26 doordachte weergerelateerde geschenken voor weergeeks &meteorologen in 2022

Beste cadeaus voor weernerds en meteorologen

Het vinden van het perfecte cadeau voor de weergek of meteoroloog in je leven voor Kerstmis, een verjaardag, Vaderdag of een andere speciale gelegenheid, kan soms moeilijk zijn. Weerliefhebbers zijn een toegewijd stel en hebben schijnbaar zowat alles wat met het weer te maken heeft. Dus hoe vind je iets dat ze nog niet hebben? Laat ons helpen.

We hebben een uitgebreide lijst samengesteld met de 26 beste cadeau-ideeën voor weerliefhebbers, zowel jong als oud. Koop geen cheesy mok of gepersonaliseerd shirt – koop een attent en koel weercadeau deze feestdagen.

Ons team van redacteuren onderzoekt, test en beveelt onafhankelijk de beste producten aan om u te helpen navigeren wanneer u online winkelt. Dit bericht bevat gecompenseerde links en als u een aankoop doet met behulp van de meegeleverde links, kunnen we een commissie verdienen. Lees voor meer informatie onze disclaimer.

Hier zijn 26 meteorologische cadeau-ideeën voor weerliefhebbers

1. Omgevingsweer WS-2902C 10-in-1 WiFi Weerstation

Omgevingsweer WS-2902C

De Ambient Weather WS-2902C is momenteel ons favoriete weerstation voor thuis en het is onze topkeuze onder weercadeaus voor liefhebbers. Het zit vol met een compleet assortiment instrumenten om de weersomstandigheden thuis te meten. Ook inbegrepen is uitgebreide smart home-ondersteuning (IFTTT, Alexa, Google Home) en gebruiksvriendelijke WiFi-connectiviteit. Voor de prijs is dit momenteel het beste weerstation op de markt. De WS-2902C zal elke amateur-weerliefhebber of professionele meteoroloog deze feestdagen erg blij maken.

2. La Crosse Technologie C85845 Indoor Outdoor Thermometer

La Crosse Technologie C85845

Als een compleet thuisweerstation een beetje te veel is, is een geweldig alternatief de La Crosse Technology C85845 indoor buitenthermometer. Deze digitale thermometer biedt temperatuur- en vochtigheidsmetingen met aanpasbare waarschuwingen en een weersvoorspelling, samen met de tijd en datum op een gemakkelijk afleesbaar display. Het is een betaalbaar en praktisch cadeau, perfect voor het bureaublad of aanrecht van een weergeek.

3. Midland WR400 Desktop Weer Radio

Midland WR400

Een ander weercadeau om te overwegen (als de weernerd in je leven er nog geen heeft) is een weerradio. We hebben de Midland WR400 beoordeeld en kunnen met zekerheid zeggen dat het een van de beste weerradiomodellen is die beschikbaar zijn. Met SAME-code-ondersteuning om u zowel een hoorbare als visuele melding van actuele weerwaarschuwingen te geven, zijn deze apparaten een must-have in gebieden die gevoelig zijn voor zwaar weer.

4. Midland ER310 Nood Crank Weer Radio

Midland ER310

Als u een idee voor een weercadeau nodig heeft voor het buitentype, is de Midland ER310 Emergency Crank Weather Radio een goede keuze. Deze radio beschikt over 3 duurzame energiebronnen om het apparaat op te laden: een zonnepaneel, een handslinger en een oplaadbare 2600 mAh-batterij. Het kan ook worden gevoed door 6 AA-batterijen als een back-up stroomoplossing. De radio zelf ontvangt de AM-, FM- en weerbanden (WX) en een ingebouwde zaklamp kan van pas komen tijdens stroomuitval.

5. Nood Survival Kit

Complete aardbevingszak

Als de weerliefhebber in je leven graag voorbereid is op wanneer een ramp toeslaat, overweeg dan een noodoverlevingskit. De kit die we aanbevelen – de Complete Earthquake Bag – bevat alles wat je nodig hebt om je veilig, warm en gevoed te houden na een ramp met zwaar weer. De slim verpakte tas is compleet met voedsel en water, eerste hulp, hygiënekits, onderdak, warmte, gereedschap en off-the-grid licht en communicatie. Alles wordt geleverd in een waterdichte tas met voldoende benodigdheden voor maximaal drie dagen. Zorg ervoor dat u de tas selecteert die voldoende benodigdheden voor het hele gezin bevat (versies zijn beschikbaar voor één tot maar liefst zes personen).

