Kamer fontein Feng Shui – hoe de chi in het water te laten stromen

Feng Shui Kamer Fontein

De term Feng Shui is samengesteld uit de twee woorden Feng (wind) en Shui (water). De combinatie van beide elementen creëert een stromende energie, ook wel “chi” genoemd. De “Chi” glijdt door de kamers met de juiste meubels en belooft een positief effect in de vorm van roem en succes.

Om de energiestroom extra te ondersteunen, is bewegend water uitstekend. Zodat je tegelijkertijd iets voor het oog hebt, is een kamerfontein de ideale metgezel van elke Feng Shui-faciliteit. Waar u rekening mee moet houden bij het kopen en waar u de binnenfontein in uw appartement kunt plaatsen, leert u in dit bericht.

Overdekte fonteinen in Feng Shui – waar op te zetten?

Bij de plaatsing van de kamerfontein kunt u enkele fouten maken. Als je het direct voor of zelfs in de slaapkamer zet, wordt de rust ’s nachts verstoord en wordt de ontspanning dus vernietigd. In de gang echter de fontein voor meer roem en geld en de chi kan beter door het appartement stromen.

Maar ook het woongedeelte is een goed alternatief. Als de kamer al is ingericht volgens Feng Shui, stroomt de energie door de kamer. Als je ook een kamerfontein opzet, kan deze energie nog beter stromen. De leer, die zijn oorsprong vindt in China, is bedoeld om de menselijke perceptie te weerspiegelen.

Deze criteria zijn belangrijk bij het kopen en plaatsen

Om recht te doen aan Feng Shui, moet je enkele kenmerken van de overdekte fontein goed bekijken voordat je koopt. Met van de volgende 5 vragen u kunt een overzicht krijgen van of het model geschikt is voor uw behoeften en waar u het op zijn best kunt plaatsen:

  • Is het een natuurlijk materiaal?
  • Wat is het volume van het opspatten van het water?
  • Heeft de binnenfontein zachte verlichting?
  • Welke locatie kies ik voor de fontein?
  • Wil ik de luchtvochtigheid in de kamer verhogen?

Als u aan alle criteria voldoet, bent u al een stap dichter bij uw geschikte binnenfontein. Iedereen die ook de Verhoog de luchtvochtigheid door de fontein , moet hij ook terugvallen op een groter model.

Water voor meer energie in het appartement

In Feng Shui heeft water een hoge prioriteit – zelfs in huis. Het altijd stromende water zou dus beide positieve effecten moeten hebben. zowel over de stroom van het leven als over de carrière hebben. Elk appartement ingericht volgens Feng Shui moet het element water hebben. Omdat bewegend water de energie beter moet laten stromen, is een kamerfontein bij uitstek geschikt en ondersteunt bovendien het effect.

Een kom of bassin met water zou ook gunstig moeten zijn, maar dit is niet constant in beweging. De situatie is anders met de fontein, die de chi of de energie van de kamer versterkt door zijn constante stroom van water. Je moet er altijd voor zorgen dat het opspatten van het water nooit als storend wordt ervaren. De binnenfontein moet bijdragen aan ontspanning en niet afleiden.

Aanbevolen lectuur:

Wilt u meer weten over binnenfonteinen? In onze grote gids over het onderwerp binnenfonteinen vindt u meer nuttige en spannende tips.

Deze materialen zijn geschikt voor een binnenfontein in Feng Shui

Natuurlijke materialen, zoals natuursteen of edelsteen, zijn ideaal voor positieve trillingen. De combinatie met een glazen bol, die het water speels ronddraait, is ook mogelijk. Als alternatief zijn er tal van modellen gemaakt van polyresine op internet. Deze lijken op het uiterlijk van een natuursteen en kunnen dus voor een bedrieglijk echte ervaring zorgen.

Bij het kiezen van kleuren moet je het ook natuurlijk houden. Te felle en snel veranderende kleuren worden als storend ervaren. De binnenfontein dient bij voorkeur te worden voorzien van zachte, warme en indirecte LED’s verlicht zijn. Deze kunnen bijvoorbeeld direct in het water liggen en zo ’s avonds als lichtbron dienen.

Aanbevolen overdekte fonteinen in Feng Shui

Vraag noh kamer fontein in Feng Shui optiek is groot. Het is daarom niet verwonderlijk dat u modellen vindt met zowel kleine planten als met stenen &Co, die allemaal een bijzondere rust uitstralen. Om u te helpen bij het kiezen van de juiste binnenfontein, hebben we enkele succesvolle producten voor u gepresenteerd.

Model met LED: Feng Shui fontein inclusief glazen bol

Deze fontein maakt indruk met zijn natuurlijke uitstraling. Planten, stenen en een bedrieglijk echt materiaal, dat in de buurt van natuursteen moet komen, overtuigen langs de hele lijn. De glazen bol aan de bovenkant geplaatst beweegt automatisch zodra het water door de zwembaden stroomt. Hoewel de LED’s kleurgecodeerd zijn, is deze fontein ideaal voor een Feng Shui-faciliteit vanwege het eenvoudige ontwerp. Het water stroomt constant en de glazen bol houdt de fontein te allen tijde in beweging.

Klein en elegant: binnenfontein met zachte verlichting

Een binnenfontein hoeft niet altijd groot en zwaar te zijn. Zelfs kleinere modellen voor de vensterbank of de plank komen goed tot hun recht. Het permanent geïnstalleerde yogafiguur draagt bij aan ontspanning en rondt het plaatje in de woonkamer ideaal af. De LED geïnstalleerd in het water garandeert een indirecte en lichte verlichtingzonder te storen. Door de drie vangbekkens is altijd een rustig en aangenaam spetteren te horen.

Kamerfontein met rotseffect en glazen bol

Dit model is bijna uniek en robuust. Het rockeffect zorgt voor een bijzondere uitstraling, terwijl de glazen bol een aangenaam licht in de kamer oproept. In totaal vier bassins transporteren het water met een lichte plons naar beneden om uiteindelijk weer in de watercyclus te komen. Als u de fontein nog verder wilt upgraden met natuursteen of edelstenen, vindt u voldoende ruimte in de onderste verzamelcontainer.