Dyson luchtreiniger – Functies, functies en aanbevelingen

Aan de hand van de volgende vragen kunt u stap voor stap alle belangrijke aankoopcriteria doorlopen die belangrijk zijn voor het kiezen van het juiste product. Naast persoonlijke voorkeuren spelen ook de kosten, het stroomverbruik en de aanschaf van vervangende filters een grote rol.

Dyson luchtreiniger tegen allergieën?

Vooral in het voorjaar bij pollentijd, of bij allergieën voor verschillende deeltjes in de lucht, komt de luchtreiniger van Dyson precies zoals geroepen. Dit filtert verontreinigende stoffen, fijnstof en allergene deeltjes uit het milieu en verbetert zo de luchtkwaliteit. Degenen die last hebben van allergieën kunnen zeker profiteren van het gebruik.

Houd er echter voordat u koopt rekening mee dat het door u gekozen product ook een HEPA-filter bevat. Dit filter is cruciaal voor een nog betere filtering van allergene deeltjes. Dyson biedt het HEPA-filter al op alle modellen, dus het apparaat is meteen klaar om te gaan en je kunt in het voorjaar opgelucht ademhalen.

Welke geuren kunnen worden gefilterd met Dyson luchtreinigers?

Dankzij actieve koolfilters kunnen Dyson-producten ook slechte geuren uit de omgeving filteren. Tijdens het reinigen worden vervuilende stoffen die onder andere in rook zitten al uitgefilterd en blijven dus achter. in de microporiën van het actieve koolfilter hangen. Het filter kan ook merkbaar zijn wanneer chemicaliën worden gebruikt.

Hoe groter de deeltjes in de omgevingslucht, hoe vaker u het filter van de luchtreiniger moet vervangen. Houd er echter rekening mee dat sigarettenrook onder andere uit veel fijne deeltjes bestaat. Afhankelijk van de grootte van de verontreinigende stoffen, kan het gebeuren dat ze niet allemaal vanuit de lucht kunnen worden gebonden.
Niettemin belooft Dyson te allen tijde 99,95% van de verontreinigende stoffen en allergenen uit de lucht te verwijderen.

In één oogopslag: Pure Cool vs. Hot Cool modellen

Dyson biedt zowel luchtreinigers die uitsluitend in koel- en reinigingsfunctie komen als die extra zijn uitgerust met een verwarming. Als u geen verwarmingsfunctie nodig heeft, kunt u onder andere de volgende modellen gebruiken:

  • Dyson Luchtreiniger Pure Cool
  • Dyson Luchtreiniger Pure Cool Link (met Hepa filter incl. afstandsbediening)
  • Dyson Luchtreiniger Pure Cool Me

Dyson Luchtreiniger tp04
Wie gebruikt de luchtreiniger? bovendien als ventilatorkachel , zal hij vele andere producten van Dyson vinden die een aangename warmte beloven en de lucht betrouwbaar vrijmaken van verontreinigende stoffen. De volgende modellen zijn hiervoor bijzonder geschikt:

  • Dyson Luchtreiniger Hot Cool
  • Dyson luchtreiniger Pure Hot + Cool Link

Dyson Duitsland laat in deze video zien hoe de huidige modelserie Pure Cool werkt:

YouTube

Door de video te laden, accepteer je het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Welke kamergrootte kan worden gereinigd met de Dyson luchtreiniger?

Dankzij de verschillende producten worden de verschillende kamergroottes idealiter tegelijkertijd afgedekt. Zo is er de “Pure Cool Me”, die alleen geschikt is voor de direct en persoonlijk gebruik geschikt. Grotere luchtreinigers, zoals de Pure Cool tafelventilator, kunnen al tot 30m² reinigen.

Als dit niet genoeg is, moet u een kijkje nemen naar de torenventilator, deze maakt op betrouwbare wijze ongeveer 40 m² aan verontreinigende stoffen vrij. De fabrikant zelf verwijst echter naar de lokale omstandigheden. Locatie en kameromstandigheden spelen dus een grote rol.

Dyson luchtreinigers ’s nachts: Wat is het geluidsniveau?

Als je overdag frisse en schone lucht in je woonruimte wilt hebben, wil je ’s nachts niet zonder. Vooral tijdens pollentijd is de operatie ook bijna onmisbaar tijdens het slapengaan. Met een Geluidsniveau van ongeveer 43dB tot 63dB de luchtreinigers tellen als vrij stil. Alleen vanaf een volume van 80dB ervaren we geluiden als echt storend of opdringerig.

Bovendien schakelt de luchtreiniger alleen in wanneer dat nodig is. Dyson-apparaten detecteren en filteren automatisch verontreinigende stoffen in de lucht. Afhankelijk van het vermogensniveau kan het geluidsniveau minimaal veranderen. Kies dus voor de nachte lager niveau dan overdag.