4 Molekule luchtreinigers vergeleken: welke is de beste? (Vergelijkingstabel)

Als NASA-ingenieurs een luchtreiniger zouden maken, zouden ze de Molekule Air maken.

Molekule Air maakt zelfs gebruik van een door NASA ontwikkelde bekroonde PECO filtratie Technologie. Dat is de reden waarom het gewoonlijk wordt aangeduid als ‘De meest revolutionaire luchtreiniger’.

Hier is een Molekule Air-recensie die de Molekule-ervaring snel samenvat:

“Ik hou van de Molekule. Ik heb de hele dag door geweldige schone lucht. Laag geluid voor de nacht en ik voel het verschil in de lucht. Mijn allergieën zijn nu zoveel beter met Molekule die de hele dag draait.”

Molekule Air is, bij gebrek aan een betere term, bijzonder.

We gaan naar review alle 4 Molekule Luchtreinigers (Mini, Mini+, Air, Air PRO) verderop, maar laten we eerst ingaan op de betekenis van Molekule als speciaal:

Standaard luchtreinigers gebruiken mechanische HEPA-filters om stof, schimmels, allergenen en andere luchtverontreinigende stoffen te verwijderen. Molekule luchtreinigers maken gebruik van NASA-grade PECO-technologie (Foto Elektrochemische Oxidatie) om hetzelfde werk te doen, misschien wel veel beter. Het is duidelijk dat zelfs Molekule-luchtreinigers niet kunnen worden vergeleken met superieure Alen BreatheSmart-luchtreinigers.

We zullen later in detail ingaan op hoe het Molekule-filter werkt. Maar innerlijke werking is eigenlijk het saaie deel.

Dit is het spannende deel:

HEPA-filters zijn vierkant, groot en vies. Ter vergelijking: de PECO-filter is buisvormig, klein en schoon. Waarom zijn de afmetingen van filters eigenlijk belangrijk?

Het ontwerp.

Dit is hoe verschillende mensen daarnaar kijken:

 • Ingenieurs: “Het verpakken van PECO-filtratietechnologie in combinatie met Auto-Protect-modi en deeltjessensor in een luchtreiniger is een hele prestatie.”
 • Iedereen: “Ik hou gewoon van het ontwerp! Het is zo elegant. Ik ga het gebruiken als interieurelement.”

De meeste luchtreinigers hebben de vorm van een doos omdat HEPA-filters doosachtig zijn. Molekule luchtreinigers hebben daarentegen een esthetische buisvorm omdat PECO-filters buisvorm kunnen aannemen. Dat maakt ook 360 graden luchtinlaat mogelijk.

Buisvorm – zoals je kunt zien op de foto van Molekule Air form Molekule’s brochure – is ongeveer een miljoen keer esthetischer dan standaard boxy luchtreinigers:

molekule luchtreiniger in de slaapkamer naast een bed
Al die PECO-technologie komt neer op een briljant ontwerp. HEPA-luchtreinigers kunnen boxy zijn; Molekule, in vergelijking, is een kunstgalerie-waardig meesterwerk.

Met dergelijke voordelen hoeven we de Molekule-luchtreinigers niet eens te beoordelen, toch? Iedereen krijgt de esthetisch aantrekkelijke revolutionaire luchtreinigers van NASA-kwaliteit.

Niet (geheel) waar.

Er is 1 twijfel en 1 dilemma we moeten doorwerken in deze Molekule-recensie (gewoon om te laten zien dat Molekule Air echt de beste luchtreiniger ter wereld is). Hier zijn er:

Argwaan: “Molekule-eenheden zijn duur. Het populairste model – de Molekule Air – kost $ 799. En misschien heb ik er 3 nodig voor slaapkamer, woonkamer en kinderkamer.”

