Luchtontvochtigers van Quigg – lage prijs en hoge kwaliteit

Voordat u een model van Quigg kiest, moeten vragen over de toepassing, aankoop, reiniging en Co. worden beantwoord.

Kenmerken van Quigg LE 2017.17

Quigg heeft enkele functies geïnstalleerd in het reeds gepresenteerde model LE 2017.17, die de verwerking vele malen vereenvoudigen. De luchtontvochtiger is dus handig voor beginners, maar ook voor degenen die de voorkeur geven aan een apparaat dat state-of-the-art is.

Timer functie

De timer vereenvoudigt de bediening van de luchtontvochtiger op verschillende manieren. Zo kunt u het appartement stressvrij achterlaten zonder dat het apparaat onnodig de hele dag draait. Maar er zal ook Luchtontvochtiger gebruikt in de slaapkamer en wil het zo programmeren dat het midden in de nacht wordt afgesloten, kan profiteren van de functie. De timer kan worden ingesteld tussen 1 en 24 uur.

Wasdroger functie

Een apparaat dat het drogen van de was ondersteunt? Grote omvangrijke apparaten zoals drogers &Co. zijn niet altijd nuttig en slikken ook veel elektriciteit. De situatie is anders met de luchtontvochtiger van Quigg. Terwijl de lucht wordt ontvochtigd, kan de luchtstroom van het apparaat naar het wasgoed worden geleid. Via de constante vermindering van de luchtvochtigheid en de sterke tocht, het wasgoed wordt binnen een zeer korte tijd gedroogd.

Geheugenfunctie

De geheugenfunctie kan soms belangrijker zijn dan verwacht. Een stroomstoring of kortsluiting en de luchtontvochtiger schakelt volledig uit. Dit wordt vervelend wanneer je de luchtontvochtiger weer in gebruik wilt nemen en alle eerder gemaakte instellingen zijn verdwenen. Zelfs een korte onderbreking van de stroom is voor veel apparaten voldoende om bestaande instellingen volledig te verwijderen.

Quigg vertrouwt op de geheugenfunctie, die de instellingen beschikbaar maakt, zelfs na een stroomstoring of onderbreking. Zo kan de luchtontvochtiger eenvoudig weer worden ingeschakeld en doorgaan met het werk.

Continue werking van de luchtontvochtiger

Continue werking is soms essentieel en wordt vaker gebruikt dan je zou denken. Is de Kamer geplaagd door hoge luchtvochtigheid, kan elke pauze een tegenslag betekenen en ervoor zorgen dat de luchtvochtigheid in een mum van tijd weer stijgt. Maar niet elke luchtontvochtiger is even geschikt voor continu gebruik. Speciale functies zijn belangrijk waarmee urenlang werken überhaupt mogelijk is.

Overloopbeveiliging tijdens continu bedrijf

Een kenmerk dat Quigg stevig heeft geïntegreerd, is de zogenaamde overloopbeveiliging. Dit betekent niets meer dan dat de luchtontvochtiger zijn werking uitschakelt zodra de watertank volledig is gevuld met water. Dit voorkomt dat water overloopt en zich in het apparaat verspreidt.

De waterniveau-indicator op de tank laat ook zien in hoeverre deze al gevuld is en of legen al de moeite waard is. Een akoestisch en visueel signaal klinkt zodra het water de bovenrand van de tank bereikt.

Automatische modus voor continu gebruik

Dankzij de automatische modus kunt u de gewenste luchtvochtigheid handmatig aanpassen tussen 30% en 80%. Als deze waarde tijdens het gebruik wordt bereikt, wordt het apparaat automatisch uitgeschakeld. Op regelmatige tijdstippen meet de luchtontvochtiger nu of de vochtwaarde constant blijft of weer naar boven gericht is.

Als dit het geval is, schakelt de luchtontvochtiger onmiddellijk weer in en wordt de werking gestart totdat de vooraf ingestelde waarde weer is bereikt. U kunt de luchtontvochtiger van Quigg gebruiken Urenlang in bedrijf zonder aarzeling zonder dat je je zorgen hoeft te maken over te veel vochtverlies.

Afvoerslang in continu bedrijf

Als de ruimte een hoge luchtvochtigheid heeft, kan het soms uren of dagen duren voordat het vocht volledig uit de muren of vloer is getrokken. Hoewel de watertank van de LE 2017.17 5,5 liter bevat, worden deze snel bereikt bij hoge vochtigheidswaarden.

Het is hier logischer om een externe afvoerslang aan te sluiten en het water niet in de tank te laten lopen, maar in een grotere container. Een slang is al inbegrepen in het LE 2017.17 model en kan direct worden gebruikt.

Het voordeel van de slang is dat de continue werking niet wordt onderbroken en de overbodigeHet is niet nodig om deze bescherming te gebruiken. Je kunt dus de kamer verlaten zonder dat je het apparaat hoeft uit te schakelen.

De Quigg luchtontvochtiger reinigen

Het reinigen van de luchtontvochtiger is zeer eenvoudig en kost weinig tijd. Hiervoor is een vochtige doek in de eerste plaats geschikt. Behuizingen en kunststof onderdelen kunnen zo snel worden gereinigd en vrij van vuil.

In de watertank daarentegen vormen zich na verloop van tijd afzettingen, die moeilijk te verwijderen zijn met een vochtige doek. Daarnaast is het gebruik van water niet voldoende om de container duurzaam te desinfecteren. U kunt ook wat citroen in de watertank en vul het met water. Laat de vloeistof nu een paar uur intrekken en spoel het vervolgens grondig af. De citroen heeft een desinfecterende werking en lost ook sterke vuildeeltjes op.

Hoe vaak wordt de luchtontvochtiger gereinigd?

Als het gaat om de kwestie van de frequentie, hangt het altijd af van hoe vaak het apparaat in gebruik wordt genomen. Als je de luchtontvochtiger slechts af en toe inschakelt, maar meestal goed opgeborgen in de kast, kun je een of twee keer per jaar schoonmaken. Bij dagelijkse werking neemt dit aantal echter aanzienlijk toe, zodat reiniging om de paar weken noodzakelijk is.

Waar moet rekening mee worden gehouden tijdens het schoonmaken?

Als u een geschikt reinigingsmiddel klaar heeft staan, moet u nu enkele voorzorgsmaatregelen nemen om het apparaat niet te beschadigen. Hier moet de luchtontvochtiger eerst van de stroom worden gehaald. Zodra het apparaat is afgekoeld, moeten alle componenten die kunnen worden gedemonteerd, worden verwijderd. Dit omvat onder andere de watertank.

Nadat alle afzonderlijke onderdelen uitgebreid zijn gespoeld en gereinigd, moeten ze een paar uur drogen. Pas als alles helemaal droog is, moet u de onderdelen weer in elkaar zetten en de luchtontvochtiger in werking stellen.