Badventilatoren met wake

Badventilator met zwenkwiel

Drukke mensen kennen het probleem: scheur snel ramen open na het douchen om het vocht naar buiten te laten; maar als je een paar minuten later het huis wilt verlaten, is de badkamer nog steeds vochtig. Om de luchtuitwisselingssnelheid te verhogen, zijn er badventilatoren en ventilatoren met caster schakelen zichzelf uit na een bepaalde periode van gebruik. Afhankelijk van het model staat de overschrijdingstijd vast of kan deze door uzelf worden ingesteld.

Badventilator met zwenkwiel voor energiebesparend comfort

Ventilatoren zijn ideaal voor het ventileren van badkamers en toiletten: ze versnellen de uitwisseling van lucht in vergelijking met het eenvoudig openen van ramen en deuren. Toch moeten badventilatoren langer draaien om al het vocht van de douche naar buiten te kunnen blazen. Zodat je niet na een paar minuten weer de badkamer in hoeft om de ventilator uit te schakelen, zijn er badventilatoren met caster die automatisch in- en uitschakelen.

Waar is de nalooptijd van een badventilator goed voor?

Afzuigventilatoren voor de badkamer onttrekken vochtige lucht en transporteren deze via een ventilatiepijp naar buiten. Frisse lucht stroomt uit naburige kamers door kieren in deuren, zodat de luchtvochtigheid in de badkamer afneemt. Badventilatoren moeten daarom worden ingeschakeld, vooral in de eerste paar minuten na gebruik van de douche, om een zo groot mogelijk droogeffect te bereiken en de luchtvochtigheid laag te houden.

Als u de badkamerventilator al hebt ingeschakeld tijdens het douchen, is er meestal niet genoeg tijd om de luchtvochtigheid te verlagen tot een acceptabel niveau onder de 65%. Daarom moet de ventilator langer aan blijven staan dan in de badkamer.. Als u toch lang in uw appartement verblijft, kunt u ook het licht aandoen en de ventilator enkele minuten laten draaien en later uitschakelen. In veel gevallen wil je echter niet zo lang wachten voordat je de deur uit gaat. Dan is het handig als de ventilator na een bepaalde periode vanzelf uitgaat. Deze functie wordt ook wel wake of the bath fan genoemd.

Productoverzicht: Uitlaatventilatoren met zwenkwiel

Afhankelijk van het model is de overschrijdingstijd van badventilatoren vast of selecteerbaar. De volgende producten zijn voorbeelden van badventilatoren waarvan u de nalooptijd zelf kunt kiezen; in veel gevallen is zelfs een traploze aanpassing mogelijk.

Badventilator met enkele uren follow-up tijd

U kunt een nalooptijd van maximaal zeven uur instellen met de WTI100CTR badventilator van MKK*. De kortste nalooptijd is echter al vijf minuten, dus je moet alleen voor dit apparaat kiezen als je zeker weet dat je een lange follow-up nodig hebt. Deze wandventilator voor de badkamer is een premium versie met een stille, kogellagermotor waarvan de snelheid kan worden geregeld. Hiermee kunt u de sterkte van de luchtstroom en het volume van het apparaat aanpassen aan uw behoeften. Het voorpaneel is gesloten en gemaakt van geborsteld roestvrij staal, wat de badventilator een nobel ontwerp geeft. De prijs voor deze ventilator is ongeveer 46 euro.

CATA badkamerventilator met LED-display

Het model CATA E-100 GTH* is een badventilator die niet alleen een instelbare nalooptijd tussen 0 en 15 minuten biedt, maar ook een vochtigheidssensorregeling. Heel praktisch is het LED-display op het matglazen frontpaneel, dat temperatuur en relatieve vochtigheid weergeeft. Met een stroomverbruik van 8 W wordt een hoog debiet van 115 m³/h bereikt. Helaas is de prijs van zo’n 97 euro ook bovengemiddeld.

Aanbieden

CATA 00900200 E-100 GTH Hygro (EXT. BAÑO PREMIUM) Afzuigventilator voor stille badkamer E-Serie, 8...
CATA 00900200 E-100 GTH Hygro (EXT. BAÑO PREMIUM) Afzuigventilator voor stille badkamer E-Serie, 8…

  • GELUIDSARME LUCHTVENTILATOR: De perimeterventilator is de meest efficiënte en stilste badafzuiging. Met 2 snelheden beweegt het een luchtstroom…
  • AIR FAN BATHROOM: Selecteer de ventilatiefunctie om de lucht in uw badkamer te vernieuwen. Het reguleert zijn revoluties om…
  • ERGONOMISCH ONTWERP: Het is een vochtafzuiging met een modern ontwerp dat de turbine bedekt met een wit glazen front. Een…

Stille badventilator met zwenkwiel

De afzuigventilator “Quiet Style” van SKS24* heeft een inschakelvertraging tussen 10 seconden en 2 minuten en een traploos verstelbare zwenkwiel tussen 2 en 30 minuten. Dit model maakt niet alleen indruk met het zeer stille bedieningsgeluid van slechts 25 dB(A), maar ook met het opvallend moderne design van het frontpaneel met honingraatpatroon ventilatorgrille. Als alternatief kunt u er ook een gesloten deksel overheen monteren. De kosten van deze badventilator bedragen ongeveer 74 euro.

Goedkope badventilator met zwenkwiel

De badkamerventilator van MKK* is met een prijs van slechts zo’n 22 euro de goedkoopste van de hier gepresenteerde ventilatoren met overloop. Met een debiet van 104 m³/h kunt u een follow-uptijd instellen tussen 30 seconden en 30 minuten. Deze ventilator is ontworpen voor uitlaatpijpen met een diameter van 100 mm, maar er worden ook grotere versies aangeboden, die uitkomen op 257 m³ / h luchtstroom bij een diameter van 150 mm. Het witte voorpaneel bestaat uit vinnen waarachter de waaier zichtbaar is.