6. SensorPush Draadloze Thermometer &hygrometer voor iPhone / Android

SensorPush |

Een geweldig weer gadget cadeau is de SensorPush draadloze thermometer en hygrometer voor iPhone en Android smartphones. Deze externe temperatuursensor maakt via Bluetooth verbinding met een mobiel apparaat voor bewaking op afstand van temperatuur en vochtigheid. De SensorPush-app visualiseert de realtime gegevens en biedt de mogelijkheid om waarschuwingen in te stellen voor wanneer de omstandigheden veranderen. U kunt ook een SensorPush G1 WiFi Gateway (afzonderlijk verkrijgbaar) toevoegen voor gegevens en waarschuwingen via internet.

7. Kestrel 3000 Pocket Weer Meter

Torenvalk 3000

Torenvalk is ongetwijfeld marktleider als het gaat om draagbare weerinstrumenten. De Kestrel 3000 is een van hun meer budgetgerichte modellen, het bevat wind-, temperatuur- en vochtigheidssensoren. Ga er echter niet vanuit dat de 3000 goedkoop is gemaakt. Torenvalk staat bekend om zijn nauwkeurigheid en duurzaamheid in hun hele assortiment, en dit apparaat krijgt net zo goede recensies als zijn veel duurdere broers en zussen.

8. AcuRite 02020 draagbare bliksemdetector

AcuRite 02020

Als u op zoek bent naar een weercadeau voor papa, is de draagbare bliksemdetector van AcuRite misschien een geweldige optie. Wanneer het een aanval detecteert, kan het u waarschuwen via hoorbare, visuele en op tekst gebaseerde waarschuwingen, en u een idee geven van hoe ver weg de blikseminslag was, zodat u enkele veiligheidsmaatregelen kunt toepassen en dekking kunt zoeken om uzelf te beschermen. Het draagbare, weerbestendige ontwerp met een no-slip clip voor eenvoudige bevestiging aan een riem of rugzak maakt deze gadget perfect voor varen, vissen, golfen, kamperen en andere recreatieve activiteiten in de buitenlucht.

9. AcuRite 00795A2 Galileo Thermometer met Glass Globe Barometer

AcuRite 00795A2 Galileo Thermometer

Deze Galileo Thermometer en Glass Globe Barometer van AcuRite is een geweldig gespreksstuk en decoratief ornament dat zowel functioneel als visueel aantrekkelijk is. De Galileo thermometer werkt volgens principes ontwikkeld door Galileo Galilei. Naarmate de temperatuur verandert, zweeft het individu in de verzegelde glazen cilinder stijgen of dalen in verhouding tot hun respectieve dichtheid en de dichtheid van de omringende vloeistof. Elke lamp in de Galileo Thermometer vertegenwoordigt een andere temperatuur, de temperatuur wordt vervolgens bepaald door het aflezen van de metalen tag van de laagste zwevende lamp in de thermometer.

10. Stormglas

Eon Concepts Stormglas

Een stormglas is een ander uniek weersgerelateerd geschenk dat het beste kan worden gebruikt als een decoratief gespreksstuk. Het ingesloten glas is gevuld met een vloeibaar mengsel van chemicaliën waarvan wordt gezegd dat ze kristalliseren en veranderen op basis van verschillen in temperatuur en atmosferische druk, waardoor het mogelijk is om het weer enkele dagen van tevoren te voorspellen. We zullen toegeven dat we ook niet verkocht zijn aan de nauwkeurigheid, maar het zorgt zeker voor een interessant gespreksstuk.

11. Stratus Precisie Regenmeter

Stratus Precisie Regenmeter

Als uw dagelijkse activiteiten worden beïnvloed door de regen, of als u een weercadeau nodig heeft voor een meteoroloog die zich zeker zorgen zal maken over de nauwkeurigheid, is de CoCoRaHS-goedgekeurde regenmeter van Stratus Precision een geweldig geschenk. Deze regenmeters zijn gecertificeerd voor hun hoge mate van nauwkeurigheid als het gaat om neerslagmetingen. Ze worden gebruikt door het CoCoRaHS-netwerk van neerslagwaarnemers die gegevens leveren aan een breed scala aan organisaties en individuen, waaronder de National Weather Service, andere meteorologen, noodmanagers en stadsbedrijven.

