprobeerd een luchtbevochtiger te gebruiken en zich teleurgesteld of opgelicht voelt.

Meestal komt dit omdat ze hebben gekozen voor een klein draagbaar model dat niet genoeg vermogen heeft om een grote kamer te bevochtigen. U wilt uw geld niet verspillen aan een van deze kleinere ineffectieve eenheden!

Als u een zinvolle invloed wilt hebben op de luchtvochtigheid in uw huis, hebt u een luchtbevochtiger met grote capaciteit nodig die is ontworpen voor grote ruimtes.

Met een krachtige luchtbevochtiger met grote capaciteit is het gemakkelijk om de luchtvochtigheid thuis te verhogen!

We hebben de beste luchtbevochtigers voor grote ruimtes beoordeeld en beoordeeld die het vocht in de lucht snel kunnen verhogen en automatisch de juiste vochtigheidsgraad kunnen handhaven om uw huis deze winter comfortabeler te maken.

Ons team van redacteuren onderzoekt, test en beveelt onafhankelijk de beste producten aan om u te helpen navigeren wanneer u online winkelt. Dit bericht bevat gecompenseerde links en als u een aankoop doet met behulp van de meegeleverde links, kunnen we een commissie verdienen. Lees voor meer informatie onze disclaimer.

Hier zijn de beste beoordelingen van grote kamerbevochtigers

Op basis van onderzoek en testen en een zorgvuldige beoordeling van gebruikersrecensies, hebben we deze uitgebreide lijst met de beste luchtbevochtigers voor grote ruimtes samengesteld.

1. Beste luchtbevochtiger voor grote slaapkamers: Levoit LV600HH hybride ultrasone luchtbevochtiger

Levoit LV600HH

Dekkingsgebied: 753 vierkante voet
Type: Ultrasone, koele en warme mist
Tankinhoud: 6 liter /1,5 gallon
Runtime: Tot 60 uur
Gewicht: 4,92 pond
Dimensies: 11.3 x 7 x 10.5 inch

De Levoit LV600HH Hybride Ultrasone Luchtbevochtiger is de beste keuze als u de luchtvochtigheid in een middelgrote tot een grote slaapkamer moet verhogen.

Stijlvol ontworpen zodat het past in moderne woondecors, heeft deze luchtbevochtiger een aanzienlijke tank van 1,5 gallon. In de praktijk betekent dit dat u het apparaat ’s nachts kunt laten draaien zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat de watertoevoer opraakt.

U hoeft zich ook geen zorgen te maken over het geluid van dit toestel als u ervoor kiest om het te laten draaien terwijl u slaapt. Het is een grote ultrasone luchtbevochtiger die is ontworpen voor een stille werking. Zelfs wanneer de machine op volle capaciteit werkt, produceert deze slechts 36 dB aan geluid. Er is ook een optie om het scherm uit te schakelen als je ’s nachts een probleem hebt met de helderheid van het scherm.

Als er zoiets bestaat als een luxe luchtbevochtiger, de Levoit LV600HH zou passen bij de rekening. Het is niet alleen betrouwbaar, stil en goed gebouwd, maar het heeft ook enkele extra functies om uw leven net iets comfortabeler te maken.

Een van de handigere functies op de Levoit LV600HH is de humidistat. Hiermee kunt u een doelvochtigheidsniveau instellen dat automatisch wordt gehandhaafd.

U kunt dit apparaat zelfs bedienen met de meegeleverde afstandsbediening, zodat u niet uit bed hoeft te komen om de luchtvochtigheid midden in de nacht aan te passen!

De ingebouwde timer en waterloze uitschakelfuncties maken het ook gemakkelijk om ‘het in te stellen en te vergeten’, zodat u zich kunt concentreren op wat belangrijk is in het leven en de dagelijkse luchtverzorging uit uw hoofd kunt zetten.

Het apparaat wordt ook geleverd met een aromabox, zodat u kunt genieten van de ontspannende en gezonde voordelen van essentiële oliën en therapeutische geuren. Het is bijna alsof je van je huis je eigen persoonlijke spa maakt!

Afhankelijk van uw voorkeur, kunt u kiezen tussen koele mist of warme mist om zich te verspreiden uit de twee 360 graden roterende nozzles die een gebied zo groot als 753 vierkante voet kunnen bedekken.

Deze luchtbevochtiger is niet alleen gemakkelijk te gebruiken, maar ook eenvoudig schoon te maken en bij te vullen. De grote opening aan de onderkant van de tank geeft u gemakkelijk toegang om het reservoir te vullen en schoon te maken om het voor te bereidennt elke schimmel.

Dit is een premium unit die perfect werkt in grote ruimtes. Het is stil, betrouwbaar, vol geweldige functies en het mistuitgangsniveau kan gemakkelijk worden aangepast. Als u de beste luchtbevochtiger voor een grote kamer wilt, raden we de Levoit LV600HH ten zeerste aan.

