Spiegel infraroodverwarming – alles wat u moet weten

Infrarood verwarmingsspiegel

Of het nu in de entree, in de badkamer of in de kleedkamer is – een infraroodverwarming met spiegel is niet alleen een blikvanger in twee opzichten, maar ook uiterst praktisch en ruimtebesparend. We zullen u alles vertellen wat u moet weten over deze speciale variant van de infraroodverwarmingsmethode voordat u koopt.

Infraroodverwarming als spiegel – Welk materiaal is geschikt?

Als je aan een spiegel denkt, komt glas zeker in je op als het gaat om de kwestie van materialen. Je hebt geen ongelijk. Glas wordt ook gebruikt in spiegelverwarmers, maar slechts gedeeltelijk. Terwijl de voorkant van deze praktische verwarmingspanelen is gemaakt van geslepen en gepolijst spiegelglas, is de achterkant meestal gemaakt van andere materialen.

De meest gebruikte zijn aluminium, koolstof of houtvezelplaten met gemiddelde dichtheid. Omdat de stralingswarmte via de voorkant van glas wordt afgegeven, speelt het extra materiaal geen doorslaggevende rol bij een hittegolfverwarming met spiegel, maar dient het eerder de optiek. Bovenal is het belangrijk dat eenvoudige installatie mogelijk is, daarom zijn ruggen met geïntegreerde montagebeugels bijzonder geschikt – ongeacht het materiaal.

Waar moet je rekening mee houden als het gaat om de kwaliteit van het spiegeloppervlak?

De productie van spiegelverwarming is een gecompliceerde onderneming, omdat de fabrikant erin moet slagen een oppervlak van spiegelglas te creëren dat tegelijkertijd gemakkelijk extreem hoge temperaturen kan weerstaan. Het vinden van een model met een hoogwaardig spiegeloppervlak is daarom soms niet zo eenvoudig.

Zo kunnen de bekende testzegels en certificaten zoals het TÜV-keurmerk, het GS-keurmerk en de CE-markering u een indicatie geven van de productkwaliteit.

Voor veel exemplaren is een blik op het spiegeloppervlak voldoende. Want niet alle fabrikanten slagen erin om een spiegelglas te produceren dat zowel helder als hittebestendig is. Sommige spiegelverwarmers hebben daarom een relatief donkere spiegelplaat, wat tijdens het gebruik een belemmering kan blijken te zijn.

Aanbevolen lectuur:

Als u nog steeds veel open vragen heeft over infraroodverwarmers in het algemeen, dan zal deze geweldige gids u helpen.

Spiegelverwarming met of zonder frame?

Als het gaat om het frame van uw spiegelverwarming, moet u zich gewoon laten leiden door uw smaak en uw inrichtingsstijl, er is hier geen “beter” of “slechter”.

De klassieke modellen hebben een frameloos ontwerp, in overeenstemming met de typische spiegellook. De afwezigheid van een frame geeft deze kachels ook een zwevende uitstraling.

Infraroodverwarmingen als spiegels zonder frames

Glas verwarmt spiegelverwarming 450W

Dit model van de fabrikant Glaswarmmt is een absolute favoriet van de klant op Amazon. Online klanten prijzen vooral het stabiele verwarmingsvermogen en de stijlvolle uitstraling van de frameloze infraroodspiegelverwarming. Met zijn afmetingen van 62 x 62 x 3 cm is deze radiator met spiegel dan ook bijzonder geschikt voor een kleine badkamer of een gasten- of hobbykamer. Veiligheid wordt gewaarborgd door oververhittingsbeveiliging en deze kachel is ook geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes.

Project One spiegelverwarming 450W

Deze 450Watt verwarmingsspiegel van Project One heeft de afmetingen 60 x 100 x 1 cm en kan eenvoudig en snel op de vier hoeken aan de muur worden gemonteerd. Met name de verwarmingsprestaties van dit exemplaar zonder frame worden geprezen in de klantrecensies. De fabrikant belooft ook een bijzonder lange levensduur van 50 jaar of 100.000 uur.

Als u meer geïnteresseerd bent in een spiegelverwarming met een frame, dan kunt u meestal kiezen voor een frame gemaakt van metaal, hout of kunststof. Er zijn hier echter nauwelijks grenzen aan uw rijkdom aan design. Zo heb je keuze te over met betrekking tot verlichting (LED), vorm (rond of vierkant) en materiaalsoort (metaal: aluminium/chroom/titanium, hout: beukenhout/eiken) van het frame.

Infraroodverwarmers als spiegels met frames

Fenix spiegelverwarming met aluminium frame 600W

Deze infraroodverwarming met spiegel vertrouwt op een zilveren frame gemaakt van aluminium. Volgens de beoordelingen op Amazon wordt het ontwerp zeer goed ontvangen door klanten. Ook het verwarmingsvermogen van het model wordt daar meerdere malen geprezen. Met hun vergelijkingMet grote afmetingen van 120 x 60 x 2 cm is deze spiegelkachel ook ideaal als sensationeel meubelstuk.

Binnenhuis spiegelverwarming met antiek houten frame zilver 700W

De Insidehome spiegelverwarming 700W is voorzien van een edel zilverkleurig stijlframe van massief hout. Het model is honderd procent geproduceerd in Duitsland en heeft niet alleen alle bekende veiligheidscertificaten (GS, CE, TÜV), maar is ook uitgerust met gehard veiligheidsglas en oververhittingsbeveiliging. Dankzij een spatwaterbescherming kan deze kachel met spiegel ook zonder problemen in de badkamer worden gebruikt.

Spiegel infrarood verwarming in de badkamer

Vooral in de badkamer is een infraroodverwarming als spiegel een slimme variant, omdat deze een meervoudig effect vervult:

  • Het verwarmt de kamer als een kachel. Door de aangename stralingswarmte warmen de oppervlakken in de badkamer op, waardoor je je geen zorgen meer hoeft te maken over koude voeten als je uit de douche komt. Zelfs de beslagen spiegel behoort met deze verwarmingsmethode tot het verleden.
  • Met zijn spiegelfunctie combineert het het praktische met het nuttige en kan het niet alleen worden gebruikt als hulpmiddel bij het stylen van de ochtend, maar ook als een chique badkamerdecoratie.
  • Het kan schimmel op tegels en muren effectief voorkomen. Vooral in de badkamer kan schimmel zich snel vormen door de hoge luchtvochtigheid. De warmte van een spiegel infraroodverwarming dringt echter diep door in het metselwerk en droogt muren en vloer, dus schimmel heeft geen kans.

Zoals u kunt zien, kan een infraroodverwarming als spiegel in de badkamer heel nuttig zijn. Wel is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat de radiator ook geschikt is voor gebruik in vochtige ruimtes. Dit is het geval met de overgrote meerderheid van de modellen, omdat de fabrikanten van spiegel-infraroodverwarmers zich bewust zijn van hun frequent gebruik in de badkamer. Toch moet u op dit punt op veilig spelen om geen ongelukken of schade aan de kachel te riskeren.

Als u in de productbeschrijving van het overeenkomstige model geen expliciete verwijzing naar gebruik in vochtige ruimtes vindt, kan een blik op de “IP-beschermingsklasse” op de behuizing van de kachel u helpen. Het tweede cijfer van het tweecijferige nummer beschrijft de bescherming tegen water en moet ten minste 4 zijn, wat “bescherming tegen opspattend water aan alle kanten” betekent.

Meer informatie over de beschermingswaarden vindt u hier.