7 Beste Honeywell-luchtreinigers in 2022: vergeleken, beoordeeld, beoordeeld

“Geef me gewoon een standaard betrouwbare no-nonsense luchtreiniger.”

Als u naar Home Depot loopt en het bovenstaande tegen de klantenservice zegt, zullen ze u hoogstwaarschijnlijk Honeywell-luchtreinigers laten zien.

Honeywell maakt over het algemeen allerlei HVAC-apparaten. Hun luchtreinigers worden beschouwd als zeer betrouwbaar. Bovendien hebben Honeywell-luchtreinigers solide specificaties en een betaalbare prijs.

Voorbeeld: de nieuwste en beste Honeywell-luchtreiniger – de Honeywell HPA300 – heeft een CADR-classificatie voor stof 320 stof. Nog indrukwekkender is de prijs; u kunt HPA300 krijgen – een 320 CADR-classificatie luchtreiniger – voor minder dan $ 250.

Natuurlijk kunnen Honeywell-luchtreinigers onmogelijk worden vergeleken met de superieure Alen BreatheSmart-luchtreinigers.

Er zijn weinig redenen waarom het kopen van de no-nonsense standaard Honeywell luchtreinigers zinvol is:

 1. Ze gebruiken allemaal Echte HEPA-filters. Standaard technologie, gecertificeerd.
  het verwijderen van stof, pollen, bacteriën, virussen uit de binnenlucht om de luchtkwaliteit te verhogen
  Honeywell True HEPA-filter is vooral goed in het verwijderen van allergenen van verschillende grootte uit de binnenlucht.
 2. Zij neem de dure fancy nieuwe technologie niet op zoals Molekule of Airdog $ 600 + modellen.
 3. Allemaal hebben ze de AHAM Verifide-badges verdiend; sommigen hebben zelfs het Energy Star-certificaat voor uitmuntende energie-efficiëntie.
 4. Ze zijn vrij goedkoop en hebben een goede prijs-prestatieverhouding.

Kortom, Honeywell is zo’n beetje het grootste bedrijf dat luchtreinigers maakt. Ze zijn niet voor niets groot:

Honeywell bestaat al 114 jaar (sinds 1906).  Hun luchtreinigers zijn beproefde betrouwbare apparaten met True HEPA-filters en verkrijgbaar tegen lage prijzen.

Met veel betrouwbare modellen heeft LearnMetrics gekozen voor de 7 allerbeste Honeywell luchtreinigers. De spec-by-spec-analyse laat zien hoe goed deze eenheden presteren om stof, pollen, rook, schimmel, huidschilfers en andere luchtverontreinigende stoffen te verwijderen, waardoor ze kwaliteit van de binnenlucht.

Hier zijn de 7 top Honeywell luchtreinigers die LM aanbeveelt. U vindt er de vergelijkingstabel van alle onderstaande modellen, gevolgd door overweging van specificaties en Beoordelingen van de beste Honeywell luchtreinigers:

 1. Honeywell HPA300 (over het algemeen beste Honeywell-luchtreiniger – voor extra grote kamers of zelfs het hele huis)
 2. Honeywell 50250 (Beste Honeywell luchtreiniger voor grote ruimtes)
 3. Honeywell AirGenius 5 (beste ruimtebesparende Honeywell-luchtreiniger)
 4. Honeywell HPA200 (Beste Honeywell luchtreiniger voor rook)
 5. Honeywell HPA100 (Beste goedkope Honeywell luchtreiniger voor kleine kamer)
 6. Honeywell QuietClean (stilste Honeywell luchtreiniger)
 7. Honeywell AirGenius 4 (ouder model dat nog steeds goed is)

Vergelijking van de beste Honeywell-luchtreinigers in 2022

(scroll naar rechts en omlaag)