Klik hier om de prijs van onze #1 aanbeveling te bekijken: de Levoit LV600HH op Amazon

2. Beste luchtbevochtiger voor grote woonkamers en het hele huis: Essick Air AIRCARE MA1201 Verdampingsbevochtiger

AIRCARE MA1201

Dekkingsgebied: 3.600 vierkante voet
Type: Verdamping
Tankinhoud: 3,6 gallon
Runtime: Tot 36 uur
Gewicht: 14 pond
Dimensies: 20,5 x 21,5 x 14,5 inch

De AIRCARE MA1201 is een heavy duty multi-room luchtbevochtiger die maar liefst 3600 vierkante voet kan bedekken. Als u een apparaat nodig hebt dat de optimale luchtvochtigheid in een grote woonkamer of het hele huis kan handhaven, is dit de ideale keuze.

Deze luchtbevochtiger heeft een enorme tank van 3,6 gallon, die 36 uur meegaat. Hoewel dit het apparaat behoorlijk fors maakt als het vol is, zorgen de wielen aan de basis van de AIRCARE MA1201 ervoor dat het nog steeds gemakkelijk te verplaatsen is.

Met dit toestel heb je de keuze uit vier verschillende ventilatorsnelheden, met een gemakkelijk afleesbaar digitaal display dat je vertelt welke modus momenteel in werking is. U kunt deze interface ook gebruiken om een doelvochtigheidsniveau in te stellen dat het apparaat zal werken om te handhaven.

Tijdens het verdampingsproces voegt een ingebouwd lontfilter onzichtbaar vocht toe aan uw omgeving terwijl de luchtbevochtiger droge lucht door het natte filter verplaatst. Het lontfilter vangt ook minerale afzettingen op, zodat het alleen verse lucht produceert.

Hoewel de AIRCARE MA1201 een zeer capabele luchtbevochtiger is, is hij vrij groot en zal hij opvallen in uw kamer. U zult manieren willen overwegen om het achter andere meubels te verbergen.

Klik hier om de krachtige Essick Air AIRCARE MA1201 op Amazon te bekijken

3. Beste budgetoptie: eeuwig comfort ultrasone luchtbevochtiger

Eeuwigdurend comfort Ultrasoon

Dekkingsgebied: 500 vierkante voet
Type: Ultrasoon
Tankinhoud: 1.6 gallons
Runtime: Tot 50 uur
Gewicht: 4,25 pond
Dimensies: 14,4 x 12,5 x 7,7 inch

Niet iedereen heeft veel geld te besteden aan een gloednieuwe luchtbevochtiger. Dat betekent echter niet dat je zonder moet!

Deze hoogwaardige unit van Everlasting Comfort is een geweldige budgetvriendelijke optie.

Met een tank van 1,6 gallon en een hoge mistopbrengst van maximaal 270 ml / uur, is dit apparaat perfect voor gebruik gedurende de dag en nacht met minimale behoefte aan bijvullen. De Everlasting Comfort ultrasone luchtbevochtiger kan tot 50 uur werken voordat deze moet worden bijgevuld, wat uitstekend is.

Het 360 graden roterende mondstuk verspreidt waterdamp stilletjes en efficiënt door de kamer. In feite is de luchtbevochtiger stil genoeg om ’s nachts aan te laten zonder je slaap te verstoren.

De Everlasting Comfort luchtbevochtiger heeft geen filters nodig. Voor de prijsbewuste gebruiker is dit perfect omdat het de lopende kosten van het gebruik van het apparaat vermindert. De automatische uitschakelfunctie helpt er ook voor te zorgen dat de luchtbevochtiger niet zonder water werkt om schade aan het apparaat te voorkomen.

Een bijzonder interessant kenmerk is de essentiële oliebak. Hiermee kunt u een geparfumeerde olie naar keuze toevoegen die vervolgens samen met de waterdamp door de kamer wordt verspreid.

Aan het einde van de dag is dit een betrouwbare budgetbevochtiger voor grote kamers, maar het mist enkele van de meer geavanceerde bedieningselementen en functies van duurdere eenheden.

Klik hier om het budgetvriendelijke Everlasting Comfort Ultrasonic op Amazon te krijgen

4. Vornado Evap40 Verdampingsbevochtiger

Vornado Evap40

Dekkingsgebied: 1.000 vierkante voet
Type: Verdamping
Tankinhoud: 4 liter
Runtime: Tot 24 uur op hoge instellingen
Gewicht: 9 pond
Dimensies: 13.5 x 19.5 x 10.5 inch

De Vornado Evap40 verdampingsbevochtiger is een effectieve manier om extra vocht toe te voegen aan de lucht in uw huis. Het maakt gebruik van een uniek vortexsysteem van luchtcirculatie om de luchtvochtigheid snel en gelijkmatig door de kamer te verhogen. In plaats van de typische circulatie die wordt gebruikt door verdampingskoelers versnelt dit vortexsysteem de circulatie van de lucht naar alle hoeken van de ruimte. Met deze methode kan de Evap40 een indrukwekkende 1.000 vierkante voet bevochtigen.

Bij de hoogste snelheid zal de 4-gallon tank binnen 24 uur opraken, maar als een lagere instelling wordt gebruikt, kan de bevochtiger veel langer meegaan. Met zo’n efficiëntie vermindert het het aantal benodigde navullingen, waardoor uw leven een beetje gemakkelijker wordt.