12. Handgeschilderde Kabouter Regenmeter

Handgeschilderde Kabouter Regenmeter

Als nauwkeurigheid minder een zorg voor je is en je een cadeau nodig hebt voor de weerfanaat die graag wat tijd in de tuin doorbrengt, dan kan deze handgeschilderde kabouterregenmeter een cool cadeau zijn. De kabouter heeft een kleine regenmeter die tot 5 ” regenval kan meten. We vinden het ook leuk dat de buis van plastic is in plaats van glas. Veel van deze kleinere decoratieve regenmeters gebruiken glazen buizen die gemakkelijk kunnen breken.

13. Rome Word oud met me Zonnewijzer

Rome Word Oud met Me Zonnewijzer

Het oudste bekende instrument om de tijd te vertellen, een zonnewijzer, geeft je, wanneer correct ingesteld, een geschatte tijd van de dag op basis van de hoek van de zon die een schaduw werpt die naar de tijd op de zonnewijzer zelf wijst. Met Romeinse cijfers en een gietijzeren balustervoetstuk zal de Rome Grow Old with Me Sundial een opvallende weergave zijn in elke tuin.

14. De man die de storm ving: het leven van de legendarische tornado-achtervolger Tim Samaras

De man die de storm ving: het leven van de legendarische tornado-achtervolger Tim Samaras

Dit boek vertelt het verhaal van een van de grootste stormjagers uit de geschiedenis Tim Samaras. Helaas werden Tim Samaras, zijn zoon Paul en teamlid Carl Young tragisch gedood door de tornado van El Reno, Oklahoma in 2013. Samaras en zijn team hebben veel bijgedragen aan het begrip van meteorologen van tornado’s, evenals storm cheeft zichzelf. Als u op zoek bent naar een cadeau voor een weerliefhebber die enige interesse heeft in stormjagen, zal hij of zij deze biografie een geweldig boek vinden.

15. Storm Chaser: de reis van een fotograaf

Storm Chaser: de reis van een fotograaf

Weerfotografie is een kunstvorm en veel stormjagers maken duizenden foto’s gedurende hun leven om hun achtervolgingen te documenteren. Jim Reed is een van deze mensen, maar zijn boek is niet zomaar een stel foto’s. In plaats daarvan vertelt hij het verhaal van de orkanen, tornado’s en noodweer dat hij is tegengekomen in termen van de grotere betekenis van deze gebeurtenissen binnen ons veranderende klimaat.

16. Isaac’s Storm: een man, een tijd en de dodelijkste orkaan in de geschiedenis

Isaac's Storm: Een man, een tijd en de dodelijkste orkaan in de geschiedenis

De orkaan op 8 september 1900 in Galveston, Texas blijft de dodelijkste natuurramp in de Amerikaanse geschiedenis. De orkaan verwoestte de stad en doodde meer dan 6000 mensen. Zelfs Issac Cline, een meteoroloog voor het Amerikaanse weerbureau in Galveston, kon destijds de ware omvang van de orkaan die die ochtend op de stad landde, niet begrijpen. Hoe sloeg de orkaan toe zonder voldoende waarschuwing? En waarom nam het nieuw gevormde Amerikaanse weerbureau deze storm niet serieus? Dat is het hoofdthema van deze non-fictiethriller van auteur Erik Larson.

17. Weergids 2023 Muurkalender


Weergids 2023 Muurkalender

Kalenders zijn geweldige kousenvullercadeaus in de kersttijd. De Weather Guide 2023 Wall Calendar telt in totaal 34 pagina’s. Het bevat verbluffende weerfotografie door stormjagers over de hele wereld, 365 buitengewone weersomstandigheden op deze datum, recordbrekende klimatologische gegevens, samen met alle belangrijke openbare en cultureel belangrijke feestdagen. We raden aan om de Weather Guide Calendar te kopen naast een van de andere geschenken in deze lijst.

18. Storm Chasers: Grootste Storms DVD

Storm Chasers: Grootste Stormen

Dr. Josh Wurman en zijn team van extreme stormjagers Reed Timmer, Joel Taylor en IMAX Filmmaker Sean Casey beschrijven hun gevaarlijkste en spannendste momenten door de jaren heen in deze speciale feature event uit de Discovery Channel reality tv-serie.

Weer cadeaus en speelgoed voor kinderen

Als je op zoek bent naar een speeltje of cadeau voor jongere wetenschapslievende kinderen en niets kunt vinden in de bovenstaande lijst, probeer dan deze weergerelateerde geschenken en speelgoed voor kinderen.

19. SmartLab Toys You-Track-It Weer Lab

SmartLab Toys You-Track-It Weer Lab

Hoewel het duidelijk niet de nauwkeurigheid van een digitaal weerstation heeft, is het You-Track-It Weather Lab een geweldige manier om kinderen van 8 jaar en ouder kennis te laten maken met meteorologie. Het omvat een functionele windvaan, een anemometer, een thermometer, een regenmeter en een kompas. De kit bevat ook instructies over weergerelateerde uitdagingen, een boekje met weerfeiten en een bord voor het bijhouden van metingen.

