Comedes luchtreinigers en luchtontvochtigers – meerlaagse filtersystemen voor reiniging

Omdat de filters van de luchtreinigers het hart van het apparaat vormen, is er veel om te overwegen.

Hoe is het filtersysteem opgebouwd?

Het bedrijf vertrouwt op verschillende filters, die elkaar allemaal perfect aanvullen. Sommige producten hebben bijvoorbeeld maximaal 7 filters die samenwerken om verontreinigende stoffen te binden. De volgende filters worden gebruikt:

  • Voorfilter
  • HEPA-filters
  • Actieve kool filter
  • Fotokatalyse filter
  • Negatieve ionisator
  • UV-licht

De combinatie van verschillende filterelementen en UV-licht zorgt voor een betrouwbare reiniging tot 99,9%.

Hoeveel kosten vervangende filters en waar kan ik ze krijgen?

Na een paar maanden intensief gebruik is er langzaam een filterwissel nodig. Comedes maakt het veel gemakkelijker dan veel andere fabrikanten. U kunt dus niet alleen rechtstreeks op de website van de fabrikant een nieuw filter kopen, maar ook gedeeltelijk rechtstreeks op Amazon *.

Als u de luchtreiniger Lavaero 240 uw eigen kunt noemen, kunt u een vervangend filter kopen op het online platform voor ongeveer 30 €. Afhankelijk van het gebruik is dit tot 12 maanden. Omdat veel modellen worden geleverd met maximaal 7 filters, verschillen de prijzen ook aanzienlijk. Voorfilters kunnen al worden gekocht voor minder dan 10 €, HEPA speciale filters, aan de andere kant, kosten tot 30 €.

Ondertussen zijn er veel kleine bedrijven die geschikte filters voor Comedes-producten aanbieden. We willen echter vermelden dat de levensduur van maximaal 12 maanden kan verschillen.

Hoe vaak moet ik de filters vervangen?

Als je de luchtreiniger LR 130 als maatstaf neemt, kan het filter zo’n 800 tot 1000 sigaretten weerstaan. Bij een hoge stof- of pollenbelasting is het echter aan te raden om het filter na ongeveer 9 maanden te vervangen door een nieuw filter.

Welke verontreinigende stoffen kunnen worden gefilterd?

Veel mensen vragen zich af waar Comedes-filters betrouwbaar tegen kunnen helpen. Door het meerlaagse systeem helpen de geïntegreerde filters tegen de volgende verontreinigende stoffen:

Zo kunnen alle verontreinigende stoffen vanaf een grootte van 0,3 micrometer uit de lucht worden gebonden. Alle deeltjes die onder deze minimale grootte vallen, worden helaas niet betrouwbaar opgepikt en gereinigd door het apparaat.

Comedes 5 filtertrappen

Welke filters van Comedes zijn er?

Kortom, er kan worden gezegd dat hoe groter en krachtiger het model, hoe meer filters in het apparaat worden geïnstalleerd. Zodat je een Overzicht van de respectievelijke functies , hebben we de filters in meer detail opgesomd:

Economy Filter

Het Economy Filter is bijzonder geschikt voor pollen en huisstof en, in kleine hoeveelheden, sigarettenrook. Het roetfilter heeft een diepte van 1,5 cm en een actief koolfilter van 0,5 mm.

Verstek

Het standaardfilter is qua ontwerp en functie vergelijkbaar met het economy-filter. Het roetfilter heeft echter een diepte van 2,5 cm.

Allergiefilter

Als je het allergiefilter vergelijkt met het standaard filter, valt op dat het ook een zogenaamde voorfilterbedekking heeft en daarnaast een gegranuleerd actief koolfilter. Dit verhoogt de filterprestaties vele malen.

Rookfilter

Net als het allergiefilter vertrouwt deze versie ook op een voorfilterbekleding inclusief actief koolfilter. Bovendien heeft het een heel ander hoofdfiltermateriaal dat de rook betrouwbaar op het milieu filtert.