Stralingsverwarmers in het appartement – snelle warmte met een druk op de knop

Stralingsverwarmer appartement binnen

Een stralingsverwarmer is geschikt voor een breed scala aan ruimtes – zowel buiten als binnen. Vooral tijdens het koude seizoen is een regelmatige en aangename warmte verplicht. Niet zelden zijn er op zulke momenten problemen met de radiator thuis. De oorzaken zijn vaak legio. Zodat je niet alleen afhankelijk bent van je verwarming en je leefruimte Zo snel mogelijk opwarmen , een stralingsverwarmer wordt aanbevolen voor het interieur van het appartement. Welke varianten in vraag komen te staan en welke kosten ze veroorzaken, leer je in dit artikel. Als u meer wilt weten over stralingsverwarmers, kunt u hierover lezen in onze grote stralingsverwarmergids.

Wanneer is een stralingsverwarmer geschikt voor het appartement?

De reden voor de aanschaf van een stralingsverwarmer kan veelzijdig zijn. Naast het verwarmen van de lucht kunnen ook individuele ruimtes worden verwarmd. Een stralingsverwarmer is bijvoorbeeld bijzonder geschikt voor de badkamer. De koude tegels absorberen de warmte en geven de ruimte een aangename sfeer. Niettemin ook voor peuters de zachte hitte is uitstekend. Zo kun je de warmtestralen gebruiken bij het verschonen en verschonen van je baby.

Hoewel de verhuurder verplicht is om ervoor te zorgen dat de verwarming altijd werkt, ziet dit er in werkelijkheid soms anders uit. De verwarming werkt niet, of de thermostaat is nog niet afgesteld. Daardoor kan de radiator niet starten. De stralingsverwarmer biedt een goed alternatief om de tijd te overbruggen en toch het appartement van warmte te voorzien.

Elektrische stralingsverwarmer voor zachte warmte

Veel modellen werken bijna direct vanuit het stopcontact. Eenvoudig aangesloten, brengt de elektrische stralingsverwarmer warmte in het interieur. Hoewel het gasaangedreven model veel duurder is vanwege zijn prestaties, moeten er ook elektriciteitskosten worden betaald voor de elektrische versie. Met ongeveer een uur werking wordt hier zo’n 30 tot 40 cent gemaakt.

Omdat de stralingsverwarmer echter niet de hele dag draait, maar slechts tijdelijk, zijn de kosten nog steeds beperkt.

Stralingsverwarmers met gas en olie – ook voor het interieur?

Naast producten die door elektriciteit worden geleverd, zijn er ook producten met gas of olie. Deze mogen echter alleen worden gebruikt in goed geventileerde buitenruimtes. Bij de verbranding van de twee brandstoffen komen uitlaatgassen vrij in de lucht, die gevaarlijk kunnen zijn in afgesloten ruimtes en niet altijd onmiddellijk worden gedetecteerd. Voor de woonkamer moeten deze stralingsverwarmers daarom ten koste van alles worden vermeden.

Voor de open garage, de partytent of het terras beloven de modellen op gas en olie echter betrouwbare en krachtige warmte.

Waar kan de stralingsverwarmer geplaatst worden?

Afhankelijk van de variant kan de stralingsverwarmer aan de muur worden gemonteerd of op tafel worden geplaatst. Daarnaast zijn er modellen die als een staande lamp langskomen en ook nog eens in hoogte verstelbaar zijn. Vanwege de hoge warmteontwikkeling Het moet echter zo vrijstaand mogelijk zijn en een bepaalde afstand hebben.

Tip voor wandmontage:

Als het gaat om wandmontage, hangt het in de eerste plaats af van de individuele wensen. Over het algemeen kan echter worden gezegd dat de stralingsverwarmer de beste warmte afgeeft op een hoogte van ongeveer 2 tot 2,5 meter.

Hoewel het warmtelichaam van de radiator erg heet kan worden, gaat de temperatuur met een afstand van een meter alleen over de lichaamstemperatuur. Als u een groter gebied wilt verwarmen, moet het op de juiste afstand worden gemonteerd.

Welke veiligheidsmaatregelen moeten in acht worden genomen in het appartement?

Hoewel veel producten nu worden geleverd met oververhittingsbescherming en beschermende roosters, moeten enkele voorzorgsmaatregelen worden genomen. Als u kleine kinderen of huisdieren in huis heeft, zijn stralingsverwarmers die zich direct op de vloer bevinden minder aan te raden. Vertrouw in plaats daarvan op een wandspot die niet door kinderen kan worden omvergeworpen.

Kabels moeten ook goed worden opgeborgen als dat mogelijk is. Deze kunnen niet alleen een mogelijke bron van struikelen worden, maar ook worden gecontroleerd door kleine kinderen.

