Binnenfontein met LED – wanneer water en licht worden gecombineerd

LED indoor fontein

Iedereen die een binnenfontein zijn eigen fontein kan noemen, kent het rustgevende geluid van het water en de aangename sfeer die het in uw eigen vier muren kan creëren. In de handel vindt u al een enorme selectie van verschillende modellen die aan elke smaak voldoen. Zelfs zelfgemaakte varianten kunnen hier overtuigen en een zeer persoonlijke touch in de decoratie brengen.

Maar vooral ’s avonds en als het langzaam begint te dagen, lijken veel binnenfonteinen al snel verloren in het donker. Iedereen die nog iets van hem heeft rustig dus kabbelende fontein , die moet zoeken naar een fontein met LED. Het stromende water wordt verlicht door geïnstalleerde lampen en creëert zo een aangename en ontspannen omgeving, zelfs ’s avonds.

Aanbevolen lectuur:

Wilt u meer weten over binnenfonteinen? In onze grote gids over het onderwerp binnenfonteinen vindt u meer nuttige en spannende tips.

Kan ik het licht in de binnenfontein zelf inbouwen?

Als je thuis al een kamerfontein hebt, of een model zonder licht hebt gekocht, kun je het ook op een later tijdstip achteraf inbouwen. Dit vereist natuurlijk een zeker vakmanschap en de nodige accessoires. Zo zijn er conventionele pompen, ook pompen met licht voor de binnenfontein. Deze kunnen worden gekocht in de ijzerhandel of internethandel.

Afhankelijk van het model zijn er nog kleine maar belangrijke verschillen. U vindt dus zowel standaard pompen op de markt, maar ook die welke flexibel in te stellen kunnen. Als u wilt genieten van het spetteren zonder verlichting, kunt u het licht eenvoudig regelen of uitschakelen. De pomp blijft echter werken. De volgende opties zijn beschikbaar voor de pompen:

  • Pomp AAN / Verlichting AAN
  • Pomp AAN / Verlichting UIT
  • Pomp UIT / Verlichting UIT

Als u de pomp niet zelf durft te vervangen, maar toch een romantisch licht op het water wilt toveren, kunt u ook uw toevlucht nemen tot alternatieve methoden. Zo zijn er nu waterdichte LED’s op de markt, die u kunt bevestigen aan de plek die bij u past. Zwevende waxinelichtjes kunnen ook een goedkope optie zijn.

Er moet echter worden opgemerkt dat het materiaal van de binnenfontein hiervoor geschikt is en niet in de directe omgeving vlam kan vatten. Een andere belangrijke voorwaarde is de grootte van de fontein. Niet elke binnenfontein is even geschikt voor latere upgrades.

Kamerfontein met verlichting en mist – een heel bijzondere ervaring

Als u nog verder wilt kijken naar de binnenfontein met licht, moet u op zoek naar modellen met LED en mist. Door de geïnstalleerde verlichting krijgt de mist nog meer aandacht en zorgt de kamer er bijna mystiek uit. De lichte mist verspreidt zich rond de fontein en tot hun recht komen, vooral in combinatie met hoekstenen. Ook voor dit doel zijn er al producten die foggers en LED’s combineren en een spannende kleurverandering mogelijk maken.

Is de binnenfontein met LED voldoende verlichting?

Natuurlijk vertegenwoordigt de verlichte binnenfontein geen onafhankelijk licht. Toch brengt de combinatie van licht en water een gezellige touch in het appartement. Als u het ’s avonds zonder een felle plafondwaslamp wilt doen en op zoek bent naar een harmonieus indirect licht, bent u met de binnenfontein met verlichting goed bediend.

Afhankelijk van de grootte van het model creëert de fontein slechts een klein accent in de woonkamer, of voorziet de hele omgeving van een dansend kleurenspel.

Welke veiligheidsmaatregelen moet ik in acht nemen met LED’s?

