Converteer EER naar COP en COP naar EER (Calculator)

Er zijn verschillende HVAC-statistieken voor energie-efficiëntie.

In veel gevallen is de Verhouding energie-efficiëntie (Eer) wordt vermeld op de specificatiebladen. Echter, een van de meest elementaire verwarming / koeling statistieken – Coëfficiënt van prestaties (POLITIEAGENT) – is dat niet.

Gelukkig kunt u COP eenvoudig converteren van EER (evenals EER van bekende COP) met deze twee converters:

EER naar COP omzettenHier is een EER naar COP-grafiek met enkele voorbeelden van COP-waarden op basis van EER-rating:

cop-waarden berekend op basis van eer in een grafiek

COP naar EER omzettenWe hebben een paar voorbeelden voor je uitgezocht. U kunt ze hier zien in de COP naar EER-grafiek:

eer ratings berekend van agent in een grafiek

Formule voor EER en COP

Coefficient Of Performance (COP) is een belangrijke maatstaf voor energie-efficiëntie van verwarmings- en koelapparatuur. Op basis van de eerste wet van de thermodynamica kunnen we afleiden dat COP wordt berekend met behulp van de volgende formule:

COP = Q /W

waarbij Q warmte is (geleverd aan het systeem in het geval van verwarmingstoestellen en uit het systeem gehaald in het geval van koelapparatuur), en W werk is (elektriciteit).

Op basis van de definitie van COP kunnen we een formule afleiden voor het schatten van EER-rating op basis van COP. We kunnen EER van COP berekenen met deze formule:

EER = 3,41 × COP

Het is een vrij eenvoudige formule die COP met EER verbindt. Deze vergelijking is handig bij het bepalen van de prestatiecoëfficiënt voor HVAC-apparaten die EER gebruiken als een primaire energie-efficiënte metriek.

Kamerairconditioners zijn bijvoorbeeld degenen die kunnen worden vergeleken op basis van het gebruik van EER-classificaties. U kunt de EER-beoordelingen van de beste draagbare AC-eenheden hier bekijken en deze als een oefening converteren naar COP.

De lage EER-classificatie-apparaten (en dus COP) zijn op batterijen werkende airconditioners.

Inhoudsopgave