AIRY plantenpot: De turbo voor luchtreinigers

AIRY Luchtreiniger Plant Pot

Planten zijn de meest natuurlijke luchtreiniger ter wereld. Met de nieuwe plantenpot van AIRY Air Purifier kun je je binnenlucht verbeteren en tegelijkertijd iets goeds doen voor je kamerplanten. Wij introduceren het innovatieve product voor uw huis.

Planten verbeteren het binnenklimaat enorm. U bent een natuurlijke luchtreiniger, verbruiken geen elektriciteit, maken geen lawaai en bieden ook iets voor het oog. Een paar jaar geleden ontdekte NASA tijdens onderzoek dat speciale luchtzuiverende planten zeer effectief zijn in het filteren van CO2 en verontreinigende stoffen zoals benzeen, trichloorethaan en formaldehyde uit de lucht en het omzetten in zuurstof.

Verontreinigende stoffen in de binnenlucht zijn uiterst schadelijk voor de gezondheid

Dergelijke verontreinigende stoffen worden in de binnenlucht uitgestoten door meubels, muurverven of elektronische apparaten. Vaak is de concentratie van verontreinigende stoffen in gesloten ruimtes vele malen hoger dan buiten. De gevolgen kunnen talrijk zijn, van hoofdpijn tot irritatie van de luchtwegen tot allergieën. In de slaapkamer, woonkamer of kantoor hebben planten een positief effect op onze gezondheid en welzijn. Waarom zijn AIRY bloempotten zo nuttig bij luchtzuivering?

YouTube

Door de video te laden, accepteer je het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

De beste luchtreinigers zijn de wortels van groene planten

Het is een feit dat luchtzuiverende planten zeer weinig verontreinigende stoffen door de bladeren filteren. Je zou een heel plantenbos in je kamers moeten opzetten om het binnenklimaat aanzienlijk te verbeteren. De meeste verontreinigende stoffen worden opgenomen door de wortels van groene kamerplanten.

Als je je planten in gewone potten plant, voorkom je dat de binnenlucht de wortels van de groene planten bereikt. Je deactiveert als het ware het turbofilter van je planten. Daarom hebben AIRY luchtreiniger potten een speciaal ventilatiesysteem waardoor de plantenwortels optimaal worden belucht. Door een fysiek effect, het zogenaamde schoorsteeneffect, wordt de kamerlucht virtueel in de pot en langs de wortels van de luchtzuiverende planten gezogen.

Naast de reeds genoemde verontreinigende stoffen, onaangename geuren en fijnstof hangen in de wortels van de luchtzuiverende planten. Wanneer de lucht door de plantenpot gaat, wordt deze extra bevochtigd. Voldoende Vochtigheid is erg belangrijk, bijvoorbeeld voor mensen met een allergie of als de kamerlucht in de winter is uitgedroogd vanwege de verwarmingswarmte. Het is veilig om te zeggen: met de AIRY-pot worden uw groene kamerplanten echte allrounders als het gaat om het verbeteren van het binnenklimaat of de binnenlucht.

De AIRY pot vermenigvuldigt de prestaties van de luchtzuiverende planten

Volgens de fabrikant is de Filterprestaties van een luchtzuiverende installatie acht keer hogerals het in een AIRY luchtreinigerpot wordt geplaatst in plaats van in een normale pot. Een AIRY-systeem kan binnen één dag tot 40 kubieke meter lucht zuiveren. Concreet betekent dit dat je in een ca. 16 vierkante meter kamer verbeter de binnenlucht met slechts één AIRY pot. Ongeveer 75% van de bestaande verontreinigende stoffen wordt verwijderd. Dit effect werd officieel bevestigd in een studie.

Je hebt geen elektriciteit of chemische toevoegingen nodig. Je doet niet alleen iets goeds voor je gezondheid, je beschermt tegelijkertijd het milieu en je portemonnee!

Uw planten groeien sneller met het AIRY systeem

Tijdens het filterproces zet de luchtzuiverende plant de verontreinigende stoffen in de lucht om in voedingsstoffen die hij zelf kan gebruiken. Zo worden uw planten automatisch uitgerust met belangrijke voedingsstoffen Geleverd. Beluchting van de wortels is ook positief voor de groei. Je hebt geen groene vingers meer nodig om je planten te laten groeien, ze gedijen bij wijze van spreken vanzelf. Een geïntegreerde 1.6l of 3.2l watertank zorgt voor de regelmatig water geven en bespaart u werk.

