Frost Guard – Gids & Vergelijking

Vorstbeschermers worden gebruikt voor verschillende toepassingen. Afhankelijk van de locatie verschillen ook de eisen aan de functies van de vorstbescherming. Voor vogelvolières zijn bijvoorbeeld andere functies vereist dan bijvoorbeeld voor een camper. Hieronder bespreken we graag de meest voorkomende toepassingsgebieden en de eisen aan de vorstmonitor.

Kas en tuinhuis: Voor overwinterende planten

Natuurlijk willen plantenliefhebbers ook hun lievelingen veilig de winter doorbrengen. Niet alle planten die tuinen in het voorjaar en de zomer verfraaien, zijn echter ook winterhard. Om ervoor te zorgen dat de wintertemperaturen en vorst de planten niet schaden, worden niet-winterharde soorten in de winterstalling opgeruimd.

Afhankelijk van de plantensoort is het echter niet voldoende om de bloemen, struiken of bomen gewoon in een beschermde ruimte te plaatsen. In sommige gevallen hebben de planten ook binnenshuis een bepaalde temperatuur nodig om de overwintering zonder kleerscheuren te overleven en zich comfortabel te voelen in de winterstalling.

Breng vorstbeschermers aan in de kas
Vorstbeschermers zijn essentieel in elke kas

De ideale temperatuur voor overwintering en teelt

Met een vorstbescherming creëert u de optimale omgevingstemperatuur voor uw planten en verwarmt u gericht de kas, tuinhuisje, plantentent, garage of kelderruimte. Vorstbeschermers kunnen ook worden gebruikt voor de teelt van planten in het vroege of verhoogde bed.

Bij het selecteren van de vorstbescherming spelen de eisen van de planten een doorslaggevende rol. Als de omgevingstemperatuur niet onder een bepaalde waarde mag dalen, wordt een vorstbescherming met thermostaat aanbevolen. Hiermee kun je de temperatuur regelen en zodra de werkelijke temperatuur onder de geprogrammeerde waarde zakt, wordt de kachel ingeschakeld.

Hierdoor blijft de kas vorstvrij

Als u daarentegen alleen de kas of het tuinhuis vorstvrij wilt houden, dan is een vorstbescherming met timer ook geschikt, waarbij u de verwarmingsintervallen kunt specificeren. U kunt de kachel bijvoorbeeld alleen ’s nachts of elk uur tien minuten laten draaien bij temperaturen onder nul.

Voor koude bedden of verhoogde bedden zijn verwarmingskabels ook in de handel verkrijgbaar, die, indien correct gebruikt, de ideale omgeving bieden voor het kweken van groente- of sierplanten. Vooral in het voorjaar kunnen de temperaturen ’s nachts sterk dalen en niet alle planten kunnen deze schommelingen aan.

klassieke bouwdroger

Vorstbeschermer voor de veehouderij van buitendieren

Om pluimvee, kleine dieren of gezelschapsvogels in de winter een verwarmde schuilplaats te bieden, hebt u een betrouwbare en veilige warmtebron nodig die voldoet aan de warmtebehoeften van de dieren en geen veiligheidsrisico vormt. Hoewel verwarmingsmatten voor stallen in de handel worden aangeboden, bieden deze slechts beperkte bescherming tegen de kou.

In een niet-geïsoleerde volière, kippenhok of konijnenverblijf kunnen de temperaturen in de winter snel temperaturen onder nul bereiken. Niet alleen de dieren hebben koude bescherming nodig in het koude seizoen, ook water en voerbakken mogen niet bevriezen. Met een vorstbescherming met thermostaat kun je de temperatuur constant houden en de stal gegarandeerd vorstvrij.

Speciale vorstbeschermers voor stallen en vijvers

Ideaal voor stallen zijn vorstbeschermers voor wandmontage, deze kunnen worden verhoogd en zijn niet toegankelijk voor de dieren, wat brandwonden kan voorkomen. In volières daarentegen moet de kachel worden voorzien van een beschermend rooster, zodat de vogels niet in contact komen met de verwarmingselementen.

Een ander toepassingsgebied van vorstbeschermers op het gebied van veeteelt zijn kachels voor vijvers. Voor de vijver zijn zogenaamde vijververwarmers beschikbaar, die voorkomen dat het wateroppervlak bevriest. Deze kunnen ook worden gebruikt om het zwembad in de winter vorstvrij te houden.

Vakantiehuis, caravan of buiten: Hoe leidingen vorstvrij blijven

Vorstschade aan een waterleiding, watermeter of watertank kan extreem kostbaar zijn. Om leidingen, tanks en meters vorstvrij te houden in het koude seizoen, hoef je geen grote moeite te doen. Met een vorstbescherming kunt u de temperatuur automatisch regelen en hoeft u zich er niet eens permanent zorgen over te maken.Rn.

Welke vorstbescherming u kiest, hangt af van het betreffende toepassingsgebied. Als u een watermeter of waterleidingen wilt beschermen tegen vorst, zijn verwarmingskabels die op de leidingen zijn geïnstalleerd ook geschikt. Deze vorstbeschermers zijn een goedkope maar vrij effectieve oplossing en bieden een verwarmingsvermogen van 100 watt of zelfs tot 200 watt.

Houd leegstaande huizen vorstvrij

Om een leeg huis en zijn leidingen te beschermen, zijn daarentegen kachels met thermostaten beschikbaar, die, afhankelijk van het model, ook zijn ontworpen voor een kamergrootte van maximaal 20 vierkante meter, 30 vierkante meter of zelfs tot 50 vierkante meter. Een voordeel van deze bewakers is de mogelijkheid om het huis constant te temperen.

Vorstmonitoren met timers zijn ook geschikt voor dit toepassingsgebied om vorst te bestrijden met verwarmingsintervallen. Veel vorstbeschermers zijn ook geschikt voor continu bedrijf en kunnen daarom ook worden gebruikt in een serre, caravan of vakantiehuis. Zorg er bij de aankoop echter voor dat ze uitdrukkelijk zijn goedgekeurd voor continu gebruik.

Vorstbeschermer voor camping en hobbyterrein

Ook in de handel verkrijgbaar zijn speciale vorstbeschermers in miniformaat, die op de camping of op de boot kunnen worden gebruikt. Natuurlijk bieden de kleine vorstbeschermers niet dezelfde prestaties als grote modellen en moet je tevreden zijn met een verwarmingsvermogen van 300 watt tot 500 watt.

Vorstbeschermer voor campers
Vorstbeschermer voor de camper – ook al zou het niet zo erg moeten zijn