Honeywell luchtreiniger: #1 Honeywell HPA300 # 2 Honeywell 50250 #3 Honeywell AirGenius 5 #4 Honeywell HPA200 #5 Honeywell HPA100 #6 Honeywell QuietClean #7 Honeywell AirGenius 4
Foto:
Grootte van de kamer: 465 m² 390 m² 250 m² 310 m² 155 m² 170 m² 250 m²
CADR-beoordeling: 320 Stof, 300 250 170 Stuifmeel, 160 200 Rook, 190 100 132 Stuifmeel, 100 170 Stuifmeel, 160
Filters: Voorfilter, True HEPA Voorfilter, True HEPA Voorfilter, True HEPA Voorfilter, True HEPA Voorfilter, True HEPA Voorfilter, True HEPA Voorfilter, True HEPA
Levensduur filter: 12 (HEPA) en 3 (Prefilter, Odor) maanden 12 (HEPA) en 3 (Prefilter, Odor) maanden 12 (HEPA) en 3 (Prefilter, Odor) maanden 12 (HEPA) en 3 (Prefilter, Odor) maanden 12 (HEPA) en 3 (Prefilter, Odor) maanden Wasbaar filter; Geen vervanging nodig 12 (HEPA) en 3 (Prefilter, Odor) maanden
Ventilatorsnelheden: 3 + Turbo Schoon 3 5 3 + Turbo Schoon 3 3 4
Honeywell Prijs: $$$$ $$$$ $$$$ $$$$ $$$$ $$$$ $$$$
Gemiddelde beoordeling: 4.9 van de 5 sterren 4.7 van de 5 sterren 4.7 van de 5 sterren 4.5 van de 5 sterren 4.4 van de 5 sterren 4.2 van de 5 sterren 4.2 van de 5 sterren
Beschikbaarheid: Prijs controleren Prijs controleren Prijs controleren Prijs controleren Prijs controleren Prijs controleren Prijs controleren

Honeywell-filtratiesysteem met HEPA-filters

Er is niets bijzonders aan Honeywell-filters. Dat is precies het punt; het zijn no-nonsense filters, eigenlijk gemaakt door Honeywell.

Alle Honeywell luchtreinigers gebruiken het basis 2-traps filtratiesysteem, bestaande uit:

 1. Honeywell A en A+ voorfilters. Vang grote deeltjes zoals pluisjes, huisdierbont en grotere stofdeeltjes op. Voorfilter moet regelmatig worden gereinigd en om de 3 maanden worden vervangen.
 2. Echte HEPA R filters voor kleine deeltjes. Ontworpen om tot 99,97% van de microscopische allergenen, stofdeeltjes, pollen, rook en andere deeltjes met een diameter van 0,3 micron of groter op te vangen. Het moet elke 12 maanden worden vervangen.

Beide filters zijn gecertificeerd en verkocht door Honeywell.

Honeywell’s gecertificeerde HEPA-filters werken heel goed bij het verwijderen van zelfs de kleinste luchtverontreinigende stoffen.

Wat echt ontbreekt in vergelijking met andere standaard goedkope filtratiesystemen Hathaspace en Okaysou, zelfs Levoit gebruikt, is het actieve koolfilter. Actief koolfilter adsorbeert VOC’s zoals keukengeuren of sigarettengeur.

Honeywell gebruikt geen gespecialiseerd actief koolfilter. Integendeel, ze hebben een voorfilter dat ook dienst doet als een actief koolfilter. Het is belangrijk op te merken dat CADR-classificatie (of het nu stof, pollen of rook is) niet de effectiviteit van een luchtreiniger meet om geuren te verwijderen.

Het is niet moeilijk om te zien dat Honeywell-luchtreinigers niet goed werken voor het verwijderen van ongewenste geuren of geuren. Het ontbreken van een speciaal actief koolfilter is zorgwekkend, maar je hebt 1 filter minder om elke 6-12 maanden te vervangen.

Honeywell-luchtreinigers met het 2-traps filtratiesysteem werken echter goed tegen allergenen. Honeywell beweert dat Honeywell HEPA-luchtreinigers ‘The Doctor’s Choice’ zijn en het ‘# 1-merk aanbevolen door allergologen’.