Niet iedereen kan zich nasa-ontwikkelde technologie veroorloven om zijn huis te zuiveren; het is waar. Het hebben van een apparaat dat goed in een kunstgalerie zou kunnen passen, zal natuurlijk niet goedkoop zijn. Tijdens de Molekule-beoordeling gaan we uitzoeken of Molekule-eenheden de kosten waard zijn gezien de prijs en prestaties.

Wat echt gezegd moet worden, is hoe goed de PECO-filtratie presteert tegen virussen. Hier is een studie van de kleinste Molekule Air Mini die het RNA-virus MS2 in de lucht in slechts 2 uur met meer dan 99,999% vermindert:

molekule air mini peco filter vernietigt 99,999 procent van het rna-virus ms2 in 2 uur

In de tijd waarin we leven, kan de vernietiging van het RNA-virus in de lucht alleen al de kosten van Molekule-eenheden waard zijn.

Dilemma: “Er is Molekule Air, maar er zijn ook Air Mini-, Air Mini+ en Air PRO-modellen. Welke Molekule luchtreiniger is eigenlijk het beste voor mijn huis?”

De meeste mensen kiezen voor een combinatie van Molekule Air voor een slaapkamer of woonkamer en een kleinere Air Mini+ voor kleinere kamers (zoals kinderkamers). Voor grotere kamers – master bedroom of een grote woonkamer – de grootste Air PRO is de beste keuze.

We zullen compzijn alle 4 Molekule luchtreinigers in de volgende tabel. Verderop vindt u details over de PECO-filters en, belangrijker nog, individuele Molekule unit beoordelingen.

Vergelijking van 4 Molekule luchtreinigers

Molekule Luchtreiniger: Air Mini Air Mini + Lucht Air Pro
Foto:
Maximaal dekkingsgebied: 250 vierkante voet 250 vierkante voet 600 vierkante voet 1000 vierkante voet
Uitgangsvermogen: 20 – 55 Watt 20 – 55 Watt 20 – 80 Watt 61 – 153 Watt
Filters: PECO-Filter | PECO-Filter | PECO-Filter + Voorfilter PECO-Filter |
Levensduur filter: 6 Maanden 6 Maanden 6 en 3 maanden 6 Maanden
Filter prijs: 75 dollar 75 dollar $80 + $60 Voorfilter 150 dollar
Geluidsniveaus: 39-62 dB 39-62 dB 41-65 dB 33-64 dB
Luchtreiniger Prijs: $$$$ $$$$ $$$$ $$$$
Gemiddelde beoordeling: 4.6 van de 5 sterren 4.8 van de 5 sterren 4.8 van de 5 sterren 4.9 van de 5 sterren
Beschikbaarheid: Prijs controleren Prijs controleren Prijs controleren Prijs controleren

Molekule Air Purifier Reviews

De echte vraag die iedereen zich moet stellen is of de Molekule luchtreiniger de hype waarmaakt. Zijn ‘NASA-technologie’ en ‘art gallery design’ slechts gehypete woorden, of doen Molekule-eenheden echt het werk om de lucht zo goed te reinigen?

Om dat te beantwoorden, moeten we kijken naar de specificaties. We zullen het dekkingsgebied, de luchtstroom, CADR-classificatie, geluidsniveaus en voordat we naar de individuele Molekule Air Mini-, Air Mini +-, Air- en Air Pro-beoordelingen gaan.

Maar laten we eerst beginnen met precies datgene wat Molekule-eenheden zo speciaal maakt – de PECO-filtratietechnologie:

PECO-filtratietechnologie

Ok, laten we kennis maken met de PECO-filtratietechnologie. Wees gewaarschuwd: dit kan een beetje technisch worden, zelfs zwaar in de natuurkunde. U kunt naar de Molekule-beoordelingen gaan als u dat wilt.

Zo ziet een standaard luchtreiniger 4-traps filtratiesysteem eruit: Prefilter (voor grote deeltjes) + Activated Carbon filter (voor geuren) + HEPA filter (voor kleinste deeltjes) + UV-C lichtfilter (om bacteriën, virussen te doden).

