Elektrische haard met border – een echte blikvanger in de woonkamer

Elektrische haard met rand

Het assortiment elektrische haarden lijkt bijna eindeloos. Naast elegante en onopvallende ontwerpen voor de muur, zijn er ook robuuste en grote open haarden met verschillende randen. Afhankelijk van de inrichtingsstijl kunt u uw geschikte model kiezen. Als u zich echter wilt concentreren op de brandende vlammen bij het betreden van de kamer, moet u kiezen voor de grotere versie.

Een elektrische open haard met royale rand Ziet er niet alleen bedrieglijk echt uit, maar ook extreem decoratief. Vooral in grote kamers moet de keuze bij voorkeur op de open haard vallen in plaats van op de delicate en kleine muurhaard. Waar je rekening mee moet houden bij het kopen en welke voor- en nadelen deze variant met zich meebrengt, leer je in dit artikel.

Elektrische haard voor elke inrichtingsstijl – houten en stenen bekleding

Als u hebt gekozen voor een open haard inclusief een border, moet u in de volgende stap met de materialen omgaan. Afhankelijk van de inrichtingsstijl kun je hier variëren. Een modern en elegant interieur wordt daarom ideaal aangevuld met een eenvoudige en vaak lichte open haard. Rechte lijnen, aangevuld met een lichtjes verduisterde glazen ruit perfect ensceneren het vlammenspel.

Aan de andere kant wordt het rustieker met een variant gemaakt van donker hout of steen. De royale omhulling van de open haard creëert extra ruimte, die uitstekend kan worden gebruikt voor verdere geschikte decoratie.

Aanbevolen lectuur:

Als u geen plank nodig heeft of weinig ruimte beschikbaar heeft, kunt u een elektrische open haard voor de muur gebruiken. We hebben hier alle belangrijke informatie voor u samengevat.

El Fuego elektrische haard “Locarno” met twee verwarmingsinstellingen

Het model “Locarno” van El Fuego heeft een chique stenen look en wordt perfect aangevuld met een donkere applicatie aan de boven- en onderkant. Met een hoogte van 79 centimeter en een totaalgewicht van 28kg zorgt deze elektrische haard met rand zeker voor de juiste “eyecatcher” in de woonkamer. De materialen zijn bijzonder eenvoudig te reinigen en robuust tegelijk.

U kunt optioneel klikken op Verwarming en vlamsimulatie of op warme dagen, alleen het vlammenspel bedienen. De haard kan worden bediend met 1000W of 2000W en zo de kamer snel opwarmen. De besturing van dit model bevindt zich aan de zijkanten boven het haardglas, waardoor je op het eerste gezicht nauwelijks zichtbaar bent. Klanten zijn ook overtuigd van de kwaliteit en het bedrieglijk echte resultaat.

Smell Elektrische haard EF119B-MT119A met 3D vlameffect

RICHEN Baldur Elektrische haard - Elektrische staande haard met verwarming 1000/2000 W, realistische...
RICHEN Baldur Elektrische haard – Elektrische staande haard met verwarming 1000/2000 W, realistische…

  • ORIGINEEL HAARDEFFECT: Realistische open haard door 3D-effect. Levensechte weergave van hout en sintels. Geweldige thermische ervaring dankzij schakelbare…
  • VERWARMING: Echt haardgevoel dankzij verwarming. Het verwarmingsvermogen kan in 2 fasen (1000/2000 W) worden ingeschakeld en is ook gemakkelijk geschikt voor grotere ruimtes.
  • AFSTANDSBEDIENING: Met behulp van de meegeleverde afstandsbediening, 3D-vlameffect, LED-verlichting, ventilatorkachel, temperatuur, timer en …

Als u het een beetje eenvoudiger vindt, moet u de elektrische open haard van het bedrijf RICHEN overwegen. De haard in de kleur wit komt heel dicht bij de echte open haard, zonder roet of afgifte te produceren. De open haard kan eenvoudig op elke vrije plaats aan de muur worden geplaatst en ingeschakeld. Dankzij de meegeleverde afstandsbediening is hij comfortabel te bedienen vanaf de bank. Als u op zoek bent naar afwisseling, kunt u het sfeerlicht buiten de vlammen met een druk op de knop variëren. In plaats van effen wit schakel je in een mum van tijd over naar blauw of groen. Helemaal 14 kleuren laat dus een echt kleurenspel toe. Klanten prijzen vooral het elegante en tijdloze ontwerp en de goede klantenservice.

Bouw zelf een border voor de open haard

Wie niet bij de aangeboden elektrische haarden kan ook zelf een kuip bouwen met een beetje vakmanschap. Hier kunt u zich oriënteren op de afmetingen van bestaande modellen en hout dienovereenkomstig laten snijden in de bouwmarkt. Idealiter moet u van tevoren een sjabloon voorbereiden waarnaar u steeds opnieuw kunt verwijzen.

De individuele houten panelen moeten allemaal stevig in elkaar geschroefd worden. Als alternatief kan de rand ook worden gebouwd van bestaande planken en planken. Correct gepositioneerd en voorbereid, kunnen deze ook het gewenste resultaat beloven. De typische stucwerklijst, die een echt hoogtepunt is in veel open haarden, kan ook aan de bovenkant worden bevestigd.

YouTube

Door de video te laden, accepteer je het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Tip voor DIY:
Zodra de bekleding van de elektrische haard op zijn plaats is, kunnen schroeven worden gevuld en vervolgens worden geverfd.

Wanneer u zelf bouwt, moet u er echter rekening mee houden dat u voor deze stap behoorlijk bekwaam moet zijn in vakmanschap. Reeds afgewerkte omhulsels van het internet zijn professioneel geïnstalleerd en daarom uiterst robuust. Daarnaast kun je het meestal doen zonder de aanschaf van de vele materialen en gereedschappen.

Elektrische haard met of zonder bekleding – wat zijn de voor- en nadelen?

Veel kenmerken van een elektrische haard met of zonder bekleding zijn nogal een kwestie van smaak. Er zijn echter enkele voor- en nadelendaar moet rekening mee worden gehouden. Om u te helpen beslissen, hebben we een kort overzicht voor u samengesteld:

Elektrische haard met rand:

Elektrische haard zonder rand:

Als u slechts een kleine voetafdruk beschikbaar hebt, moet de rand dienovereenkomstig kleiner zijn. Als u daarentegen een grote kamer beschikbaar heeft waarin de elektrische open haard een permanente plaats moet krijgen, kunt u in elk geval profiteren van de vele voordelen van een dergelijke schede.