De HEPA-filters werken ongetwijfeld heel goed bij het verwijderen van allergenen en stofdeeltjes die bijvoorbeeld een effect kunnen hebben op astma.

Dekkingsgebied (gebaseerd op CADR-classificatie en ACH)

Honeywell True HEPA-luchtreinigers zijn zeer effectief in het verwijderen van luchtverontreinigende stoffen uit de aanbevolen dekkingsgebieden van Honeywell. Dat komt omdat de kamergrootte – variërend van 150 vierkante voet tot 500 vierkante voet – wordt berekend op basis van 5 luchtverversingen per uur.

Voorbeeld: De beste luchtreiniger voor grote ruimtes Honeywell HPA300 kan 5 keer per uur door alle lucht in 465 sq ft werken. In wezen vervangt het elke 12 minuten de lucht in een kamer met dergelijke afmetingen volledig.

Dat is alleen mogelijk vanwege de hoge zuiveringsprestaties, uitgedrukt door de CADR-classificatie. De CADR-classificatie is de belangrijkste specificatie voor alle luchtreinigers. Honeywell’s top HPA-luchtreinigers worden bijvoorbeeld genoemd op basis van CADR-classificatie:

 • Honeywell True HEPA HPA300 luchtreiniger heeft een CADR-classificatie van 300 (zelfs 320 CADR voor stof).
 • Honeywell True HEPA HPA200 luchtreiniger heeft een CADR-classificatie van 200.
 • Honeywell True HEPA HPA100 luchtreiniger heeft een CADR-classificatie van 100.

Voor al deze dekkingsgebieden en CADR-classificaties heeft Honeywell een certificaat. Deze specificaties zijn geverifieerd door AHAM; dit is een vrijwillige certificering en grote bedrijven zoals Honeywell zijn slim om het te nemen.

AHAM Verifide certificaat voor Honeywell HPA300.

Kortom, u kunt de Honeywell-specificatiebladen to the point vertrouwen.

Honeywell Luchtreiniger Speciale Kenmerken

Honeywell stopt niet zoveel speciale functies in de luchtreinigers. Ten eerste voegen ze niet echt zoveel waarde toe, en ten tweede helpt dit de prijs van alle Honeywell-luchtreinigers onder de $ 300 te houden.

Het essentiële is het gemakkelijk te begrijpen bedieningspaneel dat u hier kunt zien:

No-nonsense bedieningspaneel op Honeywell HPA-serie luchtreinigers.

U kunt de handige Auto-Off timers zien; U kunt stel het in op 2 uur, 4 uur of 8 uur.

Alle beste Honeywell-luchtreinigers hebben ook de filtervervangingsindicator. U kunt de HEPA-filterindicator (‘CHECK FILTER’) en pre-filter (‘CHECK PRE-FILTER’) hierboven zien.

U kunt ook 4 reinigingsniveaus hebben; voor allergeenverwijdering, algemene luchtreiniging en tegen ziektekiemen. Bovendien heb je de turbo-instelling (met HPA-serie luchtreinigers) die de Honeywell-luchtreiniger op de hoogste versnelling zet.

De laatste functie is ‘DIMMER’. Als u ’s nachts een Honeywell-luchtreiniger in de slaapkamer wilt plaatsen, kunt u alle lichten die uit het apparaat komen verminderen of volledig elimineren.

Met dit alles in gedachten, laten we eens kijken naar de best beoordeelde Honeywell HEPA-luchtreinigers:


1. Honeywell HPA300 Review (Overall Beste Honeywell luchtreiniger)

Over het algemeen beste Honeywell-luchtreiniger
Dekkingsgebied: 465 m²
CADR-beoordeling: 320 Stof, 300
Filters: Voorfilter, True HEPA
Levensduur filter: 12 (HEPA) en 3 (Prefilter) maanden
Ventilatorsnelheden: 3 + Turbo Schoon
Dimensies: 9.3 x 20 x 22.2 inch
Gewicht: 21 pond
Prijs: $$$$
Rating: 4.9 van de 5 sterren

De HPA is de belangrijkste en beste luchtreinigerserie van Honeywell. In deze lijst met de beste luchtreiniger gemaakt door Honeywell, vindt u de HPA100 en HPA200. Beide eenheden waren echter slechts een opstapje naar de over het algemeen beste Honeywell-luchtreiniger – de HPA300.