In plaats van al die filters gebruikt de Molekule luchtreiniger er maar één: het PECO-filter.

Hier is EPA-versie van eerdere technologie – de PCO-filters:

“PCO-reinigers gebruiken een UV-lamp samen met een stof, een katalysator genaamd, die reageert met het licht. Ze zijn bedoeld om gasvormige verontreinigende stoffen te vernietigen door ze om te zetten in onschadelijke producten.” (EPA’s luchtreinigergids, 2014)

Dat zei EPA al in 2014 over PCO. (Foto chemische oxidatie). In de daaropvolgende jaren perfectioneerde Molekule de PCO-technologie. Het resultaat was een onberispelijk PECO-filter. Zo ziet het eruit:

molekule air met peco filter en vegan handvat
Molekule is erin geslaagd om het geavanceerde PECO-filter te maken op basis van 25 jaar R&D.

Hoe werkt PECO Filter?

Standaard luchtreinigerfilters verzamelen alleen luchtverontreinigende stoffen zoals allergenen, schimmels, bacteriën, virussen, enzovoort.

Molekule PECO-filters vernietigen daarentegen deze luchtverontreinigingen. Dit is hoe het precies dat doet:

 1. Sterk UV-licht zorgt voor vrije radicalen (Fotodeel van PECO).
 2. Katalysator, met behulp van UV-licht, breekt verontreinigende stoffen af op moleculair niveau (elektrochemische oxidatie onderdeel van PECO).
 3. Het resulterende water, koolstofdioxide en kleine sporenelementen worden terug in de kamer vrijgegeven.

Als we het hele proces in een chemische reactietaal zouden plaatsen, zou het er als volgt uitzien:

Vrije Radicalen (OH.) + Zuurstof (O2) + Virus (C, O, H, N) → kooldioxide (CO2) + Water (H20) + sporenelementen

Peco filter is echter niet helemaal perfect. Hier is waar het PECO-filter slecht is:

Bij het verwijderen van grote deeltjes uit de lucht.

Oplossing: Alle Molekule-units hebben een voorfilter geïnstalleerd vóór het PECO-filter. Dat pre-filter verwijdert effectief alle grote deeltjes die PECO-filter niet kan verwijderen.

Dit alles klinkt misschien een beetje complex. Hier is een eenvoudig te begrijpen illustratie die laat zien hoe het PECO-filter verschilt van het HEPA-filtratiesysteem:

molekule vernietigt deeltjes, ozon, chemicaliën, bacteriën, schimmels, allergenen en virussen in de binnenlucht, waardoor de luchtkwaliteit wordt verbeterd

Hoe goed is het eigenlijk en welke luchtverontreinigende stoffen vernietigt PECO?

Hier is het ding:

“Er is geen standaardmeting voor de effectiviteit van PCO-reinigers.” (EPA)

Met oude HEPA-filtratie hebben we CADR-classificaties die aangeven hoe goed het filter presteert. PCO is een nieuwe technologie, en PECO nog nieuwer. Daarom wordt de standaard van PECO-effectiviteit nog steeds ontwikkeld.

Om dat een beetje te verhelpen, was Molekule zelfverzekerd genoeg om in te stemmen met een onderzoek naar ‘formaldehydeverwijdering’. Formaldehyde is een vluchtige organische stof (VOS). De studie keek naar hoe snel Molekule Air (# 3 beoordeling hieronder) deze VOC uit de binnenlucht kan verwijderen en daardoor de luchtkwaliteit kan verbeteren:

het meten van de effectiviteit van molekule luchtreinigers door formaldehyde verwijdering in grafiek vs tijd

Het resultaat is zeer bemoedigend. Molekule Air verwijderde in slechts 8 uur in totaal 90% formaldehyde.

