Best Weather Radio Beoordelingen in 2022

Best Weather Radio Reviews

Noodweer kan op elk moment toeslaan en wanneer het toeslaat, kan uw stroom uitvallen en kunnen communicatienetwerken uitvallen. Het is niet verstandig om aan te nemen dat onze moderne technologie hoe dan ook zal werken. Als uw computer, tv en mobiele telefoon niet meer werken in een rampsituatie, wie zou u dan waarschuwen voor een inkomende tornado of orkaan? Waar zou je terecht voor informatie? En, hoe zou u communiceren met de autoriteiten? De meeste mensen zouden in het ongewisse worden gelaten tijdens een ernstige weersgebeurtenis. Laat je niet overrompelen – wees voorbereid met een NOAA-weerradio in je huis en op je werkplek.

Een weerradio met een back-up stroombron is het enige echt betrouwbare medium om weer- en rampenwaarschuwingen te ontvangen, zodat u in contact kunt blijven met wat er om u heen gebeurt. Deze speciale radio’s ontvangen waarschuwingen zodra ze 24 uur per dag, 7 dagen per week worden uitgegeven door de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA). De beste modellen zijn uitgerust met technologie die ze automatisch inschakelt wanneer waarschuwingen worden uitgezonden, zodat u klaar bent in geval van ernstige gebeurtenissen, van tornado’s en orkanen tot branden en chemische lozingen.

Ons team van redacteuren onderzoekt, test en beveelt onafhankelijk de beste producten aan om u te helpen navigeren wanneer u online winkelt. Dit bericht bevat gecompenseerde links en als u een aankoop doet met behulp van de meegeleverde links, kunnen we een commissie verdienen. Lees voor meer informatie onze disclaimer.

Best Weather Radio Reviews

Welk model moet je kiezen? We hebben tientallen van de nieuwste desktopweer- en noodradio’s onderzocht en echte beoordelingen van andere consumenten gelezen om de ranglijst van de onderstaande modellen te produceren. Hier zijn de beste weerradio’s op de markt.

1. Midland WR400: Beste Desktop Weer Radio

Midland WR400

Dimensies: 5,5 x 7 x 2,2 inch
Gewicht: 1,6 pond
DEZELFDE technologie: Ja
Public Alert Gecertificeerd: Ja
Stroombron: AC, 4 AA batterijen

Veruit de Midland WR400 is de beste NOAA weerradio die er is. Het fungeert ook als een AM / FM-wekker, waardoor het een geweldige vervanging is voor uw huidige wekker. Een groot, helder scherm geeft de tijd, levensduur van de batterij en actuele waarschuwingen weer. Het apparaat heeft ook vier radiovoorinstellingen voor eenvoudig afstemmen.

Omdat dit een public alert-gecertificeerde radio is, kunt u een extern waarschuwingsapparaat aansluiten, maar een van onze favoriete functies hier zijn de aanpasbare waarschuwingen. Stel dat je goed landinwaarts woont in een provincie met uitzicht op het water. Maritieme waarschuwingen zijn niet relevant voor u en de WR400 kan ze eruit filteren. Of misschien wil je alleen gewaarschuwd worden voor waarschuwingen, en niet voor horloges. U kunt de WR400 zo instellen dat u alleen wordt gewaarschuwd voor afgegeven waarschuwingen, waardoor het aantal keren dat het apparaat afgaat tijdens ernstige weersomstandigheden wordt beperkt.

Geluidskwaliteit wordt vaak genoemd als een van de belangrijkste functies van de WR400, waarbij een goede ontvangst de belangrijkste bijdrage levert. Dat is vaak een probleem met andere modellen en er zijn duidelijke signalen nodig om hetzelfde waarschuwingssysteem te laten werken.

We konden echter zien dat het scherm van de WR400 het voor sommige gebruikers onpraktisch kan maken. Een klantrecensie zei wel dat het scherm te helder was, zelfs op de “dim” -instelling.