HPA300 is de grote kamer luchtreiniger met een AHAM geverifieerd 465 sq ft dekkingsgebied; dat is bijvoorbeeld een kamer van 21×22. Bovendien is het een van de weinige luchtreinigers met een Energy Star-classificatie.

Het is de krachtigste high-performance luchtreiniger, met een immense 300 CADR-classificatie. De CADR-classificatie voor rook is nog hoger – 320. Dit heeft het bijna op onze lijst met de beste luchtreinigers voor rook geplaatst.

De Honeywell HPA300 is de ‘standaard, betrouwbare, no-nonsense’ luchtreiniger die de meeste Honeywell-kopers willen. U krijgt het True HEPA-filter dat eenmaal per jaar moet worden vervangen en het geurreducerende voorfilter HRF-AP1 moet elke 3 maanden worden vervangen.

Dat is het; een capabele en onderhoudsarme Honeywell HPA300 luchtreiniger is het beste wat Honeywell te bieden heeft. Het heeft ook een budgetvriendelijk prijskaartje; de 300 CADR-classificatie luchtreiniger kost minder dan $ 300:

Honeywell HPA300

Pros

 • Gewoon de beste no-nonsense Honeywell luchtreiniger
 • 300 CADR-classificatie; best presterende unit voor rook, stof, pollen, allergenen verwijdering
 • Zeer laag prijskaartje, ondanks dat het het grootste en nieuwste model is
Tegens

 • Voorfilters moeten om de 3 maanden worden vervangen; veelvoorkomend probleem met de meeste Honeywell-luchtreinigers
 • Het is groot, maar geen luchtreiniger voor het hele huis groot
Koop Honeywell HPA300 hier

2. Honeywell 50250 Review (Beste Honeywell grote kamer luchtreiniger)

Beste Honeywell grote kamer luchtreiniger
Dekkingsgebied: 390 m²
CADR-beoordeling: 250
Filters: Voorfilter, True HEPA
Levensduur filter: 12 (HEPA) en 3 (Prefilter) maanden
Ventilatorsnelheden: 3
Dimensies: 18 x 18 x 19 inch
Gewicht: 21 pond
Prijs: $$$$
Rating: 4.7 van de 5 sterren

Honeywell 50250 heeft een onderscheidend cilindrisch ontwerp. Dit maakt 360-graden luchtinlaat mogelijk, waardoor de luchtstroom en de efficiëntie van luchtzuivering toenemen in vergelijking met standaard luchtreinigers. Om de hoge prestaties te garanderen, maakt de Honeywell 50250 gebruik van SurroundSeal-technologie om te voorkomen dat 360-graden opgevangen lucht ongefilterd uit de luchtreiniger lekt.

Het filtratiesysteem is de standaard Honeywell-combinatie van actieve koolvoorfilter, gevolgd door True HEPA-filter. Voorfilter met actieve kool zorgt voor de grote deeltjes en geuren, terwijl het HEPA-filter tot 99,97% van de kleine deeltjes verwijdert die 0,3 micron groot of groter zijn.

Samen kunnen de luchtstroom en het filtratiesysteem een CADR-classificatie van 250 bereiken, gecertificeerd door AHAM. Dit is een vrij hoge beoordeling en de Honeywell 50250 kan een dekkingsgebied van bijna 400 vierkante meter hebben.