Aanbevolen stralingsverwarmers voor het interieur van het appartement

Om ervoor te zorgen dat u het juiste apparaat voor gebruik binnenshuis vindt, dat voldoet aan alle veiligheidsnormen en geschikt is voor afgesloten ruimtes, hebben we hier enkele goede producten voor u op een rijtje gezet:

Klein en flexibel: infrarood stralingsverwarmers van TROTEC

TROTEC infraroodparkeerkachel IRS 800 E kachel...
TROTEC infraroodparkeerkachel IRS 800 E kachel…

  • De staande stralingsverwarmer IRS 800 E van Trotec is een echt zonnetje en straalt altijd rustgevende warmte uit waar dat nodig is. De…
  • Op het terras heb je een paar extra zitjes nodig – maar ook hier moeten je gasten het comfortabel warm hebben? De…
  • Dit mobiliteitswonder heeft een handige draaggreep om in een mum van tijd van locatie naar locatie te worden verplaatst. De werking van de…

De standkachel van TROTEC is extreem klein en compact, maar belooft volledige prestaties. Met een gewicht van slechts 2 kg kan het gemakkelijk worden vervoerd zonder al te veel aandacht in de kamer te trekken. Het model heeft twee warmteniveaus. Naast een vermogen van 400W kun je ook gebruik maken van het 800W vermogen. Als veiligheidsmaatregel in het appartement schakelt de standkachel onmiddellijk uit als deze per ongeluk omgestoten worden. Omdat de stralingsverwarmer geen ventilator nodig heeft, is deze bijzonder stil en ideaal voor mensen met een allergie. Klanten benadrukken ook positief de goede kwaliteit en de flexibele toepassingsmogelijkheden.

Draaibare stralingsverwarmer voor constante warmte

Sichler huishoudelijke apparaten Stralingsverwarmer interieur: Infrarood stralingsverwarmer kolom met oscillatie,...
Sichler huishoudelijke apparaten Stralingsverwarmer interieur: Infrarood stralingsverwarmer kolom met oscillatie,…

  • Optioneel oscillerend met rotatiebeweging door 90° • Warmte wordt direct op het lichaam gevoeld • Energiebesparend • Ruimtebesparend ontwerp •…
  • 2-traps design stralingsverwarmer IRW-1200.rbl • Optionele oscillerende rotatiebeweging door 90° • Ruimtebesparende kolom met veiligheidsrooster •…
  • Aangenaam oranje licht van de verwarmingsbuizen: verblindt niet • Voor ruimtes tot 12 m², ideaal voor bijvoorbeeld de badkamer • Automatische uitschakeling in geval van…

De stralingsverwarmer van het bedrijf Sichler is een zogenaamde stralingsverwarmerkolom. Deze kan eenvoudig op de vloer worden geplaatst en belooft snelle en consistente warmte dankzij langwerpige warmtelichamen. Met 600W of 1200W zo kunnen nog grotere woonruimtes goed worden opgewarmd. Dankzij de geïntegreerde oscillatiemodus draait de stralingsverwarmer langzaam door het interieur, zodat elke hoek wordt verwarmd.

Om te beschermen tegen brandwonden , Co., is ook een beschermende grille geïnstalleerd, die direct aanraken onmogelijk maakt. Mocht de spot toch per ongeluk omslaan, dan schakelt deze automatisch en onmiddellijk uit. Klanten prezen vooral de lichtgewicht constructie en het aangename oranje licht van de stralingsverwarmerkolom.

Stralingsverwarmers voor binnen met omkeerbeveiliging

Aanbieden

ICQN 2300 Watt Stand Stralingsverwarmer | 4 verwarmingsniveaus met afstandsbediening | Koolstof...
ICQN 2300 Watt Stand Stralingsverwarmer | 4 verwarmingsniveaus met afstandsbediening | Koolstof…

  • Infraroodparkeerverwarming: Elektrische stralingsverwarming met 2300 watt infrarood verwarmingsvermogen, infraroodverwarming voor terras, buitenruimte, balkon,…
  • Productkenmerken: De standkachel is ideaal voor gebruik op terras, serre, kelder, garage, balkon, werkplaats, garage…
  • Technische kenmerken: Afmetingen apparaat (H x B x D): 100,1 x 33,2 x 40 cm, Afmetingen standaard (H x B x D): 2,5 x 40 x 33,2 cm, Materiaal: metalen behuizing…

De stralingsverwarmer van het bedrijf ICQN wordt geleverd met een 2500 watt sterke kachel en biedt naast een royaal verwarmingsoppervlak een akoestische kantelbeveiliging. Als het apparaat per ongeluk wordt omgestoten, schakelt de stralingsverwarmer onmiddellijk uit en geeft een hoorbaar signaal af. De digitale thermostaat direct op het apparaat zorgt voor een nog betere weergave. Dankzij de meegeleverde afstandsbediening kan het model ook gemakkelijk op afstand worden bediend.