Hoewel er geen digitaal display is, zijn de wijzerplaten voor het instellen van de vochtigheidsgraad en ventilatorsnelheden gemakkelijk te gebruiken en zeer intuïtief. U kunt het gewenste vochtigheidsniveau instellen en het apparaat wordt uitgeschakeld zodra dat niveau is bereikt.

De luchtbevochtiger zelf is goed gebouwd en heeft een opvallend en uniek ontwerp. U kunt meteen zien dat dit model bestand is tegen veel gebruik en de fabrikant ondersteunt zijn product met een garantie van 5 jaar.

Hoewel dit niet de meest functionele eenheid op de markt is, is het gebied dat het kan bevochtigen voor de prijs en grootte van de luchtbevochtiger behoorlijk indrukwekkend.

5. Essick Air AIRCARE EP9 800 Hele Huis Voetstuk Verdampingsbevochtiger

LUCHTVERZORGING EP9 800

Dekkingsgebied: 2.400 vierkante voet
Type: Verdamping
Tankinhoud: 3,5 gallon
Runtime: Tot 60 uur
Gewicht: 27 pond
Dimensies: 18 x 18 x 27,25 inch

De AIRCARE EP9 800 is een bevochtigingsoplossing voor het hele huis. Met een gewicht van een forse 27 pond kan het een indrukwekkende 2.400 vierkante voet bevochtigen.

Ondanks het grote formaat en gewicht is de unit gemakkelijk te verplaatsen door de opname van wielen op de basis. Het ontwerp is stijlvol, waardoor deze voetstukbevochtiger past in uw interieur.

Met een capaciteit van 3,5 gallon kan de AIRCARE EP9 800 tot 60 uur draaien tussen tankvullingen. Wanneer u het apparaat moet bijvullen, is er een eenvoudig te gebruiken tuit.

U kunt dit toestel bedienen met het eenvoudige digitale display aan de voorkant van de luchtbevochtiger. Er zijn in totaal negen ventilatorsnelheden waaruit u kunt kiezen, afhankelijk van hoe groot een gebied is dat u moet bedekken en hoe snel u de lucht moet bevochtigen.

Op het displaypaneel kunt u ook uw gewenste vochtigheidsgraad opgeven. Zodra dit is bereikt, zal het apparaat zichzelf afsluiten, waardoor energie en water in de opslagtank worden bespaard.

Gemaakt in de VS is deze hoogwaardige luchtbevochtiger met grote capaciteit de perfecte keuze voor het verhogen van het vocht in uw hele huis of grote woonruimtes. Als u alleen een kleine ruimte zoals een slaapkamer hoeft te bevochtigen, dan is deze grote eenheid waarschijnlijk overkill.

6. Vornado EVDC500 Energie Slimme Verdampingsbevochtiger

Vornado EVDC500

Dekkingsgebied: 1.000 vierkante voet
Type: Verdamping
Tankinhoud: 2 gallons
Runtime: Tot 12 uur op hoge instellingen
Gewicht: 8,9 pond
Dimensies: 12,2 x 18,9 x 8,1

De Vornado EVDC500 is een zeer ergonomische en stijlvol ontworpen luchtbevochtiger die een indrukwekkende 1000 vierkante voet kan bedekken, ondanks zijn kleine formaat. Net als andere Vornado-luchtbevochtigers maakt dit model gebruik van hun gepatenteerde ‘vortex’-ventilatorsysteem om alle lucht in de kamer snel te bevochtigen.

Waar de EVDC500 verschilt van andere modellen is de focus op energie-efficiëntie dankzij de energieslimme DC-motor en slimme energiebesparingsmodus. De fabrikant beweert dat dit model 90% minder energie verbruikt in vergelijking met een Vornado AC motoraangedreven luchtbevochtiger.

Met de slimme energiebesparingsmodus, die wordt geactiveerd met een druk op de knop, kan het apparaat operationeel blijven, maar slechts 1 watt opnemen om u comfortabel te houden. De luchtbevochtiger wordt ook uitgeschakeld wanneer de beoogde luchtvochtigheid is bereikt en wanneer de watertanks leeg zijn.

De volgende beste functie op dit apparaat is de eenvoudig te vullen watertanks. Terwijl andere luchtbevochtigers het navulproces tot een echte klus maken, maakt de EVDC500 dit proces naadloos.

Twee afzonderlijke tanks van 1 gallon bevinden zich aan elke kant van de luchtbevochtiger en kunnen worden verwijderd om bij te vullen. De grote openingen op deze tanks maken het bijvullen en schoonmaken een fluitje van een cent.

Met een algemene garantie van 5 jaar en een garantie van 10 jaar op de elektromotor, kunt u er zeker van zijn dat deze luchtbevochtiger de afstand zal overleven.

7. Vornado EV200 Verdampingsbevochtiger voor de hele kamer

Vornado EV200

Dekkingsgebied: 700 vierkante voet
Type: Verdamping
Tankinhoud: 1,5 gallon
WeigHt: 6,4 pond
Dimensies: 10.2 x 18.8 x 9.1 inch

De Vornado EV200 verdampingsbevochtiger is een van de kleinere eenheden in de Vornado line-up. Het heeft veel van de positieve kenmerken van de grotere modellen, maar heeft alleen een tankinhoud van 1,5 gallon en is alleen geschikt voor ruimtes tot 700 vierkante voet.