Op basis van dit resultaat en het “destroy-not-capture PECO-filterprincipe van actie”, kunnen we afleiden dat Molekule-eenheden een breder scala aan verontreinigingen in de lucht verwijderen dan standaard HEPA-filters.

Molekule’s vermogen om luchtverontreinigende stoffen op moleculair niveau te vernietigen, stelt alle eenheden in staat om deze ongewenste luchtverontreinigende stoffen te verwijderen / vernietigen:

16 luchtverontreinigende stoffen die molekule volledig vernietigt op moleculair niveau

Al met al is de PECO-technologie misschien nieuw, maar het werkt heel goed. In feite overtreft het alle conventionele HEPA-filters.

Laten we eens kijken naar het brood-en-boter van alle luchtreinigerspecificaties:

Specificaties luchtreiniger – Dekkingsgebied, CADR-classificatie, stroomverbruik en geluidsniveaus

Dekkingsgebied en CADR

Molekule-eenheden hebben 3 verschillende maximale dekkingsgebieden voor 3 verschillende kamergroottes:

 • Air Mini en Air Mini+ voor kleine kamers (tot 250 sq ft).
 • Molekule Air voor standaard kamers (tot 600 sq ft).
 • Air Pro voor grote kamers (tot 1.000 sq ft).

Kortom, u kunt een Molekule-eenheid kopen voor een kamer van elke vierkante meter.

Deze dekkingsgebieden worden meestal berekend op basis van CADR-classificatie en ACH van 2. Molekule vermeldt de CADR-classificatie echter niet in hun specificatiebladen.

Stroomverbruik

Molekule stroomverbruik moet ook worden overwogen. Conventionele luchtreinigers worden aangedreven door maximaal 100W, maar ze creëren alleen luchtstroom. Molekule moet luchtstroom creëren + de UV-lampen van stroom voorzien voor PECO-filtratie.

Dat UV-licht het energieverbruik moet verhogen; Molekule Air gebruikt echter slechts 80W, zelfs bij de hoogste snelheid. Het is duidelijk dat alle, behalve Air Pro, Molekule luchtreinigers zijn ontworpen om energie te besparen en zo milieuvriendelijk mogelijk te zijn.

Air Pro is een uitzondering: bij de hoogste snelheid gebruikt het 153W. Dat is best veel voor een luchtreiniger. We moeten rekening houden met de UV-lampen en het grote dekkingsgebied van 1.000 vierkante meter; deze 2 dingen verhogen het energieverbruik voorbij de 100W.

Geluidsniveaus

Het is een veel voorkomende misvatting dat Molekule ’s werelds stilste luchtreinigers produceert. Kijkend naar het ontwerp van Molekule Air, ziet het eruit als een stil apparaat.

De realiteit is echter dat Molekule-eenheden over het algemeen niet de meest stille zijn. Air Mini en Air Mini+ produceren 39 dB bij de laagste snelheidsinstelling en 62 dB bij de hoogste snelheidsinstelling. Molekule Air, de misschien wel beste Molekule-luchtreiniger, kan 65 dB produceren bij de hoogste snelheid. Dit zijn geen ideale niveaus.

Speciale Molekule Add-Ons

Wanneer mensen Air Mini- en Mini + -specificatiebladen vergelijken, vragen ze zich één ding af:

“Wat is het verschil tussen de twee?”

Qua specificaties zijn ze vrijwel identiek. Waar ze in verschillen zijn de speciale Molekule add-ons, zoals fijnstofsensoren. Deze add-ons verhogen de effectiviteit van Molekule-luchtreinigers niet, maar ze brengen wel wat gemak en gemoedsrust.

Molekule add-ons omvatten:

 1. Fijnstofsensor. Nauwkeurig meet hoe schoon (of vies) de binnenlucht is.
 2. Deeltjesniveau-indicator. Indicatie van hoeveel deeltjes in de lucht je hebt met 4 niveaus (goed, matig, slecht, zeer slecht).
 3. Automatisch beveiligen. Op basis van de materiesensor en deeltjesindicator verandert het Auto-Protect-protocol de ventilatorsnelheid op basis van de binnenluchtkwaliteit.