Klik hier om de prijs van onze # 1 aanbeveling te bekijken: de Midland WR400 op Amazon

Pros

 • Uitstekende geluidskwaliteit
 • Groot helder display
 • Goede ontvangst
 • Aanpasbare waarschuwingen

Tegens

 • Het scherm is mogelijk te helder voor de slaapkamer van sommige gebruikers

2. Midland ER310: Beste noodradio

Midland ER310

Dimensies: 9,6 x 3 x 6,8 inch
Gewicht: 1 pond
DEZELFDE technologie: Nee
Public Alert Gecertificeerd: Nee
Stroombron: Oplaadbare Lithium Ion 2600mAh batterij, Hand Crank, USB, Solar, 6 AA batterijen

Midland heeft ook de beste noodradio op onze lijst geproduceerd, de ER310. Dit model heeft een oplaadbare batterij met een capaciteit van 2600 mAh die op drie manieren kan worden opgeladen, via de handslinger, zonne-energie en USB. De radio kan ook worden gevoed door 6 “AA” -batterijen als back-up. De Midland ER310 heeft ondersteuning voor AM- en FM-radio en de NOAA-weerradioband.

De ER310 heeft een ingebouwde zaklamp van 130 lumen en zelfs een USB-poort waarmee u uw smartphone of andere USB-apparaten kunt opladen. Met een interne batterij van 2600 mAh levert regelmatig gebruik u ongeveer 32 uur radiotijd op. Het bedrijf says dat zelfs van een lege batterij, slechts een uur zonlicht genoeg zou moeten zijn om het gedurende 45 minuten van stroom te voorzien.

Andere handige functies zijn een sos-functie voor stroboscooplicht (flitst S-O-S in morsecode) en een ultrasoon hondenfluitje om zoekteams te helpen u te vinden als u verdwaalt. Wij denken dat de Midland ER310 het beste model is voor uw noodpakket of buitenavonturen, omdat hij betrouwbaar en robuust is en alle essentiële functies bevat om u te helpen eventuele rampen te overleven.

Klantrecensies noemen vaak een indrukwekkende geluidskwaliteit van de luidspreker en gebruiksgemak als hoogtepunten van de ER310. Je kunt hier gewoon niet fout gaan.

Klik hier om de prijs van de betrouwbare en robuuste Midland ER310 op Amazon te controleren

Pros

 • Geweldige audiokwaliteit
 • Meerdere oplaadopties
 • Grote batterijcapaciteit
 • Meegeleverde zaklamp met stroboscooplicht SOS
 • Compact formaat

Tegens

 • Gebrek aan geheugenknoppen
 • Geen waterdichtheid

3. Midland WR120EZ: Beste Goedkope Radio

Midland WR120EZ

Dimensies: 5 x 4,5 x 2 inch
Gewicht: 1 pond
DEZELFDE technologie: Ja
Public Alert Gecertificeerd: Ja
Stroombron: AC, 3 AA batterijen

De WR120EZ desktop weerradio krijgt hoge cijfers vanwege de betaalbare prijs en sterke functieset. Het kan waarschuwingsberichten op het scherm weergeven in drie talen – Engels, Spaans en Frans, en heeft een luide 90dB-sirene en knipperende LED-waarschuwingen om u te laten weten of de waarschuwing een advies, horloge of waarschuwing is.

Het is Public Alert-gecertificeerd, dus zelfs voor deze prijs kunt u nog steeds onnodige waarschuwingen filteren en externe waarschuwingsapparaten op de radio aansluiten. Ontvangst en audiokwaliteit zijn indrukwekkend, maar niet zo robuust en helder als de WR400. 3 AA-batterijen geven u back-upvoedingsopties als de stroom uitvalt, en het apparaat kan andere kanalen scannen terwijl u naar een kanaal luistert, zodat u nooit een waarschuwing mist. We zijn onder de indruk van alle functies die ze voor zo’n betaalbare prijs in dit apparaat zouden kunnen passen.

Er zijn enkele minpunten die te verwachten zijn voor een instapmodel. De WR120EZ is niet zo duurzaam als de WR400 en het scherm is niet zo informatief. Het zit ook met zijn scherm naar boven gericht in plaats van naar buiten zoals de WR400. U moet naar het apparaat lopen om eventuele waarschuwingsberichten fysiek te lezen.