Dit model maakt ook gebruik van de unieke vortexwerking om de bevochtigde lucht door de kamer te laten circuleren. De ventilator heeft twee snelheden die u naar behoefte kunt afwisselen, samen met automatische vochtigheidsregeling om uw ideale vochtigheidsniveau te bereiken en te behouden.

Op de hoogste stand verbruikt de EV200 ongeveer 2,6 gallons per 24 uur. Op lagere instellingen kan dit verbruik echter worden verminderd.

Wanneer het tijd is om bij te vullen, hebben de ontwerpers geprobeerd het proces zo pijnloos mogelijk te maken. Deze eenheid maakt gebruik van hetzelfde ontwerp met twee tanks als andere duurdere eenheden in het assortiment.

Deze tanks kunnen worden verwijderd en bijgevuld met behulp van de grote openingen. Veel gebruikers waarderen ook de toegang die deze grote openingen geven voor het reinigen van het interieur van de reservoirs.

Net als andere luchtbevochtigers in dit assortiment biedt het bedrijf een lange garantie van 5 jaar. Dit benadrukt de toewijding van het bedrijf aan kwaliteit en hun onwrikbare vertrouwen in de stevigheid van hun producten.

8. AIRCARE 831000 Ruimtebesparende verdampingsbevochtiger

LUCHTCARE 831000

Dekkingsgebied: 2.700 vierkante voet
Type: Verdamping
Tankinhoud: 6 liter
Runtime: Tot 70 uur
Gewicht: 14 pond
Dimensies: 17,5 x 12,5 x 22,5

De AIRCARE 831000 verdampingsbevochtiger is een heavy-duty unit die is ontworpen om grote ruimtes tot 2.700 vierkante voet te bevochtigen. Als u grote kamers heeft, vooral in een open woonindeling, is deze luchtbevochtiger een uitstekende keuze.

Met de 6-gallon tank kan de eenheid zo lang als 70 uur draaien bij gebruik van de meest economische instelling. Hiermee kunt u het instellen en vergeten, zonder de constante zorg dat u de tank opnieuw moet vullen.

Het reservoir zelf heeft een brede opening die het bijvullen met een kruik gemakkelijk en eenvoudig maakt. Mocht u het apparaat moeten verplaatsen, dan is dit eenvoudig gemaakt door de zwenkwielen die aan de onderkant zijn gemonteerd.

U kunt de vochtigheidsinstellingen en verschillende ventilatorsnelheden doorlopen met behulp van het bedieningspaneel aan de voorkant van de luchtbevochtiger. Met de instelbare humidistat kunt u uw gewenste vochtigheidsniveau instellen en het apparaat zal het automatisch handhaven en zichzelf uitschakelen zodra de ingestelde vochtigheidsgraad is bereikt.

Wat betreft bouwkwaliteit is dit een stevige unit. Het is gebouwd in de VS met behulp van hoogwaardige onderdelen en materialen, dus u kunt erop vertrouwen dat het nog jaren blijft werken.

Hoewel dit een geweldige eenheid kan zijn als u uw hele huis wilt bevochtigen, kan het een beetje te zwaar zijn als u het alleen in een enkele kamer wilt gebruiken.

Wat is de aanbevolen vochtigheidsgraad in uw huis?

Het Environmental Protection Agency (EPA) heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar het onderwerp en geconcludeerd dat de luchtvochtigheid binnenshuis onder de 60% en idealiter tussen 30-50% thuis moet worden gehouden. Deze luchtvochtigheid is ook ideaal voor een babykamer.

Vochtigheidsniveaus van meer dan 60% stimuleren de groei van schimmels, bacteriën en huisstofmijt, terwijl niveaus onder de 30% andere problemen kunnen veroorzaken, zoals een droge, jeukende huid, neusbloedingen en sinusirritatie.

De meer geavanceerde luchtbevochtigers hebben een ingebouwde humidistat die u kunt gebruiken om uw gewenste vochtigheidsgraad in uw kamer in te stellen. Het is ook een goed idee om een hygrometer als back-up te hebben om u nauwkeurige metingen van het relatieve vochtigheidspercentage te geven. Klik hier om onze gids te bekijken over de beste hygrometers om te gebruiken met uw luchtbevochtiger.

Hoe het juiste type luchtbevochtiger voor een grote kamer te kiezen

Er zijn veel verschillende soorten luchtbevochtigers en ze hebben allemaal unieke voor- en nadelen, wat het kiezen van het juiste model voor een grote kamer moeilijk kan maken. Elke fabrikant doet ook grote beloften, maar het kan moeilijk zijn om erachter te komen of de luchtbevochtiger aan uw specifieke behoeften voldoet.

Om u te helpen de juiste keuze te maken, gaan we kijken naar de verschillende soorten luchtbevochtigers die beschikbaar zijn. De volgende informatie zal u helpen te begrijpen hoe ze werken en welke het beste voor u is.