Kortom, deze add-ons automatiseren Molekule-bewerkingen. Iedereen houdt ervan, maar niet alle 4 Molekule-apparaten hebben ze. Slechts 2 zijn uitgerust met alle 3; Air Mini+ en Air Pro.

Met dat alles in gedachten, laten we eindelijk eens kijken naar Molekule-beoordelingen:

1. Molekule Air Mini Review (luchtreiniger voor kleine kamers)

molekule luchtreiniger voor kleine kamer
Maximaal dekkingsgebied: 250 m²
Filters: PECO-Filter |
Levensduur filter: 6 Maanden
Uitgangsvermogen: 20 – 55 Watt
Geluidsniveaus: 39-62 dB
Dimensies: 12″ x 8,26″

(Hoogte x Breedte)

Gewicht: 7,3 pond
Prijs: $$$$
Gemiddelde beoordeling: 4.6 van de 5 sterren

Molekule Air Mini is een kleine kamer PECO filtratie luchtreiniger. Het is ongelooflijk compact (12 “hoog en 8,26” breed) en lichtgewicht (minder dan 8 lbs). Met een dekkingsgebied van 250 m² is het perfect voor kinderkamers.

Ondanks dat het zo klein is, is het in staat om allerlei luchtverontreinigende stoffen te verwijderen; van stof, pollen, rook, allergenen, bacteriën en zelfs virussen. Het geheim is natuurlijk het kleine PECO-filter dat om de 6 maanden of zo moet worden vervangen. Door de buisvorm kan de lucht van alle kanten de Molekule Air Mini binnendringen (360° luchtinlaat).

Het heeft een milieuvriendelijk handvat gemaakt van natuurlijk wolvilt. Je kunt Molekule Air Mini gemakkelijk verplaatsen.

De Air Mini is het klassieke model; het bevat echter niet de handige Molekule-add-ons. Daarom maakten ze de Air Mini+ (#2 review). Desalniettemin is het de goedkoopste van alle Molekule-luchtreinigers. Daarom kopen mensen met meerdere kinderen er meerdere; één voor elke kinderkamer.

Molekule Air Mini

Pros

 • Klein en zeer compact (weegt minder dan 8 lbs)
 • Vernietigt effectief luchtverontreinigende stoffen dankzij PECO-filter (inclusief bacteriën en virussen)
 • Perfect voor kinderkamers
 • Meest goedkope Molekule lucht (je kunt er meerdere kopen voor meerdere kinderkamers)
 • Geweldig ontwerp dat je allerlei opschepperij oplevert
Tegens

 • Wordt niet geleverd met Molekule-add-ons zoals Auto-Protect
 • Niet geschikt voor kamers van meer dan 250 m²
Koop Air Mini hier

2. Molekule Air Mini + Review (Opgewaardeerde Air Mini met Molekule Add-Ons)

kleine molekule air mini plus
Maximaal dekkingsgebied: 250 m²
Filters: PECO-Filter |
Levensduur filter: 6 Maanden
Uitgangsvermogen: 20 – 55 Watt
Geluidsniveaus: 39-62 dB
Dimensies: 12″ x 8,26″

(Hoogte x Breedte)

Gewicht: 7,3 pond
Prijs: $$$$
Gemiddelde beoordeling: 4.8 van de 5 sterren

Zoals we hebben aangegeven, is er geen verschil tussen Molekule Air Mini en Air Mini + als je alleen naar de kwantitatieve specificaties kijkt.

Air Mini + is een kleine, compacte, draagbare luchtreiniger voor kleine ruimtes. Het heeft dat geweldige voorfilter + PECO-filterfiltratiesysteem waar Molekule bekend om staat.

