Buitenverwarmers – warmte zelfs in de winter

Buitenverwarmer

Waar je in de zomer nog comfortabel in een T-shirt op het balkon of op het terras zou kunnen zitten, wordt het in de herfst en winter nogal ongemakkelijk. Het barbecueseizoen is voorbij en samenzitten in een klein rondje heeft meer kans om binnen plaats te vinden. Echter, voordat u het balkon bereikt voor het winterseizoen , moet u eens kijken naar de verschillende verwarmingsopties. Een buitenverwarmer creëert warmte zoals in de zomer en garandeert zo een ruimte die het hele jaar door gebruikt kan worden.

Welk type stralingsverwarmer is geschikt voor buitengebruik?

Verschillende stralingsverwarmers zijn geschikt voor gebruik buitenshuis. Afhankelijk van het vloeroppervlak kunnen zowel staande lampen als die voor de muur worden bevestigd. Ook een mobiele versie, die u flexibel op tafel kunt zetten, evenals een verwarmingspaddenstoel zijn geschikt als buitenvariant.

Aanbevolen lectuur:

Wil je een stralingsverwarmer voor de muur, maar heb je toch meer informatie nodig? In onze gids voor wandverwarmers vindt u alles wat u nodig heeft.

Naast het type uiterlijk wordt ook onderscheid gemaakt of infrarood of gas gebruikt moet worden. Naast persoonlijke voorkeuren spelen ook de kosten, uitstraling en voorwaarden op het balkon of terras hierbij een rol. Over het algemeen kan echter worden gezegd dat beide opties een goede manier zijn om buiten snelle warmte te genereren.

Gas of elektrisch – welke stralingsverwarmer is geschikt?

Zoals gezegd zijn beide varianten aan de buitenkant zeer geschikt. Afhankelijk van de mogelijkheden kunnen deze echter verschillende voor- en nadelen hebben.

Stralingsverwarmer met gas

Voordelen:

 • Heeft geen elektriciteit nodig
 • Zichtbare vlam
 • Goede verwarmingsprestaties

Nadelen:

 • Uitstoot uitlaatgassen in het milieu
 • Kan alleen buiten worden gebruikt
 • Gas moet op voorraad worden aangeschaft

Elektrische stralingsverwarmers

Voordelen:

 • Het is niet nodig om gasflessen te kopen
 • Milieuvriendelijk
 • Laag geluidsniveau/geur
 • Ook geschikt voor gebruik binnenshuis

Nadelen:

 • Heeft altijd een stroombron nodig
 • Zeer heet oppervlak

Het maakt niet uit welk model u uiteindelijk kiest – beide varianten beloven een hoog verwarmingsvermogen en kunnen, afhankelijk van het product, zelfs flexibel gereguleerd worden. Welke punten nog belangrijk zijn bij het kiezen van de stralingsverwarmer voor het terras, kunt u lezen in onze gids over het onderwerp stralingsverwarmers voor het terras.

Is het mogelijk om een buitenverwarmer te huren?

Als u alleen een buitenverwarmer nodig heeft voor een specifieke gelegenheid, kan het zinvol zijn om na te denken over huren. Vooral in grotere steden zijn er geïsoleerde aanbieders die stralingsverwarmers huren voor een paar uur of dagen. Ook op het internet bent u met de vele aanbiedingen vind snel wat u zoekt.

De huurprijs is echter alleen de moeite waard als je de stralingsverwarmer maar heel zelden nodig hebt. Wil je hier in de wintermaanden gebruik van maken, dan kan een nieuwe aankoop de moeite waard zijn. Daarnaast moet altijd bekeken worden of verzekering bij schade bij huur is inbegrepen. Er kan hier dus een kleine toeslag zijn.

Veiligheidsmaatregelen voor buitenverwarming

Net als in het interieur moeten ook buiten enkele veiligheidsmaatregelen worden genomen. Stralingsverwarmers aangedreven door gas moeten bijvoorbeeld vrijstaand zijn en uit de buurt van kinderen en huisdieren worden gehouden. Bovendien zijn er tegenwoordig veel modellen die spatwaterdicht of zelfs volledig waterdicht zijn. Je hoeft dus niet bij de eerste regendruppels de buitenruimte vrij te maken.

Aanbevolen stralingsverwarmers voor buitengebruik

Omdat u ook op bepaalde functies moet letten bij het kiezen van een geschikte stralingsverwarmer voor gebruik buitenshuis, hebben we hier een lijst met de drie beste modellen samengesteld.

Perfect voor de regen: buitenverwarmers

De verwarmingspaddenstoel van AmazonBasics is een goede allrounder als het gaat om goede thermische prestaties en praktisch gebruik aan de buitenkant.Dit is de eerste keer dat we een debat over dit onderwerp hebben De stralingsverwarmer werkt met gas en kan snel en eenvoudig in werking worden gesteld dankzij het lichtgewicht piëzo-ontstekingssysteem. Een draaiknop op het apparaat garandeert een goede instelbaarheid van de warmte, tot het eenvoudig uitschakelen van de stralingsverwarmer. Ongeveer 5,5 meter in diameter kan worden gestookt met de AmazonBasics verwarmingspaddenstoel, zodat zelfs een groot balkon ervan profiteert. Door de kleine paraplu stuiteren de kleinste regendruppels onmiddellijk af of verdampen direct op het apparaat.

Model met wielen: Enders terrasverwarmer

Als u het volledige vermogen van een stralingsverwarmer met gas voor buitengebruik wilt gebruiken, bent u aan de veilige kant met het Enders-model. Met een hoogte van 115cm verwarmt de spot precies op zithoogte en belooft een aangename en regelmatige warmte gedurende de avond. Omdat de terrasverwarmer met gas werkt, bent u ook niet afhankelijk van een stopcontact en kunt u de stralingsverwarming flexibel positioneren. Het verwarmingsvermogen is traploos variabel en de bedrijfstijd van het apparaat varieert van 25 tot 50 uur. Permanent gemonteerde buitenwielen maken het ook mogelijk om de stralingsverwarmer op elk gewenst moment naar een andere locatie te verplaatsen. Bovenal beoordelen klanten de lichtgewicht constructie en de aangename verwarmingsprestaties als positief.

Stralingsverwarmer voor de muur met 2500 watt

De stralingsverwarmer van KESSER wordt bediend met infrarood en kan eenvoudig aan de muur worden gemonteerd. Heb je alleen een smal balkon of een klein terrasje beschikbaar, dan ben je met deze uiterst ruimtebesparende variant aan de veilige kant. De stralingsverwarmer voor de buitenruimte verwarmt een oppervlakte van ongeveer 10 tot 25 vierkante meter. Als u de stralingsverwarmer zelfs op koelere zomeravonden wilt gebruiken, kunt u de verwarmingskracht met een druk op de knop regelen. Zo kun je naast 800 watt ook 1600 watt, of zelfs 2500 watt instellen. De wandspot wordt bediend met een afstandsbediening en is direct klaar voor gebruik.