1. Ultrasone luchtbevochtigers

Ultrasone luchtbevochtiger

Ultrasone luchtbevochtigers zijn de nieuwste luchtbevochtigertechnologie en kunnen een uitstekende keuze zijn als u een model met minimaal geluid wilt. Ze werken op een manier die ingewikkeld klinktd maar is eigenlijk heel simpel.

Ultrasone luchtbevochtigers creëren een zichtbare mist door een hoge frequentie te gebruiken om trillingen door het water te sturen. Terwijl het water trilt, vormen zich waterdruppels, die vervolgens door de kamer worden verdeeld, waardoor het vocht in de lucht toeneemt.

Het belangrijkste voordeel van deze eenheden is dat ze geen luidruchtige ventilatoren nodig hebben om te werken. Dit bespaart niet alleen elektriciteit, maar het maakt ze ook super stil, wat perfect is voor gebruik in slaapkamers ’s nachts.

Sommige gebruikers ervaren problemen met wit stof bij het gebruik van ultrasone luchtbevochtigers. Dit residu is een gevolg van de mineralen in leidingwater die achterblijven nadat de mist op meubels of andere oppervlakken is beland en opdroogt.

Hoewel het residu niet schadelijk is voor de meeste mensen, kan het mogelijk problematisch zijn voor mensen met astma of andere long- / sinusgezondheidsaandoeningen. De enige echte oplossing om wit stof te voorkomen is om gedestilleerd water te gebruiken in plaats van hard water.

Grote ultrasone luchtbevochtigers zijn een goede optie, vooral wanneer geluid tot een minimum moet worden beperkt. Ze zijn echter meer geschikt voor middelgrote tot grote slaapkamers in plaats van grote woonruimtes of het hele huis.

2. Verdampingsbevochtigers

Verdampingsbevochtigermechanisme

Verdampingsbevochtigers zijn veruit het meest voorkomende type luchtbevochtiger onder de grote modellen. Dit type luchtbevochtiger bestaat al heel lang en kan vooral handig zijn voor grotere ruimtes.

Verdampingsbevochtigers vertrouwen op zowel een ventilator, een lontfilter als een waterreservoir om te werken.

De lonten, die zijn gemaakt van een doorlatend materiaal, trekken water uit het opslagreservoir naar boven. De ventilator blaast droge lucht in de vochtige lont, waardoor het water verdampt. De gezuiverde mist wordt vervolgens door de kamer gecirculeerd, waardoor de luchtvochtigheid toeneemt.

Met dit effectieve en eenvoudige systeem kunt u zeer snel gegarandeerde resultaten krijgen, maar er zijn ook enkele nadelen.

Allereerst kan de ventilator op sommige eenheden behoorlijk luid zijn, vooral wanneer de hoogste instelling wordt gebruikt. Dit kan uw slaap verstoren als u de luchtbevochtiger ’s nachts wilt laten werken. Daarnaast moet het lontfilter ongeveer elke 4-8 weken worden vervangen, wat extra kosten met zich meebrengt en een vervelend karwei kan blijken te zijn.

Ondanks deze negatieven zijn de overgrote meerderheid van de grote luchtbevochtigers verdampend, omdat de krachtige ventilator ze zeer efficiënt maakt in het bevochtigen van ruime gebieden. Als u een grote woonkamer of zelfs uw hele huis in een snel tempo wilt bevochtigen, dan is een verdampingsbevochtiger de beste optie voor u.

3. Luchtbevochtigers voor de hele huisoven (AKA in-duct of HVAC-luchtbevochtiger)

HVAC-ovenbevochtiger

Veel mensen, vooral degenen die nieuwe huizen bouwen of uitgebreide renovaties uitvoeren, hebben luchtbevochtigers voor het hele huis gemonteerd. Deze luchtbevochtigers worden geïnstalleerd als onderdeel van het verwarmings- / HVAC-systeem en leveren vochtige lucht naast de verwarming of koeling van het huis.

Deze systemen kunnen behoorlijk effectief zijn en hebben het voordeel dat ze onopvallend zijn. Er zijn echter enkele belangrijke redenen waarom we niet aanraden om dit pad te bewandelen.

De belangrijkste nadelen van deze systemen zijn dat ze duur zijn en worden beperkt door de bestaande kanalen in uw huis. Terwijl de lucht in de buurt van de kanalen wordt bevochtigd, kunnen andere delen van de kamer het missen. Tenminste met draagbare ultrasone of verdampingsbevochtigers kunt u het apparaat verplaatsen naar waar het het meest nodig is.

U moet ook rekening houden met de kosten van het laten installeren van een ovenbevochtiger door een professional. Het is zeker geen goedkope optie en het voortdurende onderhoud kan uw achterzak schaden.

Warme mist versus koele mistbevochtiger voor een grote kamer

Warme mist luchtbevochtigers werken door water te verwarmen tot stoom. Het hele proces is niet alleen erg inefficiënt, maar het kan ook onveilig zijn voor kinderen.

Met hete stoom en verwarmingsspiralen is het mogelijk voor kinderen of zelfs volwassenen om te worden verbrand. In feite raadt de American Academy of Pediatrics (AAP) het gebruik van warme mistbevochtigers in huizen met kinderen af.

