5 Beste Coway-luchtreinigers in 2022: beoordeeld, vergeleken, beoordeeld

Coway is een grote naam in de luchtreinigersindustrie. Eigenlijk kunnen we bijna zeggen ‘de’ grote naam.

Dit eens zo kleine Koreaanse bedrijf is opgericht in 1989 en gericht op thuisgezondheid.

Fast-forward 30 jaar: Coway is een van de grootste merken luchtreinigers met bijna 5.000 werknemers. Ze zijn aanwezig in meer dan 40 landen en genieten van vrij veel succes in de VS.

Coway is zelfs een van de beste luchtreinigermerken in de VS.

Onder consumenten- en HVAC-experts staat Coway bekend om één ding dat specifiek is:

Voorstelling.

Terwijl andere merken luchtreinigers misschien helemaal om het uiterlijk draaien, draait het bij Coway allemaal om prestaties.

Onafhankelijke tests tonen voortdurend aan dat Coway-luchtreinigers zoals Coway Airmega 400 en vooral Coway AP-1512HH de best presterende luchtreinigers zijn.

In deze review van de 5 beste Coway luchtreinigers zullen we niet antwoorden of ‘Coway luchtreinigers goed zijn’. Met Coway is dat een gegeven.

Wat we echt willen beoordelen, is of de Coway-eenheden alle hype waard zijn die ze genieten. Nog belangrijker is dat we naar een vergelijkingstabel per specificatie kijken om te analyseren welke Coway-luchtreinigers het beste zijn en die individuele beoordelingen van top Coway-luchtreinigers te volgen.

Hier is de snelle Coway-nomenclatuur:

Ze bieden twee series luchtreinigers – de felbegeerde Airmega-serie en de AP-serie. Het is niet verwonderlijk dat beide top-rated Coway luchtreinigers de nieuwste modellen uit elke serie zijn: de Coway Airmega 400 Smart en de nu legendarische Coway AP-1512HH Mighty.

Hier is de volledige lijst van de top 5 beste Coway luchtreinigers:

 1. Coway Airmega 400 Smart (overall beste Coway luchtreiniger)
 2. Coway AP-1512HH Mighty (Meest Populaire Coway Luchtreiniger)
 3. Coway Airmega 300S (Smart App Connected Sterke Luchtreiniger)
 4. Coway AP-1216L-Tower (Beste Kleine Kamer Coway Luchtreiniger)
 5. Coway Airmega 200m (ouder model dat nog steeds goed is)

Vergelijking van de beste Coway-luchtreinigers in 2022

(scroll naar rechts en omlaag)

Coway Luchtreiniger: 1. Coway Airmega 400 Slim 2. Coway AP-1512HH Machtig 3. Coway Airmega 300s 4. Coway AP-1216L Toren 5. Coway Airmega 200M
Foto: (Over het algemeen beste Coway-luchtreiniger) (Meest populaire Coway luchtreiniger) (Smart App Connected Sterke luchtreiniger) (Beste Coway-luchtreiniger met kleine kamers) (Ouder model dat nog steeds goed is)
Grootte van de kamer: 1.560 m² 361 m² 1256 m² 330 m² 361 m²
CADR-beoordeling: 350 246 340 235 246
Filters: (3): Max2 HEPA met wasbaar voorfilter, ontgeuren (4): Voorfilter, Ontgeuren, HEPA, Vital Ion (3): Max2 HEPA met wasbaar voorfilter, ontgeuren (4): Voorfilter, Ontgeuren, HEPA, Vital Ion (4): Voorfilter, Ontgeuren, HEPA, Vital Ion
Levensduur filter: 6 (Deo) en 12 (HEPA) maanden 6 (Deo) en 12 (HEPA) maanden 6 (Deo) en 12 (HEPA) maanden 6 (Deo) en 12 (HEPA) maanden 6 (Deo) en 12 (HEPA) maanden
Geluidsniveaus: Tot slechts 43,2 dB 24,4–53,8 dB 28–52 dB 21-52 dB 24,4–53,8 dB
Coway Prijs: $$$$ $$$$ $$$$ $$$$ $$$$
Gemiddelde beoordeling: 4.9 van de 5 sterren 4.7 van de 5 sterren 4.7 van de 5 sterren 4.5 van de 5 sterren 4.2 van de 5 sterren
Beschikbaarheid: Prijs controleren Prijs controleren Prijs controleren Prijs controleren Prijs controleren

