Elektrische luchtontvochtigers

Elektrische luchtontvochtiger

Als de luchtvochtigheid in uw appartement te hoog is, moet u tijdig maatregelen nemen om deze te verlagen. Anders dreigen slaapproblemen en concentratiestoornissen en neemt het risico op schimmelvorming toe. Hoewel er enkele huismiddeltjes zijn om de luchtvochtigheid in de kamerlucht te verminderen, zijn deze niet altijd voldoende. Elektrische luchtontvochtigers zijn effectiever, hun prestaties zijn sterk genoeg om een aangenaam droog binnenklimaat te creëren, zelfs in grote ruimtes.

Elektrische luchtontvochtigers voor het drogen van de kamerlucht

Om de kamerlucht te drogen, kunt u technische ondersteuning krijgen met professionele luchtontvochtigers. Er zijn verschillende soorten kamerontvochtigers, die zijn gebaseerd op verschillende functionele principes en elk heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Elektrische luchtontvochtigers, bijvoorbeeld, Compressiedroger , die een koelmachine gebruiken om een oppervlak af te koelen waarop water vervolgens kan condenseren en uit de kamerlucht kan worden verwijderd. De voeding is nodig voor de werking van de koelmachine en voor ventilatoren in de behuizing. Deze elektrische luchtontvochtiger is het krachtigste type apparaat.

Een ander type luchtontvochtiger gebruikt elektriciteit om een oppervlak te koelen waar water wordt afgezet via het Peltier-effect. Dit effect werkt volledig geruisloos; alleen de ventilatoren zijn hoorbaar. Zulk Peltier Luchtontvochtiger bereikt meestal lagere droogcapaciteiten dan compressiedrogers.

Adsorptiedrogers zijn geen elektrische luchtontvochtigers in de klassieke zin van het woord, omdat er geen stroomaansluiting nodig is voor het eigenlijke droogproces. In deze luchtontvochtigers wordt een absorberende gel gebruikt, die water uit de lucht kan binden: als watermoleculen het materiaal raken, worden ze gebonden door de stof en dus uit de lucht verwijderd. Het absorptievermogen is echter beperkt, zodat de gel na enige tijd verzadigd is met vocht en geen water meer kan binden. Vervolgens moet het materiaal worden geregenereerd door het te drogen en de opgeslagen vloeistof geconcentreerd te scheiden. Voor een dergelijke regeneratiestap is een voeding vereist, daarom worden adsorptiedrogers soms ook geteld als ontvochtigers voor elektrische ruimtes.

Alternatieven voor elektrische luchtontvochtigers

Er zijn ook manieren om de binnenlucht te drogen zonder toevlucht te nemen tot elektrische luchtontvochtigers. Aan de ene kant zijn er luchtontvochtigers die volledig zonder elektriciteit werken: in Granulaat luchtontvochtigers een speciaal zout wordt gevuld, dat oplost bij contact met vochtige lucht en het water bindt. De korrels zijn echter een verbruiksproduct; ze moeten regelmatig nieuw materiaal kopen.

Aan de andere kant zijn er ook huismiddeltjes beschikbaar: door kort Schokventilatie bij lage buitentemperaturen de vochtige ruimtelucht wordt vervangen door drogere frisse lucht. Als je nu het appartement verwarmt, daalt de relatieve luchtvochtigheid verder. Ze profiteren van het feit dat met hetzelfde watergehalte in de lucht, de relatieve luchtvochtigheid bij warme temperaturen lager is dan bij hoge temperaturen.

Wanneer heeft een elektrische luchtontvochtiger zin?

Het grote voordeel van elektrische apparaten voor ontvochtiging in vergelijking met huismiddeltjes of granulaatontvochtigers is de hoge droogprestaties. In principe kunt u luchtontvochtigers van elke grootte kopen, die niet alleen effectief een enkele kamer droog kunnen houden, maar ook geschikt zijn voor het ontvochtigen van het hele appartement. Alleen het stroomverbruik neemt toe met de grootte en ontvochtigingsprestaties van de apparaten.

In tegenstelling tot granulaatontvochtigers hebben elektrische luchtontvochtigers geen verbruiksartikelen: het is niet nodig om korrels te kopen en te vervangen. Als langdurig gebruik van een kamerontvochtiger vereist is, kunnen de bedrijfskosten voor elektrische apparaten laag worden gehouden. In ieder geval kan de werklast worden verminderd door het bijvullen van granulaat te elimineren.

Elektrische luchtontvochtigers zijn daarom nuttig als een sterke verlaging van de luchtvochtigheid gewenst is of als de apparaten gedurende een lange periode moeten worden gebruikt.

Product

Het aanbod van de kamerontvochtigers is zeer groot en divers. Om u een betere indruk te geven van de prestaties van elektrische luchtontvochtigers, zullen we u hieronder in meer detail kennis laten maken met enkele apparaten.