Desondanks houden sommige mensen wel van de warmte die de stoom geeft. Aan het einde van de dag zijn de risico’s en extra kosten dit kleine verschil echter niet waard, omdat ze niet beter of slechter zijn dan het bevochtigen van een kamer in vergelijking met een verdampings- of koelnevel ultrasoon model.

Onze top productaanbeveling, de Levoit LV600HH is een hybride model dat warme en koele mist kan produceren op niveaus die gemakkelijk kunnen worden aangepast, waardoor u het beste van twee werelden krijgt als u een warm mistmodel wenst.

Uw Luchtbevochtiger op basis van kamergrootte

Nu u een idee heeft van de beste grote luchtbevochtigers op de markt, staat u voor de uitdaging om de juiste te selecteren voor de grootte van uw huis of een bepaalde kamer. Tenzij u een eenheid krijgt die geschikt is voor de grootte van het gebied dat u wilt bevochtigen, kunt u teleurgesteld zijn over de resultaten.

Grote woonruimtes vereisen een grote luchtbevochtiger

Voordat u zelfs maar naar een luchtbevochtiger kijkt, moet u een geschatte meting krijgen van hoeveel vierkante voet uw kamer is. Vervolgens kunt u bij het kiezen van een model uw metingen vergelijken met de capaciteit van het apparaat.

Zoals u in de bovenstaande beoordelingen hebt gezien, hebben we het dekkingsgebied voor elke aanbevolen eenheid vermeld. Dit zijn de richtlijnen die door de fabrikant worden gegeven. Ze geven je een goede indicatie van de grootte van de kamer waar de luchtbevochtiger het beste voor is.

Zodra u een geschikte luchtbevochtiger hebt gekozen, moet u vervolgens kijken naar zaken als efficiëntie, geluidsniveau en draagbaarheid. Er is bijna altijd een soort afweging bij het maken van deze keuze.

De krachtigste console-eenheden zijn bijvoorbeeld luidruchtig en zwaar vanwege hun verdampingskoelingsproces en grote waterreservoirs, maar draagbare apparaten kunnen de stroom missen voor grote ruimtes. Aan het einde van de dag kunt alleen u beslissen welke luchtbevochtiger aan uw behoeften voldoet.

De frequentie van bijvullen is ook iets om rekening mee te houden. Hoe draagbaarder het apparaat is, hoe vaker u het meestal moet bijvullen, wat een beetje een klus kan zijn. Als u van plan bent om de luchtbevochtiger voor langere tijd te laten werken, wilt u misschien kijken naar een groter model dat minder draagbaar is, maar een groot waterreservoir heeft.

Als u een luchtbevochtiger nodig hebt voor een kleiner gebied, met name slaapkamers, moet u een ultrasone luchtbevochtiger aanschaffen. Hoewel ze niet zo krachtig zijn als een verdampingsbevochtiger, is het voordeel dat ze heel weinig geluid maken, waardoor je de hele nacht ongestoord kunt slapen.

Waar u op moet letten bij het kopen van een grote luchtbevochtiger

Naast de hierboven geschetste overwegingen hebben we een korte lijst samengesteld met andere belangrijke functies om naar te zoeken. Zolang u nu uw onderzoek doet voordat u een aankoop doet, bent u gegarandeerd tevreden met de luchtbevochtiger die u uiteindelijk kiest.

Gebruiksgemak

Allereerst wilt u een luchtbevochtiger die eenvoudig te bedienen is. Dit omvat het eenvoudig wijzigen van instellingen, verplaatsen, schoonmaken en bijvullen. De bedieningselementen moeten gebruiksvriendelijk zijn – zoek naar een model met een digitaal display en een afstandsbediening voor de beste ervaring, zoals onze topkeuze de Levoit LV600HH. Als u een verdampingsbevochtiger wilt, zorg er dan voor dat het lontfilter eenvoudig en goedkoop te vervangen is.

Variabele snelheden

Een van de grootste klachten die mensen hebben over verdampingsbevochtigers, in het bijzonder, is het geluid dat ze genereren. Om u te helpen dit onder controle te houden, moet u op zoek gaan naar luchtbevochtigers waar u de intensiteit van de ventilatoren en vervolgens het geluidsniveau kunt aanpassen. Een luchtbevochtiger met meerdere ventilatorsnelheden helpt u ook om de luchtvochtigheid in een groter gebied snel te verhogen wanneer dat nodig is.

Timer

Een andere handige functie waar u naar moet zoeken, is een timer. Veel mensen vinden het leuk om ’s nachts een timer in te stellen, zodat de luchtbevochtiger gedurende een vaste periode werkt terwijl ze slapen en zichzelf vervolgens automatisch uitschakelt.

Humidistat |

Humidistats zijn vrijwel een noodzaak in een moderne luchtbevochtiger. Hiermee kunt u een doelvochtigheidsniveau instellen en vervolgens wordt de luchtbevochtiger automatisch uitgeschakeld of geactiveerd als dat nodig is om dat niveau te behouden.