Coway-filtersysteem met Max2 HEPA-filters

Coway gebruikt twee verschillende filtratiesystemen voor de twee series:

 • Airmega Max2-filter voor Airmega-serie (voorbeeld: Airmega 400 Smart)
 • 4-traps filtratiesysteem voor AP-serie (Voorbeeld: AP-1512HH Mighty)

Het 4-traps filtratiesysteem is een verbeterd maar conventioneel filtratiesysteem. Het bestaat uit een voorfilter dat la vangtrgerdeeltjes, deodorantfilter voor geuren, True HEPA-filter en vitaal ionenfilter (dat kan worden in- en uitgeschakeld, afhankelijk van uw behoeften).

4-traps coway-filtersysteem met voorfilter, actieve kool, true hepa en optioneel ionisatorfilter
Conventioneel Coway 4-traps filtratiesysteem; True HEPA Filter is het belangrijkste onderdeel.

Het belangrijkste filter van de Coway AP-serie is het True HEPA-filter; Coway noemt hun ‘Green True HEPA filter’. Het is ontworpen om tot 99,97% van de deeltjes van 0,3 micron in de lucht op te vangen en te verminderen, inclusief pollen, rookdeeltjes, enzovoort. Het doet het meeste werk.

De Airmega-serie maakt daarentegen gebruik van een geavanceerd Airmega Max2-filter. Dit is een Coway-combinatie van zowel True HEPA-filter (voor kleine deeltjes) als actieve kool (voor geur); het is een 2-in-1 filter.

Het Airmega Max 2-filter werkt uitzonderlijk goed tegen zelfs de kleinste luchtverontreinigende stoffen, zoals rookdeeltjes, stof, pollen, schimmels, enzovoort. Bovendien kan het sigarettenrook en andere geuren verwijderen, waaronder VOC’s (vluchtige organische stoffen).

Beide Coway-filtratiesystemen zijn gemaakt met het oog op prestaties. Als u de effectiviteit van 4-traps filtratie zou moeten vergelijken met Airmega Max2, heeft de laatste de voorsprong.

Zoals we zullen zien, zijn de Airmega Max2-filters van Coway in staat om luchtverontreinigende stoffen in veel grotere gebieden te verwijderen dan het 4-traps filtratiesysteem.

Dekkingsgebied (gebaseerd op CADR-classificatie en ACH)

De CADR-classificatie is de belangrijkste specificatie van de effectiviteit van een luchtreiniger. Vergeet niet dat coway draait om prestaties; het moet dus een hoge CADR-classificatie hebben.

Als u de vergelijking van de beste Coway-luchtreiniger hierboven bekijkt, kunt u zien dat ze allemaal een CADR-classificatie van meer dan 200 hebben. De meeste merken luchtreinigers hebben enkele eenheden die de 200 CADR kunnen overschrijden; en sommigen niet.

Alle eenheden van Coway hebben echter een uitzonderlijke 200+ CADR-effectiviteit bij het verwijderen van stof, pollen en rook uit de binnenlucht.

U kunt zien dat zowel het Coway Airmega-model – de 400 Smart als de 300S – een uitstekende CADR-classificatie hebben van respectievelijk 350 en 340. Dat is dat ze ook grotere gebieden van meer dan 1.000 vierkante meter kunnen bestrijken en worden beschouwd als luchtreinigers voor grote ruimtes.

Coway AP-luchtreinigers worden daarentegen beschouwd als middelgrote kamerluchtreinigers. Het zijn de meest veelzijdige; je kunt ze gebruiken in de slaapkamer, woonkamer, keuken, enzovoort.