Aanbevolen leeftijd: 8 en hoger

20. 4M Weer Wetenschap Kit

4M Weer Wetenschap Kit

Een ander cool weer cadeau voor kinderen is de 4M Weather Science Kit. Het omvat zes spannende activiteiten die kinderen helpen begrijpen hoe het weer in de echte wereld werkt. Het pakket biedt weerstations voor kinderen. De experimenten vereisen een beetje assemblage, dus dit zou een project zijn dat het beste kan worden gedaan met toezicht van volwassenen.

Aanbevolen leeftijd: 8 en hoger

21. Discovery Kids Extreem weer

Discovery Kids Extreem Weer Stem Science Kit

De Discovery Kids Extreme Weather Kit geeft je alles wat je nodig hebt om je eigen kunstsneeuw, een tornado-vortex, een uitbarstende vulkaan en zelfs een zonne-oven te maken. Sommige van deze experimenten kunnen een behoorlijke puinhoop maken, dus nogmaals, we raden je aan deze experimenten met je kinderen te doen!

Aanbevolen leeftijd: 12-18 jaar

22. STEM Starters for Kids Meteorologie Activiteitenboek

STEM Starters for Kids Meteorologie Activiteitenboek

Een ander leuk weersgerelateerd cadeau voor kinderen is dit meteorologische activiteitenboek uit de STEM Starters for Kids-collectie. Het boek bevat gemakkelijk te begrijpen verklaringen over de wetenschap achter het weer langs whet is prachtig ontworpen kleuractiviteiten voor uw kind om door te werken.

Aanbevolen leeftijd: 6-10 jaar

23. Mijn eerste dagelijkse magnetische kalender

Mijn eerste dagelijkse magnetische kalender

De My First Daily Magnetic Calendar geeft jonge kinderen controle en verantwoordelijkheid door hen het weer en de datum te laten volgen. De kalender is perfect voor kleuters om hen te helpen het weer, seizoenen, datums, stemmingen en emoties te begrijpen. De magnetische achterkant kan de kalender stevig op een koelkast houden, of u kunt hem aan een muur hangen.

Aanbevolen leeftijd: 3 en hoger

24. Het Everything KIDS’ Weerboek

Het Everything KIDS' Weerboek

De meeste weerwetenschappelijke boeken zijn geschreven op een niveau dat ze voor kinderen moeilijk te begrijpen kan maken. Het Everything KIDS’ Weather Book probeert dat aan te pakken en doet dat goed. Het beschrijft in gemakkelijk te begrijpen termen hoe het weer werkt en wat het veroorzaakt. Het boek is geschreven door een gerenommeerde televisiemeteoroloog in noordoostelijk Pennsylvania, Joe Snedeker.

Aanbevolen leeftijd: 7-12 jaar

25. Het kinderboek van weersvoorspellingen

Het kinderboek van weersvoorspellingen

Als uw kind interesse toont in het leren voorspellen van het weer, raden we dit boek aan. Geschreven door meteoroloog Mark Breen, legt het de basisprincipes uit van hoe het weer werkt en hoe je wat je waarneemt kunt gebruiken om toekomstige omstandigheden te voorspellen.

Aanbevolen leeftijd: 7-11 jaar

26. National Geographic Little Kids Eerste grote weerboek

National Geographic Little Kids Eerste Grote Weerboek

Voor jongere kinderen die tot groep 3 op de kleuterschool zitten, is het National Geographic Little Kids First Big Book of Weather het beste educatieve weerboek. Net als de andere boeken die we hebben voorgesteld, legt het de basisprincipes van meteorologie uit in eenvoudige en gemakkelijk te begrijpen termen, maar waar dit boek beter is dan de rest, is in de fotografie. Wetenschappelijke feiten en verklaringen gaan vergezeld van 100 kleurrijke foto’s die zeker de aandacht van een nieuwsgierige jonge geest zullen trekken.

Aanbevolen leeftijd: 4-8 jaar

We hopen dat deze lijst je heeft geholpen het perfecte cadeau te vinden voor de weer-nerd in je leven. Als je in het verleden een weergerelateerd cadeau hebt gekocht dat goed is ontvangen of als je een cadeau-idee hebt waarvan je denkt dat we het moeten toevoegen, laat het ons dan weten in de reacties.