De + in Air Mini + betekent de Molekule-add-ons. Inclusief alle Molekule-add-ons – deeltjes-, materiesensor, deeltjesniveau-indicator en automatische bescherming – afzonderlijke Air Mini + voor de basis Air Mini.

Deze add-ons automatiseren de luchtreiniger effectief. Dat is veel handiger en gebruiksvriendelijker.

Ook krijg je een handvat van vegan leer.

Al met al is Air Mini + beter dan Air Mini, maar kost het $ 100 hogere kosten.

Air Mini +

Pros

 • Beste kleine Molekule luchtreiniger voor kleine kamers
 • Heeft alle 3 Molekule add-ons voor handig gebruik
 • Dezelfde kwantitatieve specificaties als Air Mini
 • Wordt geleverd met een veganistisch leren handvat
Tegens

 • Heeft een hogere prijs dan Molekule Air Mini
 • Niet geschikt voor grotere kamers
Koop Air Mini+ hier

3. Molekule Air Review (Meest populaire Molekule luchtreiniger)

meest populaire molekule luchtreiniger
Maximaal dekkingsgebied: 600 m²
Filters: PECO-Filter + Voorfilter
Levensduur filter: 6 Maanden + 3 Maanden (Pre-filter)
Uitgangsvermogen: 20 – 80 Watt
Geluidsniveaus: 41-65 dB
Dimensies: 23″ x 8,25″

(Hoogte x Breedte)

Gewicht: 18 pond
Prijs: $$$$
Gemiddelde beoordeling: 4.8 van de 5 sterren

Molekule Air is de meest erkende en meest populaire Molekule luchtreiniger. Je hebt het waarschijnlijk overal op internet gezien, gewoon omdat het zo’n onderscheidende en elegante uitstraling heeft.

Onder dat prachtige ontwerp bevindt zich het krachtige PECO-filter, aangedreven door maximaal 80W. U kunt het in elke kamer tot 600 vierkante voet plaatsen en in realtime zien hoe alle luchtverontreinigende stoffen, van stof, rook, schimmels, pollen, bacteriën en zelfs virussen, worden vernietigd door de foto-elektrochemische oxidatie.

Het leren handvat en het totale gewicht van 18 lbs maken de Molekule Air zeer draagbaar. Mensen zetten het meestal in de kamer waar ze zich momenteel bevinden. Nog populairder is om 2 Molekule Air-eenheden te kopen en er een in een woonkamer en een tweede in de slaapkamer te plaatsen.

Zo kunt u ervoor zorgen dat u geniet van de hoogste luchtkwaliteit.

Al met al is Molekule Air de best verkochte Molekule luchtreiniger en de kosten meer dan waard.

Molekule Lucht

Pros

 • Meest herkenbare en populaire best verkochte Molekule model
 • PECO filtratiesysteem wordt aangedreven door maximaal 80W
 • Kan de luchtkwaliteit aanzienlijk verbeteren in kamers tot 600 m² (woonkamer, slaapkamer)
 • Gezien het geavanceerde zuiveringsfilter is het de kosten zeker waard
Tegens

 • Wordt niet geleverd met Molekule add-ons
 • Niet geschikt voor zeer kleine of zeer grote kamers
Koop Molekule Air hier

4. Molekule Air Pro Review (Molekule Air voor grote kamers)

molekule air plus voor grotere ruimtes
Maximaal dekkingsgebied: 1000 m²
Filters: PECO-Filter |
Levensduur filter: 6 Maanden
Uitgangsvermogen: 61 – 153 Watt
Geluidsniveaus: 33-64 dB
Dimensies: 23,1″ x 10,9″

(Hoogte x Breedte)

Gewicht: 22,9 pond
Prijs: $$$$
Gemiddelde beoordeling: 4.9 van de 5 sterren

Air Pro is de krachtigste Molekule luchtreiniger. Het is aanzienlijk groter dan Air Mini- en Molekule Air-eenheden en kan allerlei luchtverontreinigende stoffen verwijderen in ruimtes tot 1.000 vierkante voet. Hij is vrij hoog; meer dan 23″.