Pros

 • Waar voor je geld
 • Sms-waarschuwingen
 • Eenvoudig te programmeren

Tegens

 • Goedkopere constructie
 • Naar boven gericht display

4. Eton FRX5BT: Beste hand crank radio

Eton FRX5BT

Dimensies: 5.8 x 7.1 x 2.3 inch
Gewicht: 1.375 pond
DEZELFDE technologie: Ja
Public Alert Gecertificeerd: Nee
Stroombron: 2000mAh oplaadbare lithiumbatterij, handslinger, zonne-energie, USB

De Eton FRX5BT is qua functionaliteit vergelijkbaar met de Midland ER310, maar in een groter totaalpakket met een paar extra functies. Laad de FRX5BT op via zonne-energie, de handslinger of met de meegeleverde micro-USB-kabel. Een oplaadbare batterij van 2000 mAh geeft u zelfs voldoende batterijcapaciteit om een elektronisch apparaat op te laden. Dit is de beste handgekronde radio voor noodgevallen, omdat de eigenlijke crank de grootste is van elk model dat we hebben beoordeeld, waardoor het veel gemakkelijker is om het apparaat om te draaien en op te laden.

We zijn geïntrigeerd door de Bluetooth-functionaliteit, waarmee u het apparaat met uw smartphone kunt verbinden om het te gebruiken als Een Bluetooth-luidspreker voor entertainmentdoeleinden. Het heeft wel de mogelijkheid om DEZELFDE waarschuwingen te ontvangen, maar het scherm toont niet het type waarschuwing zoals andere modellen die we hier hebben vermeld.

Ook inbegrepen in het apparaat is een LED-zaklamp en een rood noodbaken, evenals een apart dimbaar omgevingslicht. De robuuste behuizing is ook uitstekend, waardoor de FRX5BT een goede mate van duurzaamheid heeft. In feite is het apparaat valbestendig vanaf een hoogte van 3,3 ft en waterbestendig volgens de IPX4-specificaties.

Een gebied waar de Eton niet zo goed is als onze topkeuzes is de receptie. De VS heeft de meeste tornado’s ter wereld en landelijke gebieden zijn kwetsbaar voor tornado’s. Sommige beoordelingen noemen problemen met het ontvangen van waarschuwingen in landelijke gebieden, hoewel de geluidskwaliteit redelijk behoorlijk is wanneer een adequaat signaal beschikbaar is. De interne oplaadbare batterij is ook kleiner dan sommige andere concurrerende modellen, wat voor sommigen een probleem kan zijn, afhankelijk van hoe u deze zult gebruiken.

Pros

 • Waterbestendige en valbestendige behuizing
 • Bluetooth voor het afspelen van muziek
 • Grote handslinger voor eenvoudig opladen
 • DEZELFDE technologie

Tegens

 • Geen optie voor wegwerpbatterijen
 • Kleine knoppen die moeilijk te lezen zijn omdat ze verborgen zijn onder het handvat
Sangean CL-100

Dimensies: 7,2 x 5,2 x 2,5 inch
Gewicht: 1,1 pond
DEZELFDE technologie: Ja
Public Alert Gecertificeerd: Ja
Stroombron: DC, 4 AA batterijen

Sangean staat bekend om het maken van hoogwaardige kortegolfradio’s, en hun AM / FM-RBDS / Weerklokradio de CL-100 is niet anders. Deze desktopradio is de enige die we kennen die FM-RBDS doet (die sms-berichten die op uw autoradio verschijnen en u vertellen welk station of nummer wordt afgespeeld), en het bevat zelfs een audio-aansluiting, zodat u een externe audiobron kunt aansluiten.

De CL-100 is GESCHIKT voor HETZELFDE en waarschuwingsberichten verschijnen op het naar boven gerichte display van het apparaat. Digitale signaalverwerking maakt de audiokwaliteit van topklasse en u kunt maximaal vijf presets opslaan voor zowel de AM- als FM-band.

De wekkerradio is handig en beschikt over iets dat HWS of Human Wake-Up System wordt genoemd. In wezen kunnen alarmen en muziek worden ingesteld om geleidelijk luider te worden om je voorzichtig wakker te maken in vergelijking met het traditionele alarm dat soms hard voor je oren kan zijn.

Onze enige zorgen zijn slecht geschreven aanwijzingen en het display. Dit lijkt een beetje onhandig voor een wekkerradio, omdat je er bovenop moet zitten om het scherm te bekijken. Sommige gebruikers meldden ook problemen bij het correct ontvangen van RBDS-signalen.