Waar elektriciteit en water samenkomen, moet je nog eens kijken. Reeds afgewerkte producten voldoen meestal aan deze veiligheidsnormen en de ingebouwde lampen zijn daarom waterdicht. Maar vooral degenen die hun eigen fontein opnieuw willen ontwerpen, moeten hier speciale voorzichtigheid betrachten. Niet alle verlichting is even geschikt en kan soms zelfsHandelingen van het Europese Parlement

Let vooral op bij het achteraf inbouwen op waterdichte opties, of koop direct een pomp met ingebouwd licht. De stroomkabel moet ook worden blootgesteld en niet in contact komen met het water. Let bij aankoop meer op de IP-beschermingsklasse van de plug-in voeding. Dit geeft informatie over tegen welke invloeden van buitenaf de voeding is beveiligd.

Aanbevolen binnenfonteinen met LED

Als u een lichteffect in uw eigen vier muren wilt oproepen en het geluid van het opspattende water niet wilt missen, moet u op zoek gaan naar binnenfonteinen met LED’s. Omdat het aanbod relatief groot is, hebben we de mooiste modellen op een rijtje gezet.

Perfect voor op tafel: binnenfontein met verlichting en kunstplanten

Als u geen ruimte heeft in het appartement, kunt u terugvallen op een kleinere versie van de kamerfontein. Met slechts 2kg komt deze fontein langs. Kunstplanten en polyresine creëren een sfeer die lijkt op een jungle. Een glazen bol in het midden van de kamerfontein zorgt voor een voortdurend wisselend kleurenspel en legt zo een perfect accent op vensterbank, tafel of kast.

De kleurverandering werkt volledig automatisch en hoeft niet handmatig te worden bediend. Daarnaast wordt de put eenvoudig gevoed via de stroomaansluiting en wordt de vervelende vervanging van batterijen zo geëlimineerd. Klanten beoordelen de unieke waterpartij in combinatie met het licht en de bijgeleverde sierstenen als zeer positief.

Voor binnen en buiten: binnenfontein met licht van Arnusa

De overdekte fontein van het bedrijf Arnusa wordt geleverd met drie waterbassins van ongeveer dezelfde grootte, elk uitgerust met een LED. Het water wordt van onderaf verlicht en tovert zo een unieke waterpartij in de kamer tevoorschijn. Omdat de stekker wordt geleverd met beschermingsklasse IP44, is deze beschermd tegen korrelvormige vaste vreemde voorwerpen en tegen opspattend water aan alle kanten.

Om deze reden is de binnenfontein ideaal voor zowel binnen- als buitengebruik. Door de geïnstalleerde kunststeen is de fontein ook bijzonder gemakkelijk te onderhouden en tegelijkertijd bedrieglijk echt. Klanten benadrukken vooral de lichtwerking als zeer goed, omdat de Brunen al in twee eenvoudige stappen klaar is voor gebruik.

Perfect voor op de vloer: grote binnenfontein met verlichting

Binnen fontein groot met LED verlichting Tuin fontein binnen en buiten fontein waterval...
Binnen fontein groot met LED verlichting Tuin fontein binnen en buiten fontein waterval…

  • Grote binnenfontein met LED-verlichting. Met deze fontein krijg je een decoratief hoogtepunt. De fontein heeft een hoogte van 48 cm,…
  • De fontein is voorzien van drie LED spots in stijlvolle koelwitte lichtgevende kleur. Deze creëren een indrukwekkend spel van licht in het donker
  • Geschikt voor binnen- en buitengebruik: U kunt dit fonteinmodel ook gemakkelijk gebruiken als tuinfontein. Alle accessoires…

Als u op zoek bent naar een iets grotere variant, komt u vroeg of laat terecht bij de Zimmerbrunnen van het bedrijf Arnusa. Net als bij het product eerder, is elk individueel bassin uitgerust met reeds permanent gemonteerde LED’s. Ook hier zorgt de IP-beschermingsklasse voor binnen- en buitengebruik.

Zo kunt u in de zomer gemakkelijk de fontein naar het terras brengen en daar genieten van de kleur en het waterspel. Met ongeveer 7,5 kg is dit model veel zwaarder, maar is ook direct op de grond Geplaatst. Dankzij zijn grootte vult hij ook lege hoeken in de kamer en is tegelijkertijd een echte blikvanger bij het betreden van de kamer. De grootte en de goede service van het bedrijf Arnusa worden door klanten als zeer goed beoordeeld.