Het echte nadeel is dat het vrij veel stroom nodig heeft om te werken (voor een luchtreiniger, dat wil zeggen). Lage instelling loopt van 50 Watt, gemiddeld op 120 Watt, en de higher ventilatorsnelheid ingesteld op 170 Watt. Over het algemeen gebruiken luchtreinigers niet veel elektriciteit.

Al met al is dit een van de meest budgetvriendelijke luchtreinigers voor grote ruimtes die u kunt krijgen:

Honeywell 50250

Pros

 • Cilindrische structuur maakt 360-graden luchtinlaat mogelijk
 • Met een CADR-classificatie van 250 is het meer dan in staat om 390 vierkante meter kamers te dekken (met 5 ACH)
 • Budgetvriendelijke prijzen
Tegens

 • Niet zo capabel als de HPA300
 • Het is een vrij grote en brede luchtreiniger
Koop Honeywell 50250 hier

3. Honeywell AirGenius 5 Review (beste ruimtebesparende Honeywell-luchtreiniger)

Beste ruimtebesparende Honeywell-luchtreiniger
Dekkingsgebied: 250 m²
CADR-beoordeling: 170 Stuifmeel, 160
Filters: Voorfilter, True HEPA
Levensduur filter: 12 (HEPA) en 3 (Prefilter) maanden
Ventilatorsnelheden: 5
Dimensies: 9.7 x 9.7 x 26.8 inch
Gewicht: 17,9 pond
Prijs: $$$$
Rating: 4.7 van de 5 sterren

Naast de HPA-serie is de AirGenius de tweede hoofdserie Honeywell-luchtreinigers. De meeste basisprincipes van hoe deze luchtreinigers werken, zijn hetzelfde. AirGenius 5, het nieuwste en beste AirGenius-model, maakt gebruik van een voorfilter met geurverwijderingsmogelijkheid, gekoppeld aan een True HEPA-filter om zelfs de kleinste deeltjes te verwijderen.

Het punt van AirGenius 5 is de torenstructuur. Het is bijna 27-inch lang, maar aan de onderkant heeft het een doorsnede kleiner dan 10×10. Dat maakt alle toren gestructureerde HEPA-luchtreinigers perfect voor kleine krappe ruimtes. Dyson luchtreinigers waren degenen die de ’toren’ structuur perfectioneerden.

AirGenius 5 heeft een dekkingsgebied van 250 m² en een CADR-classificatie van 160 (170 voor pollen). Die specs zijn zeer solide en zijn precies gericht op de betrouwbaarheid waar Honeywell bekend om staat.

Het belangrijkste verschil tussen AirGenius 5 versus AirGenius 4 en andere luchtreinigers uit de AirGenius-serie is het aantal instellingen voor de ventilatorsnelheid. Het is vrij eenvoudig: AirGenius 5 heeft er 5 en AirGenius 4 heeft er 4.

Al met al is de AirGenius 5 een Honeywell-luchtreiniger met solide specificaties die u een beetje ruimte kan besparen vanwege de torenstructuur:

Honeywell AirGenius 5

Pros

 • Solid-specs luchtreiniger met een slanke en hoge torenstructuur
 • Kan tot 160 CADR-classificatie bereiken bij de hoogste 5e ventilatorsnelheidsinstelling
 • Gebruikelijke Honeywell lage prijs voor hoge betrouwbaarheid
Tegens

 • Algemene CADR-beoordeling kan hoger zijn
 • Wordt niet geleverd met een speciaal actief koolfilter
Koop Honeywell AirGenius 5 hier

4. Honeywell HPA200 Review (Beste Honeywell-luchtreiniger voor rook)

Beste Honeywell luchtreiniger voor rook
Dekkingsgebied: 310 m²
CADR-beoordeling: 200 Rook, 190
Filters: Voorfilter, True HEPA
Levensduur filter: 12 (HEPA) en 3 (Prefilter) maanden
Ventilatorsnelheden: 3 + Turbo Schoon
Dimensies: 19.4 x 11.5 x 20.3 inch
Gewicht: 13,9 pond
Prijs: $$$$
Rating: 4.5 van de 5 sterren

Honeywell HPA200 is een prachtige luchtreiniger voor middelgrote ruimtes. Het is geschikt voor slaapkamers, woonkamers, zelfs een keuken van ongeveer 310 vierkante meter groot. Het True HEPA-filter, in combinatie met geurreducerende Honeywell A- of A + -voorfilter, verwijdert zowel kleine als grote deeltjes en ongewenste geuren.