Comfee MDDF-16DEN3 Luchtontvochtiger

De MDDF-16DEN3 luchtontvochtiger van Comfee* is een compressiedroger die 16 liter water per dag uit de lucht kan halen. De unit is uitgerust met een ventilator met een luchtdebiet van ongeveer 170 m³/h. Dit maakt dit model geschikt voor het ontvochtigen van ruimtes met een volume tot 80 m³ (ongeveer 34 m² woonoppervlak), met een stroomverbruik van ongeveer 350 watt. De container voor het gescheiden water heeft een niveau-indicator, maar bevat slechts 3 liter. Om u de regelmatige lediging van het opvangbassin te besparen, wordt de Comfee-luchtontvochtiger geleverd met een slang waarmee u het apparaat rechtstreeks op een waterafvoer kunt aansluiten. Dit maakt deze elektrische luchtontvochtiger zeer geschikt voor continu gebruik. Andere handige functies zijn een hygrostaat, waarmee u de luchtvochtigheid constant op een waarde kunt houden, evenals compatibiliteit met conventionele timers.

Comfee luchtontvochtiger 16L, kamergrootte ca.80m³ (32m²), luchtontvochtiger met 3 bedrijfsmodi, 24H...
Comfee luchtontvochtiger 16L, kamergrootte ca.80m³ (32m²), luchtontvochtiger met 3 bedrijfsmodi, 24H…

  • 【Efficiënte ontvochtiging】Ontvochtigingscapaciteit max.16 liter/24u. Geschikt voor ruimtes tot ca. 80m³ (32m²). De comfee luchtontvochtigers vermijden…
  • 【Eenvoudige bediening】Met het LED-display kunt u de ingestelde luchtvochtigheid (35-85%), timers en modi instellen. Met het display is de…
  • 【Wielen】Bijzonder draagbaar dankzij vier flexibele wielen die eenvoudige beweging mogelijk maken zonder het apparaat op te tillen…

Sichler huishoudelijke apparaten kamerontvochtiger NX8546-944

De NX8546-944 luchtontvochtiger van Sichler Hausgeräte* is ook een compressiedroger. Met een luchtcirculatie van 126 m³/h en een droogcapaciteit van 12 liter per dag is deze unit iets kleiner; het is geschikt voor een kameroppervlakte van 26 m². Het stroomverbruik is echter navenant lager bij slechts 260 W. Een voordeel van het lagere vermogen is een stillere werking: met slechts 40 dB geluidsniveau kunt u ongestoord praten terwijl de luchtontvochtiger in dezelfde ruimte werkt. Dit model is ook uitgerust met een hygrostaatfunctie en kan achteraf worden uitgerust met een rioolslang voor continu gebruik. De geïntegreerde watertank biedt plaats aan slechts 1,6 liter.

Sichler huishoudelijke apparaten Bouwdroger: Digitale luchtontvochtiger met timer voor ruimtes tot 30...
Sichler huishoudelijke apparaten Bouwdroger: Digitale luchtontvochtiger met timer voor ruimtes tot 30…

  • Vrij instelbare doelvochtigheid • 2 snelheidsniveaus • Waterafvoer voor continu gebruik • Schakelt in wanneer de watertank vol is…
  • Timer regelt wanneer uw luchtontvochtiger automatisch in en uit gaat • Duidelijke bediening: Op het LCD-display bedient u alle functies van uw luchtontvochtiger.
  • Geïntegreerde compressor met waterafvoer: sluit eenvoudig de slang aan voor continu gebruik • Extreem stil en gemakkelijk te vervoeren: met rechte…

TROTEC Comfort luchtontvochtiger TTK 50 E

Een andere compressiedroger is de TTK 50 E luchtontvochtiger van TROTEC*. Hoewel dit een even hoge ontvochtigingscapaciteit van 16 liter per dag heeft als het Comfee-model, zijn de ventilatorprestaties aanzienlijk lager met een luchtdebiet van slechts 120 m³ / h. Je kunt het apparaat goed gebruiken in ruimtes tot 31 m², maar door de zwakkere ventilator kan het iets langer duren voordat de luchtvochtigheid overal gelijkmatig is verlaagd. De ingebouwde watertank is 3,5 liter, maar een externe condensaatafvoer kan ook worden aangesloten.

TROTEC comfort luchtontvochtiger TTK 50 E (max.16 L/dag), geschikt voor ruimtes tot 78 m³ / 31...
TROTEC comfort luchtontvochtiger TTK 50 E (max.16 L/dag), geschikt voor ruimtes tot 78 m³ / 31…

  • Instelbare hygrostaat voor constante bewaking van de relatieve vochtigheid. Bij overschrijding wordt het apparaat automatisch geactiveerd. Zodra de…
  • Gemakkelijk toegankelijk luchtfilter, gemakkelijk schoon te maken. Filtert dierenhaar, pluisjes, pluisjes en stof en voorkomt bacteriënGezwellen.
  • De TTK 50 E is uitgerust met een duurzame roterende compressor, die zorgt voor een betrouwbare continue ontvochtigingsoperatie in kleine, verwarmde…