Een infraroodverwarming met licht laat je niet in het donker

Infraroodverwarming met verlichting

Infraroodverwarmers staan bekend om hun rustgevende warmte, die doet denken aan aangename zonnestralen op de huid. Met een verlichte infraroodverwarming kan dit gevoel verder worden versterkt dankzij een lichtbron. Naast de feelgoodfactor heeft een infraroodverwarming met licht ook een praktische component, omdat daarmee een apparaat tegelijkertijd kan worden gebruikt als warmtedonor, verlichting en mogelijk zelfs als spiegel.

Waar is een infraroodverwarming met licht geschikt?

De meest voorkomende is een Infrarood verwarming met verlichting in de badkamer in combinatie met een spiegelverwarming. Een infraroodverwarming als spiegel is ruimtebesparend en voorkomt schimmelgroei in de badkamer. Een extra lichtbron op het apparaat zorgt ervoor dat je jezelf optimaal hebt verlicht tijdens de ochtend- en avondbadroutine. Qua design is een infraroodverwarming met licht ook een echte blikvanger – of het nu in de badkamer, gang of slaapkamer is. Met deze variant krijg je dankzij de Drievoudig gebruik als spiegel, licht- en warmtebron ook het maximale potentieel uit de radiator.

Ook al worden verlichte infraroodverwarmers voornamelijk gebruikt in combinatie met spiegelverwarmers, het gebruik ervan is hier natuurlijk niet toe beperkt. U kunt bijvoorbeeld ook een conventionele infraroodverwarming of een beeldverwarming uitrusten met een extra lichtbron, hetzij om meer helderheid te creëren of om een mooi beeld te ensceneren. Voor de daaropvolgende verlichting van een infraroodverwarming is bijvoorbeeld een LED-lichtframe of een lamp die op de radiator kan worden gemonteerd geschikt.

Neem geen enkel risico – veiligheid van een LED infraroodverwarming

Om ervoor te zorgen dat u uw verlichte infraroodradiator zorgeloos kunt bedienen, zijn er een paar dingen om te overwegen voordat u koopt. Als betrouwbare indicator voor de veiligheid van een infraroodverwarming kunnen inspectie- en teststickers worden gebruikt. U moet zich er echter van bewust zijn dat er hier ook kwaliteitsverschillen zijn en dat niet elke testbadge als gelijk kan worden beschouwd.

De CE-markering belooft bijvoorbeeld geen uitstekende veiligheid, maar stelt alleen dat een product voldoet aan de geldende eisen van de Europese Unie. Zonder passende etikettering mag geen enkel product in de EU worden verkocht. Een TÜV-certificaat en het GS-keurmerk voor geteste veiligheid zijn daarentegen kwaliteitszegels die iets zeggen over de verhoogde veiligheid van een infraroodverwarming. We raden u aan om op deze afdichtingen te letten bij het kopen van een nieuw product.

Een andere factor bij het bepalen van de veiligheid van een infraroodverwarming is de IP-beschermingsklasse. Deze tweecijferige indicator is vooral interessant voor radiatoren in de badkamer, omdat deze bescherming tegen vreemde voorwerpen en contact aangeeft, evenals bescherming tegen water. Voor gebruik in vochtige ruimtes moet de tweede IP-code ten minste 4 zijn.

Aanbevolen lectuur:

Als u nog steeds veel open vragen heeft over infraroodverwarmers in het algemeen, dan zal deze geweldige gids u helpen.

Infraroodverwarming met verlichting – voorbeeldproducten

Nadat we u eerst de belangrijkste basisinformatie over infraroodverwarming met lamp hebben verstrekt, willen we u nu kennis laten maken met enkele producten om u te inspireren en uw aankoopbeslissing gemakkelijker te maken.

Vasner Zipris S LED 400W |

Met deze verlichte spiegelkachel* was Duits kwaliteitswerk aan het werk. De spiegel is gemaakt van krasbestendig, zuurbestendig, afwasbaar en slagvast veiligheidsglas, wat een lange levensduur van het model garandeert. Het verwarmingspaneel wordt verlicht door interne LED’s en het licht kan onafhankelijk van de verwarming worden geregeld. De veiligheid wordt gewaarborgd door een IPX4-beschermingsklasse, een oververhittingsbeveiliging, een overspanningsbeveiliging en 3 veiligheidsschakelaars. Ook visueel heeft dit model veel te bieden met zijn edele titanium frame.

insidehome infrarood verwarmingsspiegel 500W

Deze spiegel infraroodverwarming met verlichting* is ook een hoogwaardig product waarbij alle onderdelen “Made in Germany” zijn. De spiegel is een veiligheidsglasplaat met geïntegreerde omtrek LED belHandelingen van het Europese Parlement Terwijl ledverlichting 6 cm breed is, meet de gehele kachel 90 x 60 x 2,5 cm. Het model kan in staand of liggend formaat aan de muur worden geïnstalleerd en is geschikt voor gebruik als volledige verwarming voor kleine ruimtes tussen 6 en 8 m². Als extra verwarmingsbron kan deze infraroodverwarming ook in grotere ruimtes worden gebruikt.

Infrarood verwarming spiegelverwarming, titanium frame, met ingebouwd LED-licht, 500 watt -...
Infrarood verwarming spiegelverwarming, titanium frame, met ingebouwd LED-licht, 500 watt -…

  • Hoogwaardige infraroodspiegelverwarming met geïntegreerde LED-verlichting, titanium frame, vermogen: 500 watt, afmetingen: 90x60x2,5 cm
  • KWALITEIT – duurzaam product, alle onderdelen “Made in Germany”, 5 jaar volledige garantie – koop bij EXPERT en grootste online dealer…
  • ECONOMISCH – lage aanschafkosten, lage bedrijfskosten voor verwarming, geen onderhoudskosten

Wowatt LED Spiegel Licht

Hoewel deze lamp van Wowatt* de naam spiegellamp draagt, kan deze nog steeds eenvoudig worden bevestigd aan gewone infrarood- of beeldverwarmers. De bevestiging is eenvoudig met behulp van twee voorgeboorde en verwijderbare beugels. Het aangename daglicht met de kleurtemperatuur 4000k neutraalwit heeft een lichtintensiteit van 640 lumen en is daardoor zacht en gezellig zonder te donker te zijn. Dankzij de IP44-beschermingsgraad kan het armatuur ook zonder aarzeling in de badkamer worden gebruikt.

Wowatt LED Spiegel Licht Badkamer Spiegel Lamp 60 cm Badkamer Lamp IP44 Muurmontage...
Wowatt LED Spiegel Licht Badkamer Spiegel Lamp 60 cm Badkamer Lamp IP44 Muurmontage…

  • Waterdichte lamp – IP44 spatwaterbescherming: Vanwege de beschermingsklasse IP44 vindt het armatuur spatwater niet erg. Kan gebruikt worden als spiegellamp, plafondlamp…
  • Praktisch ontwerp – 3 manieren voor installatie: Op het oppervlak van de behuizing; Boven de spiegel; Op de muren. De spiegellamp kan worden gebruikt op de…
  • Gelijkmatige lichtverdeling – Zacht licht: geen donker gebied. Het aangename daglicht zorgt voor een gezellige sfeer in uw huis en…