Zoals het modelnummer al doet vermoeden, heeft de Honeywell HPA200 een CADR-classificatie van 200 voor rookverwijdering. Het heeft alle 4 reinigingsinstellingen; allergeenverwijdering, algemene luchtreiniging en kiemverwijdering voor schimmels, naast de almachtige turbo-instelling. Het is vermeldenswaard dat het instellen van bacteriën de Honeywell HPA200 niet echt de beste luchtreiniger voor schimmels maakt; het helpt echter aanzienlijk bij schimmelsporen.

Het is duidelijk dat het niet krachtig is als zijn grootste broer – de HPA300. Het heeft echter voldoende luchtzuiveringskracht om binnenluchtverontreinigingen effectief uit de middelgrote kamers te verwijderen (waarvoor HPA300 overkill zou zijn).

Als je HPA300 versus HPA200 vergelijkt, heeft het HPA200-model ook een lager prijskaartje (het verschil is ongeveer $ 50 of zo):

Honeywell HPA200

Pros

 • Hoogwaardige luchtreiniger voor middelgrote rooms (310 sq ft dekkingsgebied)
 • Heeft een CADR-classificatie van 200 en 4 beschikbare reinigingsniveaus (voor allergenen, algemene reiniging, ziektekiemen en turbo)
 • Ongeveer $ 50 lager prijskaartje dan HPA300
Tegens

 • Krachtig maar niet zo krachtig als HPA300 (heeft ook een kleinere CADR en dekkingsgebied)
 • Rook CADR is 200, maar stof CADR is 190, en pollen CADR is 180
Koop Honeywell HPA200 hier

5. Honeywell HPA100 Review (Beste goedkope Honeywell-luchtreiniger voor kleine kamer)

Beste goedkope Honeywell luchtreiniger voor kleine kamer
Dekkingsgebied: 155 m²
CADR-beoordeling: 100
Filters: Voorfilter, True HEPA
Levensduur filter: 12 (HEPA) en 3 (Prefilter) maanden
Ventilatorsnelheden: 3
Dimensies: 13.9 x 8.9 x 13.5 inch
Gewicht: 18,5 pond
Prijs: $$$$
Rating: 4.4 van de 5 sterren

Honeywell HPA100 is de kleinste belangrijkste Honeywell HPA-serie luchtreinigers. Met een dekkingsgebied van 155 sq ft en 100 CADR rating, is het perfect voor kleine kamers. Hier zijn enkele kamervoorbeelden:

 • 10×10 kamers met lage luchtkwaliteit (200+ Air Quality Index of AQI).
 • 12×12 kamers met een lage of gemiddelde luchtkwaliteit.
 • 14×14 kamers met gemiddelde luchtkwaliteit.

De Honeywell HPA100 heeft alle karakteristieke Honeywell-kwaliteiten, waaronder:

 • 2-traps voorfilter en True HEPA filtersysteem.
 • Betrouwbaarheid.
 • Lage prijs.