Voorbeeld: Coway AP-1512HH Mighty is de meest populaire Coway-luchtreiniger (degene die alle prestatiebeloningen krijgt). Het is bedoeld om te worden gebruikt in een gebied van 361 vierkante voet, maar voor dergelijke gebieden heeft het een schandalig hoge CADR-classificatie van 246.

De verhouding tussen dekkingsgebied en CADR-classificaties (soms indirect aangegeven door luchtveranderingen per uur of ACH) is fantastisch hoog voor de Coway AP-1512HH Mighty. Dat is de reden achter zijn uitstekende bekroonde prestaties.

Geluidsniveaus

Meestal zijn de goed presterende luchtreinigers met een hoge CADR-classificatie behoorlijk luidruchtig. Ze kunnen gemakkelijk 55+ dB geluidsniveaus scoren.

Coway luchtreinigers worden als zeer stil beschouwd. Ze hebben allemaal geluidsniveaus onder de 55 dB, zelfs op de hoogste ventilatorsnelheidsinstelling, en je zult zelden een Coway-luchtreiniger-recensent vinden die op geluidsproblemen zou wijzen.

Dat gezegd hebbende, de beste Coway-luchtreiniger – de Airmega 400 Smart – loopt ver voor op elk ander apparaat, inclusief de beroemde stille Alen BreatheSmart-luchtreinigers (ontworpen voor slaapkamers). Met geluidsniveaus van slechts 43,2 dB is de 400 Smart niet alleen de stilste Coway-luchtreiniger, maar ook een van de stilste luchtreinigers in het algemeen.

Prijs van Coway Luchtreiniger

Het is altijd slim om rekening te houden met de kosten van luchtreinigers. Mensen vragen meestal: ‘Zijn Coway-luchtreinigers het waard?’.

Het antwoord is vrij eenvoudig:

Ja. Coway richt zich op hoogwaardige luchtreinigers; dit kunnen natuurlijk niet de goedkoopste modellen zijn. Als u echter de prijs per prestatiebeoordeling controleert, is Coway het beste prijs-prestatiemerk voor luchtreinigers in de categorie high-performance. Voor lage prestaties en hoge prijs-prestatieverhouding kunt u Okaysou-luchtreinigers bekijken met belachelijk lage prijzen voor uitstekende specificaties.

De grotere Airmega-eenheden kunnen overal van $ 400 tot $ 800 kosten. Dit is in het bereik met Dyson, Molekule en Airdog X5 prijsklasse. De reden voor een hogere prijs is uitzonderlijke prestaties en het feit dat u Coway Airmega-eenheden luchtreinigers voor het hele huis kunt gebruiken.

Kortom, je hebt er meestal maar 1 nodig; mensen hebben de neiging om 3 of zelfs 4 kleinere maar absurd populaire Coway AP-1512HH Mighty-eenheden te kopen.

Deze middelgrote en kleine Coway-eenheden kosten overal van $ 150 tot $ 300.

Hier is het belangrijkste deel:

Gezien het prestatiegerichte ontwerp zijn zowel de grote coway airmega als de middelgrote en kleine kamer Coway AP luchtreinigers de prijs waard (vooral als u ze vergelijkt met andere eenheden op basis van prijs-prestatie).

Laten we eens kijken naar de beoordelingen van de beste 5 Coway-luchtreiniger van zowel Airmega- als AP-lijnen:

1. Coway Airmega 400 Smart Review (overall Beste Coway-luchtreiniger)

Over het algemeen beste Coway-luchtreiniger
Dekkingsgebied: 1.560 m² (2 ACH)
CADR-beoordeling: 350
Filters: 3-traps: Max2 HEPA met wasbaar voorfilter, ontgeurenfilter
Levensduur filter: 6 (Deo) en 12 (Max2 HEPA) maanden
Geluidsniveaus: Tot slechts 43,2 dB
Dimensies: 14,8 x 22,9 x 14,8 inch
Gewicht: 24,7 pond
Prijs: $$$$
Rating: 4.9 van de 5 sterren

Coway Airmega 400 Smart is de enige echte krachtpatser in de luchtreinigerindustrie. Het is gemaakt door Coway – wat meteen ‘prestaties’ betekent – en het is het grootste en nieuwste Airmega-model.