Pros

 • Luidsprekers van hoge kwaliteit
 • RBDS-functionaliteit
 • Geweldige ontvangst
Eton Schorpioen II

Dimensies: 2,5 x 6,5 x 1,9 inch
Gewicht: 0.66 pond
DEZELFDE technologie: Nee
Public Alert Gecertificeerd: Nee
Stroombron: 800mAh oplaadbare lithiumbatterij, handslinger, zonne-energie, USB

De Eton Scorpion II is een lichtgewicht en weerbestendige hand-crank noodradio. Het bevat een LED-zaklamp van een halve watt en USB-oplaadmogelijkheden, samen met AM-, FM- en NOAA Weather-bandondersteuning. U kunt de interne batterij opladen via het zonnepaneel of de handslinger en u zou een volledige dag gebruik moeten kunnen maken van de meegeleverde 800 mAh-batterij.

Een gebied waar de Eton Scorpion II het beter lijkt te doen dan de Midland ER310 is de robuuste behuizing die ook IPX4 spatwaterdicht is. Dit specifieke model is waarschijnlijk veel geschikter voor de buitenliefhebber, en met een bijgevoegde karabijnhaak kunt u deze gemakkelijk aan uw wandeltas bevestigen.

Er zijn hier een paar nadelen, in de eerste plaats een veel kleinere batterij dan de meeste noodradio’s met slechts een capaciteit van 800 mAh. Hoewel het de Scorpion II licht in gewicht maakt, zouden we dit niet aanraden als je ook een radio wilt die je elektronische apparaten snel kan opladen, ook al kan de Scorpion II het gewoon doen. Andere klanten wijzen op een klein scherm en een gemiddelde audiokwaliteit als nadelen van een verder behoorlijk solide apparaat.

Pros

 • Lichtgewicht
 • Robuuste constructie
 • Inclusief karabijnhaak

Tegens

 • Gemiddelde audiokwaliteit
 • 800mAh oplaadbare batterij
 • Klein scherm
Sangean MMR-88

Dimensies: 6 x 2,7 x 3,3 inch
Gewicht: 0.86 pond
DEZELFDE technologie: Nee
Public Alert Gecertificeerd: Ja
Stroombron: 850mAh oplaadbare Lithium Ion batterij, USB, Solar, Hand Crank

Sangean’s tweede model op deze lijst is de openbare waarschuwing gecertificeerde MMR-88. Deze radio kan worden gevoed door zowel zonne- als crankvermogen en bevat een DSP digitale AM / FM / WX-tuner voor superieure audiokwaliteit. U kunt maximaal 19 AM/FM-presets hebben en met een meegeleverde USB-kabel kunt u standaard USB-apparaten opladen.

850mAH-batterijen moeten u voldoende stroom geven voor de hele dag gebruik, en een instelbaar hoog / laag / knipperend / SOS-lampje aan zijn kant moet voldoende krachtig genoeg zijn voor noodsituaties.

Er zijn een paar potentiële nadelen aan dit specifieke model die een andere radio op deze lijst een betere gok kunnen maken. Als u op zoek bent naar een radio die comfortabel is om vast te houden wanneer u deze als zaklamp gebruikt, is deze misschien een beetje te omvangrijk. Anderen wijzen op ontvangstproblemen in gebieden waar radiosignalen zwakker zijn. Anders is de audiokwaliteit, net als elke andere Sangean, uitstekend – zolang als yu hebt een goed signaal.

Pros

 • Vooraf ingestelde zenderfunctie
 • Uitstekende geluidskwaliteit
 • Zaklamp heeft verschillende verlichtingsopties

Tegens

 • Geen optie voor wegwerpbatterijen

8. RunningSnail NOAA Weer radio

RunningSnail NOAA Weerradio

Dimensies: 6.2 x 2.1 x 2.9 inch
Gewicht: 0.68 pond
DEZELFDE technologie: Nee
Public Alert Gecertificeerd: Nee
Stroombron: 2000mAh oplaadbare lithiumbatterij, handslinger, zonne-energie, USB, 3 AAA-batterijen

RunningSnail geeft je veel waar voor je geld met een 2000mAh-batterij, AM / FM / WX-bandondersteuning en een geïntegreerde zaklamp en leeslampje. Het bedrijf zegt dat je tot 12 uur licht van het apparaat krijgt, of 4-6 uur continue radiotijd.

De batterij kan worden opgeladen door de handslinger of het meegeleverde zonnepaneel, hoewel opladen via USB natuurlijk het snelst is. U kunt het apparaat zelfs van stroom voorzien met behulp van 3 AAA’s.