In feite, omdat dit een kleine kamer HEPA luchtreinigers is, is het ook de goedkoopste Honeywell luchtreiniger. Daarom kopen mensen wel meerdere luchtreinigers voor meerdere kamers:

Honeywell HPA100

Pros

 • Goedkoopste Honeywell luchtreiniger voor kleine ruimtes
 • Dekkingsgebied van 155 sq ft en 100 CADR rating
 • AHAM geverifieerd
Tegens

 • Het is niet het nieuwste model
 • Kan niet worden gebruikt in grotere kamers van meer dan 300 m²
Koop Honeywell HPA100 hier

6. Honeywell QuietClean Review (stilste Honeywell-luchtreiniger)

Stilste Honeywell luchtreiniger
Dekkingsgebied: 170 m²
CADR-beoordeling: 132 Stuifmeel, 100
Filters: Voorfilter, True HEPA
Levensduur filter: 12 (HEPA) maanden; Voorfilter is wasbaar
Ventilatorsnelheden: 3
Dimensies: 10,4 x 9,7 x 28,7 inch
Gewicht: 14,5 pond
Prijs: $$$$
Rating: 4.2 van de 5 sterren

Zoals je waarschijnlijk hebt begrepen uit de modelnaam, is de Honeywell QuietClean de stilste luchtreiniger die Honeywell biedt. Het is een kleine kamerluchtreiniger met een dekkingsgebied van 170 vierkante voet, 100 CADR-classificatie (132 pollen CADR, let wel) en een eigenaardig ontwerp.

Het is niet geweldig als de HPA-serie of zelfs de AirGenius 5 luchtreiniger. Dat gezegd hebbende, heeft het één duidelijk voordeel:

Wasbare voorfilters.

Met alle andere Honeywell-luchtreinigers moet u vuile voorfilters vervangen door nieuwe voorfilters. In het geval van Honeywell QuietClean kunt u die voorfilters gewoon wassen. Dat bespaart u ongeveer $ 20 die u elke 3 maanden aan voorfilters zou uitgeven. In een jaar kan dat leiden tot $ 100 besparingen.

Dit maakt Honeywell QuietClean een van de weinige luchtreinigers met wasbare filters. De beste luchtreiniger op dit gebied is de nieuwe tech Airdog X5. Het is eigenlijk best opmerkelijk om te zien dat een wat conservatief bedrijf als Honeywell wasbare filters produceert.

Al met al kunt u behoorlijk wat filter besparen met Honeywell QuietClean, het is een stil apparaat, maar soms mist het gewoon de CADR-classificatie en luchtstroom om het werk uitzonderlijk goed te doen:

Honeywell QuietClean

Pros

 • Stilste Honeywell luchtreiniger
 • Heeft wasbare voorfilters, die u tot $ 100 kunnen besparen op vervangingskosten voor voorfilters
Tegens

 • Het kan krachtiger zijn of op zijn minst een hogere CADR-classificatie hebben
 • Eigenaardig ontwerp waar niet iedereen van houdt
Koop Honeywell QuietClean hier

7. Honeywell AirGenius 4 Review (ouder model dat nog steeds goed is)

Oudere Honeywell-luchtreiniger dat is nog steeds goed
Dekkingsgebied: 250 m²
CADR-beoordeling: 170 Stuifmeel, 160
Filters: Voorfilter, True HEPA
Levensduur filter: 12 (HEPA) en 3 (Prefilter) maanden
Ventilatorsnelheden: 4
Dimensies: 12.1 x 12.3 x 30.3 inch
Gewicht: 8,1 pond
Prijs: $$$$
Rating: 4.2 van de 5 sterren

AirGenius 4 is eigenlijk de voorloper van AirGenius 5. Ze lijken behoorlijk op elkaar; de meeste specificaties zijn precies hetzelfde. Het belangrijkste verschil is dat AirGenius 4 slechts 4 ventilatorsnelheidsinstellingen heeft, terwijl AirGenius 5 er 5 heeft. Geen groot verschil, kortom.

AirGenius 4 is echter een ouder model dat niet alle liefde heeft die het een paar jaar geleden kreeg. De kans is groot dat het langzaam van de productielijn verdwijnt.

De nagel aan de doodskist is dat, ondanks dat AirGenius 5 nieuwer en beter is, de AirGenius 4 nog steeds ongeveer $ 200 kost. Als de prijs bijvoorbeeld zou dalen tot $ 150, zou deze Honeywell-luchtreiniger de moeite waard zijn. Nu heb je wel betere alternatieven.