Compatibiliteit met essentiële oliën

Met sommige modellen kunt u een paar druppels van uw favoriete essentiële oliën toevoegen aan een speciaal gebouwde aromatherapielade. De therapeutische geur van de oliën verspreidt zich in de lucht samen met de bevochtigende mist om uw huis op te frissen en een ontspannen omgeving te creëren. Als je geïnteresseerd bent in aromatherapie, kan het ook handig zijn om een speciale diffuser te kopen, omdat ze helpen een intenser aroma te produceren. Onze koopgids helpt u bij het vinden van de beste etherische olieverspreider voor een grote kamer.

Waterloze automatische uitschakeling

Het kiezen van een model met waterloze automatische uitschakeling is een geweldige manier om maximale efficiëntie te garanderen. Deze functie detecteert wanneer de tank leeg is en schakelt het apparaat uit, waardoor elektriciteit wordt bespaard en onnodige slijtage aan de luchtbevochtiger wordt voorkomen.

We beoordeelden de Levoit LV600HH als de beste luchtbevochtiger voor grote oppervlakken op de markt, omdat deze al deze belangrijke functies en nog veel meer heeft.

Waarom is het reinigen en onderhouden van uw luchtbevochtiger zo belangrijk?

Voordat u zich haast en een luchtbevochtiger koopt, is het belangrijk omerstand dat u het regelmatig moet schoonmaken om de volledige voordelen te zien en om gezondheidsrisico’s te voorkomen. Als het niet vaak wordt schoongemaakt, kan een luchtbevochtiger een broedplaats worden voor schimmels en bacteriën. De EPA beveelt aan om luchtbevochtigers om de derde dag te reinigen.

Hoewel verdampingsmodellen zeer effectief kunnen zijn, vereisen ze ook een beetje extra onderhoud. De lontfilters in de verdampingsmodellen moeten ongeveer elke 4-8 weken worden vervangen om de luchtbevochtiger efficiënt te laten werken. Veel factoren beïnvloeden de levensduur van de lont, waaronder de hoeveelheid gebruik en waterhardheid. U weet wanneer het moet worden vervangen wanneer het filter hard wordt en het water niet meer goed absorbeert.

We raden ook aan om een bacteriostatische waterbehandeling te gebruiken die speciaal is ontworpen voor verdampingsmodellen om de groei van bacteriën en algen in het filtratiesysteem te voorkomen. Deze behandeling elimineert onaangename geuren en maximaliseert de effectiviteit van uw luchtbevochtigers.

Als u een ultrasoon model kiest, wordt het aanbevolen om gedestilleerd water in de tank te gebruiken. Kraanwater kan een hoger mineraalgehalte hebben (hard water) en kan een wit residu (wit stof) achterlaten rond het gebied waar uw luchtbevochtiger wordt gebruikt.

Hieronder zullen we schetsen hoe u een luchtbevochtiger moet reinigen.

Hoe maak je je luchtbevochtiger schoon

Hoe reinigt u uw luchtbevochtiger

Zorg er eerst voor dat u uw luchtbevochtiger uitschakelt en loskoppelt van het stopcontact voordat u begint met schoonmaakonderhoud.

Het aftappen, spoelen en verversen van het water in de tank voor elk gebruik is ideaal om eventuele bacteriën te helpen elimineren die mogelijk in de container zijn gaan groeien. Periodiek moet de tank worden afgeveegd en gereinigd met mild reinigingsmiddel en water om eventuele opeenhoping van onzuiverheden te verwijderen.

Bij voorkeur twee keer per week moet je een diepe reiniging van de basis doen. Hiervoor kunt u een verdunde azijnoplossing gebruiken om het apparaat schoon te maken en eventuele minerale afzettingen te verwijderen. Gebruik vervolgens waterstofperoxide (3% oplossing) om de luchtbevochtiger te desinfecteren, waardoor bacteriën en schimmelgroei worden voorkomen.

Uiteindelijk moet u de instructies van de fabrikant volgen voor de luchtbevochtiger die u hebt gekocht.

Veelgestelde vragen

Q: Waar moet een luchtbevochtiger in een kamer worden geplaatst?

Een: Wanneer u uw luchtbevochtiger in een kamer plaatst, onthoud dan dat het gebied dat zich het dichtst bij uw luchtbevochtiger bevindt, het meest wordt beïnvloed. Zorg ervoor dat het op ten minste 1 voet afstand van alle muren, meubels, gordijnen en elektrische apparaten wordt geplaatst en zorg ervoor dat het nevelmondstuk naar het midden van de kamer wijst om waterschade te voorkomen.

We raden aan om ultrasone luchtbevochtigers minstens 2 voet van de grond te tillen op een desktop of nachtkastje met een waterbestendige lade onder uw apparaat. Deze hoogte geeft de nevel van de luchtbevochtiger voldoende tijd om in de lucht te verdampen voordat deze de grond bereikt. Als u een verdampingsbevochtiger gebruikt, kunt u deze op de vloer plaatsen, maar we raden ook aan om een waterbestendige lade eronder te gebruiken in het geval van morsen.