Het vermogen om de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren is gewoon uitstekend. Coway Airmega 400 Smart heeft een maximaal dekkingsgebied van 1.560 vierkante voet (met behoud van 2 luchtverversingen per uur). Dit is te danken aan de recordbrekende CADR-classificatie van 350. Zo’n hoge CADR-classificatie is alleen mogelijk dankzij het verbeterde Airmega Max2-filtratiesysteem.

Van alle Coway luchtreinigers is de Airmega 400 Smart het beste in het verwijderen van zowel grote als kleine deeltjes (dankzij Max2 True HEPA filter) en het verwijderen van ongewenste geuren (uit de keuken of van buiten).

Bovendien is de 400 Smart de stilste Coway-luchtreiniger met een maximaal geluidsniveau van 43,2 dB. Het wordt geleverd met geavanceerde Coway-functies zoals luchtkwaliteitsbewaking, Auto Mode (ventilatorsnelheid wordt aangepast aan het niveau van binnenluchtverontreinigende stoffen) en vertelt u wanneer het Max2-filter moet worden vervangen.

Het onvermijdelijke nadeel van luchtreinigers – inclusief de uitstekende Coway 400 Smart – is het hogere gewicht (bijna 25 lbs) en de hogere prijs per eenheid (omdat je er maar 1 nodig hebt en het zelfs kunt gebruiken als een luchtreiniger voor het hele huis).

Al met al is de Coway Airmega 400 Smart een van de meest opmerkelijke luchtreinigers die je in handen kunt krijgen. Hier is de samenvatting van de beoordeling:

Coway Airmega 400 Slim

Pros

 • Geweldige prestaties; 350 CADR-classificatie kan betrekking hebben op kamers tot 1.560 m² of zelfs hele huizen
 • De stilste Coway luchtreiniger; de decibelmeter gaat slechts naar 43,2, zelfs op de hoogste stand
 • Heeft de nieuwe Airmega Max2 filters die de acties van True HEPA filter en actieve kool filter combineren
 • Niet alleen de beste Coway luchtreiniger; het is heel goed mogelijk dat de beste luchtreiniger in 2022 in het algemeen
Tegens

 • Het is zwaar omdat het groot is – weegt bijna 25 lbs
 • In vergelijking met kleinere Coway AP-eenheden heeft het een hoger prijskaartje. Maar je hebt er wel maar 1 nodig.
Koop Coway Airmega 400 Smart hier

2. Coway AP-1512HH Mighty Review (meest populaire Coway-luchtreiniger)

Meest populaire Coway luchtreiniger
Dekkingsgebied: 361 m²
CADR-beoordeling: 246
Filters: 4-traps filtratie (voorfilter, ontgeuren, HEPA, vital ion)
Levensduur filter: 6 (Deo) en 12 (HEPA) maanden
Geluidsniveaus: 24,4–53,8 dB
Dimensies: 16,8 x 18,9 x 9,6 inch
Gewicht: 12,8 pond
Prijs: $$$$
Rating: 4.7 van de 5 sterren

De Coway AP-1512HH is legendarisch. Het is een van de meest populaire luchtreinigers ter wereld; het krijgt meestal de 1e plaats voor prestaties op alle onafhankelijke tests die mensen in garages doen, en het heeft een niveau van prijs-prestatie dat geen enkele andere luchtreiniger in zijn klasse kan bereiken.

Wij bij LearnMetrics hopen gewoon dat onze lieve lezers niet 100 boze e-mails per dag zullen schrijven, omdat de Coway AP-1512HH op de 2e plaats staat.