Voor tijden van nood bevat de RunningSnail een SOS-alarm met knipperende rode lampjes. Het apparaat heeft echter geen weerwaarschuwingsmogelijkheden (waarbij de radio zichzelf activeert voor uitzendwaarschuwingen), er is geen digitaal display en de ontvangst is mogelijk niet de beste omdat de antenneconstructie achterblijft bij andere opties.

Toch biedt de RunningSnail voor zijn prijs behoorlijk wat functionaliteit.

Pros

 • Draagbaarheid
 • Leeslampje en zaklamp
 • Betaalbare prijs

Tegens

 • Geen weerwaarschuwingsfunctionaliteit
 • Goedkope constructie
 • Geen digitaal display
Kaito KA700

Dimensies: 10,5 x 5,9 x 3,6 inch
Gewicht: 1,7 pond
DEZELFDE technologie: Nee
Public Alert Gecertificeerd: Nee
Stroombron: Oplaadbare Lithium Ion 2000mAh, Solar, Hand Crank, USB

De laatste radio op onze lijst is meer een entertainmentapparaat dan een weerradio, maar we vinden het gewoon leuk omdat het zoveel kan doen. Niet alleen kan de Kaito KA700 AM-, FM- en weerradio-uitzendingen ontvangen, maar hij kan ook worden gebruikt als een Bluetooth-luidspreker, een MP3-speler (hij gebruikt een SD-kaart om te werken), maar ook als een voicerecorder.

Zoals de meeste weerradio’s kan het zichzelf activeren om waarschuwingen af te spelen en heeft het drie opties om de 2000 mAh-batterij op te laden: mini-USB, handslinger en zonne-energie.

Maar we zijn nog niet klaar: de KA700 heeft ook een heldere 5-LED-leeslamp en geïntegreerde zaklamp, er is ook een USB-poort waarop u uw elektronische apparaten kunt aansluiten om een snelle stroomboost te krijgen. Klanten melden een uitstekende geluidskwaliteit, draagbaarheid en een duurzame constructie als de grootste trekpleisters.

Een ding dat we niet leuk vinden, is het feit dat hoewel er kwaliteitsgeluid is, de radio over het algemeen stiller is dan de meeste opties op deze lijst, en de crank werkt niet zo efficiënt bij het opladen van het apparaat als andere noodmodellen.

Pros

 • Entertainment functies
 • Verschillende oplaadmogelijkheden
 • Mogelijkheid om oplaadbare batterijen te vervangen

Tegens

 • Klein display
 • Inefficiënte handslinger

Soorten weerradio’s

Hoe kies je de beste weerradio? Laten we het eerst hebben over het verschil tussen een desktopradio en een noodradio en voor wie ze het meest geschikt zijn. Dan komen we in de beste weeralarm radiorecensies waar ik de modellen zal onthullen waarop u kunt vertrouwen tijdens een noodweergebeurtenis.

Desktop Weerradio’s

Desktop Weer Radio

Midland WR400 Desktop Weer Radio

Desktop weerradio’s zijn precies wat de naam al doet vermoeden- ze zitten op uw bureau aangesloten op een stopcontact voor stroom. Ze zenden weerwaarschuwingen uit wanneer ze in uw omgeving worden uitgegeven en ze kunnen zelfs worden gebruikt als een wekker aan het bed. Ze kunnen ook op batterijen werken als een back-up alternatief, maar zijn niet ontworpen om draagbaar te zijn. De meeste modellen hier worden geleverd met een display dat het dreigingsniveau van de waarschuwing (waarschuwing, horloge, advies) benadrukt, samen met het type noodsituatie dat actief is (orkaan, tornado, sneeuwstorm, onweer, overstroming, enz.).

Noodradio’s

Noodradio

Midland ER310 Noodradio

Noodradio’s daarentegen zijn ontworpen om draagbaarder te zijn, omdat ze voornamelijk op interne stroom werken en meestal weerbestendig en schokbestendig zijn. Ze hebben een robuuste constructie met een oplaadbare batterij in plaats van ze aan te moeten sluiten op netstroom. De beste noodmodellen kunnen worden opgeladen met behulp van een handslinger of zonne-energie, waardoor ze geweldig zijn voor ‘off the grid’-situaties, buitenavonturen of tijden waarop de stroom voor een langere periode uitvalt.

Sommige modellen hebben extra functies, zoals een ingebouwde zaklamp en een leeslampje. Ze bevatten ook de mogelijkheid om uw telefoon een snelle stroomstoot te geven om een noodoproep te doen.