Honeywell AirGenius 4

Pros

 • Dezelfde specificaties als AirGenius 5, maar met slechts 4 ventilatorsnelheidsinstellingen in plaats van 5
 • Goede staat van dienst
Tegens

 • Kost nog steeds $ 200, ondanks dat AirGenius 5 net iets meer op de markt is
 • Het lijkt erop dat het langzaam uit productie zal worden genomen
Koop Honeywell AirGenius 4 hier

Honeywell luchtreinigers Faq

Honeywell is het grootste bedrijf dat luchtreinigers maakt. Het is duidelijk dat met zoveel verkochte eenheden, consumenten nogal wat vragen hebben over hoe goed Honeywell-luchtreinigers eigenlijk zijn. Hier behandelen we de meest voorkomende vragen (u kunt de uwe stellen in de onderstaande opmerkingen):

Zijn Honeywell luchtreinigers goed?

‘Goed’ is het perfecte woord om Honeywell luchtreinigers te beschrijven. Ze zijn niet uitzonderlijk zoals Dyson luchtreinigers, maar ze zijn betrouwbaar, hebben vrij goede specificaties en zullen je niet snel in de steek laten.

Bovendien komen ze tegen een zeer betaalbare prijs. Het basis 2-traps filtratiesysteem, in combinatie met de goed ontworpen behuizing van Honeywell, maakt Honeywell-luchtreinigers een goede keuze voor elk huis.

Welke Honeywell-luchtreiniger is de beste?

De beste Honeywell luchtreiniger is de Honeywell HPA300. Het is een solide grote luchtreiniger die de beste is die Honeywell heeft bedacht. Het is ook de nieuwste in zijn belangrijkste HPA-luchtreinigerserie.

Kleinere HPA200 en HPA100 zijn ook erg goed, en de AirGenius torens zijn behoorlijk populair.

Welk merk luchtreiniger is het beste?

Coway, Molekule, Dyson, Alen? Honeywell is duidelijk niet het beste luchtreinigermerk. Coway heeft bijvoorbeeld uitzonderlijke prestaties, de Molekule vormt de nieuwe PECO-technologie, Dyson-luchtreinigers zijn gewoon geweldig en met de Hot + Cool-serie is de Alen BreatheSmart-lijn het beste voor slaapkamers.

Er zijn zowel voor- als nadelen voor elk luchtreinigermerk. De grootste zorg bij de beste merken is de hoge prijs van hun eenheden.

Hier doet de Honeywell het uitzonderlijk goed; het is niet ’s werelds beste luchtreinigermerk, maar het produceerde zeer betrouwbare luchtreinigers zijn zeer betaalbare prijzen. U kunt hier de beste luchtreinigermerken bekijken.

Hoe lang gaan Honeywell luchtreinigerfilters mee?

Honeywell gebruikt twee soorten filters met een verschillende levensduur:

 1. Voorfilters A en A+ gaan 3 maanden mee. De indicator op Honeywell-luchtreinigers vertelt u wanneer u ze moet vervangen.
 2. Echte HEPA-filters gaan 12 maanden mee. Dit zijn de belangrijkste en het is belangrijk om ze één keer per jaar te veranderen.

Honeywell-filters kosten ongeveer $ 20 – $ 60, wat een vrij lage prijs is voor vervangingsfilters voor luchtreinigers.

Stoten Honeywell-luchtreinigers ozon uit?

Nee, Honeywell luchtreinigers stoten geen ozon uit. De enige luchtreinigers die ozon uitstoten zijn die met ionisatorfilters. U kunt hier meer lezen over de ozongeneratoren.

Geen ionisatorfilter = Geen ozon.

Geen enkele Honeywell-luchtreiniger maakt gebruik van ionisatorfilters.


Als u vragen heeft of als u uw ervaring met Honeywell-luchtreinigers wilt delen, kunt u de onderstaande opmerkingen gebruiken.