Als je één Coway luchtreiniger kent, dan is het wel de Coway AP-1512HH. Dit is het AP-model dat op elke manier opmerkelijk is:

 • Coway AP-1512HH heeft een CADR-classificatie van 246 voor een aanbevolen dekkingsgebied van 361 m². Gekke specs.
 • Het heeft een 4-traps filtratiesysteem, inclusief tDe Echte HEPA-filter en luchtionisator die kan worden in- en uitgeschakeld volgens uw behoeften.
 • Met een gemiddelde beoordeling van 4.7 / 5 is het de hoogst gewaardeerde luchtreiniger op Amazon (ten minste van degenen die meer dan 5.000 beoordelingen hebben gekregen).
 • Het kost geen ton. HVAC-ingenieurs die naar de specificaties kijken, zouden nooit vermoeden dat het minder dan $ 250 zou kosten. Maar dat doet het wel.

Mensen kopen ze meestal in bulk; 3 of zelfs 4 in één keer. De Coway AP-1512HH is de ultieme luchtreiniger; daar komt het op neer.

Het enige wat LM echt moet uitleggen is waarom de Airmega 400 Smart beter is dan Coway AP-1512HH. In alle eerlijkheid, ze zijn nek-aan-nek. De Airmega 400 is enorm, heeft een CADR-classificatie van 350 en kan stof uit een heel huis verwijderen. Het is ook stiller dan Coway AP-1512HH.

Toch hebben we met Coway AP-1512HH geen woorden meer. Het is gewoon alles wat een luchtreiniger zou moeten zijn, althans qua prestaties:

Coway AP-1512HH

Pros

 • Meest populaire Coway luchtreiniger die alle andere merken verslaat in vrijwel elke onafhankelijke test
 • Ultieme prestaties; 246 CADR-classificatie voor 361 sq ft aanbevolen dekkingsgebied; dit zijn krankzinnige specificaties
 • Het is de hoogst gewaardeerde luchtreiniger op Amazon (van de top met ten minste 5.000 beoordelingen)
 • De prijs is zo betaalbaar dat mensen meestal 3 of 4 Coway AP-1512HH in één keer kopen
Tegens

 • Het is geen luchtreiniger voor het hele huis; het is geschikt voor de meeste niet extra grote kamers Echte HEPA-filtervervanging is ongeveer $ 50
Koop Coway AP-1512HH hier

3. Coway Airmega 300S Review (Smart App Connected Sterke luchtreiniger)

Smart App Connected Sterke luchtreiniger
Dekkingsgebied: 1.256 m²
CADR-beoordeling: 340 CFM Max. Luchtstroom
Filters: 3-traps: Max2 HEPA met wasbaar voorfilter, ontgeurenfilter
Levensduur filter: 6 (Deo) en 12 (HEPA) maanden
Geluidsniveaus: 28–52 dB
Dimensies: 13,6 x 13,6 x 21,2 inch
Gewicht: 21,4 pond
Prijs: $$$$
Rating: 4.7 van de 5 sterren

Na het bekijken van hoe opmerkelijk de # 1 Coway Airmega 400 Smart is, is het moeilijk om te zien hoe een Airmega-luchtreiniger zich zou kunnen vergelijken. Welnu, de Airmega 300S komt qua prestaties het dichtst in de buurt. Dit is helemaal niet verwonderlijk:

Coway Airmega 300S is de voorloper van de Airmega 400 Smart.

Kortom, de 300S is een zeer krachtige extra grote coway luchtreiniger. Het is net iets minder sterk dan 400 Smart.

Het maximale dekkingsgebied is 1.256 vierkante voet, gebaseerd op de 340 CFM-luchtstroom en 2 luchtverversingen per uur. Kortom, het kan alle lucht veranderen (terwijl het functioneert als een luchtreiniger) in een kamer van 1.256 m² elke 30 minuten.

