DeLonghi luchtontvochtigers – producten voor een beter binnenklimaat

Voor de eerste bewerking moet u altijd de bijgevoegde gebruiksaanwijzing goed bekijken om open vragen te verduidelijken. Als u het apparaat echter snel in gebruik wilt nemen, kunt u hier al de meest gestelde vragen over de werking van de luchtontvochtigers van DeLonghi lezen.

Kan de luchtontvochtiger continu in bedrijf zijn?

De luchtontvochtigers van de fabrikant DeLonghi zijn bij uitstek geschikt om continu te werken. Hiervoor kan de toevoeging van een externe slang echter raadzaam zijn, anders moet de watertank regelmatig worden geleegd.

Kan water overlopen tijdens bedrijf?

De apparaten van DeLonghi hebben een waterniveau-indicator die altijd aangeeft hoeveel water er in de tank zit. Als dit vol is, geven de meeste modellen een korte hint en geven dit aan door van kleur te veranderen. Zo is het gegarandeerd dat overloop het water niet en kan in het apparaat stromen. Als de tank volledig gevuld is, schakelt de luchtontvochtiger onmiddellijk uit.

Kan een slang worden aangesloten?

De geïntegreerde watertank in de luchtontvochtiger is niet altijd voldoende om grote hoeveelheden water onbeheerd af te voeren. Vooral na een geval van schade komt het voor dat de hoge vochtsnelheid ertoe leidt dat de tank binnen enkele uren gevuld is. Zodat u de tank niet elke 2-3 uur hoeft te legen, heeft DeLonghi een externe Aansluiting voor een afvoerslang Installeert. Hier kan optioneel een slang worden aangesloten, die het geabsorbeerde water rechtstreeks in de gootsteen of badkuip leidt.

Kan de luchtontvochtiger een hele vloer ontvochtigen?

In theorie is het zelfs mogelijk dat een krachtige luchtontvochtiger een hele vloer kan ontvochtigen. Als het model geschikt is voor zeer grote ruimtes, kan hier ook het aantal vierkante meters een rol spelen. Toch is het raadzaam om de luchtontvochtiger alleen voor de betreffende kamer te gebruiken, omdat de ontvochtiging aanzienlijk meer tijd kost vanwege muren en deuren en daarom niet zo sterk kan zijn.

Hoe luid zijn de luchtontvochtigers tijdens bedrijf?

Het geluidsniveau van elk model kan variëren, afhankelijk van de ontvochtigingsprestaties. In principe kan echter worden gezegd dat de producten stiller zijn dan gemiddeld en zelfs ’s nachts nauwelijks te horen zijn.

De DeLonghi DEX216F* wordt geleverd met slechts 37 dB en is aanzienlijk stiller dan vergelijkbare modellen van andere fabrikanten.

Reinigen van de luchtontvochtigers

Het reinigen van de afzonderlijke apparaten is meestal vergelijkbaar. Van tijd tot tijd moeten deze worden bevrijd van stortingen, zodat: bacteriële vorming te voorkomen en het apparaat blijft zo duurzaam mogelijk.

Wanneer moet de luchtontvochtiger worden gereinigd?

Wanneer het apparaat precies moet worden gereinigd, wordt niet altijd over het algemeen geregistreerd. Allereerst hangt het af van hoe vaak de luchtontvochtiger in gebruik wordt genomen. Als je het maar sporadisch nodig hebt en het maximaal één keer per maand gebruikt, kan het schoonmaken meestal langer duren. Alleen wanneer het apparaat continu in bedrijf is, is regelmatige reiniging belangrijk.

Om de paar weken moet je daarom naar spons, vod en zachte reinigingsmiddelen en maak het apparaat volledig schoon.

Waarom moet de luchtontvochtiger worden gereinigd?

Tijdens het gebruik worden grote hoeveelheden vocht uit de lucht verwijderd, die vaak schadelijke deeltjes, bacteriën of zelfs schimmelsporen bevatten. Als deze in het binnenste van het apparaat terechtkomen, kan het gebeuren dat zich hardnekkige afzettingen vormen, die een ideale voedingsbodem vormen voor de verspreiding van bacteriën. Met een grondige reiniging wordt deze vorming voorkomen.

Wat wordt gebruikt om de luchtontvochtiger schoon te maken?

Bij het schoonmaken denken de meeste mensen vaak aan chemische wasmiddelen, uren schrobben en weken. In feite mogen de luchtontvochtigers niet in contact komen met een van deze punten. Het is al voldoende om toevlucht te nemen tot natuurlijke remedies of zelfs huismiddeltjes. Citroen kan bijvoorbeeld helpen om afzettingen op te lossen en tegelijkertijd te desinfecteren. Hiervoor is de citroen eenvoudig gemengd met een beetje water en geplaatst in de watertank.

Slechts twee uur zijn genoeg om het grove vuil te verwijderen. Dan kun je een vochtige doek nemen en ook de resterende deeltjes vegen. Een grove spons moet eerder worden vermeden, omdat de ruwe kant het materiaal van de luchtontvochtiger kan krassen. Krassen daarentegen bieden nieuwe kansen voor bacteriën.

Moet het apparaat zelf ook schoongemaakt worden?

Naast het waterreservoir moet het apparaat zelf van tijd tot tijd worden gereinigd. Het is echter meestal voldoende om een vochtige doek te nemen en, na het verwijderen van de tank, de binnenkant van de luchtontvochtiger kort af te vegen.