Denk niet dat je alleen maar een survivalist of ‘prepper’ moet zijn om een noodradio te bezitten. Elk huis zou een soort noodkit moeten hebben voor het geval dat en het is een essentieel apparaat om in die kit te hebben – voorbereid en geïnformeerd zijn kan het leven van uw gezin redden.

Heeft u een desktop weerradio of noodradio nodig?

Een buitenliefhebber zou een noodradio veelzijdiger vinden, omdat deze zowel binnen als buiten kan worden gebruikt op kampeer- en wandeltochten.

Mijn aanbeveling is om thuis naast je bed een desktopradio klaar te hebben om je te waarschuwen voor eventuele inkomende bedreigingen en dan een noodradio klaar te hebben om te gaan in je overlevings- / noodvoorraadkit voor incidenten waarbij de stroom kan uitvallen of als je je huis snel moet verlaten.

Functies om te overwegen bij het winkelen voor een weerradio

Er zijn veel opties beschikbaar als het gaat om het kopen van een weeralarmradio. Dat gezegd hebbende, sommige zijn niet zo betrouwbaar als andere, en sommige modellen bevatten geen belangrijke functies. Hieronder hebben we de functies opgesomd waarvan we denken dat u ernaar moet zoeken om het beste model voor u te krijgen.

NOAA Weer Radio Uitzendingen

Public Alert en NOAA All Hazards Logo's

Een weerradio is precies dat in de eerste plaats. Elke die u kiest, moet het logo “Public Alert” of “NOAA NWR All Hazards” hebben (sommige hebben beide, wat nog beter is). Dit zijn normen van derden die worden gebruikt om weerradio’s te certificeren en beide programma’s zijn ontwikkeld in samenwerking met de NOAA en de National Weather Service.

Met name Public Alert-radio’s voldoen aan een strengere technische norm. Deze moeten gebiedsspecifieke waarschuwingen kunnen ontvangen, zoals geïsoleerde of verspreide onweersrisico’s en niet-relevante waarschuwingen kunnen uitschakelen (zoals waarschuwingen voor overstromingen aan de kust voor degenen die in het binnenland wonen). Ze moeten een toon afspelen voordat een waarschuwing wordt uitgezonden en een externe aansluiting bevatten om meldingsapparaten aan te drijven, zoals een stroboscooplampje.

Weerradio’s kunnen afstemmen op de volgende zeven frequenties die de National Weather Service uitzendt.

 • 162.400 MHz
 • 162,425 MHz
 • 162,450 MHz
 • 162,475 MHz
 • 162.500 MHz
 • 162,525 MHz
 • 162,550 MHz

Deze zenders zijn niet bereikbaar met een standaard radio.

DEZELFDE technologie

De beste NOAA weerradiomodellen ondersteunen SAME, kort voor Specific EenRea Message Encoding. Met deze functie kan de radio weerwaarschuwingen negeren die niet voor uw regio zijn. De meeste mensen zullen alleen de waarschuwingen willen horen die voor hun provincie zijn, niet voor de hele staat of het hele land. Dit minimaliseert ook het risico op “valse alarmen” van gebeurtenissen die een paar provincies verwijderd zijn van waar u woont.

Stroombron en levensduur van de batterij

Uw typische desktopweerradio wordt altijd geleverd met een netsnoer. Deze hebben echter ook batterijen als back-up, dus ze zullen nog steeds voor een korte periode werken nadat de stroom is uitgevallen. Dit werkt voor de meeste mensen, maar is niet praktisch in noodsituaties waar de stroom soms dagen of zelfs weken uitvalt.

Degenen die meer draagbaarheid of opties nodig hebben om het apparaat van stroom te voorzien zonder wisselstroom of het vervangen van batterijen, kunnen beter worden bediend door een noodradio. Deze apparaten hebben een interne oplaadbare batterij en alles wat u nodig hebt is zonlicht of het draaien van een handslinger om het voldoende stroom te geven om te werken (de meeste kunnen snel worden opgeladen via USB voor mogelijk gevaarlijk weer).

Zoek in ieder geval naar een weerradio die ook een indicator voor de levensduur van de batterij heeft, zodat u een melding krijgt voordat het apparaat zonder stroom komt te zitten. Overweeg bovendien alleen een noodradio met een oplaadbare batterij met een capaciteit van ten minste 2000 mAh, zodat deze langer operationeel kan blijven.