De enige specificatie die in het voordeel van de 300S is, vergeleken met 400 Smart, is het lagere gewicht (ongeveer 3 lbs verschil daar). Het heeft ook alle slimme functies die Coway biedt, waaronder dubbele zuigkracht, luchtkwaliteitsbewaking, slimme Auto-modus die de ventilatorsnelheid aanpast aan de luchtkwaliteit binnenshuis en de Coway IoCare mobiele app.

Al met al was de 300S enige tijd de beste lucht grote kamer Coway luchtreinigers, maar toen kwam de #1 pick Coway 400 Smart.

Coway Airmega 300s

Pros

 • Zeer krachtig (340 CFM-luchtstroom) met de mogelijkheid om de lucht te zuiveren in gebieden tot 1.256 vierkante voet
 • Wordt geleverd met de nieuwste slimme functies, zoals Auto Mode, dubbele zuigkracht en Coway IoCare-app
 • Heeft 3 pond minder dan Coway 400 Smart
Tegens

 • Krachtig maar niet zo krachtig als zijn opvolger; de Coway 400 Smart
 • Heeft nog steeds de neiging om een hogere prijs te hebben, ondanks dat het betere model op de markt is
Koop Coway Airmega 300S hier

4. Coway AP-1216L Tower (beste kleinere coway-luchtreiniger)

Beste kleinere Coway-luchtreiniger
Dekkingsgebied: 330 m²
CADR-beoordeling: 235
Filters: 4-traps filtratie (voorfilter, geurfilter, HEPA, vital ion)
Levensduur filter: 12 maanden (HEPA filter)
Geluidsniveaus: 21-52 dB
Dimensies: 10.7 x 10.5 x 32.7 inch
Gewicht: 13,9 pond
Prijs: $$$$
Rating: 4.5 van de 5 sterren

Sommige mensen hebben ook een krachtige luchtreiniger nodig voor een kleinere kamer. Het is gewoon dat ze hebben nergens om het te plaatsen. De Coway AP-1216L Tower is een perfecte kleine (ish) kamerluchtreiniger die niet veel ruimte in beslag neemt.

Dyson begon met het hele torenontwerp van luchtreinigers en alle grote merken, waaronder Coway, kregen er lucht van. Het voordeel van de torenstructuur is dat coway AP-1216L bijvoorbeeld niet veel ruimte inneemt.

Het is lang, ja, maar het heeft slechts een 10×10 inch (ongeveer) basis. Dat betekent dat je het gemakkelijker in een volle kamer kunt plaatsen.

Kenmerkend voor een Coway luchtreiniger, het heeft een formidabele prestatie. 235 CADR-beoordeling voor een aanbevolen dekkingsgebied van 330 m² is vergelijkbaar met de gekke specificaties van de populaire Coway AP-1512HH.

Het beste nog, het heeft prijs-prestatieverhouding. Prestaties zijn een gegeven bij de Coway luchtreinigers, de lage prijs is dat echter niet. De Coway AP-1216L heeft echter beide. Het is een 235 CADR-classificatie luchtreiniger die minder dan $ 300 kost:

Coway AP-1216L

Pros

 • Het beste voor kleine (ish) kamers tot 330 sq ft
 • Torenstructuur; het is lang, maar je hebt slechts ongeveer 10×10 inch nodig om het in een kamer te plaatsen
 • Ongelooflijke prijs-prestatieverhouding; prestaties zijn duidelijk de belangrijkste focus van Coway, maar Coway AP-1216L heeft ook een lage prijs
Tegens

 • Het is in een bedrijf van 240 + CADR-rating Coway luchtreinigers; moeilijk om ze specs-wise te overtreffen
 • Torenstructuur kan een beetje wiebelen als het niet op de perfect rechte vloer wordt geplaatst
Koop Coway AP-1216L hier

5. Coway Airmega 200m Review (ouder model dat nog steeds goed is)

Ouder model dat nog steeds goed is
Dekkingsgebied: 361 m²
CADR-beoordeling: 246
Filters: 4-traps filtratie (voorfilter, ontgeuren, HEPA, vital ion)
Levensduur filter: 6 (Deo) en 12 (HEPA) maanden
Geluidsniveaus: 24,4–53,8 dB
Dimensies: 9.6 x 16.8 x 18.3 inch
Gewicht: 15,4 pond
Prijs: $$$$
Rating: 4.2 van de 5 sterren