Hoe de AIRY luchtreinigerpot te planten

De potten vop AIRY worden luchtreinigers in slechts een paar eenvoudige stappen geplant. Plaats de luchtzuiverende plant gewoon in de pot en vul de rest van de pot met een speciale Substraat Van. De volgende video laat zien hoe eenvoudig het is:

YouTube

Door de video te laden, accepteer je het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Twee maten en vele kleurvarianten

De AIRY luchtreiniger is verkrijgbaar in twee maten en in verschillende kleurvarianten, zodat hij visueel mooi in je woonkamer, slaapkamer of kantoor past. Trouwens, de AIRY potten volledig gemaakt in Duitsland, wat een goed gevoel geeft qua kwaliteit. Bij Amazon vindt u de volledige selectie airy luchtreinigers.

De voordelen van de AIRY bloempot op een rij

Om een eindoordeel te krijgen over de AIRY luchtreiniger potten, vatten we de belangrijkste voordelen van het systeem voor u samen:

 • gezonde, geurloze en voldoende vochtige binnenlucht
 • geen stroomverbruik, geen lawaai, geen chemicaliën, geen bedrijfskosten
 • acht keer sterker filtereffect van de luchtzuiverende planten in vergelijking met normale plantenpotten
 • eenvoudig oppotten met substraat
 • mooi design en verschillende kleurvarianten
 • 100% Made in Germany
 • Probeer het 30 dagen en stuur het gewoon terug als je AIRY Air Purifier niet leuk vindt

Wat klanten die de AIRY hebben gekocht zeggen

De echo van de kopers van de AIRY-luchtreiniger in de Amazon-klantrecensies is bijna helemaal positief, met wat kritiek. Allereerst moet de niet helemaal goedkope prijs worden vermeld. Het hangt er echter vanaf waar je AIRY mee vergelijkt: Bij een andere plantenpot – dan is het erg duur – of met een elektrische luchtreiniger – dan is de prijs prima. Je hebt immers geen doorlopende elektriciteitskosten.

Uitstraling en kwaliteit wordt door de meeste klanten geprezen. Hoewel de plantenpotten van kunststof zijn gemaakt, is de afwerking goed en snijdt de AIRY een goed figuur op de vensterbank of een dressoir. Aan de andere kant hebben sommige klanten moeite met de eerste montage: Het vastklikken van de binnenpot in de buitenste pot is een beetje moeilijk, je moet het een beetje proberen. De handleiding zou waarschijnlijk wat gedetailleerder kunnen zijn.

Veel van de klanten voelen een verbetering van de binnenlucht, die het hoofddoel van AIRY zou vervullen. Deze indruk is natuurlijk subjectief. Wie laat een duur wetenschappelijk onderzoek uitvoeren in zijn woonkamer? Maar de effectiviteit van de AIRY-luchtreiniger is bewezen door studies van prestigieuze instituten.

Over de snelle groei en de eenvoudige irrigatie behaagt veel van de klanten. De planten voelen zich meteen thuis in deze potten. Over het algemeen lijkt de AIRY-luchtreiniger een heel goed en innovatief product te zijn. Het doet geen wonderen, maar het helpt de prestaties van luchtzuiverende planten te optimaliseren, de binnenlucht in afgesloten ruimtes te verbeteren en zo onze gezondheid te behouden.

Welke luchtzuiverende planten zijn bijzonder geschikt?

Tijdens het onderzoek van NASA hebben wetenschappers ontdekt dat speciale planten een bijzonder hoog luchtzuiverend effect hebben. U moet dergelijke planten kiezen voor uw AIRY-luchtreinigers om het effect te maximaliseren. Deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot, de volgende groene kamerplanten:

 • Enkelbladig
 • Booghennep
 • Drakenboom
 • Zwaardvaren
 • Korbmaranthe
 • Gerbera
 • Kentia Palm
 • Dieffenbachia
 • Klimop

Meer informatie over deze planten vind je hier en hier.

Wil je je binnenlucht verbeteren met luchtzuiverende planten en iets doen voor je gezondheid? Test de AIRY luchtreinigers.

Afbeelding /Video’s: airy.de