Plaats uw luchtbevochtiger niet op of in de buurt van houten oppervlakken of tapijt waar waterschade kan optreden zonder bescherming. Gebruik altijd een vlak oppervlak om de luchtbevochtiger waterpas te houden en vermijd verwarmde of warme oppervlakken zoals bovenop een oven.

Voor meer tips, klik hier om onze complete gids te lezen over het plaatsen van een luchtbevochtiger in uw slaapkamer.

Q: Is het veilig om een luchtbevochtiger de hele nacht te laten staan?

Een: Het is veilig om de hele nacht met een luchtbevochtiger te slapen, op voorwaarde dat u de luchtbevochtiger schoon houdt en u de kamer niet te veel bevochtigt.

Om gezondheidsproblemen te voorkomen, ververst u het water voor elk gebruik en veegt u de binnenkant van uw luchtbevochtiger regelmatig schoon. Het reinigen van uw luchtbevochtiger moet idealiter twee keer per week worden gedaan met een mengsel van witte azijn en water.

Wees ook op uw hoede voor wit stof, een opeenhoping van minerale afzettingen uit leidingwater die achterblijft wanneer de nevel van een ultrasone luchtbevochtiger op oppervlakken neerdaalt. Om wit stof te voorkomen, gebruikt u gedestilleerd water dat geen mineraalgehalte bevat.

De National Sleep Foundation suggereert dat de ideale luchtvochtigheid in je slaapkamer tussen de 30% en 50% ligt. Vergeet niet om de luchtvochtigheid te controleren met een hygrometer en een geschikte luchtvochtigheid te handhaven. We raden aan om een ultrasone luchtbevochtiger te gebruiken met een ingebouwde humidistat. De humidistat schakelt het apparaat uit wanneer het gewenste vochtigheidsniveau is bereikt om elke kans op overbevochtiging te voorkomen.

Q: Helpt een luchtbevochtiger congestie en hoesten?

Een: Als de lucht in je huis te droog is, een humidifier kan helpen bij het verlichten van hoesten en sinuscongestie door vocht aan de lucht toe te voegen. De toename van vocht kan het slijm losmaken en uw luchtdoorgangen openen.

Vergeet niet om de luchtbevochtiger schoon te houden. Anders kunnen bacteriën en schimmels in de tank groeien en via de mist in de kamer worden vrijgegeven, wat mogelijk gezondheidsproblemen veroorzaakt, variërend van griepachtige symptomen tot ernstige infecties.

Q: Wat voor soort water doe je in een luchtbevochtiger?

Een: Als u een ultrasone luchtbevochtiger heeft, elimineert het gebruik van gedestilleerd of gedemineraliseerd water in plaats van kraanwater het risico dat wit stof van het apparaat in de lucht wordt verspreid en in uw longen wordt ingeademd.

Als u een verdampingsbevochtiger heeft, hangt het type water dat u in uw apparaat gebruikt af van waar u woont. Kraanwater zal voor veel eigenaren voldoende zijn. Als uw leidingwater echter bijzonder hard is, is het beter om gefilterd water te gebruiken om de levensduur van uw lontfilter te verlengen.

Welke luchtbevochtiger met grote capaciteit is de beste keuze voor uw huis?

Te droge lucht in uw huis kan van invloed zijn op de kwaliteit van leven van uw gezin. Vooral bij het gebruik van verwarmingssystemen in de winter, kan de lucht in uw huis snel worden ontdaan van vocht, wat verschillende vervelende problemen veroorzaakt, variërend van geïrriteerde sinussen tot neusbloedingen tot jeukende ogen en lange slapeloze nachten. Gelukkig is een luchtbevochtiger een eenvoudige oplossing die het vocht in de lucht nauwkeurig verhoogt om dit eeuwenoude probleem te bestrijden.

Als je grote kamers hebt of een groot huis met open wonen, denk je misschien dat het onmogelijk is om de lucht effectief te bevochtigen, maar je zou het mis hebben. Zoals u in de bovenstaande beoordelingen hebt gezien, zijn er veel modellen op de markt die geschikt zijn voor gebruik in grote huizen. Het is waar dat sommige eenheden ondermaats zijn en moeilijk schoon te houden zijn, maar als u het juiste product kiest door onze aanbevelingen op te volgen, zult u versteld staan van hoe snel en gemakkelijk een luchtbevochtiger kan werken.

Als u op zoek bent naar een volledige suite van luxe functies of een eenheid voor grote slaapkamers, in het bijzonder, raden wij de Levoit LV600HH Hybride ultrasone luchtbevochtiger. De efficiëntie, gebruiksvriendelijke bediening en stille werking maken het de perfecte keuze als u een luchtbevochtiger ’s nachts in uw slaapkamer wilt laten draaien terwijl u slaapt.

Als u een luchtbevochtiger nodig hebt voor grote woonruimtes of zelfs een oplossing voor het hele huis, dan is de krachtige Essick Air AIRCARE MA1201 Verdampingsbevochtiger is uw beste optie. Met zijn indrukwekkende vermogen om grote ruimtes gedurende langere perioden te bevochtigen, dankzij de grote tankcapaciteit en het verdampingsbevochtigingsproces, zal deze heavy duty unit niet teleurstellen.

Inhoudsopgave