De ooit best-in-line Coway Airmega 200m is nog steeds een goede keuze. Uiteraard hebben de Airmega 300S en vooral 400 Smart de Coway Airmega 200m overtroffen. De specificaties en de technologie zijn geavanceerd, maar Coway Airmega 200m heeft iets dat zelfs de Airmega 400 Smart niet heeft:

Bewezen betrouwbaarheid.

Alle oudere modellen die langer in productie blijven, doen dat niet voor niets. De reden in veel gevallen – waaronder de Coway Airmega 200m’s – is dat ze betrouwbaarheid en een geweldige staat van dienst hebben bewezen.

Hier is een blik op de specificaties:

Coway Airmega 200m heeft een CADR-classificatie van 246 en wordt aanbevolen voor een gebied van 361 m². Dat is gewoon het mooie van Coway; uitzonderlijke prestaties in elk model, van het oudste tot het nieuwste.

De Airmega 200m heeft wel een lagere prijs dan 300S en 400 Smart. Het is een veel beter model dan de beste modellen van sommige merken. Maar er is sterke concurrentie tussen de Coway-luchtreinigers en de Airmega 200m is gewoon niet in staat om de specificaties en technische vooruitgang bij te houden.

Coway Airmega 200m

Pros

 • Heeft solide specificaties, vooral met betrekking tot prestaties, die te verwachten zijn van een Coway luchtreiniger
 • Iets lagere prijs
Tegens

 • Heeft nog steeds de 4-traps filtratie, niet de nieuwe Max2 filters zoals nieuwere Airmega modellen
 • Het is een ouder model, nu behoorlijk verouderd door Airmega 300S en 400 Smart
Koop Coway Airmega 200m hier

Coway Luchtreinigers FAQ

Natuurlijk, met een merk dat zoveel luchtreinigers verkoopt, zijn er nogal wat vragen die je zou kunnen hebben. Hier beantwoordt LM de meest gestelde vragen:

Is Coway Luchtreiniger Goed?

‘Goed’ is een understatement. Coway luchtreinigers worden beschouwd als een van de beste luchtreinigers die je kunt krijgen; vooral qua prestaties. De prestatiespecificaties, zoals CADR-classificatie, evenals een verhouding van het aanbevolen dekkingsgebied en CADR-classificatie, zijn buiten de hitlijsten.

Bovendien werden de prestaties van Coway-luchtreinigers getest door verschillende onafhankelijke studies. Ondanks het testen van meer dan 10 merken, kregen Coway luchtreinigers niet alleen topscores, ze scoorden bijna elke keer de 1e plaats.

De meest bekroonde is de Coway AP-1512HH Mighty.

Zendt Coway Air Purifier ozon uit?

Ozonuitstoten is meestal een zorg voor sommige klanten. Sommige Coway-luchtreinigers die het luchtionisatorfilter bevatten, produceren een zeer kleine hoeveelheid ozon.

Dit moet echter worden ingevoerd perfectief; de hoeveelheid ozon die sommige Coway-luchtreinigers produceren is verwaarloosbaar en heeft geen bewezen effect op mensen of huisdieren.

Hoe lang gaan cowayfilters mee?

Coway-ontgeurenfilter gaat 6 maanden mee en True HEPA-filters gaan 12 maanden mee. Ze moeten regelmatig worden vervangen om Coway-luchtreinigers effectief te houden.

Om u te helpen, hebben de nieuwste modellen de filterindicator. Het vertelt u hoe ‘vies’ of dicht bij de capaciteit Coway luchtreiniger filters zijn en wanneer de vervanging nodig is.

Voor de beste luchtreinigers in het algemeen, kunt u deze lijst controleren (Coway AP-1512HH Mighty is inbegrepen).