Stofzuiger voor dierenhaar: Gids &vergelijking

Upgrade de huidige stofzuiger naar dierenhaarmodel met stofzuigerbevestiging

Als u zeer tevreden bent met uw huidige stofzuigermodel, maar het is niet geoptimaliseerd voor huisdierenhaar, is er een oplossing. U kunt proberen een speciale stofzuigerbevestiging voor huisdieren op uw huidige apparaat te monteren.

Deze zijn er van verschillende merken. Sommigen van hen passen op verschillende modellen, sommige passen alleen op een specifieke. Het opzetstuk is een turbo dierenhaarborstel of een elektrische borstel. In de turboborstel, die ook wel turbinemondstuk wordt genoemd, draaien rollen door middel van een luchtstroom. Met de elektrische borstel worden de rollen bediend door middel van een kleine motor. Vanwege hun prestaties worden deze modellen vaak gebruikt in de commerciële sector.

Vanwege het feit dat de essays relatief goedkoop zijn om te kopen, is het het proberen waard. Als de zuigkracht niet aan de vereisten voldoet, moet u investeren in een professionele haarstofzuiger voor huisdieren.

Tips en trucs om katten- en hondenhaar van meubels te verwijderen

Als je dierenhaar over een groot gebied wilt bevrijden, kun je meestal niet voorbij een speciale speen komen. Hoewel er nuttige methoden zijn om banken, fauteuils en hoekbanken van katten- en hondenhaar te bevrijden, zijn deze arbeidsintensiever en meestal tijdrovender.

  • Nylonkousen: Trek de hand over en veeg de getroffen gebieden af.
  • Bevochtig rubberen handschoenen, raamleer of microvezeldoek en veeg ze in cirkels over het meubilair.
  • Met het schuurpapier ga je dierenhaar op kortpolige tapijten naar de kraag.
  • Pluisroller en sterke plakband verwijderen dierenhaar uit verschillende textielsoorten.

Dierenhaar in de woonkamer voorkomen

In feite is het geen gemakkelijke taak om het appartement te allen tijde vrij van dierenhaar te houden. Zodat je niet permanent op pad bent met de vloerwisser, stofzuiger of nylonkous, zijn er verschillende preventieve maatregelen tegen dierenhaarbesmetting. Een luchtreiniger tegen dierenhaar kan bijvoorbeeld ook heel goed helpen.

Het belangrijkste is regelmatige verzorging. Borstel en kam uw huisdier regelmatig. Natuurlijk mag dit niet in het appartement gebeuren, maar idealiter in de tuin, op het balkon of voor het huis.

Als je graag met je huisdier knuffelt, vang je vaak bontresten op je kleding. Zodat ze zich niet verspreiden in het appartement of in de wasmachine, stoppen ze de kleding gewoon in de droger. De pluiszeef vangt het haar op en is gemakkelijk schoon te maken.

Leg de slaap- en rustplaats van de viervoetige huisgenoot neer met een deken. Het goede stuk moet regelmatig worden schoongemaakt.

Kattenzand: een gevaar voor de stofzuiger?

Katteneigenaren gebruiken hun zuigapparaat meestal niet alleen in de strijd tegen de vachtresten van de viervoeter, vaak zuigen ze ook kattenbakvulling, wat merkbaar is vanuit de doos. Dit wordt sterk afgeraden. In feite is het zo dat er al verschillende totale verliezen van de stofzuigers zijn geweest omdat de kattenbakvulling filters vernietigde. In de stofzuiger wordt het zo rondgedraaid dat het uiteenvalt in fijnstof – vergelijkbaar met bouwstof. Een huishoudstofzuiger kan dit niet aan, een industriële stofzuiger zou nodig zijn.

Wie schade veroorzaakt door kattenbakvulling op te zuigen, kan in het ergste geval een garantie-uitsluiting verwachten en moet de reparatie of vervanging van het apparaat uit eigen zak betalen.

Is haar van huisdieren gevaarlijk voor baby’s?

De mythe blijft bestaan dat baby’s kunnen stikken in dierenhaar. In principe kan een vreemd lichaam in de luchtpijp natuurlijk leiden tot kortademigheid of verstikking. Dit geldt ook voor dierenhaar. Toch kan het alles-duidelijk worden gegeven. In een normaal schoongemaakt appartement – we hebben het niet over een poriëndiepe schone accommodatie – ligt er meestal niet zoveel haar rond dat een baby erin zou kunnen stikken.

Maar vooral vanwege de overdracht van ziekten moeten eigenaren van gezelschapsdieren met nakomelingen bijzonder grondig reinigen – een stofzuiger voor dierenhaar is zeker aan te raden. Daarnaast is het essentieel om ervoor te zorgen dat dier en baby nooit onbeheerd samen zijn. Bovendien hebben noch katten, honden, konijnen, cavia’s en andere viervoeters iets verloren in de babykamer. Degenen die zich houden aan bepaalde hygiënenormen en gedragsregels verrijken het gezinsleven met een huisdier.