Hoorbare waarschuwingen en knipperende LED-waarschuwingssystemen

Zorg ervoor dat uw weerradio een luid hoorbaar alarm heeft dat u zult horen. Als u gehoorproblemen ondervindt, vraag dan een Public Alert-gecertificeerde radio aan. Deze hebben een aansluiting om een extern waarschuwingsapparaat te bevestigen, zoals een stroboscooplampje.

Duurzaamheid

Durability is een bijzonder belangrijke kwaliteit om naar te zoeken in noodradio’s. U wilt een solide geconstrueerd apparaat met een schokbestendige behuizing, omdat het behoorlijk wordt omvergeworpen wanneer u onderweg bent in een noodsituatie. Een waterdichte behuizing is ook fijn om te hebben, zodat hij elk nat weer kan overleven.

Met desktopradio’s wilt u een beetje duurzaamheid – deze eenheden zijn bedoeld om u jaren van dienst te geven, dus koop een eenheid met een robuuste constructie en niet iets goedkoop gemaakt.

Grootte en gewicht

Uw overwegingen met betrekking tot grootte en gewicht bij het kiezen van een desktop of noodradio zullen iets zijn dat u zelf moet beoordelen. Kleine en draagbare modellen zijn gemakkelijker mee te nemen en zijn beter voor noodkits, maar zijn meestal een beetje kwetsbaarder en zijn niet zo luid. Grotere radio’s geven je een beter geluid en zijn meestal duurzamer, maar ze kunnen onhandig zijn om mee te nemen.

Zaklamp &Leeslamp

Sla twee vliegen in één klap in je noodpakket en krijg een radio met een geïntegreerde zaklamp en leeslamp. Als de stroom uitvalt, komen deze functies van pas. Een geïntegreerde zaklamp lijkt een standaardfunctie te zijn op de meeste noodradio’s. Desktopmodellen zullen deze luxe echter niet hebben, dus houd daar rekening mee bij het nemen van een aankoopbeslissing.

Smartphone opladen

Top noodradio-apparaten worden nu geleverd met een USB-poort om uw mobiele telefoon snel op te laden. Ik waarschuw je om niet te verwachten dat je telefoon volledig wordt opgeladen, maar het zal voldoende zijn om op zijn minst een noodoproep te doen.

Aanvullend advies

Voordat we de zaken afronden, zijn hier een paar dingen om in gedachten te houden nadat u uw desktopweer- of noodradio hebt gekocht. Maak het controleren van de batterijen en de functies van de radio onderdeel van uw normale huishoudroutine, net als het controleren van de rookmelders in uw huis. Als u uw apparaat gedurende een langere periode niet gebruikt, kunnen de batterijen leeg raken en kunnen batterijen mogelijk lekken en schade aan het hele systeem veroorzaken. Je wilt niet wachten tot het laatste moment om de radio te gebruiken en erachter te komen dat het niet goed meer werkt. Het is ook belangrijk om jezelf van tevoren vertrouwd te maken met alle functies van de radio.

Zorg er ten slotte voor dat u de radio correct programmeert als deze HETZELFDE geschikt is! Als je dat niet doet, kun je uiteindelijk ieder waarschuwing, niet alleen de waarschuwingen die op u van toepassing zijn binnen uw provincie. Bekijk de onderstaande video of lees onze instructies om te leren hoe u een Midland-weerradio instelt en programmeert.

Conclusie

In noodsituaties is stroom soms het eerste dat moet gaan, en u hebt een betrouwbaar apparaat nodig dat interne stroom kan uitschakelen om u te waarschuwen voor binnenkomend noodweer en u verbonden te houden met de buitenwereld.

De beste noodweerradio’s hebben een goede ontvangst voor de NOAA-weerkanalen, hebben ten minste een oplaadbare batterij van 2000 mAh en bevatten verschillende opties om het apparaat op te laden, zoals een handslinger of zonnepanelen.

Niet alle desktopweer- en noodradio’s zijn hetzelfde gebouwd en daarom hebben we gekozen voor de Midland WR400 desktopradio en de Midland ER310 noodradio als onze topaanbevelingen. Midland was een van de eerste bedrijven die weerradio’s produceerde en heeft terecht een reputatie opgebouwd als leider in de markt vanwege het bouwen van kwaliteitsproducten waarop consumenten kunnen vertrouwen wanneer een ramp toeslaat.