Air Pro wordt aangedreven door maximaal 153W. Dat is aanzienlijk hoger wattage dan de meeste luchtreinigers, conventionele en zelfs Molekule-eenheid. Dat is misschien niet optimaal voor het milieu; als je echter de lucht echt moet zuiveren in een slaapkamer van 1.000 vierkante meter, heb je behoorlijk wat kracht nodig om dat te doen.

Het beste ding over Air Pro is de toevoeging van Molekule add-ons. Alleen Air Mini+ en Air Pro worden geleverd met de:

 1. Fijnstofsensor.
 2. Deeltjesniveau-indicator.
 3. Automatisch beveiligen.

Deze 3 toevoegingen maken het bedienen van de Air Pro eenvoudig en leuk. Het handvat is van vegan leer.

Het moet gezegd worden dat Air Pro de duurste Molekule-eenheid is; gezien het feit dat het zoveel groter is dan anderen, is het alleen maar redelijk dat het een hogere prijs zou moeten vragen. Waar het uiteindelijk om gaat, is dat het de kosten zeker waard is.

Air Pro

Pros

 • Grootste Molekule luchtreiniger voor grote ruimtes tot 1.000 m²
 • Ongelooflijke kracht van 153 drijft het grote PECO-filter aan dat alle soorten luchtverontreinigende stoffen vernietigt
 • Wordt geleverd met alle 3 Molekule add-ons
Tegens

 • Het is misschien duur omdat het zo krachtig is, maar het is de kosten waard
 • Het gebruik ervan in kamers van 500 vierkante meter of kleinere zou overkill zijn
Koop Air Pro hier

Gerelateerde Molekule Air Vragen (FAQ)

Er zijn allerlei vragen die kunnen opkomen als er nieuwe technologie op de markt komt. Hier doen we ons best om vragen te beantwoorden met betrekking tot alle Molekule luchtreinigers:

Werkt The Molekule echt?

Natuurlijk. Terwijl conventionele luchtreinigers voornamelijk HEPA-filtratie gebruiken, gebruiken Molekule-luchtreinigers geavanceerde PECO-filtratietechnologie.

Het foto-elektrochemische oxidatieproces bestaat uit een UV-licht en een katalysator. Gecombineerd, vernietigen ze luchtverontreinigende stoffen zoals stof, pollen, bacteriën, schimmels, virussen, enzovoort, op moleculair niveau.

De werkzaamheid van Molekule werd bewezen in de volgende onderzoeken, om er maar een paar te noemen:

 • Molekule Air vs. Pollen: Verwijderde 79% van het stuifmeel in 10 minuten.
 • Molekule Air vs. Dust: 84% van het stof verwijderd in 20 minuten.
 • Molekule Air vs. Smoke: 85% van de rook vernietigd in 22 minuten.
 • Air Mini vs. DNA Virus: Verwijderde 98,7% van het PhiX174 virus in 2 uur.

Is Molekule beter dan HEPA?

HEPA-filters werken wel sneller. HEPA is een fysieke barrière, terwijl het Molekule PECO-filter moet werken met UV-licht en katalysator. Dat proces verloopt trager.

Afgezien daarvan is het Molekule-filtratiesysteem op de volgende manieren beter dan HEPA:

 • Molekule vernietigt eigenlijk luchtverontreinigende stoffen terwijl HEPA-luchtreinigers ze alleen opvangen.
 • Molekule PECO filtratie legeringen voor een aantrekkelijk ontwerp; boxy HEPA-filters dragen bij aan het boxy HEPA-luchtreinigerontwerp.
 • Molekule vernietigt een breder scala aan luchtverontreinigende stoffen dan HEPA-filters.

Al met al zijn Molekule-filters vergelijkbaar in prijs, beter in prestaties, maar werken ze langzamer.

Hoe lang gaan Molekule filters mee?

Molekule filters gaan ongeveer 6 maanden mee. Tenminste, als je de luchtreinigers 24/7 laat draaien.

Molekule voorfilters daarentegen gaan ongeveer 3 maanden mee. Deze vangen grotere deeltjes op; uiteraard is de levensduur van de Molekule-voorfilter afhankelijk van de concentratie van grotere luchtverontreinigende stoffen in uw huis.

Als we de levensduur van het Molekule PECO-filter vergelijken met gewone HEPA-filters, gaan ze allebei ongeveer 6 maanden mee. Sommige geavanceerde HEPA-filters in Alen BreatheSmart luchtreinigers kunnen een levensduur van 9-12 maanden hebben.

Is Molekule luchtreiniger veilig?

Dat is het ook. Al dat UV-licht, foto-elektrochemische oxidatie en vrije radicalen klinken misschien eng, maar al deze processen bevinden zich in een kleine ruimte in het PECO-filter.

Het standaardprobleem met de veiligheid van luchtreinigers is de productie van ozon. EPA meldde dat sommige luchtreinigers mogelijk ozon afgeven.

Molekule heeft publiekelijk verklaard dat:

“De PECO-technologie van Molekule genereert geen ozon.”

Ze ondersteunen deze verklaring met studies uitgevoerd aan de University of South Florida Clean Energy Research Center en door de University of Minnesota.

Hoe lang duurt het molekule om te werken?

Molekule begint te werken (luchtverontreinigende stoffen verwijderen) op het moment dat u op de knop ‘Aan’ drukt.  U kunt resultaten zien voor een verbeterde luchtkwaliteit als gevolg van Molekule luchtreiniger acties in ongeveer 2 uur.

Voorbeeld: Molekule Air ververst lucht ongeveer één keer per uur in een kamer van 600 m² (ACH = 1). Als u het in een 300 vierkante voet plaatst, zal het waarschijnlijk alle lucht twee keer per uur veranderen (ACH = 2).

Voor kleinere ruimtes zijn Air Mini en Air Mini+ meer geschikt. Voor grotere kamers ben je bij Molekule Air Pro aan het juiste adres.

Doodt Molekule schimmel en verwijdert stof?

Molekule verwijdert alle luchtverontreinigende stoffen die standaard HEPA-filters verwijderen en meer. Het verwijdert zowel schimmel als stof met behulp van PECO-filtratietechnologie.

In feite verwijdert het niet alleen schimmel- en schimmelsporen; het vernietigt ze letterlijk op moleculair niveau met behulp van UV-licht en katalysator (PECO-filter).

Enkele andere luchtreinigermerken die voornamelijk OP HEPA gebaseerde filtratie gebruiken voor het verwijderen van stof zijn Blueair, Alen BreatheSmart, Winix, Honeywell, Medify, Levoit, Dyson, enzovoort.


Ultieme beoordeling van Molekule

Al met al is het duidelijk dat de Molekule luchtreinigers de volgende generatie luchtzuiveringstechnologie zijn.

Het revolutionaire PECO-filter is in alle opzichten ongelooflijk. Echt, NASA zou het in de ruimte gebruiken als de ruimte evenveel luchtverontreinigende stoffen zou hebben als onze huizen.

Een hogere prijs is te verwachten met de nieuwe technologie. Waar het uiteindelijk om gaat, is dit:

Vrijwel iedereen houdt van Molekule.

Molekule luchtreinigers hebben een schoon ontwerp, werken goed en verdienen je zelfs wat opschepperij. Molekule Air is ook een van de beste luchtreinigers in het algemeen.

Het simpele ding dat zoveel Molekule-eigenaren graag een gesprek beginnen met: “Dus luister, ik heb net deze nieuwe luchtreiniger en het is geweldig!” is het bewijs van de kwaliteit op zich.

Inhoudsopgave